Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Παπαπαρασκευά. Σου διέφυγε ένα "πα".

Ο οποίος Παπαπαρασκευάς ήταν ο δημιουργός της καριόκας. Δική του ιδέα ήταν αυτό το τυλιχτό γλυκό - δεν υπήρχε πιο πριν..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Τζατζικι. Εσεις; :p

Χτυπητη(τυροκαυτερη) , κηπουρου, ουγγαρεζα, ολα στο ταμειο θα χρεωθουν ως "σαλατες".

Τζατζικι :)

Πω, πω θυμηθηκα τις πιτες που ετρωγα οταν ανεβαινα σε συγγενεις στην Μακεδονια.Τι πραγμα ηταν αυτο :) .Για να μην πω για τα χειροποιητα λουκανικα της γιαγιας , πικαντικο αριστουργημα :) .Ετρωγες μετα του εμποριου και προσγειωνοσουν στην πεζη πραγματικοτητα :bawling:

Ολα τα παραπανω σνακς (σαν offtopic) να μεταφερθουν στο στομα (χι) μου.

Re: Που πάει η χώρα;

Να το ξαναπούμε. Η "μπουγάτζα" παίρνει το όνομά της από το φύλλο που είναι φύλλο μπουγάτζας και απέχει από σφολιάτες κτλ.
για αυτό είναι δόκιμα και τα επακόλουθα μπουγάτσα με τυρί, με ...φλουρί κτλ.

Στο στρατό στο κέντρο στην Αθήνα ευτυχώς είχαμε Αθηναίο μάγειρα που το γνώριζε αυτό, το εξήγησε στους Αθηναίους και από τότε είχαμε ένα λιγότερο πονοκέφαλο. Το θέμα σουβλάκι δεν νομίζω να το είχαμε λύσει όμως...:flipout:

Δεν ξέρω σε ποια Αθήνα αναφέρεστε, στην Αθήνα που μενω εγώ πάντως δεν λέμε σουβλάκι με καλαμάκι. Λέμε πίτα με καλαμάκι αν θελουμε πίτα με καλαμάκι, διευκρινίζοντας το χοιρινό με το κοτόπουλο. Πχ. Ένα πίτα με καλαμάκι κοτόπουλο. Η ένα πίτα με γύρο αν θελουμε πίτα με γύρο. Έχω άποψη καθώς είναι βασικό στοιχείο της διατροφής μου.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα στα μπιφτεκάδικα στη Βάρρη την τυροσαλάτα την λέγανε αλοιφή όπως επίσης όταν ζήτησα κανα δυο καυτερές με κοιτούσε σαν εξωγήινο.. και μου είπε οτι δεν έχουν κι έμεινα λαμακας να τον κοιτάζω.

Α, κι αυτό :grinning-smiley-043

Το 1996-97 πάντως αν έλεγαν σκέτο "σουβλάκι" όλοι όσοι ήταν από την Αθήνα καταλάβαιναν (και σε ομαδικές παραγγελίες έτσι το έλεγαν στο τηλέφωνο) πίτα με γύρο.

Μετά βρεθήκαμε με κάποιους στο Διδυμότειχο. Δίπλα μου ο συνάδελφος και ζητάω ένα ψωμάκι με γύρο. Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα του, πρώτη φορά άκουγε τέτοιο πράγμα (μα μπαίνει γύρος μέσα σε ψωμάκι???:flipout:) μετά όμως το υιοθέτησε μια και κάθεται καλύτερα στο στομάχι γιατί πολλοί στα βόρεια τις πίτες της κάνουν πολύ λιγδερές οπότε ψωμάκι καλύτερα για σίγουρα...

Και ακόμη θυμάμαι συζήτηση μεταξύ Αθηναίων συναδέλφων για το αμάρτημα της πατάτας μέσα στο "σουβλάκι"
-Έχεις φάει σουβλάκι με πατάτες μέσα?
-Όχι
-Άσε χάλια, σαν να τρως...πίτουρα(!) είναι...

Δεν ξέρω σε ποια Αθήνα αναφέρεστε, στην Αθήνα που μενω εγώ πάντως δεν λέμε σουβλάκι με καλαμάκι. Λέμε πίτα με καλαμάκι αν θελουμε πίτα με καλαμάκι, διευκρινίζοντας το χοιρινό με το κοτόπουλο. Πχ. Ένα πίτα με καλαμάκι κοτόπουλο. Η ένα πίτα με γύρο αν θελουμε πίτα με γύρο. Έχω άποψη καθώς είναι βασικό στοιχείο της διατροφής μου.

Συμφωνώ σε όλα, ειδικά στην τελευταία πρόταση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Κι έχει μέσα γύρο... :flipout:
Το εχω ζήσει.
Παραγγέλνω σουβλάκι και ο Βογιατζακης γύρο.
Με ρώτα , -καλαμάκι πήρες;
-Μην με ζαλιζεις μωρέ...
Σουβλάκι το λένε...
-Σουβλάκι εγώ πήρα...

