Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Δεν μου διαφευγει καθολου ... εγραψα "οπως ο Πουτιν" !!!

Το "καλο" με τον Πουτιν ειναι οτι ΔΕΝ χρειαζεται να γκρεμισεις πρωτα εναν ιδεολογικο φερετζε
(ρωσικη δημοκρατια) για να φτασεις μετα να γκρεμισεις ΕΝΑ ατομο (και ο θεος μαζι σου).
Στις (show-called) δυτικες δημοκρατιες, ακομα και να αφαιρεσεις τον Trump απο την εξουσια
δεν αλλαξες τιποτα ... εκανες μια τρυπα στο νερο ... υπαρχουν απειροι να σου κουνανε το
δαχτυλο απο κατω (αξιολυπητα ανθρωπακια) που τους τορπιλησες τα δημοκρατικα κεκτημενα.

Τουρλουμπουκι απιστευτο !

Και αυτο ακριβως ειναι η μακιαβελικοτερη συλληψη : βαλε τους πραγματικους φυλακες (αρχι-
τραπεζιτες και hyper-rich) πισω απο εναν τεραστιο παχυ φερετζε δημοκρατικης επιφασης
(οτι εκλεγουμε τους ηγετες μας) ..... και ολα ειναι σαν ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ! Μα ολα ! .....

Στην Ρωσια, κοβεις οτι ειναι ετσι ? Υπαρχει φερετζες ?

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Το "καλο" με τον Πουτιν ειναι οτι ΔΕΝ χρειαζεται να γκρεμισεις πρωτα εναν ιδεολογικο φερετζε
(ρωσικη δημοκρατια) για να φτασεις μετα να γκρεμισεις ΕΝΑ ατομο (και ο θεος μαζι σου).
Στις (show-called) δυτικες δημοκρατιες, ακομα και να αφαιρεσεις τον Trump απο την εξουσια
δεν αλλαξες τιποτα ... εκανες μια τρυπα στο νερο ... υπαρχουν απειροι να σου κουνανε το
δαχτυλο απο κατω (αξιολυπητα ανθρωπακια) που τους τορπιλησες τα δημοκρατικα κεκτημενα.

Και αυτο ακριβως ειναι η μακιαβελικοτερη συλληψη : βαλε τους πραγματικους φυλακες (αρχι-
τραπεζιτες και hyper-rich) πισω απο εναν τεραστιο παχυ φερετζε δημοκρατικης επιφασης
(οτι εκλεγουμε τους ηγετες μας) ..... και ολα ειναι σαν ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ! Μα ολα ! .....

Μάνο, όταν εξισώνεις τη Ρωσία με την ΕΕ, βάζεις στο ίδιο καλάθι τους τραπεζίτες της Φρανκφούρτης με τους Ολιγάρχες της Ρωσίας και τον Πούτιν με τη Μέρκελ, τότε κάτι δεν πάει καλά με τα κριτήριά σου. Απορρίπτεις τη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία γιατί δεν ανταποκρίνεται στο κριτήριο που έχεις στο μυαλό σου. Το οποίο μόνο εσύ ξέρεις ποιο είναι, γιατί ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι θέλεις. ΟΚ, χαίρομαι που δεν είσαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γιατί ήσουν ικανός να απορρίψεις τον εκσυγχρονισμό των F-16 με το αιτιολογικό ότι δε φτάνουν τις επιδόσεις του *X-Fighter, και να απαιτήσεις αντί να αγοράσουμε φρεγάτες Bellh@ra την άμεση προμήθεια Star-Destroyer.

Τι θα πει δεν υπάρχουν; Ούτε αυτό που θες εσύ σαν πολίτευμα υπάρχει. Οπότε;

Tο κριτηριο που εχω ΕΓΩ στο μυαλο μου ?

Πως ερχονται οι "ενδιαφερομενοι" στην πολιτικη ?
Με καποια κληρωτιδα ? Με καποια διαφανη διαδικασια ? Δια βοης σε καποια πλατεια ?
Ποιος τους προτεινει σε ποιους (πριν καν εκλεγουν η μπουν σε ψηφοδελτιο) ?
Ας κατεβω εγω (η εσυ η οποιοσδηποτε) στην πορτα ενος κομματικου αρχηγου
και ας του πουμε "βαλε μας μεσα" .... κοβεις οτι θα μας βαλει εστω και στα απλυτα του ?

Μετα ... αφου γινει καποιος υποψηφιος βουλευτης ... και βουλευτης ....
πως ανελισσεται στην ιεραρχεια ? Ποιος τον προτεινει ? Ποιος τον βαθμολογει και
κατατασει στην Χ η Υ θεση ? Τον πλησιαζει κανεις για ρουσφετι ? Τον χρηματιζει κανεις ?
Υπαρχει καποια διαπλοκη με συγκεκριμενες ομαδες ? Και γιατι ?

