Που υπηρετήσατε?

Ρε παλικάρια που θυμάστε που υπηρετήσατε με όλες αυτές τις λεπτομέρειες??Τόσο όμορφα περάσατε??

Εγώ έχω 2 χρόνια που τελείωσα και σε λίγο καιρό θα ξεχάσω και τις πόλεις που ημουνα,όχι νούμερα και μονάδες....

Ας τα ξαναγράψω κι εγώ:

90Α ΕΣΣΟ (σειρά 204) Διαβιβάσεις
ΚΕΔΒ (Χαϊδάρι) Ιανουάριος 1990 - Ειδικότητα ΧΤΤ-ΚΤ (χειιριστής τηλετύπου - κρυπτογράφος)
479 ΤΔΒ Ξάνθη (2 μήνες)
ΚΕΔΒ για εκπαίδευση ΛΥΒ (2 μήνες)
ΕΛΔΥΚ , Άγιος Ιωάννης Μαλούντας 20 km από Λευκωσία (Ιούλιος '90-Ιούνιος '91)

Last edited:
Ούτε που θυμάμαι αν έχω γράψει εδώ... πάμε πάλι λοιπόν:

Τιμημένη 313, Μηχανικό, Ναύπλιο εκπαίδευση και μετά ΧΩΡΙΣ ΒΥΣΜΑ (μιλάω σοβαρότατα) Πάρνηθα, Καποτά, 725ΤΜΧ. Ειδικότητα Οδηγός, με εκπαίδευση στο... ΓΕΣ. Παρ'όλα αυτά, επειδή ήμουν σε αβυσμάτωτο "μαγαζί" με κατ'εξαίρεσην μεταθέσεις, μόνο ζωή χαρισάμενη δεν περνούσαμε μέσα, υπήρξαν στιγμές μπόλικης μαυρίλας.

...βέβαια μόλις απολυθήκαμε, αρχίσαμε να νοσταλγούμε στιγμές χαλάρωσης και αφασίας που περάσαμε.

μετα απο 6 αναβολες!!καλα ακουσατε την τελευταια φορα ηρθε και η αστυνομια μεχρι την πορτα του σπιτιου μου για να μου δωσει το κωλοχαρτο.

τεσπα,η σειρα μου 310 (9μηνο) με Πατρα(κετχ) Πυργο(Σεττηλ) Εβρο(7η Μηχανοκινητη Ταξιαρχια). Παλι καλα μπηκα-βγηκα μεσα στο χρονο.δε μου φανηκε.

Κορυφαια στιγμη παντως την ημερα απολυσεως, 30/10/2010 με -2 βαθμους Εβρο και 24 στην Αθηνα!!!!

jim δεν έχω ίδεα. Στις διαβιβάσεις τουλάχιστον πολύ λίγοι πήγαν σε νησιά σχετικά, πάρα πολλοί στον Εβρό στη μεραρχία και τις ταξιαρχίες . Και από μηχανικό είχα φίλο που ήταν στα Βρυσικά.

Last edited:
A ρε ποντικαραδες ..... Σειρα 176.

Αλλα οχι κανονικη. Περασα με Πανελαδικες στην Ευελπιδων και παραιτηθηκα (στους 21 μηνες).
Βασει κανονισμου εκανα αλλα τεσσερα μηνακια που ετυχε να ειναι στην 75 ΜΕ (Μεγαρα).
Η μοναδα ηταν μοναδα "διαλλυσης". Τουλαχιστον τοτε (το 86). Εκανα τα τεσσερα μηνακια μου
και φευγωντας εριξα μαυρη πετρα. Τοτε, η θητεια ηταν 21 μηνες αλλα εγω "τιμωρηθηκα" που
παραιτηθηκα ! Τεσπα .... κανονισμοι και μ@λ@κιες.

Κατα μια αποψη .... δεν παλιωσα ουτε στον 21ο αλλα ουτε και στον 25ο μηνα.
Στην πρωτη περιπτωση, αφου ο δευτεροετης ευελπις τρεχει περισσοτερο απο ολες τις υπολοιπες ταξεις μαζι.
Στην δευτερη περιπτωση, με εβαλε στο ματι ο επιλοχιας (με γ@μησε στις σκοπιες/περιπολα) γιατι του ειπα
οτι "εκανα λαθος που μπηκα στην Ευελπιδων".

28 χρονια μετα .... το μονο που θυμαμαι ειναι το εξης :
Κυριακη μεσημερι, περναω εξω απο το αμφιθεατρο της Σχολης και μπαινω μεσα.
Πισσα σκοταδι και ακουω κατι "ααχχχ, ουχχχ ....". Προχωραω και βλεπω στο πανι
ΤΣΟΝΤΑ κανονικη και περιπου ογδοντα ατομα να γουρλωνουν ματι (ολοι Ευελπιδες :p).
Πριν περασουν δεκα λεπτα .... ακουω απο πισω στο βαθος .... "ποιος ειναι υπευθυνος εδω ?"
Ηταν ο ΑΞΕΠ (Αξιωματικος Επιτηρησης) !!!!

Eχετε δει ΟΓΔΟΝΤΑ ατομα να αδειαζουν ενα ολοκληρο αμφιθεατρο, μεσα σε δυο δευτερα ?
ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ .... καποιοι εχασαν τις ενδρομιδες τους, στο τρεχαλητο και το σκουντημα.
Επεσαν κατι καμπανες την επομενη μερα που στο συνολο τους εφταναν ... τις 500 μερες !
Ομως, δεν ποδοπατηθηκε κανεις (απιστευτο), πραγμα το οποιο ισοδυναμει με θαυμα.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Δευτερη ιστορια (στην 75 ΜΕ)

Ο μαγειρας με τον βοηθο του παιζουν εξω απο το μαγειριο.
Ειμαι απο τους πρωτους που πλησιαζουν για μεσημεριανο φαγητακι.
Μπαινω μεσα και καποια στιγμη ο βοηθος του μαγειρα πεταει μια αρβυλα
που προσγειωνεται φαρδια πλατια απο το παραθυρο μεσα στην τεραστια κατσαρολα
με τον ΠΟΥΡΕ. Ο Μαγειρας της βγαζει αφηνωντας το σημαδι λασπης απ'την πατουσα ...
να χασκει μεσα στην κατσαρολα :icon15:

Εντωμεταξυ, απο πισω μου ακολουθουν και οι υπολοιποι, οι οποιοι μπαινουν στο μαγειριο
και τι βλεπουν ..... το "πελμα" της αρβυλας στον καυτο πουρε !!!! :flipout::flipout::flipout:

Οπλιτες - Τι ειναι αυτο ρε μαγειρα ?
Μαγειρας (ανακατευοντας με την κουταλα τον πουρε !!!) - Πως κανετε ετσι μωρε ? Δεκα εμβολια σας εκαναν ...

Ο πουρες πεταχθηκε κακην κακως :laugh::laugh::laugh::laugh:
Ομως ο μαγειρας δεν βγηκε αναφορα. Τον καλυψαμε εμεις !!!
Να πως δημιουργειται η φιλοσοφια του .... "μαζι τα φαγαμε" :laugh::laugh:
Μπορει να μην τα φαγαμε αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ ... μαζι τα πεταξαμε -bye-

Last edited:
Στην ιστορια με το αμφιθεατρο .... παιχτηκε και δευτερη πραξη.
Την αλλη μερα, βγαινουν δυο ταγματαρχηδες και λενε στους λοχαγους .... "πεντακοσες, μοιραστε".
Καποιοι πρωτοετεις λιποθυμησαν ..... :laugh: ..... ακουστηκε σαν "340 δις χρεος, μοιραστε ..." :flipout:

Μια ωρα μετα την μεσηβρινη αναφορα, περναω απο τον προθαλαμο των εστιατοριων που ειχε τα τηλεφωνα
με τους κερματοδεκτες και ακουω εναν πρωτοετη .... "δεν ξερω μανα, ισως να μην ερθω πανω τα Χριστουγεννα".

