Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Αγαπητέ Φοίνικα, δε θα έρθει.. Είναι ήδη προ των πυλών. Αλλά μη μασάτε, έχουμε το μεσσία τον Έλον να μας πάει στον Άρη.

Πάντως, ο Έλον δεν είναι επιστήμονας, λεφτάς έιναι. Δουλειά του δεν είναι το να βρει πως θα μας πάει στον Άρη, αλλά να χρηματοδοτήσει αυτούς που μπορούν να το κάνουν. Οπότε, σε αυτό το πρίσμα, τον σέβομαι, εκεί που άλλοι πλουτίζουν με μαλακίες, αυτός κάνει πράγματα τα οποία θα μείνουν και μετά απ'αυτόν. Κι ας πετάει και καμιά μαλακία που και που.

Πότε πήγαμε στη χώρα μας ξαφνικά; Κι από πότε η χώρα μας λειτουργεί σε λογικά πλαίσια;

Λέω για την χώρα μας επειδή δεν έχουμε φτάσει ακόμα (ευτυχώς) στα ισοπεδωτικα επίπεδα της αμερικανικής υγείας με τις ανύπαρκτες κρατικές δομές...
Για πες..Δεν μου απάντησες στην ερώτηση..Αν δεν ξέρεις να σου πω εγώ..Στην Ελλάδα στο δημόσιο γεννας με 1200 ευρώ ενώ τα 5 (πέντε) χιλιάρικα δεν σε φτάνουν αν πας σε ιδιωτική κλινική...Στην Αμερική έχετε αυτές τις επιλογές, ή πρεμουρα τους εκεί αναλώνεται στα ακριβά αυτοκίνητα και τις πάσης φύσεως δευτερεύουσες φούσκες.

Λέω για την χώρα μας επειδή δεν έχουμε φτάσει ακόμα (ευτυχώς) στα ισοπεδωτικα επίπεδα της αμερικανικής υγείας με τις ανύπαρκτες κρατικές δομές...
Για πες..Δεν μου απάντησες στην ερώτηση..Αν δεν ξέρεις να σου πω εγώ..Στην Ελλάδα στο δημόσιο γεννας με 1200 ευρώ ενώ τα 5 (πέντε) χιλιάρικα δεν σε φτάνουν αν πας σε ιδιωτική κλινική...Στην Αμερική έχετε αυτές τις επιλογές, ή πρεμουρα τους εκεί αναλώνεται στα ακριβά αυτοκίνητα και τις πάσης φύσεως δευτερεύουσες φούσκες.

Δε συννενοούμαστε. Στην απάντησα την ερώτηση παραπάνω. Δε θες μάλλον να τη διαβάσεις, δεν πειράζει. Το δίλημμα δημόσιο/ιδιωτικό είναι περίπου τόσο αποπροσανατολιστικό όσο το δίλημμα δεξάς/αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι προβάλεται με θέρμη από την ίδια πλευρά.

Επειδή δεν είμαι έξπερτ στον τομέα της υγείας, να σου πω τι συμβαίνει στον τομέα της Παιδείας που είναι η δουλειά μου. Τα δίδακτρα στα δυο δημόσια Πανεπιστήμια που έχω δουλέψει ως τώρα είναι και στα δύο της τάξεως των 30Κ το χρόνο. Ναι, είναι φθηνότερα από (κάποια) ιδιωτικά όπως το Χάρβαρντ, που μπορεί να'ναι διπλάσια, αλλά όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις, δεν απευθύνονται στον μέσο μικρομεσαίο πολίτη. Βέβαια, στον χώρο της Παιδείας υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα με υποτροφίες, με part time δουλειές που μηδενίζουν τα δίδακτρα, άτοκα δάνεια, ή συνδυασμό των παραπάνω (το πιο σύνηθες). Το ίδιο φυσικά ισχύει και στα ιδιωτικά.