Μετα ... λιγο πριν γινει και αφου γινει πρωθυπουργος ...
ποιος τον παιζει στα μηντια ? Γιατι τον παιζει στα μηντια ? Τι παιρνει ως ανταλλαγμα
η τι προσδοκα να παρει ως ανταλλαγμα ? Τον προσκαλει κανεις στο εξωτερικο
λιγο πριν εκλεγει ? Γιατι τον προσκαλει ? Μπαινουν σε "λιστες" οι περιουσιες του ?
Γιατι μπαινουν σε λιστες ? Τον εκβιαζει κανεις και για ποιον λογο ?

Ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω ..... συνιστουν συγχρονη κοινοβουλευτικη δημοκρατια
η μηπως ..... συγχρονη κοινοβουλευτικη ΟΜΗΡΙΑ και παζαρι και αλισβερισι και ομερτα
και οτιδηποτε αλλο ΕΚΤΟΣ απο ... δημο-κρατια ?

(πολυ ευκολα με εξισωνεις με το μυαλο ενος 12χρονου που παιζει με star-destroyer ...)

Tο κριτηριο που εχω ΕΓΩ στο μυαλο μου ?

Πως ερχονται οι "ενδιαφερομενοι" στην πολιτικη ?
Με καποια κληρωτιδα ? Με καποια διαφανη διαδικασια ? Δια βοης σε καποια πλατεια ?
Ποιος τους προτεινει σε ποιους (πριν καν εκλεγουν η μπουν σε ψηφοδελτιο) ?
Ας κατεβω εγω (η εσυ η οποιοσδηποτε) στην πορτα ενος κομματικου αρχηγου
και ας του πουμε "βαλε μας μεσα" .... κοβεις οτι θα μας βαλει εστω και στα απλυτα του ?

Μετα ... αφου γινει καποιος υποψηφιος βουλευτης ... και βουλευτης ....
πως ανελισσεται στην ιεραρχεια ? Ποιος τον προτεινει ? Ποιος τον βαθμολογει και
κατατασει στην Χ η Υ θεση ? Τον πλησιαζει κανεις για ρουσφετι ? Τον χρηματιζει κανεις ?
Υπαρχει καποια διαπλοκη με συγκεκριμενες ομαδες ? Και γιατι ?

Μετα ... λιγο πριν γινει και αφου γινει πρωθυπουργος ...
ποιος τον παιζει στα μηντια ? Γιατι τον παιζει στα μηντια ? Τι παιρνει ως ανταλλαγμα
η τι προσδοκα να παρει ως ανταλλαγμα ? Τον προσκαλει κανεις στο εξωτερικο
λιγο πριν εκλεγει ? Γιατι τον προσκαλει ? Μπαινουν σε "λιστες" οι περιουσιες του ?
Γιατι μπαινουν σε λιστες ? Τον εκβιαζει κανεις και για ποιον λογο ?

Ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω ..... συνιστουν συγχρονη κοινοβουλευτικη δημοκρατια
η μηπως ..... συγχρονη κοινοβουλευτικη ΟΜΗΡΙΑ και παζαρι και αλισβερισι και ομερτα
και οτιδηποτε αλλο ΕΚΤΟΣ απο ... δημο-κρατια ?

(πολυ ευκολα με εξισωνεις με το μυαλο ενος 12χρονου που παιζει με star-destroyer ...)

Και μάλλον έχω δίκιο, γιατί αυτά που λες βρίσκουν εφαρμογή στην Ελλάδα, ίσως. Δε βρίσκουν εφαρμογή υποχρεωτικά σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ ας πούμε όχι. Ούτε στην Αγγλία. Δεν έχεις παραστάσεις απο καμια άλλη χώρα απο ότι φαίνεται, και επειδή δε διαβάζεις βιβλία, παρά ενημερώνεσαι μόνο απο το Ίντερνετ, μοιάζεις λίγο με τον τυφλό που πιάνει την ουρά του Ελέφαντα και αποφαίνεται ότι ο Ελέφαντας μοιάζει με σκοινί.

Μάνο, όταν εξισώνεις τη Ρωσία με την ΕΕ, βάζεις στο ίδιο καλάθι τους τραπεζίτες της Φρανκφούρτης με τους Ολιγάρχες της Ρωσίας και τον Πούτιν με τη Μέρκελ, τότε κάτι δεν πάει καλά με τα κριτήριά σου. Απορρίπτεις τη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία γιατί δεν ανταποκρίνεται στο κριτήριο που έχεις στο μυαλό σου. Το οποίο μόνο εσύ ξέρεις ποιο είναι, γιατί ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι θέλεις. ΟΚ, χαίρομαι που δεν είσαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γιατί ήσουν ικανός να απορρίψεις τον εκσυγχρονισμό των F-16 με το αιτιολογικό ότι δε φτάνουν τις επιδόσεις του *X-Fighter, και να απαιτήσεις αντί να αγοράσουμε φρεγάτες Bellh@ra την άμεση προμήθεια Star-Destroyer.

