Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

θα μπορούν να δίνουν φάρμακα ειδικά προσαρμοσμένα στο DNA του κάθε ανθρώπου και να αποφύγουν μελλοντικές ασθένειες.

πάντως να σου πώ εδώ ότι με εκπλήσσει το γεγονός ότι έχεις πατήσει τα 50 και εξακολουθείς να δείχνεις τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στην επιστήμη.
και ιδιαίτερα στην επιστήμη όπως είναι στην εποχή μας. Με την τάση της αναζήτησης της Μίας και μοναδικής αλήθειας.
Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η επιστημονική μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο σε ορισμένα πεδία με επιτυχία, δεν είναι θεραπεία για κάθε νόσο και κάθε μ@λ@κία.
Υπάρχουν παράλληλες καταστάσεις που τις αγνοεί ή τις θεωρεί ενγενές "λάθος" παρότι η ανθρωπότητα με τέτοια ενγενή λάθη μιά χαρά πορεύεται εδώ και αιώνες.
Και το παράδειγμά μου παραπάνω για τους ...τρελλούς (καλλιτέχνες) νομίζω τα λέει όλα.
Η ευγονική θα τους είχε απορρίψει αβλεπί. Και στην καλύτερη θα τους έστελνε να ξεφορτώνουν καφάσια στη λαχαναγορά.
Στην καλύτερη...

Μάνο, με παρεξήγησες.
Έννοούσα να κουλάρεις λίγο, γιατί σε βλέπω πολύ απαισιόδοξο τον τελευταίο καιρό.
Και υπερβολικά ανήσυχο, για διάφορα υποθετικά σενάρια.
Παλιότερα δεν έγραψες έτσι.
Τουλάχιστον τόσο συχνά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

πάντως να σου πώ εδώ ότι με εκπλήσσει το γεγονός ότι έχεις πατήσει τα 50 και εξακολουθείς να δείχνεις τέτοια τυφλή εμπιστοσύνη στην επιστήμη.......

Έχω εμπιστοσύνη στην ανθρωπότητα.
Δεν νομίζω ότι η επιστήμη αναζητεί κάποια αλήθεια. Τη γνώση αναζητεί για την κατανόηση του υλικού κόσμου.

Φίλε μη σκας. .
Σήμερα είδα με τα μάτια μου ένα νεκρό από τροχαίο στη Κηφισιάς. Μάλλον πεζός. Δεν έχω ξαναδεί νεκρό από ατύχημα.
Το αυτοκίνητο που τον κτύπησε είχε θρυμματισμένο ένα μικρό κομμάτι του παρμπρίζ. Καμμιά άλλη ζημιά.
Ο νεκρός ήταν σκεπασμένος με τη μεταλλική κουβερτούλα του ΕΚΑΒ. Στο ύψος του κεφαλιού του μία λίμνη με αίμα στην άσφαλτο.
Ας ζήσουμε όσο μας απομένει με αγάπη για τους γύρω μας και φροντίδα για τους δικούς μας. Τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα.
Συγνώμη για το μελό.

Για να μην λεμε πολλα σε ενα φορουμ, ψαξτε πληροφοριες πανω στους ορους Post-Humanisme πρωτοεισαγωμενος, απο το Πετερ Σολτερνταϋκ το 1999 ηδη, και Transhumanisme.

Θα δειτε οτι ειν ΤΟ ονειρο που εχει προταθει και αναγγελθει , και που τα σαλια τρεχουν με τον ιδιο ρυθμο με το χρημα πανω σε αυτην την κατευθυνση.

Ολη η σιλικον βαλεϋ χρηματοδοτει και πονταρει στο προγραμμα του Υπερανθρωπου που επιτελους θα αντικαταστησει τον ανθρωπο.
Βεβαια αυτοι που θα μεινουν στο παρων σταδιο...τι status θα εχουν σε αυτην την νεα κοινωνια...εαν εχουν οτιδηποτε η οποιαδηποτε θεση βεβαια.

Ψαξτε μονοι σας και θεστε τα ερωτηματα σας.

Κανοντας και μια αναδρομη (παραλληλα) σε αυτο που βρισκουμε παντα διπλα μας σε οποια εποχη....τις Γραφες.

Last edited:
@SR71B, Μάνο μην κάνεις σα το χάσκι:
dc7tU5Eh.gif

Last edited:
Στελιο

Δεν ζω μεσα στην παρακρουση.
Εδω μεσα μου βγαζετε αυτον τον εαυτο ....

.... ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΤΑΡΑΧΟΙ !

Εαν δεν ησασταν, πιστεψε με, θα μουν εγω ο Πετρος που θα σας ηρεμουσε !

Σχετική - άσχετη ιστορία... περί αυτοματοποίησης, υπαλλήλων, ρομπότ και μέλλοντος.

Τις προάλλες πήρα ένα κρασί απ'το supermarket κι εκεί που πήγα να πληρώσω μαζί με το έτερο ήμισυ, κληθήκαμε κι οι δυο να δώσουμε ταυτότητες ότι είμαστε άνω των 21 (γελάει ο κόσμος, αλλά νόμος, τι να πεις). Συνειδητοποίησαμε λοιπόν ότι η ταυτότητα της συζύγου είχε λήξει για λίγες μέρες, και δεν το'χαμε πάρει χαμπάρι. Λαμβάνει χώρα η εξής κουβέντα. Μεταφρασμένη προφανώς:

-Η ταυτότητα της κυρίας είναι ληγμένη οπότε δε μπορώ να σας πουλήσω το κρασί γιατί δεν έχω απόδειξη ότι είναι άνω των 21
-Καταλαβαίνω, αλλά η ταυτότητα γράφει την ημερομηνία γέννησής της, οπότε αυτή δεν λήγει, παραμένει η ίδια.
-Ναι αλλά η ταυτότητα είναι ληγμένη.
-Μα ναι, αλλά όπως σας είπα, η ταυτότητα είναι γνήσια, και δείχνει ημερομηνία γέννησης. Όταν αύριο το πρωί η σύζυγός μου την αντικαταστήσει, δεν θα ξαναγεννηθεί, την ίδια ημερομηνία θα γράφει.
-Ναι αλλά δε μπορώ να σας εξυπηρετήσω.
-Επίσης, ερχόμαστε εδώ 3-4 φορές τη βδομάδα κάθε βδομάδα εδώ και 5 περίπου χρόνια. Εσείς προσωπικά μας έχετε εξυπηρετήσει πάνω από 100 φορές και έχετε πιστοποιήσει ότι είμαστε κι οι δυο κοντά στα 30 (εγώ κοντά στα 30φεύγα).
-Ναι, το ξέρω, όμως η ταυτότητα ειναι ληγμένη.
-Καταλαβαίνετε ότι η κατανόηση και η προσωπική κρίση για προβλήματα που ίσως προκύψουν είναι ο μόνος λόγος που τα σουπερμαρκετ εξακολουθούν να έχουν υπαλλήλους και όχι μόνο αυτόματους πωλητές; (πλέον στο συγκεκριμένο είναι 50-50). Καταλαβαίνετε ότι αν λειτουργείτε η ίδια όπως ένας αυτόματος πωλητής, το supermarket δεν θα έχει κανέναν λόγο να σας απασχολεί πλέον;
-............ (σιωπή).

Last edited:
Καλα ρε Ιασωνα.,..Τοσο κολλημενος ο λαλακας? Και γιατι ηθελε 2 ταυτοτητες? Η δικια σου δεν εκανε?
Τελικα σας εξυπηρετησε?

Iασονα

Δεν κατεχω λεπτομερειες του ΠΩΣ μετασχηματιζεται η κοινωνια (οι κοινωνιες).
Ουτε κατεχω τις απαραιτητες γνωσεις (εξειδικευμενες γνωσεις).
Καλλιστα, οτι γραφω ... μπορει να μην συμβει ποτε !

Θεωρησα ομως υποχρεωση μου (ως ελευθερο πνευμα) να μοιραστω μια μπουρδα .... ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
Γιατι αν ο καθενας ελεγε την δικη του μπουρδα (χωρις να τον καιει η σοβαροτητα/εγκυροτητα)
τοτε θα βρισκαμε καποτε ΠΟΙΑ μπουρδα ... ειναι η ανησυχητικοτερη. Με το να κοιταει ο καθεις
αποκλειστικα το παρον ... παμε (πανε) σαν τα γιδια στην σφαγη. Γιατι ειναι πολυυυυυυυ αργος
ο μετασχηματισμος. Δεν φαινεται τιποτα !

