Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Πω ρε Τασο μας ξενερωσες ρε συ.....εδω μιλαμε για επικες μαχες μεταξυ φιδιων και Ιγκουανα , ασυλληπτες σκηνες καταδιωξης που μπροστα τους τα Mission Impossible ειναι παιδικη χαρα και συ μας λες για το βαψιμο του μπανιου....:flipout:

(ρωτα ρε συ τους εργαλειαδες αυτοι παιζει να σου το κανουν εργο τεχνης)

Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Μην με φάτε... Τα πλάνα είναι αληθινά;; Κόλλησα άσχημα πολύ καλό

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τι εννοείς ? Ντοκυμαντέρ του bbc είναι. Δεν είναι φτιαχτά. Τώρα αν πήραν νεογέννητα ιγκουάνα και τα άφησαν δίπλα στα φίδια για να κάνουν την λήψη, δεν το ξέρω... Αλλά βαρύ θα ήταν...

Εγω νομιζω οτι και τα φιδια επιαναν. Δεν τα εκοψα για δηλητηριωδη και για ενα πλανο ειμαι σιγουρος οτι το αμολυσανε αφου ειχε ξεκινησει η καμερα την κινηση .

Λέω να ξύσω και να βάψω το μικρό μπάνιο τώρα που κάθομαι γιατί έχει πιάσει μούχλα στο ταβάνι από την έλλειψη αερισμού το χειμώνα και έχει και πολύ καιρό που το βάψαμε. Ξερει κανεις τι θα χρειαστώ; Εγώ το είχα βάψει και πριν 10 χρόνια αλλά τότε δεν είχε μούχλα ούτε φουσκώματα ούτε χρειαζόταν τόσα ξυσίματα. Υπάρχει κάποια ειδική βαφή ή επίχρισμα κατά της υγρασίας;
Περνα μια βολτα απο τα παιδια στα εργαλεια, θα σου πουν ακριβως τι θα κανεις

Antonis F

Λέω να ξύσω και να βάψω το μικρό μπάνιο τώρα που κάθομαι γιατί έχει πιάσει μούχλα στο ταβάνι από την έλλειψη αερισμού το χειμώνα και έχει και πολύ καιρό που το βάψαμε. Ξερει κανεις τι θα χρειαστώ; Εγώ το είχα βάψει και πριν 10 χρόνια αλλά τότε δεν είχε μούχλα ούτε φουσκώματα ούτε χρειαζόταν τόσα ξυσίματα. Υπάρχει κάποια ειδική βαφή ή επίχρισμα κατά της υγρασίας;
Πρώτα απ' όλα πρέπει να βγάλεις τη μούχλα. Αν τη βγάλεις ίσως γλυτώσεις το βάψιμο/τρίψιμο. Εγώ την έβγαλα πέρσι με διάλυμα 50% συμπυκνωμένη χλωρίνη κλινεξ + 50% νερό. Όλο το διάλυμα ήταν συνολικά μισό ποτήρι του νερού. Το πέρασα με πινέλο. Το άφησα να στεγνώσει. Το ξαναπέρασα με το ίδιο διάλυμα δεύτερο χέρι και πάλι το άφησα να στεγνώσει. Στο τέλος το έκανα με σαπουνάδα και σφουγγαράκι κουζίνας να φύγει όση χλωρίνη είχε μείνει στο ταβάνι. Αν δεν βγει έτσι η μούχλα, θα πρέπει να ξύσεις, στοκάρεις, περάσεις αντιμουχλικό αστάρι και αντιμουχλική μπογιά. Τόσο μεγάλα μερεμέτια δεν γίνονται όμως με τη σύζυγο μέσα στο σπίτι, θα μπλέξεις με γκρίνιες και μουρμούρες πασχαλιάτικα. Αν μπορείτε και χωρίς το μικρό μπάνιο, μπορεί να είναι πιο εύκολο.
Δεν είναι σωστό να αναπνέεις τη χλωρίνη. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, το μπάνιο πρέπει να αερίζεται (πάρε ανεμιστήρα) και να φοράς γάντια. Σε άλλη εποχή θα σου έλεγα να βάλεις και μάσκα ενεργού άνθρακα.
Στη δική μου περίπτωση, μετά το καθαρισμό με χλωρίνη, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι παραπάνω.