Τι θα πει δεν υπάρχουν; Ούτε αυτό που θες εσύ σαν πολίτευμα υπάρχει. Οπότε;

Και γω βαζω στο ιδιο επιπεδο τους τραπεζιτες της Φραγκφουρτης με τους ολιγαρχες της Ρωσσιας. Οσο μεταξυ Πουτιν και Μερκελ δεν εχω κανενα ενδοιασμο.
Ο Πουτιν ειναι μεγαλος ηγετης, η Μερκελ διαχειρηστρια "πολυκατοικιας" και ελεγχτης μονεδας ...
Καμμια σχεση και καμμια αμφιβολια για ποιον θα διαλεγα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Και μάλλον έχω δίκιο, γιατί αυτά που λες βρίσκουν εφαρμογή στην Ελλάδα, ίσως. Δε βρίσκουν εφαρμογή υποχρεωτικά σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ ας πούμε όχι. Ούτε στην Αγγλία. Δεν έχεις παραστάσεις απο καμια άλλη χώρα απο ότι φαίνεται, και επειδή δε διαβάζεις βιβλία, παρά ενημερώνεσαι μόνο απο το Ίντερνετ, μοιάζεις λίγο με τον τυφλό που πιάνει την ουρά του Ελέφαντα και αποφαίνεται ότι ο Ελέφαντας μοιάζει με σκοινί.

Μπορει να το ξεχειλωσα λιγο παραπανω (απο παραστασεις που εχω εδω στο Ελλαδισταν).
Ομως ΑΠΕΦΥΓΕΣ να απαντησεις εστω και ΜΙΑ ερωτηση απο τις παραπανω !!!!!!!
Εγω δεν λεω οτι ισχυουν ολες μαζι .... ομως, μια απο τις παραπανω δεν απηχει
εστω καποια (περισσοτερο η λιγοτερο) σκοτεινη πτυχη ανελιξης σε ποστο εξουσιας
στις σημερινες δυτικες "δημοκρατιες" ?

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ? ....

Ας πουμε ... τον Τραμπα τον πηγαινουν πιτα-κωνο για τις ερωτικες του ατασθαλειες
(ενω ηταν παντρεμενος με την Μελανια, δεν λεω οτι ηταν εργενης, παντρεμενος ηταν).
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ αβανταρει τις πρωην πορνοσταρ και φωτομοντελα και
τις φουσκωνει τα μυαλα (γιατι αλλιως την Stormy Daniels ΟΥΤΕ εγω την ηξερα μεχρι
να παιχτει στα μηντια, παντελως αγνωστη ... ουτε καν στις 200 πρωτες) και ποιος
φουσκωσε τα μυαλα της McDougal oτι πρεπει οπωσδηποτε να ξαφρισει τα λεφτα του
πρωην ατζεντη της (διοτι ως γνωστον ειχε δικο του model agency o καζινατος, ολοι
το γνωριζουμε) ?

MONEΣ ΤΟΥΣ ?

Καποιος δικηγορος δεν τις πλησιασε ? Και αυτον τον δικηγορο ποιος του ειπε "ξεκινα εσυ
και εχεις πλατες απο μενα" ? Διοτι απο μονος του, κανεις δικηγορος απο καποια ερημια
στο Yellowstone δεν ξεκινα να τα βαλει με εναν PotUS. Μην τρελλαθουμε προχειρα !!!

Που θα πρεπε να βρισκεται η ατζεντα ? Στο πεος του βαψομαλλια ?
Η στο αν οι μεσοδυτικες πολιτειες ξαναειδαν φως στο εργασιακο τους περιβαλλον ?
Και καποιες ακτες (ανατολικες και δυτικες) χαλιναγωγηθηκαν στην αλαζονεια τους
να νιωσουν ΔΙΕΘΝΕΙΣ και ΑΠΙΑΣΤΕΣ και αλλου για αλλου ? Αυτα δεν εχουν σημασια ?
Το πεος του Τραμπα εχει ?

Ειναι τοσο τοσο τοοοοοοοσο δυσκολο για την δικη σου αντιληψη και οξυδερκεια και
διαισθηση να δεις ποιος (ποια η ποιοι)) κρυβεται πισω απο οοοοοοολα αυτα ?????
Και αφου ΔΕΝ τα βλεπεις ολα αυτα (που τα βλεπεις αλλα αντε να κανω τον χαζουλιακα)
ΠΟΙΟΣ POTUS τον τελευταιο μισο αιωνα ηρθε στην εξουσια με προσωπικη περιουσια κατω
του 1 εκατομμυριου (γελαμε εδω) ? Απο που πληρωσε τα αστρικα κοστη καμπανιας και
διαφημισης ? Αρα ..... μιλαμε για αφταστη ισοπολιτεια εδω περα .... ολοι μπορουν να
γινουν PotUS .... the land of the free and brave (!!!!). Μεσα σε τετοιες λιμνες
και ποταμια δολλαριων, αορατες διαδρομες, διαπλοκες, πελατειακες συναλλαγες
και σεβασμους σε lobbies ....

... ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?

Να μην παρεξηγηθω ..... ο Putin, ουτε η λυση ειναι, ουτε η φωτεινη εξαιρεση
αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκεινος (μεσα στην καγκεμπεδικη μοχθηρια και διαπλοκη του)
λεει ..... "ΑΥΤΟΣ ειμαι και η Ρωσια κανει αυτο που θα πω εγω, οποιος νιωθει ικανος
ας ερθει να αναμετρηθει". Δεν μιλα για δικαιωματα σε ισοπολιτειες και ισονομιες.
Μπορεις να προφυλαχθεις ... η να φυγεις ! Η .... να τον κοντραρεις !

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Μπορει να το ξεχειλωσα λιγο παραπανω (απο παραστασεις που εχω εδω στο Ελλαδισταν).
Ομως ΑΠΕΦΥΓΕΣ να απαντησεις εστω και ΜΙΑ ερωτηση απο τις παραπανω !!!!!!!
Εγω δεν λεω οτι ισχυουν ολες μαζι .... ομως, μια απο τις παραπανω δεν απηχει
εστω καποια (περισσοτερο η λιγοτερο) σκοτεινη πτυχη ανελιξης σε ποστο εξουσιας
στις σημερινες δυτικες "δημοκρατιες" ?

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ? ....

Ας πουμε ... τον Τραμπα τον πηγαινουν πιτα-κωνο για τις ερωτικες του ατασθαλειες
(ενω ηταν παντρεμενος με την Μελανια, δεν λεω οτι ηταν εργενης, παντρεμενος ηταν).
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ αβανταρει τις πρωην πορνοσταρ και φωτομοντελα και
τις φουσκωνει τα μυαλα (γιατι αλλιως την Stormy Daniels ΟΥΤΕ εγω την ηξερα μεχρι
να παιχτει στα μηντια, παντελως αγνωστη ... ουτε καν στις 200 πρωτες) και ποιος
φουσκωσε τα μυαλα της McDougal oτι πρεπει οπωσδηποτε να ξαφρισει τα λεφτα του
πρωην ατζεντη της (διοτι ως γνωστον ειχε δικο του model agency o καζινατος, ολοι
το γνωριζουμε) ?

MONEΣ ΤΟΥΣ ?

Καποιος δικηγορος δεν τις πλησιασε ? Και αυτον τον δικηγορο ποιος του ειπε "ξεκινα εσυ
και εχεις πλατες απο μενα" ? Διοτι απο μονος του, κανεις δικηγορος απο καποια ερημια
στο Yellowstone δεν ξεκινα να τα βαλει με εναν PotUS. Μην τρελλαθουμε προχειρα !!!

Που θα πρεπε να βρισκεται η ατζεντα ? Στο πεος του βαψομαλλια ?
Η στο αν οι μεσοδυτικες πολιτειες ξαναειδαν φως στο εργασιακο τους περιβαλλον ?
Και καποιες ακτες (ανατολικες και δυτικες) χαλιναγωγηθηκαν στην αλαζονεια τους
να νιωσουν ΔΙΕΘΝΕΙΣ και ΑΠΙΑΣΤΕΣ και αλλου για αλλου ? Αυτα δεν εχουν σημασια ?
Το πεος του Τραμπα εχει ?

Ειναι τοσο τοσο τοοοοοοοσο δυσκολο για την δικη σου αντιληψη και οξυδερκεια και
διαισθηση να δεις ποιος (ποια η ποιοι)) κρυβεται πισω απο οοοοοοολα αυτα ?????
Και αφου ΔΕΝ τα βλεπεις ολα αυτα (που τα βλεπεις αλλα αντε να κανω τον χαζουλιακα)
ΠΟΙΟΣ POTUS τον τελευταιο μισο αιωνα ηρθε στην εξουσια με προσωπικη περιουσια κατω
του 1 εκατομμυριου (γελαμε εδω) ? Απο που πληρωσε τα αστρικα κοστη καμπανιας και
διαφημισης ? Αρα ..... μιλαμε για αφταστη ισοπολιτεια εδω περα .... ολοι μπορουν να
γινουν PotUS .... the land of the free and brave (!!!!). Μεσα σε τετοιες λιμνες
και ποταμια δολλαριων, αορατες διαδρομες, διαπλοκες, πελατειακες συναλλαγες
και σεβασμους σε lobbies ....

... ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ?

Να μην παρεξηγηθω ..... ο Putin, ουτε η λυση ειναι, ουτε η φωτεινη εξαιρεση
αλλα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εκεινος (μεσα στην καγκεμπεδικη μοχθηρια και διαπλοκη του)
λεει ..... "ΑΥΤΟΣ ειμαι και η Ρωσια κανει αυτο που θα πω εγω, οποιος νιωθει ικανος
ας ερθει να αναμετρηθει". Δεν μιλα για δικαιωματα σε ισοπολιτειες και ισονομιες.
Μπορεις να προφυλαχθεις ... η να φυγεις ! Η .... να τον κοντραρεις !

