Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Εγώ να ασχοληθώ με κάτι πιο πεζό.
Στις σύγχρονες κοινωνίες,αν κρατάς μικρόφωνο και δείχνεις τον κ@λο σου γίνεσαι σταρ..Αν τον δείξεις χωρίς αυτό,κινδυνεύεις με πενταετή φυλάκιση,χρηματικό πρόστιμο,ή και με τα δύο παραπάνω.
Χάθηκε βρε παλικαρε να βρεις ένα της πλάκας.. :)

http://m.lifo.gr/now/world/144698

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

εννοείς δηλαδή ότι χωρίς αυτούς τους μαυριδερούς φανατικούς που θέλουν να μας παλουκώσουν στ όνομα του προφήτη, όλα θα πήγαιναν μιά χαρά ε;
καλά...ας ελπίσουμε λοιπόν ότι κάποια μέρα θα συμφωνήσουμε στο φταίχτη. όταν θα ψειρίζουμε τη μαϊμού στα χαρτόκουτα...
Εννοώ ότι σπαταλήθηκε πολύ ενέργεια και χρόνος κυνηγώντας αποδεδειγμένα ανεμόμυλους.
Η Αριστερά πρέπει να απολογηθεί στους εργαζόμενους αυτού του κόσμου για την επιμονή της να κυνηγάει φαντάσματα και ονειρώξεις. Ακόμα και το λεξιλόγιο της πια είναι Non Applicable.
Οι γενναιότεροι από τους αριστερούς, ομολόγησαν την αμηχανία τους για την παγκοσμιοποίηση και τη μετανάστευση. Ο Ανδρουλάκης θυμάμαι να λέει, "δεν μπορώ να αρνηθώ στον Αιγύπτιο να μπορεί να πουλάει την πατάτα του στην Ελλάδα". Δεν μπορώ να καταδικάσω τις χώρες της Ασίας στην απόλυτη φτώχεια προκειμένου να ευημερεί ο πρώτος κόσμος. Δεν ξέρω τι να πω στους εργαζόμενους της Ευρώπης που θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή τα εργοστάσια παπουτσιών μετακομίζουν στη Κίνα."
Η Αριστερά λοιπόν, αντί να προσπαθήσει να δώσει νόημα στη λέξη "Δύση" στον μετά το 1990 κόσμο, έπρεπε να δει ποιος είναι ο νέος εργαζόμενος και πως θα τον προστατεύσει.
Αντί αυτού βολεύτηκε στην καταδίκη της παγκοσμιοποίησης μαζί με τους λαικοεθνικιστές και στο κυνήγι του δήθεν "οράματος", γιατί οι αριθμοί δεν έχουν καμμία αξία μπροστά στους ανθρώπου κι άλλα τέτοια φαιδρά.
Το να επικεντρώνει κανείς την ενέργεια του προσπαθώντας με τα μάτια να κουνήσει τοίχους είναι βλακώδες. Το να προσπαθήσει να ανοίξει πόρτα στον τοίχο είναι το σωστό.
Να δούμε πότε η αριστερά θα απολογηθεί για τις χαμένες δεκαετίες της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Εννοώ ότι σπαταλήθηκε πολύ ενέργεια και χρόνος κυνηγώντας αποδεδειγμένα ανεμόμυλους.
Η Αριστερά πρέπει να απολογηθεί στους εργαζόμενους αυτού του κόσμου για την επιμονή της να κυνηγάει φαντάσματα και ονειρώξεις. Ακόμα και το λεξιλόγιο της πια είναι Non Applicable.
...

Βασικές κοινοτοπίες Στέλιο.
Η Αριστερά δεν έχει καμία απάντηση για ό τι συμβαίνει στον κόσμο μας μετά το 1990. Μόνο τον ...social justice warrior (sic) μπορεί να παίζει πλέον - και αυτόν καθόλου πειστικά αν θέλεις τη γνώμη μου.
Αλλοι είναι που κάνουν τα κουμάντα και Αυτοί είναι που θα ´πρεπε να απολογηθούν. Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε φορά τη σκαπουλάρουν και ξεγλιστράνε. Για να προετοιμάσουν την επόμενη.
Τι ορίζοντα έχουν οι ...κύκλοι τους; Θα σε γελάσω. Να υπολογίσω σαν δύο τους παγκόσμιους πολέμους; ή σαν έναν, 30ετή -παλιά μου τέχνη κόσκινο- μ ένα διάλειμμα 20 χρόνια στο ενδιάμεσο;

Α ξέχασα: και να μου πείς τι σημαίνει Αριστερά.
απ όσο ξέρω, μόνο στον τόπο μας έχουμε "ένα μικρό γαλατικό χωριό..." κλπ. κλπ.
η Κινα; Αριστερή είναι;

η Κινα; Αριστερή είναι;

Εσύ μπορείς να εξηγήσεις τι σημαίνει "Δύση" και γιατί είναι ένοχη για όλα; Δύση οι ΗΠΑ, Δύση η Ελλάδα, Δύση και η Ιαπωνία;

Μπορεί να ακούγομαι βλάκας αλλά για μένα Δύση = σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία. Για την οποία ευθύνονται οι "δημιουργοί-χρηματοδότες" της...

η Κινα; Αριστερή είναι;
Βαση Συντάγματος , διακυβέρνησης , εκλογικού συστήματος ειναι σοσιαλιστική οσο δεν παει .

Εσύ μπορείς να εξηγήσεις τι σημαίνει "Δύση" και γιατί είναι ένοχη για όλα; Δύση οι ΗΠΑ, Δύση η Ελλάδα, Δύση και η Ιαπωνία;

Εννοώ τον Δυτικό πολιτισμό Κώστα. Που κατηγορεί τους άλλους για καφρίλα και δεν κοιτάει την καμπούρα του.

Βαση Συντάγματος , διακυβέρνησης , εκλογικού συστήματος ειναι σοσιαλιστική οσο δεν παει .

Ναί.
και έχει κάτι εκατομμύρια εκατομμυριούχους. και τα μέλη της κεντρικής επιτροπής, πάνε στο συνέδριο με Rolls Royce και οδηγό (!).
και πρόσφατα ειπώθηκε ότι βρήκαν 2 δις του νυν μεγάλου τιμονιέρη, "παρκαρισμένα" σε αμερικάνικες τράπεζες. και δεν διαψεύσθηκε.
είναι να διασκεδάζεις με τις ειρωνίες της ιστορίας.

Last edited:
Αρα ο σοσιαλισμός λειτουργεί , απλα ειναι στα πρωτα βήματα ακόμη. Rolls Royce σε λιγο για όλους . Εκτός αν σοσιαλισμός σημαίνει φτώχεια για όλους . Τα μπερδεύω λιγο αυτα τα "αριστερά".
ξερεις άλλη χώρα με τόσους εκατομμυριούχους;
Αληθεια πιο ειναι το όριο του βιοτικού επιπέδου που σε κανει αριστερό; Εκείνη η λεπτή γραμμή που μετα εισαι καπιταλιστής;
Πχ Σε μια χώρα που όλοι εχουν μια κατσίκα , εγω εχω δυο , ειμαι καπιταλιστής γενικά ή μονο σε εκείνη τη χώρα;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Βασικές κοινοτοπίες Στέλιο.
Η Αριστερά δεν έχει καμία απάντηση για ό τι συμβαίνει στον κόσμο μας μετά το 1990. Μόνο τον ...social justice warrior (sic) μπορεί να παίζει πλέον - και αυτόν καθόλου πειστικά αν θέλεις τη γνώμη μου.
Αλλοι είναι που κάνουν τα κουμάντα και Αυτοί είναι που θα ´πρεπε να απολογηθούν. Αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε φορά τη σκαπουλάρουν και ξεγλιστράνε. Για να προετοιμάσουν την επόμενη.
Τι ορίζοντα έχουν οι ...κύκλοι τους; Θα σε γελάσω. Να υπολογίσω σαν δύο τους παγκόσμιους πολέμους; ή σαν έναν, 30ετή -παλιά μου τέχνη κόσκινο- μ ένα διάλειμμα 20 χρόνια στο ενδιάμεσο;
Οι αριστεροί με τη "βούλα" δεν έχουν απάντηση είναι το σωστό. Οι αριστεροί που θεωρούν ότι η αριστερά εξαντλείται στα ιερά βιβλία του 1800 και του 1900.
Οι υπόλοιποι άνθρωποι του κόσμου έχουν ή μπορούν να βρουν απάντηση. Βασίζονται στο υπόβαθρο των κοινωνικών αξιών του διαφωτισμού και των κεκτημένων του δυτικού/ευρωπαικού τρόπου ζωής. Αυτά που οι έλληνες αριστεροί θεωρούν σήμερα σαν αποτυχία του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Εννοώ τον Δυτικό πολιτισμό Κώστα. Που κατηγορεί τους άλλους για καφρίλα και δεν κοιτάει την καμπούρα του.

Μεγάλο τσουβάλι αυτό. Όλοι είναι δυτικός πολιτισμός και όλοι είναι ένοχοι. Για όλα. Και μετά αναρωτιούνται οι αριστεροί γιατί εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή.

Αριστερος ειναι αυτος που απο τα 100 που λεει τα 97 αφορουν το δημοσιο.Οριστε , ετοιμη η ορολογια.Oποιος θελει μπορει να την αντικρουσει :)

Δεξιος ειναι αυτος που νομιζει οτι τα μετρα οφειλονται στον κομμουνσισμο του Μαδουρο :)

Aριστερος ψηφοφορος ειναι αυτος που πιστευει οτι με ενα...μπραφ ταπωνονται οι Ευρωπαιοι φιλελευθεροι λογω ηθικης ανωτεροτητας της αριστερας :)

Δεξιος ψηφοφορος ειναι αυτος που πιστευει οτι με ενα...μπραφ ερχονται οι ξενοι επενδυτες σαν τον θειο απο το Σικαγο με τα ντολαρς :)

bonus :

(αριστερο) ''κοινωνικα κινηματα''

(δεξιο) ''παραγωγη νεου πλουτου''
:flipout:

Μπορεί να ακούγομαι βλάκας αλλά για μένα Δύση = σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία. Για την οποία ευθύνονται οι "δημιουργοί-χρηματοδότες" της...

Μεγάλο λάθος και ολίγον ρατσιστικό.

Δύση εξ´ορισμού είναι εκεί που προέκυψε ο ορθολογισμός και επιβλήθηκε σαν τρόπος ζωής.
Ακόμη και ο κομμουνισμός δυτικό φαινόμενο είναι.

Για πες μου εσύ μια μη δυτική κοινωνία που να μην είναι καταναλωτική.
Ας πούμε η ινδική που δεν είναι δυτική (δεν ισχύει το "όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα" αλλά οι κάστες και ένα σωρό άλλες μπούρδες) δεν είναι καταναλωτική?
Για παράδειγμα εκεί περισσότεροι έχουν κινητό τηλέφωνο από ότι πρόσβαση σε τουαλέτα.

Αυτό με το "η Δύση φταίει για όλα" είναι μια από τις μεγαλύτερες μπούρδες της ιστορίας.

Status
Not open for further replies.