Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;

Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Πάντως προς υπεράσπισή μας, θα παρατηρήσω πως εκείνος που έφερε στο νήμα το θέμα της παραίτησης Κριμιζή, "πάει η MASA" είπε. Εντός θέματος είμαστε λοιπόν!

Μα καλά, ακούς τώρα τον νο.1 hijacker του φόρουμ?
...

Eλα ντε, ήρθανε τα άγρια να διώξουνε τα ήμερα...:)

Το καλό με την συζήτηση για καλαμάκια και σουβλάκια είναι ότι δεν φθάσαμε σε ιδεολογικές και κομματικές εντάσεις σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα ...

Απάντηση: Που πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες

Λοιπόν για να τελειώνουμε.

Στον βορρά λέμε τα εξής:
1. Θέλω 1 γύρο ή σουβλάκι ή μπιφτέκι ή πανσέτα ή λουκάνικο κλπ κλπ(κι εννοούμε το περιεχόμενο και μόνο) σε πίτα ή σε ψωμάκι(αυτονόητο τι εννοούμε εδώ) κι εκεί τελειώνει το θέμα.
Τι σουβλάκια καλαμάκια πίτες γύρο με μπιφτέκι και λουκάνικο συζητάμε τώρα.

Απλά πράγματα.

Πάντως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν προβλέπεται λύση, δυστυχώς....

Εμείς λέμε "λουκάνικα Φρανκφούρτης" και οι Γερμανοί τα λένε "Βιέννης"

Πάει κατά διαόλου ο κόσμος....

Να οριστεί επιτροπή [επ αμοιβή από ΜΚΟ φυσικά] για να λύσει το θέμα .

Εκείνο που με στεναχωρεί είναι η μή ενεργή συμμετοχή του Μάνου στη συζήτηση .

Πάντως το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν προβλέπεται λύση, δυστυχώς....

Εμείς λέμε "λουκάνικα Φρανκφούρτης" και οι Γερμανοί τα λένε "Βιέννης"

Πάει κατά διαόλου ο κόσμος....

Βασίλη όταν πήγα για πρώτη φορά στη Κύμη και ζήτησα καυτερή πιπεριά ,με κοίταξαν με απορία και ρώτησαν <γιατί να καίει η πιπεριά;>

Δεν μου κάνει εντύπωση Πέτρο, οι άνθρωποι εδώ δεν είναι του καφτερού και των πικάντικων μπαχαρικών.
Εδώ και 15 χρόνια φυτέυω καγιέν στο περιβόλι και με κοιτούν λοξά!
Πως τις τρώς αφού καίνε, ρωτούν!
Άντε δώσε απάντηση τώρα.....:devil-smiley-029:

Re: Απάντηση: Που πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες

Λοιπόν για να τελειώνουμε.

Στον βορρά λέμε τα εξής:
1. Θέλω 1 γύρο ή σουβλάκι ή μπιφτέκι ή πανσέτα ή λουκάνικο κλπ κλπ(κι εννοούμε το περιεχόμενο και μόνο) σε πίτα ή σε ψωμάκι(αυτονόητο τι εννοούμε εδώ) κι εκεί τελειώνει το θέμα.
Τι σουβλάκια καλαμάκια πίτες γύρο με μπιφτέκι και λουκάνικο συζητάμε τώρα.

Απλά πράγματα.

:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Που πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες

Να οριστεί επιτροπή [επ αμοιβή από ΜΚΟ φυσικά] για να λύσει το θέμα .

Εκείνο που με στεναχωρεί είναι η μή ενεργή συμμετοχή του Μάνου στη συζήτηση .

Μήπως ο Μάνος κάνει δίαιτα? Αν Αληθεύει υπάρχει λύση ..............

Kebab-me-psita-laxanika.jpg

O Mανος ειναι ... του μεζε ! :proud:
Και του μεζε με ΠΑΡΕΑ. Αλλιως δεν κατεβαινει ο μεζες.