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !

Τρικυμία εν κρανίω. Βλέπεις θεωρίες συνωμοσίας παντού και συμπεραίνεις από αυτές ότι η Δημοκρατία δεν υπάρχει. Καλά, εντάξει, ότι πεις.

Και γω βαζω στο ιδιο επιπεδο τους τραπεζιτες της Φραγκφουρτης με τους ολιγαρχες της Ρωσσιας. Οσο μεταξυ Πουτιν και Μερκελ δεν εχω κανενα ενδοιασμο.
Ο Πουτιν ειναι μεγαλος ηγετης, η Μερκελ διαχειρηστρια "πολυκατοικιας" και ελεγχτης μονεδας ...
Καμμια σχεση και καμμια αμφιβολια για ποιον θα διαλεγα.

ναι ο πούτιν είναι τετραπέρατος και ηγέτης (με την ένοια της λέξης)

θα ήταν προτιμότερος από τη διαχειρήστρια, σε μία δημοκρατία όμως που θα μπορούσε να τον περιορίσει,

αλλά επειδή το πακέτο μάλλον πάει ολόκληρο και δεν σπάει, θα πρτιμούσα να βρίσκομαι στη χειρότερη χώρα τη ΕΕ παρά στη ρωσία του πούτιν

και να θυμίσω ότι όλες οι χώρες που βρεθήκανε με απολυταρχικά καθεστώτα (άσχετα αν είχανε "ηγέτες' ή όχι) μικρύνανε στο τέλος

Ποσο δυσκολο ειναι (εδω μεσα) να αντιληφθουμε οτι ΔΕΝ χρειαζεται να προτιμησουμε ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ολοι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανυπερασπιστοι κατω απο την κριση μας. Και η κριση μας ειναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
Αυτοι (και οταν λεω αυτοι εννοω ΟΛΟΙ) εχουν το συστημα (λεφτα, οπλα, νομοτυπιες) με το μερος τους.
Εμεις ομως ... διατηρουμε το αγερωχο της κρισης μας, η ΟΠΟΙΑ ... τους σκυλιαζει που δεν κατορθωσαν
να την σκοτεινιασουν, να την θολωσουν, να την στρεψουν εκει που θελουν αυτοι (ΟΛΟΙ τους) η εστω
να την κανουν να τρομοκρατηθει και κρυφτει στην ληθη της συνειδησης μας, ως μηδαμινοτητα.
Εχουν πετυχει παρα πολλα (μεσα απο τα μηντια) αλλα ΔΕΝ εχουν φτασει στην πηγη, ΤΗΝ Πηγη !
Και δεν προκειται να τους δεχτουμε ετσι οπως λυσσομανουν ... ως απολυτους κυριαρχους της
μοιρας μας ! Οτι και να γινει, ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, εχουμε παντα την επιλογη να μην τους
φοβηθουμε ...

Για να γινει αυτο ομως .... και για να μαστε και ειλικρινεις ...

Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ !

ΚΑΝΕΝΑΝ !

Μιση μοιρα να κλινει (οτι τα συστηματα εξουσιας αυτου του κοσμου κερδισαν τα παντα
συστηματα που ΔΕΝ οριζονται απο Τραμπ, Πουτιν, Μερκελ, Τζινπινγκ και οτι αλλο βλεπουμε
στο γυαλι) απο καταπονηση ελπιδας, οχι απο επιλογη, τοτε .... ειμαστε δικοι τους ..... !
Ψυχη και σωμα και πνευμα.

ΜΗΝ γερνετε την πλαστιγγα (χαριν του Μη Χειρον Βελτιστον) σε κανεναν και τιποτα.
ΔΕΝ εχουν τιποτα .... αν δεν εχουν το διλλημα στην ευθυκρισια σας. Κανενα διλλημα.
Ουτε τον εναν, ουτε τον αλλον .... μονο αυτο που θεωρειται ΕΣΕΙΣ ορθο και δεον !

Στη Ρωσία, αν κάποτε γίνει κάτι, θα θυσιαστούν πάλι χιλιάδες αθώοι μήπως και μπορέσουν να κατακτήσουν αυτά που στην Ολλανδία είναι σήμερα αυτονόητα. Αν ποτέ αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στην Ρωσία, το πολύ-πολύ να κάνουν κάτι τόσο καλό όσο στην Ευρώπη σήμερα, καλύτερο μάλλον αποκλείεται. Αλλά δυστυχώς το πιο πιθανό είναι ότι τα επόμενα 200 χρόνια η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι πολύ χειρότερα από την Δυτική Ευρώπη, όπως πολύ χειρότερα ήταν και στα προηγούμενα 200 χρόνια.