Ευχομαι ... να υπαρχει καποιο χοντρο εγκεφαλικο προβλημα με την παρτη μου .... και απλα
να μεινω στην παλαβομαρα μου. Συνηθως κανω πραξη (το παραπανω). Σημερα ... ειπα να μην
το κανω -bye- .... για ΜΙΑ φορα ! :rolleyes:

Καλα ρε Ιασωνα.,..Τοσο κολλημενος ο λαλακας? Και γιατι ηθελε 2 ταυτοτητες? Η δικια σου δεν εκανε?
Τελικα σας εξυπηρετησε?

Όχι. Ήθελε και των δύο ταυτότητες διότι αλλιώς υποτίθεται ότι ο νόμος θεωρεί ότι "δίνω αλκόολ σε ανηλίκους". Χωρίς πλάκα :D Εδώ είμαστε Midwest, όχι πολιτισμένη ΝΥ.

Μάλιστα, της είπα (γυναίκα ήταν) το εξής: "Ωραία, τότε πάμε στ'αμάξι και θα ξαναμπω μόνος μου σε 3 λεπτά ώστε να σε βγάλω απ'το πρόβλημα". Όντως, το κάνω αυτό, πάω σε άλλο ταμείο μόνος μου, εγώ και το κρασί, και τη βλέπω να τρέχει στην ταμία λέγοντάς της ότι πριν λίγο αδυνατούσα να αποδείξω ότι δεν το αγοράζω για ανήλικο. :grinning-smiley-043

Εννοείται ότι (είχα κι από πριν τα νεύρα μου) πετάχτηκα σπίτι, έφερα το διαβατήριό της, φώναξα τον διευθυντή και τους έβαλα και τους δυο να μου ζητήσουν συγγνώμη, αφού ουσιαστικά με αποκάλεσαν εγκληματία (επειδή ήθελα να πιω ένα κρασί με τη γυναίκα μου!).

Τέσπα, η μαλακία του καθενός είναι εκτός θέματος, το θέμα (και ο λόγος που το μοιράστηκα όλο αυτό μαζί σας) είναι ότι βλέπω ότι ενώ ο κόσμος πάει να αντικατασταθεί από ρομπότ, παράλληλα ο άνθρωπος έχει αρχίσει να λειτουργεί ο ίδιος ως ρομπότ, επιταχύνοντάς τη μετάβαση που θα έπρεπε να προσπαθεί να σταματήσει.

Ας γυρισουμε στα τωρινα ...

170510114753-01-trump-kissinger-0510-exlarge-169.jpg

Ο Τrump απολυει τον διευθυντη του FBI (James Comey) ..... "for not doing a good job". Ο Comey ηταν επι των
ερευνων για τις υπογειες διαδρομες του Trump (αλλα και της Hilary) με το ρωσικο κατεστημενο, πριν τις εκλογες !
ΑΠΟΛΥΣΗ ... ενω ετρεχαν οι ερευνες. Το γραφειο τυπου του Λευκου Οικου αναγγελει οτι ο POTUS θα συναντηθει
με τον Lavrov. Αντ'αυτου .... οι δημοσιογραφοι βλεπουν .... τον Σαρουμαν (Kissinger) μεσα στο οβαλ γραφειο !!!!!!
Ποιος ο λογος και η βιασυνη να συναντηθει ενας τοσο ρεμπελος POTUS ... με τον Σαρουμαν (ετων 93 παρακαλω) ???
Την ιδια μερα (ολα οσα σας περιγραφω συνεβησαν εντος 24 ωρων) αντι του Lavrov, ο POTUS συναντα τον Sergey Kislyak.
Ο Sergey Kislyak ηταν ΑΥΤΟΣ που εθεαθη το 2016 να εχει επαφες με το προεκλογικο επιτελειο του Trump (δηλαδη, τον
Jeff Sessions - νυν Γενικο Εισαγγελεα που δεν ακουμπαει oυτε ο Θεος !!!). Το ιδιο 24ωρο ο Putin ρωτηθηκε σχετικα
με τα της απολυσης του Comey και απαντησε "δεν προκειται να υπαρξει καμια επιπτωση στις σχεσεις ΗΠΑ-Ρωσια" .....

Eαν ..... αοοοοοοολα αυτα ..... ειναι μια τυπικη ημερα εξωτερικης πολιτικης στο οβαλ γραφειο .... εγω ειμαι ο Ταμτακος !
Ολα βαινουν ομαλως, κυριοι .... ολα μια χαρουλα .... :sleep:

Τελικα σας εξυπηρετησε?
Η θεία μου από το Σικάγο λέει ακόμα την έκπληξη της ταμία στο σουπερμέρκετ όταν για (δεν θυμάμαι ακριβώς τα ποσά) $5.60 της έδωσε $10.60 για να πάρει ένα τάληρο ρέστα. Η ταμίας σάστισε, δεν κατάλαβε γιατί, και θεώρησε τη θεία μου πολύ έξυπνη που το σκέφτηκε αυτό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Δεν νομίζω ότι η επιστήμη αναζητεί κάποια αλήθεια. Τη γνώση αναζητεί για την κατανόηση του υλικού κόσμου.

Η νεωτερικότητα αναζητεί τη Μία και Μοναδική Αλήθεια. Και στην εποχή μας η επιστήμη, συχνά-πυκνά, της κάνει ...την υπηρέτρια.
Αυστηρά προσωπική μου άποψη, εννοείται.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Όχι. Ήθελε και των δύο ταυτότητες διότι αλλιώς υποτίθεται ότι ο νόμος θεωρεί ότι "δίνω αλκόολ σε ανηλίκους". Χωρίς πλάκα :D Εδώ είμαστε Midwest, όχι πολιτισμένη ΝΥ.

Μάλιστα, της είπα (γυναίκα ήταν) το εξής: "Ωραία, τότε πάμε στ'αμάξι και θα ξαναμπω μόνος μου σε 3 λεπτά ώστε να σε βγάλω απ'το πρόβλημα". Όντως, το κάνω αυτό, πάω σε άλλο ταμείο μόνος μου, εγώ και το κρασί, και τη βλέπω να τρέχει στην ταμία λέγοντάς της ότι πριν λίγο αδυνατούσα να αποδείξω ότι δεν το αγοράζω για ανήλικο. :grinning-smiley-043

Εννοείται ότι (είχα κι από πριν τα νεύρα μου) πετάχτηκα σπίτι, έφερα το διαβατήριό της, φώναξα τον διευθυντή και τους έβαλα και τους δυο να μου ζητήσουν συγγνώμη, αφού ουσιαστικά με αποκάλεσαν εγκληματία (επειδή ήθελα να πιω ένα κρασί με τη γυναίκα μου!).

Τέσπα, η μαλακία του καθενός είναι εκτός θέματος, το θέμα (και ο λόγος που το μοιράστηκα όλο αυτό μαζί σας) είναι ότι βλέπω ότι ενώ ο κόσμος πάει να αντικατασταθεί από ρομπότ, παράλληλα ο άνθρωπος έχει αρχίσει να λειτουργεί ο ίδιος ως ρομπότ, επιταχύνοντάς τη μετάβαση που θα έπρεπε να προσπαθεί να σταματήσει.

Δηλαδή -συγνώμη που το συνεχίζω αλλά θα σκάσω- αν πάει μια οικογένεια στο s/m για ψώνια και κάποιο απο τα παιδιά είναι ανήλικο, δεν μπορούν να αγοράσουν οινοπνευματούχο?

Όσο για την συγκεκριμένη, θεωρώ οτι είναι θέμα us&a το πρόβλημά της.

Η όλη ιδέα της συγχρονης φιλοσοφίας είναι ότι δεν υπάρχει αλήθεια, ή ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική. Σε αυτό η επιστήμη έρχεται συνήθως σε αντίθεση.

Μόνο σε αντίθεση? Θεωρεί δε και ότι κάποια στιγμή θα την ανακαλύψει...

Κάποια πράγματα ΔΕΝ αποδεικνύονται (και ούτε πρόκειται) με το γνωστικό - λογικό!

Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Δηλαδή -συγνώμη που το συνεχίζω αλλά θα σκάσω- αν πάει μια οικογένεια στο s/m για ψώνια και κάποιο απο τα παιδιά είναι ανήλικο, δεν μπορούν να αγοράσουν οινοπνευματούχο?

Όσο για την συγκεκριμένη, θεωρώ οτι είναι θέμα us&a το πρόβλημά της.

...Και γιά να το επεκτείνω αν πάει 50άρης, φύλακας παιδικού σταθμού μόνος του, πιθανότατα μπορεί να πάρει ένα κασόνι κρασιά και να κάνει τα πιτσιρίκια τύφλα....;

Status
Not open for further replies.