Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

:flipout::flipout:

Ασε που ο ρόμπιν κατουρούσε όπου ήθελε ,ακόμα και μετά την στείρωση !:guitarist:

Να χαρεις ... μην ξυνεις πληγες.
Προχτες πηρα ενα πλεξιγκλας και το εβαλα μποστα στο στερεοφωνικο για να μην κλαψω αλλα μηχανηματα:bigcry:

Αναρωτιεμαι ομως πως ελεγχουν το αιμα ? Σου κανουν μια εξεταση ανημερα της αιμοδοσιας ΟΚ.

Μετα τι κανουν ? περιμενουν με το αιμα σε καραντινα να το ξανατσεκαρουν ?

Μέχρι να στήσω τα απαιτούμενα πέρασαν δύο ώρες...
Η ιδέα είναι κλεμμένη, το concept όμως δικό μου.

Καραντίνα αμέσως πριν τον πόλεμο, με βαθύτερα οικολογικά μηνύματα :flipout:

P3770160bs.jpg

P3770152bs.jpg

Nαι ρε :angry: ... ξιπασμενοι ιντερνετακηδες !
Δηλαδη, ο κοσμος ΔΕΝ επικοινωνουσε πριν τα ημειλ και τα ιντερνετια ? :furious3:

Aπλα ειχε καλλιεργημενη την αρετη της υπομονης :proud: ....

Εστελνε γραμμα ο Τσιοδρας στον Π.Ο.Υ ... και η απαντηση ...
του ερχοταν μετα απο κανα μηνα ! :laugh::flipout::laugh::flipout:(very black humor)

:vollkommenauf::vollkommenauf::rip::vollkommenauf::vollkommenauf::rip::vollkommenauf::vollkommenauf: :rip::vollkommenauf::vollkommenauf: :rip::vollkommenauf::vollkommenauf:

Βοκάκιου Δεκαήμερο
Ενα Κλασσικό βιβλίο, κατάλληλο για τις μέρες που ζούμε και πολύ διασκεδαστικό!

Συλλογή με ερωτικές διασκεδαστικές ιστορίες τον καιρό της επιδημίας της πανώλης στα 1348.
Η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι πλήρης, είναι διακοσμημένη όμως με εξαιρετική αναγεννησιακή εικονογράφηση, ενώ η μετάφραση είναι έργο ενός από τους βασικούς εκπροσώπους της γενιάς του '30, του Κοσμά Πολίτη, συγγραφέα της "Ερόικα", του "Λεμονοδάσους", του "Χατζηφράγκου"...

[TABLE="class: contentpaneopen, width: 657"]
[TR]
[TD="class: contentheading"]ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΒΟΚΑΚΙΟΥ - ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ, ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, 100 ΙΣΤΟΡΙΕΣ
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen, width: 657"]
[TR]
[TD]
bok.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Δέκα ημέρες, δέκα πρόσωπα, 100 ιστορίες. Πλήθος περιστατικών και ατελείωτη σειρά μορφών από όλες τις κοινωνικές τάξεις παρελαύνουν από τις περίπου 850 σελίδες του Δεκαήμερου.
Της Ευαγγελίας Σάλι
Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο του Βοκάκιου. Το Δεκαήμερο είναι μια ευχάριστη ιστορία που γεννήθηκε μέσα από το πιο πένθιμο γεγονός: την επιδημία πανούκλας που θέριζε τη Φλωρεντία το 1348. Μια παρέα αποφασίζει να περάσει με εγκράτεια και φρόνηση κάποιο διάστημα εκτός της πόλης, μακριά από τις εστίες της επιδημίας, για να σωθεί. Μετακομίζουν σε κάποια εξοχική τους κατοικία. Είναι σε αυτό τον πύργο που η καθημερινότητά τους αλλάζει. Γεμίζει από χαρές και τραγούδια, από ευχάριστες βόλτες στη φύση και εξαίσια φαγητά και κρασιά. Υπάρχει, ωστόσο, κάτι που τους διαφοροποιεί από άλλες συντροφιές: πρόκειται για τον τρόπο διαβίωσης, αφενός και τις αφηγήσεις τους, αφετέρου. Το κάθε μέλος αφηγείται μια ιστορία πάνω σε ένα προκαθορισμένο ή ελεύθερο θέμα. Πρωταγωνιστής των διηγημάτων είναι ο έρωτας, αλλά γίνεται αναφορά σε ήθη και έθιμα της εποχής.
Το Δεκαήμερο είναι κάτοπτρο της ιταλική ζωής του ΙΔ’ αιώνα. Δυο διαφορετικοί κόσμοι διαπλέκονται, διατηρώντας όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ο κυνικός και πονηρός κόσμος της σάρκας -αντικείμενο της γελοιογραφίας- είναι ένας κόσμος αστείος και γεμάτος χάρη και ερωτοτροπία. Είναι ένας κόσμος πληβείος, χωρίς αισθήματα, που περιφρονεί το πνεύμα. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο κινείται ο αστικός κόσμος του πνεύματος και της κουλτούρας με τις ιπποτικές αναμνήσεις.
Θεωρείται τολμηρό για την εποχή του έργο, κυρίως λόγω του τρόπου έκφρασης του Βοκάκιου. Κατηγορήθηκε από τους συγχρόνους του για ελευθεροστομία και ότι κράταγε υπερβολικά χαλαρό το χαλινάρι, ότι άφηνε τις γυναίκες να λένε πράγματα που δεν ταιριάζουν στα αφτιά ή στο στόμα μιας τίμιας γυναίκας. Ο ίδιος έγγραψε στον επίλογο πως «δεν υπάρχει θέμα τόσο άσεμνο, που να μην μπορεί κανείς να το θίξει, φτάνει να μεταχειριστεί συγκαλυμμένες εκφράσεις». Ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιέται «κατά τι είμαι περισσότερο ένοχος που τις έγραψα, απ’ όσο είναι απρέπεια για τους άνδρες και τις γυναίκες που μιλούν καθημερινά;». Ο σκοπός της ελευθεροστομίας του Βοκάκιου είναι διδακτικός. Θέλει να καυτηριάσει τα ανθρώπινα πάθη, ξεσκεπάζοντάς τα. Εξάλλου, οι ιστορίες του μπορούν να είναι χρήσιμες ή βλαβερές, όπως καθετί άλλο, ανάλογα με αυτόν που τις ακούει.
Η απεριόριστη ποικιλία, η αφθονία, η ζωντάνια, η αμεσότητα και ο χιουμοριστικός λόγος είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία του Δεκαήμερου που το καθιστούν θελκτικό και εύθυμο. Οι περιγραφές είναι αξιοθαύμαστες και σε συνδυασμό με τις δημοτικές εκφράσεις αφήνουν πάντα ένα χαμόγελο στον αναγνώστη. Ήθη και έθιμα του 14ου αι. απεικονίζονται με πλήρη αληθοφάνεια, γεγονός που οφείλεται στην ίδια την προσωπικότητα του Βοκάκιου. Ο Βοκάκιος δεν είχε βγει από σχολές. Αντίθετα, το πνεύμα του διαμορφώθηκε από την πείρα της καθημερινής ζωής, τη χρήση της λαϊκής γλώσσας και την μελέτη των κλασικών. Δεν είναι ένα πνεύμα ανώτερο που βλέπει την κοινωνία της εποχής του αφ’ υψηλού. Είναι ένας καλλιτέχνης. Ζει μέσα στην κοινωνία, είναι μέρος της και την περιγράφει ως άνθρωπος που ζει ολοκληρωτικά την εξωτερική ζωή. Και σε αυτό το σημείο διαφέρει τόσο από τον Δάντη όσο και από τον φίλο του Πετράρχη, πνεύματα γεμάτα κατάνυξη και έκσταση. Είναι όμως ο συγγραφέας που έδωσε οριστική μορφή στην τοσκανική γλώσσα. Σε αυτά τα 100 διηγήματα μιλάει η ζωντανή ζωή του 14ου αι. Δίκαια λοιπόν, το Δεκαήμερο κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην ιστορία του πεζού ιταλικού λόγου.