Είναι πρόβλημα αυτό; Φυσικά. Το ότι όμως τα πανεπιστήμια έχουν ακριβά δίδακτρα δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το αν είναι ιδιωτικά ή δημόσια.

Το ίδιο εξ'οσων γνωρίζω συμβαίνει και με την υγεία, απλά εκεί δεν έχω συγκεκριμένα νούμερα.

Όχι φίλε μαέστρο δεν είναι καθόλου αποπροσανατολιστικο...Από την στιγμή όπου δεν υπάρχει κρατική μέριμνα,τα κοράκια θα χορεύουν πάνω από τα κεφάλια μας..Τόσο απλά είναι τα πράγματα..Οι αγορές έχουν την τάση του κανιβαλισμού και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές...Βλέπεις τι γίνεται στην Αμερική...Εκατό δολάρια παίρνει ο ανειδίκευτος και δεν του φτάνουν να κάνει ένα σφράγισμα.

Όχι φίλε μαέστρο δεν είναι καθόλου αποπροσανατολιστικο...Από την στιγμή όπου δεν υπάρχει κρατική μέριμνα,τα κοράκια θα χορεύουν πάνω από τα κεφάλια μας..Τόσο απλά είναι τα πράγματα..Οι αγορές έχουν την τάση του κανιβαλισμού και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές...Βλέπεις τι γίνεται στην Αμερική...Εκατό δολάρια παίρνει ο ανειδίκευτος και δεν του φτάνουν να κάνει ένα σφράγισμα.

Α γεια σου. Το να υπάρχει κρατική μέριμνα, υπό τη μορφή ελέγχου της κερδοσκοπίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως η υγεία ή η παιδεία, είναι άσχετο με το αν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Γι'αυτό και λέω αποπροσανατολιστικό.

Α γεια σου. Το να υπάρχει κρατική μέριμνα, υπό τη μορφή ελέγχου της κερδοσκοπίας σε συγκεκριμένους τομείς όπως η υγεία ή η παιδεία, είναι άσχετο με το αν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Γι'αυτό και λέω αποπροσανατολιστικό.

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα Jason. Τόσο στην Παιδεία όσο και στην Υγεία. Στη δεύτερη δε μιλάμε μόνο για τις φαρμακευτικές. Τις ασφαλιστικές, τους γιατρούς, τα νοσοκομεία, πού τα πάς; Ολοι "μασάνε". Οι ασφαλιστικές είναι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ". Τα παίρνουν από τους ασφαλισμένους, τα παίρνουν κι από τους γιατρούς που τους ασφαλίζουν για malpractice. Και οι γιατροί στά @@ τους: ανέβασαν τα τιμολόγιά τους. Το ίδιο έκαναν και οι φαρμακευτικές και τα νοσοκομεία. Ποιοί μένουν στην απ' έξω; Αυτοί που δεν έχουν αρκετά για να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη. "Α γειά σου..." που λές κι εσύ.

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα Jason. Τόσο στην Παιδεία όσο και στην Υγεία. Στη δεύτερη δε μιλάμε μόνο για τις φαρμακευτικές. Τις ασφαλιστικές, τους γιατρούς, τα νοσοκομεία, πού τα πάς; Ολοι "μασάνε". Οι ασφαλιστικές είναι "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ". Τα παίρνουν από τους ασφαλισμένους, τα παίρνουν κι από τους γιατρούς που τους ασφαλίζουν για malpractice. Και οι γιατροί στά @@ τους: ανέβασαν τα τιμολόγιά τους. Το ίδιο έκαναν και οι φαρμακευτικές και τα νοσοκομεία. Ποιοί μένουν στην απ' έξω; Αυτοί που δεν έχουν αρκετά για να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη. "Α γειά σου..." που λές κι εσύ.

Μα δεν είναι μόνο οι φτωχοί αυτοί που δεν έχουν αρκετά για να πληρώσουν. Κανείς δεν έχει αρκετά για να πληρώσει. Να μου το θυμάστε, η υγεία σ'αυτή τη χώρα θα αλλάξει ριζικά, νομίζω ήδη απ'τη γενιά τη δική μου. Ούτε ο γιατρός των 1000$ την ημέρα δεν επιβιώνει με αυτά τα κόστη.

Ο Μπέρνης το'χει κάνει σημαία, που σημαίνει ότι ανεξαρτήτως αν βγει η όχι, το πράγμα συζητιέται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή πριν. Για την Παιδεία δε, ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πράγματα που θα ακούγονταν απίθανα λίγα χρόνια πριν.. Και να δεις που στις ΗΠΑ αυτά θα δουλέψουν πολύ καλύτερα απ'ό,τι δούλεψαν ποτέ στην Ελλάδα, γιατί ακριβώς ο Αμερικανός θα γνωρίζει το κόστος αυτών των υπηρεσιών που θα απολαμβάνει, και δε θα τις φτύνει ή κατακλέβει όπως εδώ.

Είναι Λερναία Υδρα Jason. Και δεδομένου ότι οι ...αριστεροί στην Αμερική είναι ...όπως είναι τελοσπάντων, είτε πλήρως ιδρυματοποιημένοι, είτε παριστάνουν "τον τρελό του χωριού", το πρόβλημα πολύ φοβάμαι πως δεν θα λυθεί.

Ο Μπέρνης το'χει κάνει σημαία, ...

Aμα έβαζαν το Μπέρνυ, τότε και οι hardcore δημοκρατικοί θα ψήφιζαν Τράμπ. Ο δε Biden που λένε τώρα, έχει ...λερωμένη τη φωλιά του: είναι ανακατεμένος σε κάτι business με την Κίνα -όπως είχε business και με την Ουκρανία βέβαια- και τώρα ο αμερικάνος δεν θέλει ούτε ν ακούει για Κίνα. Προβλέπω ότι ο βαψομαλλιάς θα παίξει μόνος του: πολύ δύσκολο να χάσει.

Κοίτα να δείς κάτι μυστήρια πράγματα βρε παιδί μου. Μέχρι τώρα, οι άλλοι πήγαιναν μιά χαρά, "πιο ψηλά-πιο δυνατά, το πεπρωμένο μου είναι τ άστρα!" και μόνο εμείς οι χτικιάρηδες που θέλουμε ματσούκι και βούρδουλα πηγαίναμε στραβά.
Και τώρα, τρέμει το φυλλοκάρδι τους...-bye-

Κοίτα να δείς κάτι μυστήρια πράγματα βρε παιδί μου. Μέχρι τώρα, οι άλλοι πήγαιναν μιά χαρά, "πιο ψηλά-πιο δυνατά, το πεπρωμένο μου είναι τ άστρα!" και μόνο εμείς οι χτικιάρηδες που θέλουμε ματσούκι και βούρδουλα πηγαίναμε στραβά.
Και τώρα, τρέμει το φυλλοκάρδι τους...-bye-

Εμείς φταίμε..Τους πήραμε στον λαιμό μας.

Φαντάσου τώρα να σκάσει το ΔΝΤ στην Γερμανία.. :)

To διηγημα της υφεσης ειναι υπαρκτο και το ρισκο πραγματικο συνεχως απο το 2008 και επειτα.
Τιποτα το καινουριο.

Τωρα με το σκεπτικο η υγεια πρεπει και οφειλει να ειναι μεριμνα του κρατους.... με τα "πρεπει" κανεις και αποικια στον Αρη.

Μεχρι που να ανακαλυψουμε μηχανηματα που ανακαλυπτονται κατασκευαζονται και παρεχονται δωρεαν, και γιατρους νοσοκομες εργατικο δυναμικο που δουλευουν τζαμπα, εγκαταστασεις που χτιζονται και συντηρουνται μονες τους κλπ...ε μεχρι τοτε για να μεριμνα το κρατος πρεπει να τα πληρωνει.
Και για να τα πληρωνει πρεπει να παραγει πλουτο και να κανει αποθεμα για αυτον τον λογο.

Ειδαλως ολα θεωρητικα με "θα" και "αν", ουτε εμενα μου αρεσει η προοπτικη να μην μπορεσω θεραπευτω αλλα δεν εγινα γιατρος ακομα να θεραπευομαι μονος μου.

Επισης κατι σημαντικο που διαφευγει σε πολλους γιατι ισως στην Ελλαδα το να γινεις γιατρος ειναι ενσημο Prestige και τραβαει ακομα αριστους στα "θετικα" μαθηματα νεους.
Σε πολλες χωρες με πολυ προηγμενο συστημα υγειας, το επαγγελμα δεν τραβαει... υπαρχει ελειψη vocation οσον αφορα τις σπουδες ελειψη ειδικοτητων ακομα και ελειψη γιατρων σε πολλες περιοχες. Δηλαδη θα ελεγα ολες εκτος μεγαλα οικονομικα κεντρα Παρισι, Νικαια Λυον....

Δυστυχως το κρατος με το μαγικο ραβδακι μας τελειωσε. Για τους πολιτες φυσικα, γιατι "για αλλους" εχει ακομα μην τυχον και αγριεψουν δηλαδη.

....

Δυστυχως το κρατος με το μαγικο ραβδακι μας τελειωσε. Για τους πολιτες φυσικα, γιατι "για αλλους" εχει ακομα μην τυχον και αγριεψουν δηλαδη.

Μωρέ με κανονική φορολογία -όσο φορολογούν εσένα κι εμένα δηλαδή- όλα γίνονται. Αλλά ...ας όψεται. -bye-

Μωρέ με κανονική φορολογία -όσο φορολογούν εσένα κι εμένα δηλαδή- όλα γίνονται. Αλλά ...ας όψεται. -bye-

Ούτε αυτό είναι σωστό. Εγώ κι εσύ δε συνεισφέρουμε παρά μόνο στον μικρόκοσμό μας. Μια εταιρία 100 ανθρώπων, δίνει δουλειά σε 100 ανθρώπους διαφορετικών βαθμίδων προσόντων, και, ανάλογα με το προϊόν της, δίνει σημαντικά έσοδα σε ΦΠΑ, αυξάνει το ΑΕΠ, πιθανώς φτιάχνει το ισοζύγιο, κλπ κλπ κλπ. Όταν ο Μαέστρος έφυγες στις ΗΠΑ, το ελληνικό κράτος είπε κλάιν μάιν, έχασε λίγα ψίχουλα φόρων, και μια συνδρομή ΤΣΜΕΔΕ. Όταν έφυγε η ΦΑΓΕ ή η όποια ΦΑΓΕ, το κόστος μπορεί να υπήρξε από μεγάλο έως και τρομακτικό.

Οπότε φυσικά και δεν πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε το ίδιο. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν υπερβολές, και να βρεθούν οι χρυσές τομές ώστε να μπορούν και οι δυο να ευημερήσουν.

80 ΧΡΟΝIΑ AΠ' ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΟΛΟΤΟΦ-ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ

Σαν σήμερα, πριν από 80 χρόνια βρήκε ο Φίλιππας τον Ναθαναήλ. Ναζί και κομουνιστές έφτιαξαν σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, εισέβαλαν αμέσως και διαμέλισαν την Πολωνία και συνέχισαν την εγκληματική τους ατζέντα οι μεν στην Ανατολή (Εσθονία, Λετονία, Ρουμανία, Φινλανδία) οι δε σε όλη τη Δύση. Για 22 μήνες οι εγκληματίες αυτοί αλώνιζαν ανενόχλητοι με μόνη τη φωνή του Τσώρτσιλ και τους Εγγλέζους να αντιστέκονται.