Εύκολα γίνεται γιατί έχουμε δεύτερο μπάνιο. Θα ξεκινήσω αφαιρώντας τη μούχλα όπου δεν έχει ξεφλουδίσει η βαφή, και μετά μάλλον θα πιάσω ξύσιμο.

Εγω νομιζω οτι και τα φιδια επιαναν. Δεν τα εκοψα για δηλητηριωδη και για ενα πλανο ειμαι σιγουρος οτι το αμολυσανε αφου ειχε ξεκινησει η καμερα την κινηση .

Τα θηράματα, είναι εύκολο να τα ρίξεις μέσα στο πεδίο λήψης της κάμερας - τους κυνηγούς όμως όχι. Δεν μπορείς να τους κατευθύνεις. Οτι κυνηγό και να θες να ρίξεις, αυτός θα είναι αγχωμένος και το τελευταίο που τον νοιάζει εκείνη την ώρα είναι η τροφή. Μόλις τον αφήσεις θα κοιτάξει να απομακρυνθεί και να κρυφτεί κι ας του έχεις το φαγητό στο πιάτο.

Αρχίζει 4ωρο με ντοκυμαντέρ στον Σκαι στις 9:15, μέχρι τις 1:30... Planet Earth ΙΙ -> Blue Planet II -> Απόβαση στην Νορμανδία...

Δυστυχως, δεν προλαβα τα καλα .... και προλαβα ... την Νορμανδια.
Οταν εφτασε να κανει αναπαρασταση τα ανοιγμενα κεφαλια, εντερα και τις τριπλες ενεσεις μορφινης ... την εσβησα την ρημαδα.
ΔΕΝ χασατε τιποτα (θεαρεστο) .... !

Re: Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Τα θηράματα, είναι εύκολο να τα ρίξεις μέσα στο πεδίο λήψης της κάμερας - τους κυνηγούς όμως όχι. Δεν μπορείς να τους κατευθύνεις. Οτι κυνηγό και να θες να ρίξεις, αυτός θα είναι αγχωμένος και το τελευταίο που τον νοιάζει εκείνη την ώρα είναι η τροφή. Μόλις τον αφήσεις θα κοιτάξει να απομακρυνθεί και να κρυφτεί κι ας του έχεις το φαγητό στο πιάτο.

Eνα πλανο ηταν πολυ χαρακτηριστικο. Αυτο που το φιδι τρεχει στην ιδια κατευθυνση ΜΕ την καμερα προς τα μπροστα.

Θεωρω αδυνατον να ειχε γινει αυτο αν δεν το ελευθερωσανε μπροστα απο την καμερα.

ΟΜΩΣ τωρα ... απολαμβανω εναν inspector Callahan :cool4: που αποζημιωνει και με το παραπανω !
Και να φανταστει κανεις οτι τον ειχαν ξεγραμμενο για ηθοποιο (αρχες του 50). Τι να πει κανεις ! :icon15:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Eνα πλανο ηταν πολυ χαρακτηριστικο. Αυτο που το φιδι τρεχει στην ιδια κατευθυνση ΜΕ την καμερα προς τα μπροστα.

Θεωρω αδυνατον να ειχε γινει αυτο αν δεν το ελευθερωσανε μπροστα απο την καμερα.

Εχουν καταπληκτικά μηχανήματα και κάμερες για χρήση πλέον...
Το κάθε σκηνικό για κάθε διαφορετικό ζώο τους παίρνει εβδομάδες. Στήνουν αρκετές ειδικά κρυμμένες/μεταμφιεσμένες κάμερες με αισθητήρα κίνησης, auto-zoom, κλπ στο μονοπάτι του ζώου (ξέρουν οτι θα περάσει απο εκεί - κι αν δεν περάσει σήμερα θα περάσει σε 2 μέρες ή σε μιά εβδομάδα). Στο χθεσινό έδειξε πως ένας καμεραμαν έγραφε μια πολική αρκούδα - ήταν ο ίδιος μέσα σε ένα ψεύτικο παγόβουνο - lol. Παίρνουν μια δουλειά αθροιστικά πχ. 200 ώρες και στο τέλος επιλέγουν πχ. 15 λεπτά να βάλουν στο ντοκυμαντέρ.

Παρακάτω είναι το trailer της σειράς. Πόσο εύκολο είναι ξεγελάσεις έναν άγριο λύγκα (ένα απο τα πιό επιφυλακτικά και δυσκολοσυνάντητα ζώα) σε ανοιχτό έδαφος στο 0:30 ή να πετάς μαζί με τα πουλιά χωρίς να τα ενοχλείς στο 0:55 (Απ'ότι έχω διαβάσει, πετάς κάπου πιο μακριά, κλειδώνει η κάμερα σε ένα πουλί ή μια ομάδα πουλιών και μετά με auto zoom in-out δεν του βγαίνει εκτός εστίασης με τίποτα - κόλπα τελευταίας δεκαετίας)... Την αρκούδα που ξύνεται στο δέντρο, στο 2:03 με 3 κάμερες (στο trailer) την παίρνουν... πάνω απο το δέντρο απο δεξιά κι από αριστερά (τα δέντρα που χρησιμοποιούν οι αρκούδες για νύχια και για ξύσιμο έχουν σημάδια στον κορμό και τα εντοπίζουν - θέλει εμπειρία βέβαια απο το συνεργείο κι απο τους ειδικούς της περιοχής κάθε ζώου)...

Εννοείται πανάκριβος εξοπλισμός...

https://www.youtube.com/watch?v=c8aFcHFu8QM

Λειπει το πρωτο μερος να παρει η ευχη....

Eδώ ολόκληρο το τμήμα με τα ιγκουάνα στα γαλλικά και σε κατώτερη ποιότητα.
Δες και το πιο κάτω βίτεο που για το συγκεκριμένο βίντεο μιλάνε για φτιαχτό βίντεο. Δηλαδή για πραγματικές λήψεις, ψεύτικες και μείγμα απο τις δύο.

https://www.youtube.com/watch?v=2ULA-WcRLbE

Εδώ το βίντεο και η συζήτηση για το αν είναι fake ή όχι κι απο πού φαίνεται.
Αν είναι φτιαχτό, τότε να τους πάρουν στο Hollywood όσο-όσο... :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZLpNht6YU2E

Τι να τους παρουν στο Χολυγουντ αφου οι ιδιοι επαγγελματιες τα τραβανε και τα επεξεργαζονται ρε συ.

Το ασυλληπτο ειναι οτι κυνηγουν τα φιδια σε αγελη !!! σαν λυκοι.....

Το πλανο που ελεγα λοιπον και ειπα οτι ειναι στημενα καποια πραγματα ειναι στο πρωτο βιντεο που περιγραφεις στο 1:49

Αν είμαστε πολύ offtopic, ας μεταφερθεί το θέμα του video σε πιό εξειδικευμένο νήμα... :)

...Το πλανο που ελεγα λοιπον και ειπα οτι ειναι στημενα καποια πραγματα ειναι στο πρωτο βιντεο που περιγραφεις στο 1:49

Mου φαίνεται ίδια τεχνοτροπία με τα πουλιά που πετάνε και η κάμερα (χωρίς να χάνει focus) φαίνεται να ταξιδεύει μαζί τους στην ίδια ταχύτητα απο πάνω/κάτω/παράλληλα... Δηλαδή ο φακός στην θεωρητικά ακίνητη μηχανή, ενώ τα πουλιά ή το φίδι απομακρύνονται απο τον καμεραμαν, κάνει ζούμ κρατώντας το focus σταθερό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες στον άδειο ουρανό ή στο μονότονο χαλίκι να δείξουν την διαφορά βάθους πεδίου που αναπτύσεται λόγω του ζουμ... ΟΚ δεν είμαι και ειδικός βέβαια... :)

Μην το αναπτυξουμε αλλο γιατι παμε για κουβεντα σε αλλη κατηγορια :BDGBGDB55:

Παντως ηταν οτι πιο εντυπωσιακο εχω δει ποτε μου σε τετοιο ντοκυμαντερ. Με ιντριγκαρε να δω και τα υπολοιπα.

Για οποιον εχασε χτες τα δυο αυτα ντοκυμαντερ τα εχει σε επαναληψη σημερα στις 15:00 το planet earth II και στο καπακι το Blue planet II στις 16:00 και αποψε στις 21:30 το επομενο επεισοδιο του planet earth II.

Σε αυτό με το high speed σώμα με τον Canon τηλεφακό και το βάρβαρο housing που χρησιμοποιήθηκε στα δελφίνια, βαρεσα προσοχή.