Που πάει το ΙΚΕΑ?

Σήμερα στο κατάστημα του αεροδρομίου, πρώτη μέρα της 48ης απεργίας μας, ενημερώσαμε τους πελάτες ότι αυτό το κατάστημα που βγάζει τόσα χρήματα δεν είναι δυνατό να κόβει τους μισθούς των εργαζομένων του. Έτσι, τους εξηγήσαμε, όταν μειώνεται το εισόδημά μας συντηρείται η 'Υφεση. Και "η Ύφεση μετά από μας θα έρθει σε σας" τους είπαμε.

Χρησιμοποιήσαμε πάρα πολλά πακέτα από το "Εντυπο Παραπόνων" του
καταστήματός μας και τους ζητήσαμε λοιπόν να γράψουν τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ! ή οποιοδήποτε σχόλιο επιθυμούν εκείνοι και να ρίξουν το έντυπο στο κουτί των παραπόνων της εταιρείας.

Η ανταπόκριση ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο!

Ούτε εγώ δεν περίμενα κάτι τέτοιο!

Κανένας μα κανένας δεν αρνήθηκε αυτά που τους λέγαμε. Γιατί λέμε πάντα την αλήθεια.

Εγώ με τα χέρια μου πρέπει να μοίρασα πάνω από 1.200 έντυπα μέχρι που δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλα στο κατάστημα καθώς οι υπεύθυνοι δεν ανανέωναν το απόθεμα!

Ήταν καταπληκτικό.

Υπολογίζουμε ότι κάθε ενημέρωση θα φτάσει ως μήνυμα σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους οπότε μόνο η δική μου ενημέρωση προσέγγισε πάνω από 12.000 ψυχές!

Πελάτης μας είπε να έχουμε παρουσία, για να εξηγήσουμε τη θέση μας με αυτόν τον τρόπο, σε δημόσιους χώρους όπως το μετρό της Πλατείας Συντάγματος.

Φανταστική ιδέα!

Εκεί. Με τα ρούχα της δουλειάς, θα συνεχίσουμε όταν έρθει αυτή η ώρα.

http://www.facebook.com/photo.php?f....195961833840081.28228.100002787974019&type=1

αν τα καταφέρουν είναι μεγάλη νίκη για όλους εμάς στον ιδιωτικό τομέα... και μεγάλη ήττα για τα αφεντικά διότι ίσως και ο υπάλληλος που σκεφτόταν να δεχτεί την μύωση στο μισθό σε κάποια άλλη εταιρία πάρει κουράγια και σηκώσει ανάστημα... θα είναι μια γλυκιά έναρξη ενός όμορφου αγώνα... πωπωπω μετά από καιρό αρχίζω και έχω πάλι κάποια ελπίδα (οχι για την χώρα) αλλά για αυτούς που θα την ξαναχτίσουν !!!

Απομονώνεις 2 προτάσεις απο ένα ολόκληρο post και μου λες πράγματα που εγώ τα έχω γράψει 1 δις φορές στο παρελθόν......και αφορούν τέτοιου "είδους" επιχειρηματίες....και μάλιστα έχω χλευαστεί για αυτές μου τις απόψεις απο μέλη....

Βρε καλό μου, το να κατηγορείται ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι οτι σκάλιζε τη μύτη του όσο περίμενε το θύμα στη γωνία ή ότι αφού σκότωσε 5-6 κατούρησε και στον τοίχο, και μάλιστα να γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το αν κατούρησε στον τοίχο επειδή είχε ουρολοίμωξη ή για να προκαλέσει είναι άτοπο...
Δεν νομίζω καν να έχει σχέση το ΔΣ του ΙΚΕΑ σήμερα με το τότε ΔΣ του Φουρλή...
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν είναι σοφό να περιμένεις από τέτοια άτομα να δώσουν σημασία στο κατά πόσο μπορούν να επιζήσουν οι εργαζόμενοι με τους μισθούς που τους δίνει.
Εδώ δεν εδωσε σημασία στο αν θα μείνουν ζωντανοί από την "επέκταση" που έκανε στο κτήριο του...

Πρακτικά λοιπόν συμφωνούμε. Η διαφορά μας είναι ότι θεωρώ χαζό να ασχολούμασται με τα πταίσματα όταν υπάρχει κακούργημα μπροστά μας.