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Και μετα μου λετε γιατι εχει τοσα ενοχικα συνδρομα ο νεοελληνας ....

Παίζει να είμαι ο πιο ψαράς αφού απολύθηκα το 2009 πάντως η πορεία μου δίνει ελπίδα σε όσους δεν έχουν υπηρετήσει ακόμα ότι μπορεί να κάνεις ζωαρα στο στρατό χωρίς απολύτως κανένα βύσμα!
Μπήκα λοιπόν πεζικο Ρέθυμνο λόγω καταγωγής, ζωαρα στο λόχο μου τέλειο παραθαλάσσιο το στρατόπεδο σωστό ξενοδοχείο και πετυχαίνω δεκανεα συμφοιτητη μου από το πανεπιστήμιο μεγαλύτερου έτους. Οι υπηρεσίες από εκείνη τη μέρα ήταν "άνετες ".
Έρχεται εκείνη η μέρα που περνάν οι διάφοροι διαφημιστές και σου λένε τι ωραία είναι στις ειδικές δυνάμεις τι ωραία είναι στους τσολιαδες κτλ. Λόγω ηλικίας (ειμουν 28 τότε) και εμφυτης τεμπελιάς απέφυγα περίτεχνα να συναντηθώ με τους κύριους αυτούς.
Πάνω που νόμιζα ότι την είχα γλιτώσει ένας καλός κύριος με φωνάζει "ψηλέ " (γνωστό κάλεσμα στο στρατό, σε εμένα ισχύει γιατί είμαι κοντά 2 μέτρα). Γυρνάω βαράω προσοχες και τι να δω, έναν συμπαθή δεκανεα με όμορφα χρυσά κορδόνια!!! Θέλετε να γίνεται στρατονομος ? Είναι πολύ καλά θα περάσετε τέλεια θα κοιμάστε εκτός στρατοπέδου. Λέω πλάκα μου κάνει ο άνθρωπος όρεξη έχω να βαράω προσοχες και στις πέτρες άσε που δεν μου πάει η αστυνόμευση σαν φιλοσοφία.
Όχι δεν επιθυμώ και το σημειώνει στο μπλοκάκι του. Ήρεμος και εγώ που τη σκαπουλαρα περίμενα τη μετάθεση μου σε κάποιο εξωτικά μαύρο στρατόπεδο στη Κω στον Έβρο κτλ.
Έρχεται η μέρα της ανακοίνωσης φτάνει το όνομα μου και έκπληξη Καρδίτσα κέντρο εκπαίδευσης στρατονομιας. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου άρχισα τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους μπας και βρω κάνα γνωστό και γλιτώσω. Δεν βρήκα.
Με μαύρη καρδιά μπαίνω στο καραβάκι φτάνω Πειραιά, σε όλο το ταξίδι οι αξιωματικοί που μας συνόδευαν συμβουλές του τύπου εκεί στη Καρδίτσα μη μιλάς πολύ, να είσαι τέντα κτλ. Τρομοκρατημενος φτάνω στα ΚΤΕΛ και ξεκινάω. Φτάνω στρατόπεδο χεσμενος περνάω την πύλη και ξεκίνησαν οι 2 πιο χαβαλέ μήνες της ζωής μου. Ειλικρινά το μόνο που έκανα ήταν να βαράω προσοχες και στις μύγες να το παίζω σοβαρός και να είμαι πάντα γυαλισμενος. Πήρα και ειδικότητα, προανακριτης!!! Μη με ρωτήσετε τι είναι ακόμα δεν ξέρω, πρέπει να καλυπτα ηλικιακά κριτήρια και να μου την χάρισαν. Δεύτερη ορκωμοσία και φεύγω για Ρόδο.
Εκεί έκανα για 3 μήνες τις καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Ένα βράδυ τη βδομάδα μέσα για επιφυλακή, νοικιασμένο σπίτι πόλη, κάθε μεσημέρι αυστηρά μπάνιο στο καζίνο και κάθε βράδυ στη παλιά πόλη για ότι προκύψει....
Μετά το τρίμηνο και ενώ ήρθε η καινούργια σειρά και ετοιμαζόμουν να γίνω φάντασμα μαθαίνω τα κακά μαντάτα ότι παίρνω αποσπαση στα ΚΑΥ του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη. Ωχ λέω τώρα που βολευτηκα...
1,5 μήνας μετά είχα κοιμηθεί μια φορά μέσα στο στρατόπεδο (είχαμε πιει μπύρες και φοβόμουν να οδηγήσω μέχρι το σπίτι) ξανά μανά Ρόδο για 2 βδομάδες όπου αναγκαστικά κοιμόμουν μέσα γιατί είχα ξενοικιασει το σπίτι.
Τελευταία μετάθεση Αθήνα στου Παπάγου που πήρα μια ιδέα τι λέει στρατός αφού έκανα ρεκόρ 14 μέρες μέσα Χριστούγεννα πρωτοχρονιά με ένα μόνο υπηρεσιακό για να πάρω σωβρακα.
Ευτυχώς έβγαζα υπηρεσίες και μέρα παρά μέρα πήγαινα στο 414 στη Πεντέλη (ψυχιατρείο) όπου έκανα το μπάνιο μου έτρωγα και καλό φαγητό έλιωνα και στον ύπνο (ήταν 24 ωρη υπηρεσία).
Απολύθηκα και λοχίας γιατί περιεργως δεν είχα φάει ούτε μία φ και με μνεία επειδή κυνηγησα κάτι κλεφτρονια στο σταθμό Λαρίσης που ψήριζαν φαντάρους σε κίνηση.
Μετά από αυτή την εμπειρία άλλαξα αρκετά όσον αφορά τη πίστη μου στην τύχη!!!

Άντε ας γράψω και γω! :p

14 μήνες στην Αεροπορία, Δ'03 , Οδηγός

1. 124 ΠΒΕ - Τρίπολη
2. 123 ΠΤΕ - Τατόϊ
3. 114 ΠΜ - Τανάγρα (Οδηγός Follow Me)

tu5r.jpg

Geomos

Δεν νομιζω να την περασες τοσο ζωη και κοτα.

Κοψε κατι, αδερφε ..... -bye-

Άμα λέω ψέματα να μου καεί το mede8er!! Προφανώς υπήρξαν στιγμές ατέλειωτης βαρεμάρας και απόγνωσης. Πιθανόν κάποιος άλλος να ζοριζοταν με το τέντωμα και το προβλεπε της θητείας μου, εγώ έκανα ζωαρα!!

1988 Αυλωνα 88 σειρα...αποσπαμενος απο τα Canadian Special Operations Regiment (CSOR)
Ειδικοτητα εκπαιδευτης στα αντιαρματικα Kornet
Δυστυχως δεν μπορω να περιγραψω περισσοτερα για τη θητεια μου διοτι ειναι top secret και θα πρεπει να περασουν 50 χρονια για να την δημοσιευσω.......Παντως δεν θα ξεχασω τις αγριοφωναρες του Γιωργου μαγειρα και ψυχη της Α επιλαρχιας.....
Stay tuned...

1988 Αυλωνα 88 σειρα...αποσπαμενος απο τα Canadian Special Operations Regiment (CSOR)
Ειδικοτητα εκπαιδευτης στα αντιαρματικα Kornet
Δυστυχως δεν μπορω να περιγραψω περισσοτερα για τη θητεια μου διοτι ειναι top secret και θα πρεπει να περασουν 50 χρονια για να την δημοσιευσω.......Παντως δεν θα ξεχασω τις αγριοφωναρες του Γιωργου μαγειρα και ψυχη της Α επιλαρχιας.....
Stay tuned...
Ομπαρμπα-γιωργος ο μαγειρας υπηρχε ακομα και το 2003 που ημουνα εγω αυλωνα,μετα απο λιγο καιρο απ"οτι εμαθα βγηκε στην συνταξη.Ητανε ομως μεγαλος πρηχτης!!!!