Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Re: Απάντηση: Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Παντως το καλυτερο που εχω φαει στη ζωη μου και ισως ενα απο τα καλυτερα εδεσματα που εχω σαν εμπειρια, ηταν ενα Γιαουρτλου Κεμπαπ καπου στην Υμητου ( στο ενα απο τα δυο η τρια σουβλατζιδικα) στο Παγκρατι...εδεσμα σε πιατο με την πιτα (μεγαλη) απο κατω.
Η συνταγη του γιαουρτλου δηλαδη της σαλτσας γιαουρτιου που ηταν ψημενη ηταν μυστικο του μαγαζιου.

Δεν ξερω αν καποιος συνεχισε την παραδωση αυτην αυτου του συγκεκριμενου. Μακαρι.

Ναι μεν αλλά ήταν αρκετά βαρύ για το στομάχι σε σχέση με άλλα. Πολύ γνωστό μέρος για το γιαουρτλού του ειδικά, και το σκέτο κεμπάπ δεν πήγαινε πίσω στον ίδιο, αλλά λόγω του ότι δεν πολυέβρισκες γιαουρτλού εύκολα παλαιότερα, έκανε όνομα.
Από τότε γενικότερα στην Ελλάδα τα μέρη με καλό φαγητό έχουν γίνει περισσότερα και οι επιλογές περισσότερες, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτλού.

Ναι μεν αλλά ήταν αρκετά βαρύ για το στομάχι σε σχέση με άλλα. Πολύ γνωστό μέρος για το γιαουρτλού του ειδικά, και το σκέτο κεμπάπ δεν πήγαινε πίσω στον ίδιο, αλλά λόγω του ότι δεν πολυέβρισκες γιαουρτλού εύκολα παλαιότερα, έκανε όνομα.
Από τότε γενικότερα στην Ελλάδα τα μέρη με καλό φαγητό έχουν γίνει περισσότερα και οι επιλογές περισσότερες, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτλού.

Ξερεις τα καλα και παλια κατατοπια εσυ ! Και σε ειχα για πολυ νεοτερο.
Οντως τι γινεται γαστρονομικα στην Ελλαδα δεν γνωριζω τα τελευταια τουλαχιστον δεκα χρονια. Αλλα ειδα κατι που λενε για "αλοιφες" ακομα και στα σουβλακια και ξενερωσα :flipout:...Ακου αλοιφες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Οk λοιπον ...
περνα απο Καμαρα μερια (οποτε βολεψει) να σε παω και να τους πεις θελω ενα σουβλακι
και να εννοεις το παραπανω ....

Θα πεσει γελιο .... μπορει και να στο δωσουν ολοκληρο ... ΕΣΥ, αντεχεις να το σηκωσεις ?
Και αντε και το σηκωσες ... που ακριβως θα το πας ? Θα σε παρουν κατοπι οτι ζωντανα
κρυβονται πισω απο γωνιες και μεσα σε υδρορροες .... θα τρεχεις κυνηγημενος στους δρομους !

Αχα ... θα στο κανουν το χουνερι ... :rolleyes:

Α εκει πανω μερια...που αμα ζητησεις τυροπιτα θα σου πουν μπουγατσα με τυρι ;;; :flipout: -bye-

Δεν ξέρω τι το κάνουν το γάλα τους αλλά βουβάλια έχει και σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη. Που να τρέχεις τώρα στην Κερκίνη....

P3650650.jpg

το θεμα ειναι οτι η συμπρωτευουσα με τα μουσταρδοκετσαπια υποβιβασε το πιτογυρο σε αμερικανια,σαν hot dog ενα πραμα.

Δεν σε πιεζει κανεις να προσθεσεις μουσταρδοκετσαπια.
Παρτο .... και οταν φτασεις σπιτι προσθεσε Heins μαγιονεζα.

Α εκει πανω μερια...που αμα ζητησεις τυροπιτα θα σου πουν μπουγατσα με τυρι ;;; :flipout: -bye-

Που μου θελεις και την 40κιλη σουβλα ... :smash:
Στο 1/50 της σουβλας θα χεις αποδημησει ξερνωντας.
Χοληστερινη ..... 290.000 ! Θα εκραγουν τα λιποκυτταρα σου.

Ξερεις τα καλα και παλια κατατοπια εσυ ! Και σε ειχα για πολυ νεοτερο.
Οντως τι γινεται γαστρονομικα στην Ελλαδα δεν γνωριζω τα τελευταια τουλαχιστον δεκα χρονια. Αλλα ειδα κατι που λενε για "αλοιφες" ακομα και στα σουβλακια και ξενερωσα :flipout:...Ακου αλοιφες...

Ξεφεύγει από το θέμα μας που είναι το σουβλ... συγνώμη καλαμ... αυτό τέλος πάντων αλλά ΟΚ.
Ίσως είναι μόδα αλλά πλέον αρκετοί σπουδάζουν μαγειρική σε σχολές και πολλά μικρά μέρη ανοίγουν που προσφέρουν φαγητό αξιώσεων. Παραγωγές όπως το Master Chef και το Hell's Kitchen με έλληνες παίκτες έχουν τηλεθέαση. Επί της ουσίας πήραν τη σκυτάλη από τις πολλές εκπομπές μαγειρικής τα προηγούμενα χρόνια.

Νομίζω ότι πολλοί το σκέφτονται ως εξής. Επαγγελματικός προσανατολισμός και επιχειρηματικότητα σε ένα τομέα της αγοράς που δεν νομίζω να γνώρισε την κρίση όπως οι υπόλοιποι τομείς, για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη σχέση του Έλληνα με το φαγητό και τη γεύση.

Απάντηση: Re: Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

το θεμα ειναι οτι η συμπρωτευουσα με τα μουσταρδοκετσαπια υποβιβασε το πιτογυρο σε αμερικανια,σαν hot dog ενα πραμα.

Σε σουβλατζήδικο στην Θεσσαλονίκη, Μαρτίου και Δελφών πάντως, αν δεν πεις εγκαίρως να μην βάλουν μουστάρδα-κέτσαπ, δεν το αποφεύγεις...

Ασχετο, οι φίλοι από βόρια, τα τρίγωνα πανοράματος έχουν την ίδια ζύμη με την λεγόμενη μπουγάτσα ή καμία σχέση?

Oχι ρε .... σε ρωτανε !
Μπορει να συγχυστουν αν δεν τους απαντησεις ακαριαια
αλλα σε περιμενουν.

Λέω αυτό στην Δελφών απέναντι και δεξιά απο την στάση του λεωφορείου, όχι αυτό που είσναι δίπλα στην στάση. Να μπερδεύτηκε λες ?

Λέω αυτό στην Δελφών απέναντι και δεξιά απο την στάση του λεωφορείου, όχι αυτό που είσναι δίπλα στην στάση. Να μπερδεύτηκε λες ?

Tι να σου πω ...

Αν θες, τους ξανακανω ενα social visit !

Όχι...η μπουγάτσα έχει πιο πολλή PG.

Τι ειναι αυτο το PG ? :hmmmm2:.... Parental Guidance ? :flute: .... νομιζω, τα τριγωνα Πανοραματος εχουν PG 13 :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Πες μου ότι έχεις φτιάξει υγρό μπουγάτσα Θεσσαλονίκης να ουμ να σου βγάλω το καπέλο ρε φίλε :drool1:

Μόνο τα τρίγωνα του δρακουλα!!

Είναι από ατμιστικό φιλμ η ατάκα Μάνο.

Το ειπα αλλα μαλλον κανεις δεν το προσεξε. Αυτα τα ξυλακια που φτιαχνουμε σουβλακια και μονοι μας, πως τα ζητατε απο το super market; Καλαμακια για σουβλακια ή καλαμακια για καλαμακια εκει στην Αθηνα; Για να καταλαβουμε ποσο "λογικη" εχει το σκεπτικο σας που προσπαθειτε να το περασετε και ως σωστο... Αν ειναι το πρωτο αποδεχεστε αοτι αυτο ειναι σουβλακι.

soyvlaki_hoirino_lrg.jpg

Αν ειναι το δευτερο, τοτε μιλαμε για παραλογισμο που δεν χωνευεται ουτε με δυο λεμονιτες :p

Σουβλάκια είναι όλα. Για μεγαλύτερη διευκρίνιση όταν ξέρεις ότι το μαγαζί έχει χοιρινό που το φτιάχνουν με χρήση ξύλινου, το λες καλαμάκι. Κι επειδή πλέον και τα "τυλιχτά" λέγονται σουβλάκια, χρησιμοποιείς την λέξη "καλαμάκι" για να το διευκρινίσεις οταν το θέλεις χωρίς πίτα κλπ.