Χαιρετιζω την καθελκυση του νηματος (γιατι παραγινε το πραμα, χθες).
Kαι ναι, το "που πηγε η MASA" ηταν η μοναδικη συσχετιση με το νημα του "where the country goes".
Μετα εγινε το .... "που πηγε η μπαλλα".

Ομως λεω να μην το παμε στους μεζεδες (γιατι δεν εχουν καμια σχεση με σουβλακομπουγατσες).
Αλλωστε και να θελω να το παω .... ο Θοδωρας (Teddy743) θα με καθισει κατω στα πατωματα.
"Κατσε κατω ρε, που θες να μιλησεις και για μεζεδες" και θα χει και δικιο ....

Δεν ειμαι heavy weight championship ! ..... sorry :rolleyes:

Last edited:
Αν δεν κανω λαθος υπαρχει και μια "παρεξηγηση"
με την λεμοναδα που την λενε λεμονιτα και την γκαζοζα που την λενε λεμοναδα. :operator:

Αν δεν κανω λαθος υπαρχει και μια "παρεξηγηση"
με την λεμοναδα που την λενε λεμονιτα και την γκαζοζα που την λενε λεμοναδα. :operator:

δεν το έχω ακούσει ποτέ. Λογικά πρέπει να υπήρχε στο παρελθόν, αλλά να έχει εκλείψει στην προηγούμενη γενιά.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι μετά από τόσα χρόνια υπάρχει κόσμος που μπερδεύει την ονομασία του φύλλου με το τελικό προιόν. Η μπουγάτσα δεν είναι πίτα με κρέμα είναι το ίδιο το φύλλο, το οποίο γεμίζεται με ό,τι θέλει ο καθένας (εκτός από χόρτα, καθώς δεν αντέχει την υγρασία του χόρτου, πράσου, σπανακιού, κλπ.).

και δεν είναι το μόνο φύλλο. Στην Κοζάνη έχουν στριφτή τυρόπιτα, που την λένε κιχί με τυρί. Θα τη βρείτε και στα ψυγεία της ζύμης ALFA. Υπάρχει η κουρού που έχει φύλλο που τρίβεται σαν μπισκότο. Υπάρχει η μαμαλίγκα με καταγωγή από τη Θεσσαλία και τη Λαμία, που είναι φτιαγμένη με χυλό και φέτα, και την οποία στη βόρειο Ελλάδα την ψήνουμε σε ψηλό ταψί, η κουρκουτόπιτα που έχουν στην Ήπειρο και την τιμούμε ιδιαίτερα στο σπίτι των Βλασιδαίων. Στη χαλκιδική τη λένε κολομπαρόπιτα και τη γεμίζουν με κολοκύθι, σιμιγδάλι, αλεύρι, γάλα και αβγά. Υπάρχουν τα γκιουβρέκια που είναι τετράγωνες διπλωμένες τυρόπιτες από τη Φλώρινα (καταπληκτικά αυτά στη γωνία της Εθνικής Τράπεζας) , τα ποντιακά περέκ με τυρί φτιάχνονται με ξερά φύλλα που προϋποθέτουν ιδιαίτερη τεχνική για να φτιαχτούν, τα μπουρέκια, τα πισία. Πουλούνται συσκευασμένα σε σουπερ μάρκετ. Η λαδένια που γίνεται σε νηιά του Αιγαίου.

Στη μπουγάτσα το φύλλο προέρχεται από ζυμάρι που ξεκουράζεται για 14 έως 18 ώρες, προκειμένου να μπορεί να απλωθεί σαν σεντόνι απίστευτα λεπτό. Εδώ είναι μια βασική διαφορά της τυρόπιτας του ταψιού από την μπουγάτσα με τυρί.

Bλασση

Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ χωριο σε ολοκληρη την ελληνικη επικρατεια που να "φτιαχνει φυλλο" κατα ISO.

Ποιος ηρθε ! -bye-

Last edited:
Δεν νομίζω η κουρού (νομίζω στα τουρκικά σημαίνει κυριολεκτικώς την "ξερή") να μπορεί να ενταχθεί στις μπουγάτσες. Μιλάμε για ζύμη (και δη ξερή) και όχι φύλλο.