Για πολλές δεκαετίες οι σταλινικοί κάναν πως δεν καταλαβαίναν. Όπως κάνουν γενικώς για τα πάντα. Κάποιοι ηλίθιοι ντόπιοι πράκτορές τους κάνουν ακόμη και σήμερα πώς δεν καταλαβαίνουν. Κι ας μίλησε μέχρι και ο Πούτιν για “ανηθικότητα”, κι ας κατέθεσε στεφάνι στο Κατύν ζητώντας συγγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 22.000 Πολωνών στρατιωτικών.

Οι άθλιες εκείνες κατακτήσεις των κομουνιστών και τα κομμάτια που απέσπασαν τότε από Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Ρουμανία, Φινλανδία- με τη συγκατάθεση και τις εορταστικές βότκες των ναζί- είναι ακόμη στην κυριότητά τους. Αυτά τα “κέρδισαν”. Τα άλλα- ΟΛΑ- τα έχασαν. Με 80 χρόνια κομουνισμό χάθηκε κάθε κοινωνική συνοχή (έχουν μεγαλύτερες ανισότητες και από τη Νιγηρία...), ενώ δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να έχει ως όραμα να ζήσει στη Ρωσία... Και όλα αυτά σε κάτι που ήταν παλιότερα μια χώρα- τιτάνας της λογοτεχνίας και της μουσικής.

w2LVNP4.jpg

Έτσι, οι Σοβιετικοί άλλαξαν εξωτερική πολιτική και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους Γερμανούς. Για αυτόν τον λόγο η Συμφωνία του Μονάχου θεωρείται - και, όπως τεκμηριώνεται σήμερα, σωστά - προϋπόθεση για το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης του 1939.-bye-

Αυτος ο Τσωρτσιλ αγιοποιηση ομως
ειχε πει «Αν η Βρετανία ηττούνταν σε έναν πόλεμο θα ευχόμουν να βρίσκαμε έναν Χίτλερ για να μας επαναφέρει στη θέση που μας αρμόζει στη διεθνή σκηνή»
το 32 δυο φορες προσπαθησε να συναντησει το ινδαλμα του και κεινος τον εστησε
επισης ως οπαδος της ευγονικης ειχε πει «Η αναπαραγωγή των διανοητικά ασθενέστερων αποτελεί τρομακτικό κίνδυνο για τη φυλή μας»
για τους ινδους
«Μισώ τους Ινδούς. Είναι κτήνη με μια κτηνώδη θρησκεία. Οι ίδιοι προκάλεσαν τον λιμό αφού γεννοβολάνε σαν κουνέλια».
4 εκ ινδοι πεθαναν απο ασιτια εξαιτιας του απο τον λιμο της Βεγγαλης\
ψιλα γραμματα
στην ελλαδα κυνηγουσε συμμαχους στην μεση ανατολη διεταξε την χρηση χημικων
ο ανθρωπος που επεφημουσε σαν δημοσιογραφος τα πρωτα στρατοπεδα συγκεντρωσης και εξοντωσης που ηταν αγγλικα στον δευτερο πολεμο των μποερ

Υπαρχει ενα πολυ εμπεριστατομενο ντοκυμαντερ που παιχτηκε στο ΑRTE σχετικα προσφατα (καποιους μηνες πριν) για το συμφωνο ΜΟΛΟΤΟΦ-ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ.

Υπαρχει στα Γαλλικα και στα Γερμανικα σιγουρα αμα το ψαξετε στο διαδικτυο. Ισως και καποια μεταφραση με υποτιτλους.

Πολυτιμο γιατι κανει μια καταπληκτικη εμβανθυση απο ιστορικους στο who is who των διαφορων παραγοντων και πρωταγονιστων.
Σε πιανει κρυος ιδρωτας.

Status
Not open for further replies.