ΠΗΓΗ: http://www.inital.gr/Άρθρα/25-Μας-Α...ΑΚΙΟΥ-ΔΕΚΑ-ΗΜΕΡΕΣ,-ΔΕΚΑ-ΠΡΟΣΩΠΑ,-100-ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συνεχίζοντας με βιβλία που μπορούμε να διβάσουμε σε καιρό καραντίνας θα σας δώσω και μία περιπέτεια φαντασίας:
Μάριου Μητσόπουλου

Τα Χρονικά της Σελμόρα

Η ώρα της εκδίκησης

https://1drv.ms/b/s!Aop44edhGlYOiH4Vlk2vp-ZfELM7

Καλό διάβασμα! -bye-

Συνεχίζοντας με βιβλία που μπορούμε να διβάσουμε σε καιρό καραντίνας θα σας δώσω και μία περιπέτεια φαντασίας:
Μάριου Μητσόπουλου

Τα Χρονικά της Σελμόρα

Η ώρα της εκδίκησης

https://1drv.ms/b/s!Aop44edhGlYOiH4Vlk2vp-ZfELM7

Καλό διάβασμα! -bye-

You bet your ass i ll read :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπάρχει διάδρομος και ποδήλατο spinning (έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις και είναι πανέτοιμα) , όρεξη δεν υπάρχει και απαιτεί άλλη φιλοσοφία για να το κανεις συνήθεια

στα ομαδικά εχεις και ένα γυμναστή να σε πιέζει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπάρχει διάδρομος και ποδήλατο spinning (έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις και είναι πανέτοιμα) , όρεξη δεν υπάρχει και απαιτεί άλλη φιλοσοφία για να το κανεις συνήθεια

Εγω εδώ και χρονια παντως αγοράζοντας έναν διαδρομο τον εβαλα απέναντι από τον προβολεα αρχικα (τωρα απέναντι από την τηλεοραση)
Γυρνώντας από την δουλεια και πριν το φαγητο για 1 ωρα κανω γρηγορο περπατημα βλέποντας την ταινια η την σειρα που θελω.
Πλεον είναι εξαρτηση. Αν δεν κανω εχω πρόβλημα!
Αποτέλεσμα από τα 100 κιλα πηγα σε 1 χρονο στα 88 και τωρα κρατιεμαι στα 90.

Στην περιοδο τωρα της καραντινας ΟΛΟΙ περναμε από τον διαδρομο. ΟΛΟΙ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

.........
Αποτέλεσμα από τα 100 κιλα πηγα σε 1 χρονο στα 88 και τωρα κρατιεμαι στα 90.

.......

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

Δυστυχώς σου λείπουν τα πιο βασικά...
Στο ξαναλέω πάντως, ότι το επίπεδο αερόβιας ικανότητας πέφτει πολύ γρήγορα. Όσο το αφήνεις τόσο περισσότερο δρόμο θα έχεις μπροστά σου για να ξαναφτάσεις εκεί που ήσουν.
Ελπίζω να σου έρθει σύντομα η φώτιση! :smile:

Αν πεφτει λεει ; Βουτια κανει... εκει καταλαβαινεις την εννοια της φρασης "ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

με την προϋπόθεση ότι έχεις πάρει άδεια να τον βάλεις μέσα στο σπίτι....

H αληθεια είναι ότι το WAF του είναι χαμηλο... :flipout: :flipout: :flipout:
Εγω το παρουσιασα ξαφνικα οποτε δεν το εβαλα στην κουβεντα
Βλέποντας όμως ότι εκανε δουλεια το δεχθηκε!

Βιντεάκι fitness στο σαλόνι στην τηλεόραση από youtube και μια χαρά.
Εγώ χωρίς πλάκα ξεκίνησα με της jane fonda :flipout:
Είναι πολύ γλυκιά. Μου θυμίζει τη μάνα μου. Και αρκετά λάιτ για τα δεδομένα μου που είμαι 1,75 ύψος 43 χρονώ και 95 κιλά και παρότι κάνω ποδήλατο καθημερινά 10+10χλμ (περίπου μια ώρα άσκησης) οι μύες που γυμνάζονται από αυτό είναι πολύ πολύ συγκεκριμένοι.

..... Και αρκετά λάιτ για τα δεδομένα μου που είμαι 1,75 ύψος 43 χρονώ και 95 κιλά και παρότι κάνω ποδήλατο καθημερινά 10+10χλμ (περίπου μια ώρα άσκησης) οι μύες που γυμνάζονται από αυτό είναι πολύ πολύ συγκεκριμένοι.

Εισαι 43 χρονων και εχεις αυτο το αβαταρ ???? :blink:

60 λεπτά μέτριας έντασης περπάτημα, για έναν άντρα 100 κιλών, σημαίνει κατανάλωση περίπου 400-450 θερμίδων.

Κι αν το κάνεις όλο ανηφόρα; :silly: