Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Η <ιδιαιτερότητα> αφορά μικρή μερίδα ατόμων ,τουλάχιστον στη Μακεδονία -Θράκη ,οι υπόλοιποι την θέλουμε κομμένη σε μικρά κομμάτια με το μπουγατσομάχαιρο.
Πάντως σου χρωστώ προσωπική χάρη για τους νέους ορίζοντες που μου άνοιξες με τα νουγκά του Παπαρασκευά .

Καλά, το τεμαχισμένη/ολόκληρη, είναι θέμα γούστου.
Τα νουγκά αυτά είναι διαστροφή - κι όπως είπαμε φάρμακο για τα δόντια... :)))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Ελα νοτια .Την παιρνεις ολοκληρη στο χερι και την παραγγελνεις απλως μπουγατσα (χωρις διευκρινησεις ) : )

και με χοντρό ξεροψημένο φύλλο ε ? :) και γωνία...

Είναι άλλο πράγμα η κρεμόπιτα ? δεν την έχω ξανακούσει.
Στη Σπαρτη μονο τετοιο σερβιραν ως μπουγατσα. Φυλλο σφολιατας (οπως της τυροπιτας) με κρεμα μεσα. Γιατι μαλλον καποιοι δεν αντιλαμβανονται την διαφορα απο το φυλλο μπουγατσας . Ειδικα αν δεν εχουν φαει και ποτε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

και με χοντρό ξεροψημένο φύλλο ε ? :)

Eννοεται.Και φυσικα με κρεμα .Αυτα τα μπουγατσα με τυρι , σπανακι η δεν ξερω εγω τι ειναι ξενες γλωσσες .Μην λες τετοια πραγματα,θα σου απαντησουν σε ιγγλεζικα , θα νομιζουν οτι εισαι τουριστας : )

Δεν αφορά στη βόρεια και νότια Ελλάδα.
Μονο στην Αθήνα φαίνεται λογικό να χρησιμοποιούν τον όρο σουβλάκι, υποκοριστικό του σουβλί (που στη πράξη σημαίνει μικρού μεγέθους σουβλισμένο κρέας) για να περιγράψουν το περιτύλιγμα.
Είναι μια χαρά σύμφωνο με την ελληνική γλώσσα να πει κάποιος ένα σουβλάκι (σε) καλαμάκι, ένα σουβλάκι (σε) πίτα, ένα γύρο πίτα, ένα μπιφτέκι σάντουιτς (μέσα σε ψωμί) κλπ.
Το "σουβλάκι γύρο" ή "σουβλάκι μπιφτέκι" παραβαίνει το Μπαμπινιώτη. :)
Σουβλάκια στο χέρι με τη φετούλα ψωμί καρφωμένη από πάνω πουλούσαν επί δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα.
Από τα πρώτα πράγματα που έβλεπε κάποιος σε σταθμό τρένου όταν έφευγε απ' το χωριό του, στη προ Κωστόπουλου εποχή...

Θυμάμαι ένα θεσσαλονικιώτικο ανέκδοτο στους Αμαν, με τον Καλυβάτση - περιμένει στην σειρά στο ψητοπωλείο να παραγγείλει και ακούει τον μπροστινό του να λέει,
-θέλω ένα σουβλάκι με καλαμάκι.
-Α, θα τρελαθώ... το βγάλανε και σε χυμό ?

Re: Που πάει η χώρα;

Σουβλακι με καλαμακι που ειπαμε οτι το λενε ? Στην Αθηνα ? χαχα

Πιο νοτιααα λεμε :)

Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Σουβλακι με καλαμακι που ειπαμε οτι το λενε ? Στην Αθηνα ? χαχα

Πιο νοτιααα λεμε :)
Φαινεται οτι απο το 1998 που ζητησα ετσι να φαω ενα στην Αθηνα οι επομενες γενιες καταλαβαν οτι το λενε λαθος και το "καταργησατε" ε;