Κάπου εκεί σκέφτομαι τα χάπια μου.

Αυτό το πράγμα με το σουβλάκι και το καλαμάκι στο Νότο δεν το κατάλαβα ποτέ.

Αυτό λέγεται αρνί στη σούβλα:

-e1334396626192.jpg

Αυτό λέγεται κοτόπουλο στη σούβλα:

depositphotos_58516567-stock-photo-rotisserie-chicken.jpg

Αυτό λέγεται κοντοσούβλι:

kontosouvli-2a.jpg

Αυτό όμως δεν κάνει να λέγεται σουβλάκι, πρέπει να έχει άλλο όνομα κατά τους Αθηναίους!

souvlaki-xoirino.jpg

Αυτό όμως δεν κάνει να λέγεται σουβλάκι, πρέπει να έχει άλλο όνομα κατά τους Αθηναίους!

souvlaki-xoirino.jpg

Μια υποσημείωση, για ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης και περιχώρων ονομάζεται καλαμάκι, όχι μόνο για τους Αθηναίους.

Λάθος εντύπωση έχεις. Εκτός εάν τα περίχωρα Θεσσαλονίκης φτάνουν μέχρι Λάρισα ή Γιάννενα

Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Λάθος εντύπωση έχεις. Εκτός εάν τα περίχωρα Θεσσαλονίκης φτάνουν μέχρι Λάρισα ή Γιάννενα

Να το θέσω διαφορετικά?Από τα 10.000.000 πληθυσμό τα 8.500.000 το ονομάζουν καλαμάκι, σε κάλυψα?:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Να το θέσω διαφορετικά?Από τα 10.000.000 πληθυσμό τα 8.500.000 το ονομάζουν καλαμάκι, σε κάλυψα?:grinning-smiley-043

Εάν έχεις μπροστά σου κάποιον, ο οποίος αντιλαμβάνεσαι ότι είναι Άγγλος και τουρίστας στα μέρη σου, και κατέχεις την αγγλική, σε ποια γλώσσα, θεωρείς, ότι θα επιχειρήσεις να συνεννοηθείς μαζί του;

Δεν έχεις προβληματιστεί μήπως παίζει αντίστοιχο σενάριο να φανταστώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Εάν έχεις μπροστά σου κάποιον, ο οποίος αντιλαμβάνεσαι ότι είναι Άγγλος και τουρίστας στα μέρη σου, και κατέχεις την αγγλική, σε ποια γλώσσα, θεωρείς, ότι θα επιχειρήσεις να συνεννοηθείς μαζί του;

Δεν έχεις προβληματιστεί μήπως παίζει αντίστοιχο σενάριο να φανταστώ.

Δεν τόπιασα το παράδειγμα, άλλα σαφώς στην Αγγλική, εκτός αν γνωρίζει Ελληνικά.

Μια υποσημείωση, για ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα πλην Θεσσαλονίκης και περιχώρων ονομάζεται καλαμάκι, όχι μόνο για τους Αθηναίους.

Είμαι γέννημα θρέμα Λαρισαίος και ο πατέρας μου καταγόταν απο τη Λαμία. Όλη μου τη ζωή σουβλάκι το ξέρω.

Είμαι γέννημα θρέμα Λαρισαίος και ο πατέρας μου καταγόταν απο τη Λαμία. Όλη μου τη ζωή σουβλάκι το ξέρω.

Ε μα γιαυτό σου φαίνεται περίεργο το καλαμάκι, τα πάντα είναι θέμα συνήθειας. Εγώ να δεις τι έπαθα όταν δούλευα Θεσσαλονίκη με το "σάντουιτς" με πίτα... :flipout:

Πριν 10 χρόνια λέγαμε σουβλακία και εννοούσαμε με πίττα και τα σκέτα τα λέγαμε καλαμάκια και μια χαρά βγάζαμε άκρη.
Σήμερα, για να παραγγείλεις στην Αθήνα σουβλάκια λές τα εξής:
  • 2 καλαμάκια χοιρινά σκέτα
  • 2 πίττα/γύρο απ' όλα.
  • 2 πίττες με χοιρινά καλαμάκια, χωρίς πατάτες.
  • 2 πίττες κοτόπουλο μόνο ντομάτα
  • 2 πίττες κεμπάμπ
Αν το μπλέξεις με σουβλάκια, θα παραγγείλεις μετά από κουβέντα 5 λεπτών και δεν θα είσαι σίγουρος τι θα σου φέρουν. Άσε που έχουν αρχίσει να σε ρωτάνε αν λέγοντας πίττα εννοείς τυλιχτά
Αν συνεχίσει αυτό το βιολί, θα παραγγέλνουμε με αριθμούς όπως στα κινέζικα. 2 το 4 χωρίς κρεμμύδι.