Οπότε το να είναι "ξεκάθαρο" ότι μια χώρα είναι χειρότερη, δεν βοηθάει σε τίποτα. Και η Σοβιετία ξεκάθαρο ήταν ότι είναι μαύρο χάλι, και την αλλάξανε σε κάτι που είναι σαφώς καλύτερο (δεν έχει γκουλάγκ πλέον), αλλά κι αυτό το καλύτερο είναι ακόμη πολύ πίσω.

Και συνήθως αυτό συμβαίνει. Η Δημοκρατία και οι υγιείς πολιτειακοί θεσμοί δεν είναι κάτι που προκύπτει εύκολα ή αυτόματα. Το να χειροτερέψει μια κατάσταση είναι πολύ απλό και γρήγορο, πχ ένας εμφύλιος αρκεί. Όμως το να βελτιωθεί μια κατάσταση θέλει πολύ χρόνο και πολύ κόπο και προσπάθεια από τον απλό κόσμο, αλλιώς δεν γίνεται. Δυστυχώς η μεγάλη παγίδα είναι ότι θα έρθει ο "σοφός ηγέτης" και θα τα βελτιώσει όλα.

Ωραια ολα αυτα .... αλλα η κουβεντα (ετσι οπως την κατευθυνα εγω, απο ενα σημειο και μετα)
ηταν ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ στον κοσμο. ΟΧΙ ποιος ειναι το μη χειρον βελτιστον.

Εχω μια υποψια ..... οτι υπαρχει ακομα (δημοκρατια) .... και βρισκεται στην Ισλανδια !!!!!!!!!

Αλλα η Ισλανδια εχει πλυθησμο μιας πολης, βρισκεται στην μεση ενος ωκεανου (επομενως,
μηδενικα προβληματα με γειτνιασεις "φιλων") και δεν χρωσταγε τα δις της Μιχαλους (οταν πτωχευσε).
Βεβαια ΑΝΑΣΗΚΩΘΗΚΑΝ πολλα φρυδια οταν καθισε τον πρωθυπουργο της .... στο σκαμνι (δικαστικο).
Ακομα και να ηταν για εντυπωσιασμο (που δεν ηταν !) νομιζαμε καποιοι ιδρυτικοι της Δημοκρατιας :flute:
(σκ@τα στην μουρη μας) οτι βλεπαμε ταινια SciFi. :blink: Πρωθυπουργος σε σκαμνι ? Γινονται τετοια πραγματα ?
Και ομως .... μετα απο αυτο, στρωσαν κωλο κατω .... και αυτοι οι 330.000 δουλεψαν (επι 9 χρονια) τον
τουρισμο τους (οσο καλυτερα μπορουσαν) αλλα οχι μονο αυτον (διοτι εχουν και αξιοσημειωτη αλιευτικη
ικανοτητα) και σημερα ...

.... ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Μπορει να ειναι λογω δημοκρατιας ... μπορει λογω ομαδικου πνευματος (και OXI "παιδια, ξεκινηστε
την καθαρση και αναστηλωση αλλα εγω θα πεταχθω για τσιγαρα") ... μπορει και λογω την απομονωσης
του συγκεκριμενου λαου μεσα στον Ατλαντικο. Πολλα τα "μπορει" ... ομως η προσωπικη μου εκτιμηση
ειναι .... οτι το τι επραξε ο Ισλανδικος λαος .... θα διδασκεται σε σχολικα βιβλια .... μετα απο μερικες
δεκαετιες ! Βρειτε εσεις σε ποιο αντικειμενο (μην τα χαλασουμε σ'αυτο).

Ωραια ολα αυτα .... αλλα η κουβεντα (ετσι οπως την κατευθυνα εγω, απο ενα σημειο και μετα)
ηταν ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ στον κοσμο. ΟΧΙ ποιος ειναι το μη χειρον βελτιστον.

Εχω μια υποψια ..... οτι υπαρχει ακομα (δημοκρατια) .... και βρισκεται στην Ισλανδια !!!!!!!!!

Αλλα η Ισλανδια εχει πλυθησμο μιας πολης, βρισκεται στην μεση ενος ωκεανου (επομενως,
μηδενικα προβληματα με γειτνιασεις "φιλων") και δεν χρωσταγε τα δις της Μιχαλους (οταν πτωχευσε).
Βεβαια ΑΝΑΣΗΚΩΘΗΚΑΝ πολλα φρυδια οταν καθισε τον πρωθυπουργο της .... στο σκαμνι (δικαστικο).
Ακομα και να ηταν για εντυπωσιασμο (που δεν ηταν !) νομιζαμε καποιοι ιδρυτικοι της Δημοκρατιας :flute:
(σκ@τα στην μουρη μας) οτι βλεπαμε ταινια SciFi. :blink: Πρωθυπουργος σε σκαμνι ? Γινονται τετοια πραγματα ?
Και ομως .... μετα απο αυτο, στρωσαν κωλο κατω .... και αυτοι οι 330.000 δουλεψαν (επι 9 χρονια) τον
τουρισμο τους (οσο καλυτερα μπορουσαν) αλλα οχι μονο αυτον (διοτι εχουν και αξιοσημειωτη αλιευτικη
ικανοτητα) και σημερα ...

.... ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Μπορει να ειναι λογω δημοκρατιας ... μπορει λογω ομαδικου πνευματος (και OXI "παιδια, ξεκινηστε
την καθαρση και αναστηλωση αλλα εγω θα πεταχθω για τσιγαρα") ... μπορει και λογω την απομονωσης
του συγκεκριμενου λαου μεσα στον Ατλαντικο. Πολλα τα "μπορει" ... ομως η προσωπικη μου εκτιμηση
ειναι .... οτι το τι επραξε ο Ισλανδικος λαος .... θα διδασκεται σε σχολικα βιβλια .... μετα απο μερικες
δεκαετιες ! Βρειτε εσεις σε ποιο αντικειμενο (μην τα χαλασουμε σ'αυτο).

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες δημοκρατία έχουν. Και μάλιστα δημοκρατία με πολύ καλύτερη λειτουργία από ότι πριν από 30, 50, ή 150 χρόνια.

Ταπεινη μου εκτιμηση ειναι οτι ΔΕΝ εχουν δημοκρατια.
Επειδη βλεπω μονο 32 μυνηματα στο avatar σου, εικαζω οτι δεν εχεις διαβασει
οσα εχω γραψει κατα καιρους. Δημοκρατια υπαρχει ΜΟΝΟ εκει
οπου εκπροσωπουνται ΟΛΟΙ ισαριθμα και ισοβαρως.

Και δεν εχουμε αντιπροσωπευτικη δημοκρατια απο την στιγμη
που εγκλεγονται ατομα με περιουσιες που αντιστοιχουν στο 1% του εκλογικου σωματος
(ουτε βεβαια το πως κατορθωσαν να χρηματοδοτησουν τις εκλογικες τους καμπανιες).

Αυτο που (ισως) θεωρεις ΕΣΥ δημοκρατια ειναι ΕΠΙΦΑΣΗ δημοκρατιας (φερετζες δηλαδη).
Μεγαλοαστοι που ΤΑΧΑ ΜΟΥ σκιζονται για τα δικαιωματα μικροαστων (και παρακατω).
Με οποιαδηποτε ιδεολογικη προελευση ...

Ειναι τοσο απλο .... γιατι δεν μπορεις να το δεις ? :nounder:
Δεν σου ζητησα να δεχτεις τον Putin ... απλως να δεις καταματα μια αληθεια (απο τις πολλες).
Η αλλη βεβαιως αληθεια ειναι οτι ο Putin ειναι μια KGB και μιση. Ομως αυτο αναιρει το πρωτο
συμπερασμα ?

δημοκρατία έχουν, τώρα αν επιδέχεται βελτίωσης (μεγάλης πιστεύω) αυτό είναι άλλο θέμα

Ταπεινη μου εκτιμηση ειναι οτι ΔΕΝ εχουν δημοκρατια.
Επειδη βλεπω μονο 32 μυνηματα στο avatar σου, εικαζω οτι δεν εχεις διαβασει
οσα εχω γραψει κατα καιρους. Δημοκρατια υπαρχει ΜΟΝΟ εκει
οπου εκπροσωπουνται ΟΛΟΙ ισαριθμα και ισοβαρως.

Και δεν εχουμε αντιπροσωπευτικη δημοκρατια απο την στιγμη
που εγκλεγονται ατομα με περιουσιες που αντιστοιχουν στο 1% του εκλογικου σωματος
(ουτε βεβαια το πως κατορθωσαν να χρηματοδοτησουν τις εκλογικες τους καμπανιες).

Αυτο που (ισως) θεωρεις ΕΣΥ δημοκρατια ειναι ΕΠΙΦΑΣΗ δημοκρατιας (φερετζες δηλαδη).
Μεγαλοαστοι που ΤΑΧΑ ΜΟΥ σκιζονται για τα δικαιωματα μικροαστων (και παρακατω).
Με οποιαδηποτε ιδεολογικη προελευση ...

Ειναι τοσο απλο .... γιατι δεν μπορεις να το δεις ? :nounder:
Δεν σου ζητησα να δεχτεις τον Putin ... απλως να δεις καταματα μια αληθεια (απο τις πολλες).
Η αλλη βεβαιως αληθεια ειναι οτι ο Putin ειναι μια KGB και μιση. Ομως αυτο αναιρει το πρωτο
συμπερασμα ?

Στο ξαναλέω: όλες οι χώρες έχουν σήμερα καλύτερη δημοκρατία από ότι είχαν (οι ίδιες χώρες) πριν από 30, 50, 150 χρόνια. Διαφωνείς; Πες μου συγκεκριμένα σε ποια χρονιά στο παρελθόν κάποια χώρα είχε καλύτερη δημοκρατία από ότι έχει σήμερα. Ας πούμε η Γερμανία ή η Αγγλία ή οι ΗΠΑ. Ή έστω η Τσεχία ή η Βουλγαρία. Σήμερα οι δημοκρατίες αυτές, στο εσωτερικό τους, είναι καλύτερες από ότι ήταν ποτέ στην ιστορία τους. Δεν είναι τέλειες, ούτε είναι όλες ίδιες. Αλλά γενικά είναι καλύτερες από ότι ήταν στο παρελθόν.

Οπότε τι ακριβώς υποστηρίζεις; Ότι καμιά χώρα, ποτέ στην ιστορία της, δεν είχε Δημοκρατία;

Τι παει να πει "καλυτερη" δημοκρατια ?

ΜΙΑ ειναι η Δημοκρατια ...
ειναι αντιπροσωπευτικη (σε σημειο που μια 64bit παλεττα φανταζει δικτατορια) ...
ειναι ισονομη (σε σημειο που ενας πρωθυπουργος να μπαινει μονος του φυλακη αν παρανομησει)
και παρεχει ισοπολιτεια (ακομα και σε εναν μπετατζη απο οικοδομη στα Πετραλωνα).

Εγραψα ΟΛΟΚΛΗΡΟ κατεβατο ..... τι να δεχομαστε μεσα στην συνειδηση μας ..... και τι ΟΧΙ.
Εσυ εξακολουθεις να με ρωτας αν το RGB 255 0 15 .... ειναι λιγο πιο μπλε απο το 255 0 0 ...

NAI ... ειναι !

Και λοιπον ?

Τι παει να πει "καλυτερη" δημοκρατια ?

ΜΙΑ ειναι η Δημοκρατια ...
ειναι αντιπροσωπευτικη (σε σημειο που μια 64bit παλεττα φανταζει δικτατορια) ...
ειναι ισονομη (σε σημειο που ενας πρωθυπουργος να μπαινει μονος του φυλακη αν παρανομησει)
και παρεχει ισοπολιτεια (ακομα και σε εναν μπετατζη απο οικοδομη στα Πετραλωνα).

Εγραψα ΟΛΟΚΛΗΡΟ κατεβατο ..... τι να δεχομαστε μεσα στην συνειδηση μας ..... και τι ΟΧΙ.
Εσυ εξακολουθεις να με ρωτας αν το RGB 255 0 15 .... ειναι λιγο πιο μπλε απο το 255 0 0 ...

NAI ... ειναι !

Και λοιπον ?

η δημοκρατία δεν είναι άσπρο μαύρο ή 0-1 , υπάρχει πολύ υπάρχει και λίγη,
και κάποιοι που έχουν ασχοληθεί περισσόετρο από εμάς , έχουν βγάλει και δείκτες και τη μετράνε, πχ λένε ότι έχει μειωθεί στις ΗΠΑ επί τραμπ

τέλεια δημοκρατία επειδή ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο, δεν θα υπάρξει ποτέ, παρά μόνο σε ιδέα,
αν θέλουμε δημοκρατία, ας προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη δημοκρατία που έχουμε,

το να λέμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία πχ στην ευρώπη (στις περισσότερες τουλάχιστον χώρες) δουλεύουμε για αυτούς που παλέυουν για την ελαχιστοποίησή της (νεοναζί, ισλαμιστές, νοσταλγούς του στάλιν κλπ κλπ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

το να λέμε ότι δεν έχουμε δημοκρατία πχ στην ευρώπη (στις περισσότερες τουλάχιστον χώρες) δουλεύουμε για αυτούς που παλέυουν για την ελαχιστοποίησή της (νεοναζί, ισλαμιστές, νοσταλγούς του στάλιν κλπ κλπ)

Σιγουρα ΟΧΙ ΕΓΩ !

Εαν το παμε ετσι, τοτε δεν πρεπει να μιλαμε για λογαριασμους γιατι διωχνουμε γκομενες,
δεν πρεπει να μιλαμε για καρκινους γιατι διωχνουμε φιλους καπνιστες, δεν πρεπει να μιλαμε
για θερμιδομετρητες γιατι θλιβουμε υπερβαρους .... και ...
δεν πρεπει να μιλαμε για τελειοτητες γιατι ειμαστε ξοφλημενοι.

Το ανθρωπινο πνευμα (αν το λειτουργησεις αγερωχα) ΕΙΝΑΙ ενα αξεπεραστο εργαλειο.
Σε δεδομενες στιγμες ΟΝΤΩΣ αγγιζει την τελειοτητα. Ο ανθρωπινος κοσμος απο την αλλη
ΔΕΝ ειναι τελειος !

Διακρινεις τον επιμερισμο ?

Status
Not open for further replies.