Βρε καλό μου, το να κατηγορείται ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι οτι σκάλιζε τη μύτη του όσο περίμενε το θύμα στη γωνία ή ότι αφού σκότωσε 5-6 κατούρησε και στον τοίχο, και μάλιστα να γίνεται ολόκληρη συζήτηση για το αν κατούρησε στον τοίχο επειδή είχε ουρολοίμωξη ή για να προκαλέσει είναι άτοπο...
Δεν νομίζω καν να έχει σχέση το ΔΣ του ΙΚΕΑ σήμερα με το τότε ΔΣ του Φουρλή...
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι δεν είναι σοφό να περιμένεις από τέτοια άτομα να δώσουν σημασία στο κατά πόσο μπορούν να επιζήσουν οι εργαζόμενοι με τους μισθούς που τους δίνει.
Εδώ δεν εδωσε σημασία στο αν θα μείνουν ζωντανοί από την "επέκταση" που έκανε στο κτήριο του...

Πρακτικά λοιπόν συμφωνούμε. Η διαφορά μας είναι ότι θεωρώ χαζό να ασχολούμασται με τα πταίσματα όταν υπάρχει κακούργημα μπροστά μας.

Δεν ασχολήθηκα Μίχο με το ΔΣ, παρα μόνο μετά την παράθεση όλων των στοιχείων που αφορούν την εν λόγω εταιρεία απο τα παιδιά και εν μέρει απο εμένα....

Μετά παρέθεσα αυτό....
Ότι μια επιχείριση που έχει ζημιές μπορεί να βάλει λουκέτο αν δίνει 422.236,55 ευρώ ως αμοιβές ΔΣ είναι όντως πολύ σύνθετη σκέψη.....

Με την "απορία" φυσικά οτι με τέτοιες ζημιές στο ενεργητικό της και τέτοια ποσά στο ΔΣ δεν την βλέπω και για κλείσιμο......Ως πρόσχημα για τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων που σε περιπτώσεις μιλάμε και για 480 ......

Κατα τα λοιπά χαίρομαι που συμφωνούμε....

αν τα καταφέρουν είναι μεγάλη νίκη για όλους εμάς στον ιδιωτικό τομέα... και μεγάλη ήττα για τα αφεντικά διότι ίσως και ο υπάλληλος που σκεφτόταν να δεχτεί την μύωση στο μισθό σε κάποια άλλη εταιρία πάρει κουράγια και σηκώσει ανάστημα... θα είναι μια γλυκιά έναρξη ενός όμορφου αγώνα... πωπωπω μετά από καιρό αρχίζω και έχω πάλι κάποια ελπίδα (οχι για την χώρα) αλλά για αυτούς που θα την ξαναχτίσουν !!!

:music-smiley-005:

Aυτη ειναι η μια πλευρα του νομισματος.

Αν τα καταφερουν -που θελω και πιστευω οτι θα τα καταφερουν γιατι δεν διαλυεις ετσι ευκολα μια κερδοφορα επιχειρηση- δεν σημαινει απολυτως τιποτα για τους αλλους.

Αν πχ σε μια αλλη επιχειρηση που οντως λογω κρισης εχει προβληματα και πρεπει να "μαζευτει" γινει κατι αντιστοιχο ? Ειναι ολα το ιδιο ? Οχι λεω εγω.

Το Ικεα ειναι οπως ολοι μας αντιλαμβανομαστε κερδοφορα και εχει τσακισει καθε ανταγωνισμο πλεον.....

Μπορουμε να πουμε το ιδιο για τους υπολοιπους ?

τι εννοείς προβλήματα ? ότι πριν τρία χρονιά έβγαζαν 10δις και τώρα 5... αν μοίραζαν τότε το κέρδος τώρα θα ήμουν και εγώ μαζί σου... όχι όμως να θέλουν τα ίδια κέρδη με πριν 5 χρόνια και να διώχνουν κόσμο... δυστυχώς οι νομοι ψηφίστηκαν για τις εταιρίες που δεν έχουν πρόβλημα . φίλος μου απολύθηκε προχθές με γυναικά άνεργη και 2 μηνών παιδί... γιατί στον νιαρχο δεν έφταναν τα κέρδη ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ...

τι εννοείς προβλήματα ? ότι πριν τρία χρονιά έβγαζαν 10δις και τώρα 5... αν μοίραζαν τότε το κέρδος τώρα θα ήμουν και εγώ μαζί σου... όχι όμως να θέλουν τα ίδια κέρδη με πριν 5 χρόνια και να διώχνουν κόσμο... δυστυχώς οι νομοι ψηφίστηκαν για τις εταιρίες που δεν έχουν πρόβλημα . φίλος μου απολύθηκε προχθές με γυναικά άνεργη και 2 μηνών παιδί... γιατί στον νιαρχο δεν έφταναν τα κέρδη ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ...

και δεν θα πάει τώρα δουλέψει εθελοντικά για να βοηθήσει τον νιάρχο να βγει από το αδιέξοδο;

ντροπή στον φίλο σου...

Δεν μιλαω για τετοια μεγαλομαγαζια. Αυτοι ειναι αδιστακτοι αν δεν πιανουν τους στοχους τους τα αφηνουν στο ελεος το Θεου.....

ΜΙλω και για μικρες επιχειρησεις (ιδιωτικος τομεας ειναι και αυτες) που σε διαστημα 2 χρονων εχουν οντως χασει την γη κατω απο τα ποδια τους.

Η αγορα πλεον δεν ειναι αυτη που ηταν για να λεμε οτι ολοι ειναι ακομα κερδοφοροι. Εκει τι κανεις ? Οτι κανουν οι - σιγουρα εχοντες το δικιο με το μερος τους -Ικεατζηδες ?

Δεν ξερω εχω ακουσει πολλα πλεον και παρολο που δεν ειμουν ποτε αφεντικο παρα μονο του εαυτου μου δεν μπορω να πω οτι ολοι ειναι ιδιοι.

Η πλάκα πια είναι....

Εχω βρει κάτι παληκαράκια 24-28 χρονών ηλεκτρονικούς που κάνουν παπάδες...... Έχουν ανοίξει ένα μικρό μαγαζάκι και διορθώνουν τα ΠΑΝΤΑ απο laptop μέχρι PS3, κλπ..... Οι μάγκες έχουν 200+ μαγαζιά πελατεία.... Πηγαίνουν γύρω στις 12.00 στο μαγαζί και φεύγουν γύρω στις 4-5 τα ξημερώματα....

Είναι τρία άτομα...

Πάω προχθές και τους λέω...

"Ρε μάγκες γιατί δεν παίρνετε και έναν τέταρτο στο μαγαζί?"

και μου απαντά...

"γιατί είναι επιπλέον έξοδα"...

"και? του λέω...

"τα έξοδα αυτά εμείς πρέπει να τα περάσουμε στον πελάτη και αυτό δεν το θέλουμε ακόμη".....

Εκεί τελείωσε και η κουβέντα μας.....

Με την "απορία" φυσικά οτι με τέτοιες ζημιές στο ενεργητικό της και τέτοια ποσά στο ΔΣ δεν την βλέπω και για κλείσιμο......Ως πρόσχημα για τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων που σε περιπτώσεις μιλάμε και για 480 ......

Δεν μπορείς να ξέρεις πως σκέφτεται ο κάθε μεγαλοκαρχαρίας.
Μπορεί να του φαίνεται ότι βγάζει λίγα.
Οι περισσότεροι από εμάς αν βγάζαμε έστω και 1 ευρώ το μήνα από ένα μαγαζί δεν θα σκεφτόμασταν να το κλείσουμε, αν είχαμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα, για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί και τρώνε ένα κομμάτι ψωμί.
Αυτοί είναι ψυχροί επιχειρηματίες που κοιτάζουν μόνο τον ρυθμό που γεμίζει η τσέπη τους.
Νομίζεις ότι έχουν δουλέψει πολλές μέρες στη ζωή τους για να καταλάβουν την αγωνία του άλλου για το πως θα βγάλει το μήνα;

Οι περισσότεροι από εμάς αν βγάζαμε έστω και 1 ευρώ το μήνα από ένα μαγαζί δεν θα σκεφτόμασταν να το κλείσουμε, αν είχαμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα, για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί και τρώνε ένα κομμάτι ψωμί.
Αυτοί είναι ψυχροί επιχειρηματίες που κοιτάζουν μόνο τον ρυθμό που γεμίζει η τσέπη τους.
Νομίζεις ότι έχουν δουλέψει πολλές μέρες στη ζωή τους για να καταλάβουν την αγωνία του άλλου για το πως θα βγάλει το μήνα;

:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Που πάει το ΙΚΕΑ?

Γνωρίζω ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που στην αρχή κάθε σαιζόν έβαζε στόχο π.χ 1000 ευρώ.
Αν στο τέλος της σαιζόν είχε κερδίσει 999 ευρώ,έκλαιγε από το πρωί μέχρι το βράδυ!!
Και είναι πολλοί τέτοιοι!!

Το «The Job» είναι ένα πολύ έξυπνο φιλμ μικρού μήκους που επιδιώκει να καυτηριάσει το θέμα της αναζήτησης εργασίας στις σύγχρονες ιδιωτικές εταιρίες. Έχει προβληθεί σε πάνω από 250 φεστιβάλ παγκοσμίως αποσπώντας 30 βραβεία. Μια παραγωγή της Screaming Frog (ScreamingFrog.com)

http://www.videoman.gr/31608#respond