Eμεις δεν ειμαστε Αθηναιοι.Εμεις ειμαστε κοσμοπολιτικο επαρχιακο κεντρο οπου επικρατει η λογικη :)
Δεχομαστε και το σουβλακι και το καλαμακι.Αλλα σουβλακι με καλαμακι παει πολυ :)

Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Eμεις δεν ειμαστε Αθηναιοι.Εμεις ειμαστε κοσμοπολιτικο επαρχιακο κεντρο οπου επικρατει η λογικη :)
Δεχομαστε και το σουβλακι και το καλαμακι.Αλλα σουβλακι με καλαμακι παει πολυ :)
Σουβλακι με καλαμακι :)
509650-junk_food2011-600_180982_492325.jpg

Ουτε ''αλοιφη'' λεμε , ξηγημενα πραγματα.Αν ζητησεις αλοιφη θα σου δωσουν fucidin :)

Δεν αφορά στη βόρεια και νότια Ελλάδα.
Μονο στην Αθήνα φαίνεται λογικό να χρησιμοποιούν τον όρο σουβλάκι, υποκοριστικό του σουβλί (που στη πράξη σημαίνει μικρού μεγέθους σουβλισμένο κρέας) για να περιγράψουν το περιτύλιγμα.
...

Είναι το βαρύνον που περιγράφει/χαρακτηρίζει το σύνολο.
Λέμε ο ενισχυτής μου - ο οποίος είναι όμως dac, dsp, pro και power amp - γιατί έτσι έχει απο παλιά καθιερωθεί λόγω της κύριας δουλειάς που είναι το amp. Kανονικά είναι "επεξεργαστής ήχου" (sound processor).

Πάντως σου χρωστώ προσωπική χάρη για τους νέους ορίζοντες που μου άνοιξες με τα νουγκά του Παπαρασκευά .

Παπαπαρασκευά. Σου διέφυγε ένα "πα".

Πριν 40 χρόνια ο πατέρας μου δίδασκε στο μόλις συσταθέν τμήμα οικονομικών του ΔΠΘ στη Ξάνθη. Έφερνε καριόκες από τον Παπαπαρασκευά, και σαραγλί από τον Νικολαΐδη (μιλάμε για ατομικό μέγεθος επιπέδου "πάστας"). Αμφότερα τα απολύτως καλύτερα που έχω δοκιμάσει στο είδος τους. Θαρρώ πως έπαιξαν τον ρόλο τους στη σύλληψη του αδερφού μου :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Το τζατζικι πως το λετε ?
Τζατζικι. Εσεις; :p

Χτυπητη(τυροκαυτερη) , κηπουρου, ουγγαρεζα, ολα στο ταμειο θα χρεωθουν ως "σαλατες".

Παρακαλώ την άμεση μετονομασία του νήματος σε ''Που πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες''.
Την ιδια καταληξη εχουν ασχετα πως τα λεμε :p

Παρακαλώ την άμεση μετονομασία του νήματος σε ''Που πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες''.

Σωστός ,πολύ σωστός.
Η μπορούμε να ανοίξουμε νέο νήμα με γαστριμαργικές [ονοματολογικές]διαφορές Ελληνικών περιοχών .

Παπαπαρασκευά. Σου διέφυγε ένα "πα".

Πριν 40 χρόνια ο πατέρας μου δίδασκε στο μόλις συσταθέν τμήμα οικονομικών του ΔΠΘ στη Ξάνθη. Έφερνε καριόκες από τον Παπαπαρασκευά, και σαραγλί από τον Νικολαΐδη. Αμφότερα τα απολύτως καλύτερα που έχω δοκιμάσει στο είδος τους. Θαρρώ πως έπαιξαν τον ρόλο τους στη σύλληψη του αδερφού μου :p

Τυχαία πρίν μερικές μέρες όταν ήμουν στον Αλεξούδα ,έμαθα κάποιες ιστορίες που συνδέουν Νικο Αλεξ και Παπαπαρασκευά .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τι-δεν-καταλλλαβαίν(ει)ς

:flipout: