Που υπηρετήσατε?

Re: Απάντηση: Που υπηρετήσατε?

Καλά ,στην Κώ μόνο εγώ υπηρέτησα το '92 ?????

σειρα 216-χαιδαρι ενα 3μηνο-μεταθεση διδυμοτειχο στο 500 ταγμα διαβιβασεων και τηλεφωνητης ΚΕΠΙΚ στην 16η μεραρχια.
συνολο 15μηνο και απολυση 1 εβδομαδα νωριτερα,λογω πασχα..

το εχω αναφερει ξανα,αλλα τα ξαναλεω μηπως βρεθει καμια παλιοσειρα μου...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ `92 σειρα 216 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΚΕΔΒ
ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ 500 ΤΔΒ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 16ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ.
ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ `93(ΣΚΑΡΤΟ 15 ΜΗΝΟ..)
216, 92Α, ΠΒ, Θήβα > Κως > Κιλκίς.
Ωραία στην Κω, οι αξιωματικοί άπαιχτοι και λυσασμένες οι αγγλίδες το καλοκαίρι.
Πάνω που πάλιωσα στο νησί, έφαγα τον κλώτσο για Κιλκίς. Χωρίς βύσμα δεν σε άφηναν να τη σκαπουλάρεις με 15μηνο.
Ξανά ψάρακας στο Κιλκίς... μαυρίλα. Ανέβηκε ο δεκανέας αλλαγής στην υπερυψωμένη να με κατεβάσει, γιατί είχαν παγώσει τα πόδια μου.
Στο δίμηνο τηλέφωνο από τη... Μαμά!
-Βασίλη μου, χτες είχαμε πάει στο σπίτι του Γ.Δ. για χαρτάκι και ήταν κι ο ΧΧΧΧΧΧΧ* σας. Μου είπε να σε φέρει Αθήνα παιδάκι μου!
-Τι λες ρε μάνα! Χάθηκε να τον βρίσκατε 2 μήνες νωρίτερα να 'μενα στο νησί; Όχι Αθήνα, πρόσεξε, θα κάνω 19μηνο, πές του για Θήβα...

Απολύθηκα μετά από 4 μήνες, ως οργανικός στο ΚΕΠΒ, τον Ιούνη του 93.

*: το πιο ακραίο βύσμα που υπάρχει στο στράτευμα!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Που υπηρετήσατε?

ελα ρε σειρα..!!
η μεταθεση μου-κανονικα-μετα το Διδυμοτειχο,ηταν για Σερρες.πηγαινα δηλαδη για 17μηνο.
το..κανονισε ομως ο διοικητης ταγματος και με κρατησε.καλη του ωρα...:worshippy:

Πέτρα, Μυτιλήνη , Τάγμα 213. Χρονιά : 1995-1996
Σειρά δεν θυμάμαι ..

Δύσκολος χειμώνας, δύσκολο τάγμα, υπέροχο καλοκαίρι

Μαιος του 2003. Στην ΕΣΣΟ ημασταν σχεδον ολοι μεταξυ 25-30 ετων. Στο θαλαμο ηταν μονο ενας 20αρης...Λοιπον...
Μαιος 2003: Κορινθος (τελικα ισχυει το φραξιμο στο αποχευτικο συστημα...αν θυμαμαι καλα πρεπει να ημουν 5 ημερες χωρις...)
Ιουνιος 2003: Ηρακλειο Κρητης (ΣΕΑΠ) (με πηραν με το ετσι θελω...ηθελα να φυγω αλλά πρεπει να κανεις χοντρη λαλακια για να σε διωξουν)
Νοεμβριος 2003: Καστελοριζο (χωρις μεσο...:), εφαγα ολο το χειμωνα...ευτυχως που και που πηγαινα για ονια στην Ροδο. Πριν φυγω απο το Καστελοριζο, επαθα πνευμονια και πηρα αναρρωτικη αδεια...πηγα στο νοσοκομειο Κορινθου για εξεταση και ο πνευμονολογος μου εδινε 20 ημερες αναρρωτικη αλλά με την καντεμια μου, μου ειχε ερθει το φυλλο πορειας και ειχα ξενοικιακει το σπιτι στο Καστελοριζο με αποτελεσμα να μην την δεχθω)
Ιουνιος 2004: Κορινθος (επεσα την περιοδο των ολυμπιακων αγωνων....Στο στρατοπεδο ειχαμε μεινει μονο καποιοι αξιωματικοι και λιγοι στρατιωτες. Καναμε και τα καπριτσια του διοικητη...να μαζευουμε πευκοβελονες)
Νοεμβριος 2004: Απολύθηκα

Μαιος του 2003. Στην ΕΣΣΟ ημασταν σχεδον ολοι μεταξυ 25-30 ετων. Στο θαλαμο ηταν μονο ενας 20αρης...Λοιπον...
Μαιος 2003: Κορινθος (τελικα ισχυει το φραξιμο στο αποχευτικο συστημα...αν θυμαμαι καλα πρεπει να ημουν 5 ημερες χωρις...)
Ιουνιος 2003: Ηρακλειο Κρητης (ΣΕΑΠ) (με πηραν με το ετσι θελω...ηθελα να φυγω αλλά πρεπει να κανεις χοντρη λαλακια για να σε διωξουν)
Νοεμβριος 2003: Καστελοριζο (χωρις μεσο...:), εφαγα ολο το χειμωνα...ευτυχως που και που πηγαινα για ονια στην Ροδο. Πριν φυγω απο το Καστελοριζο, επαθα πνευμονια και πηρα αναρρωτικη αδεια...πηγα στο νοσοκομειο Κορινθου για εξεταση και ο πνευμονολογος μου εδινε 20 ημερες αναρρωτικη αλλά με την καντεμια μου, μου ειχε ερθει το φυλλο πορειας και ειχα ξενοικιακει το σπιτι στο Καστελοριζο με αποτελεσμα να μην την δεχθω)
Ιουνιος 2004: Κορινθος (επεσα την περιοδο των ολυμπιακων αγωνων....Στο στρατοπεδο ειχαμε μεινει μονο καποιοι αξιωματικοι και λιγοι στρατιωτες. Καναμε και τα καπριτσια του διοικητη...να μαζευουμε πευκοβελονες)
Νοεμβριος 2004: Απολύθηκα

Τσακανικας ο τρελος?

Μαιος 1988 - Κιλκις
Χελιδονα - Εβρου
Σχολη Στρατιωτικου Δικαιου - Αττικη (εκπαιδευση)
Σχολη Πολεμου - Αττικη (εκπαιδευση)
16η Μεραρχεια - Διδυμοτειχο απολυθηκα 1/1990

Τσσκανικας; Πωωωωω. Εγώ τον είχα υποδιοικητη το 98 κ έκανε καταδρομικες στις σκοπιές ο μουρλος. Δεν θυμάμαι τον διοικητή πολύ καλός άνθρωπος έμαθα ότι είχε αυτοκτονήσει μετά από λίγα χρόνια.

Εκπαίδευση βασική-ειδικότητα, Τρίπολη και καβούρι, τηλέτυπα.Κατόπιν 2α ΜΚΣΕ (μονάδα ΡΑΝΤΑΡ) στο Πήλιο 18 μήνες και τέλος 2 μήνες Ριτσώνα.Ολα αυτά στην Αεροπορία κατα τα έτη ´83-´85.

Εκπαίδευση βασική-ειδικότητα, Τρίπολη και καβούρι, τηλέτυπα.Κατόπιν 2α ΜΚΣΕ (μονάδα ΡΑΝΤΑΡ) στο Πήλιο 18 μήνες και τέλος 2 μήνες Ριτσώνα.Ολα αυτά στην Αεροπορία κατα τα έτη ´83-´85.

Ακριβως τα ιδια μεχρι την ειδικότητα.
Μονο που ηρθες οταν εφευγα. Ε81

Αεροπορία, μηχανικός στα F-5, 343 MAH Μίκρα Θεσσαλονίκη... Ηταν τα μόνα απο τα κρίσιμα Α/Φ που άφηναν έφεδρους να κάνουν δουλειές. Απο F-4 και πάνω, μόνο τους τάκους έβαζαν... :)))

Last edited:
Σειρά 253

τεχνικό Κόρινθο χωρις βισμα 1 μήνα

Επιλογη για δοκιμος χωρις βισμα, απο εκει για

κετχ Πάτρα ΥΕΑ----ΔΕΑ 3 μήνες

320ΛΕ -λόχος επιςκευων- θεσσαλονικη με καραβισμα οπου και απολύθηκα μετα απο 19 μήνες.
Τωρα πρεπει να έχω γίνει έφεδρος ταγματάρχης , τρομάρα μου....

Απόσπαση μια φορά στα ΚΑΥ Αγίας Τριάδας για προετοιμασία για την θερινή περίοδο του θερέτρου για τους καραβαναδες

Και 2 αποσπάσεις στα πρατήρια του Γ σώματος στρατού στο σουπερ μάρκετ ταμίας !

Τότε χωρις να ξερω τι γινεται στην αγορα μου φαινόταν χωσιμο η όλη φάση με πολλές ευθύνες λόγω δόκιμου κλπ. Τωρα λεω οτι θα ξανά πήγαινα άνετα!

Last edited:
6o ΣΠ (Κόρινθος)-ΣΕΑΠ (Κρήτη)-294 ΜΤΠ (Ρόδος)-ΤΕ (Ρόδος)-6ο ΣΠ/ΤΕ (Κόρινθος).(ΔΕΑ)
Κι έχω πάει και σε τρεις μετεκπαιδεύσεις ως τώρα.(Πολύ γέλιο.)

Την εποχή που πήγα εγώ η θητεία των δοκίμων ήταν 28άμηνο (νορμάλ 22),έπρεπε να ήσουν τρελός για να θέλεις να πας.
Στην διάρκειά της μειώθηκε σε 24,2αρνιά κι ένα βαρέλι κρασί έφυγαν εκείνο το βράδυ στο Φαληράκι.

Last edited:
Νοέμβριος 96-Μαιος 98 . Διαβιβάσεις-τηλέτυπα χωρίς βύσμα. Ατελείωτες ώρες-μέρες υπηρεσίες στο κέντρο, σε όλη την Αττική, στο Λαγό, στη 16η. Καθόλου δεν θα με πείραζε αν ήταν για όλους τα ίδια. Να πάνε να ... όμως όλα αυτά τα σκουλικάκια για τα οποία τα τράβηξα.

Υ.Γ.
Δεκανέας, έβαλα στοίχημα να απολυθώ και να έχω καταφέρει να μην δώσω ούτε ένα παράγκελμα. Μου το χάλασαν στο παρά λίγο μία και μοναδική φορά 15 μέρες πριν απολυθώ...
Επίστρατος μετά από 3 χρόνια επιτέλους πέρασα ωραία για μία εβδομάδα.

Last edited: