Premiere, πέρασμα σε NDS Videoguard

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Ανακοινώθηκε σήμερα η σταδιακή μετάβαση σε NDS Videoguard για το γερμανικό ψηφιακό μπουκέτο Premiere.

Μέχρι το τέλος του δευτέρου τετραμήνου τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση σε Nagravision 3 και ξεκινά η παράλληλη κωδικοποίηση σε NDS Videoguard.

Ολοι οι νέοι συνδρομητές θα λαμβάνουν εξοπλισμό NDS Videoguard και ταυτόχρονα όσοι υπάρχοντες δέκτες επιδέχονται αναβάθμισης με αλλαγή του συστήματος κωδικοποίησης αυτό θα γίνεται αυτόματα μέσω δορυφόρου και θα γίνεται αντικατάσταση της smart card.

Η είσοδος του Μερντοχ στο τιμ των μετόχων του πακέτου δεν άφηνε περιθώρια για ..αισιοδοξία.

Η ΟΤΑ αναβάθμιση αφορά μόνο τους πιστοποιημένους δέκτες και επιπλέον σημαίνει το τέλος των CI δεκτών για την χρήση των συνδρομητικών υπηρεσιών του Premiere, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη μοντούλα που να υποστηρίζει το σύστημα Videoguard.
Επίσης καθίστανται άχρηστες και οι συμβατές μέχρι σήμερα μοντούλες και τα ενσωματωμένα UCAS των δεκτών

Αναμένονται αντιδράσεις στην Γερμανία.

Re: Απάντηση: Premiere, πέρασμα σε NDS Videoguard

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα τους αναγκάσουν να βγάλουν επίσημη μόντουλα για videoguard...

το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρεις :flipout:

Και για όσους διερωτώνται γιατι θα αλλάξουν παραυτα και οι ναγκρα2 καρτες σε βερσιόν 3 να πούμε ότι με βαση την συμφωνία με την nagra τις νεες κάρτες θα τις δώσει εντελώς δωρεάν ο κυριος Kudelski (εκ των βασικών ιδιοκτητών του ατυχου nagravision) και ...αφού τον χρεώσει η Premiere, θα του πει μετά ...aufiderzeen! (ξερω ότι δεν το έγραψα σωστά το τελευταίο αλλά ...κουμπούρας στα γερμανικά)

Auf Wiedersehen ;) δεν μπορεί να του πει, γιατί υπάρχει μεταξύ τους συμβόλαιο μέχρι το 2012, με δυνατότητα 3ετούς ανανέωσης; και έως τότε θα γίνεται παράλληλη μετάδοση σε Nagra-NDS.
Ομως απο τον Σεπτέμβριο (μετά το πέρας του δεύτερου τετραμήνου) όλες οι νέες πωλήσεις συνδρομών θα γίνονται σε σύστημα NDS και το Nagravision θα παραγκωνιστεί.

Αν τυχόν ξαναπαραβιαστεί το ναγκρα 3 ...θα βρουν τρόπο να σπάσουν το συμβόλαιο! Ετσι κι αλλιώς βέβαια και να θέλανε να αλλάξουν όλες τις κάρτες θα τους έπαιρνε σίγουρα μέχρι τα μέσα του 2009....

…Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για το ποιοι ιδιοκτησιακοί δέκτες της Premiere θα φορτωθούν το λογισμικό που τους μετατρέπει σε VideoGuard…Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι ιδιοκτησιακοί δέκτες της Premiere παραγωγής πριν το 2000, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις συνδρομητικές υπηρεσίες της Premiere στο σύστημα κρυπτογράφησης Nagravision (νέας γενιάς). Μια και από την άλλη υπάρχει η συμφωνία μεταξύ της Premiere και της Kudelski’s για την παράλληλη χρησιμοποίηση του συστήματος κρυπτογράφησης Nagravision, έως το 2012.

Nicolas A. - http://rexsat.blogspot.com/

Κοντά στο Nagravision 3 προστέθηκε και η κωδικοποίηση του Μερντοχ και πλέον το Videoguard (NDS) είναι γεγονός στο Premiere.
Αυτή τη στιγμή το πακέτο είναι κωδικοποιημένο σε:
Nagravision 2
Nagravision 3
Videoguard (NDS)

(οι μέρες μας είναι μετρημένες..)

Αλέξανδρε, δεν πας να δουλεψεις λέω εγώ πρωι πρωι παρά να μας λες όλο ευχάριστα νέα!!!! :smash:

Και δεν σας ειπε ότι θα ειναι οι νεες καρτες NDS που θα ειναι ασφαλέστερες ακόμη και σε ...μοιρασιές!

Από χθες το σύστημα μου(HTPC με DVB-S2 κάρτα και DVBviewer αγορασμενο) κολλάει μετα από "θέαση" 10-20 περίπου λεπτών Prεmiεrε (σε 2-3 καναλια που δοκίμασα-το ένα από αυτά το HD). 'Εχει σχέση με τις αλλαγές στην κωδικοποίηση ή φταίει το σύστημά μου; Μπορεί να δοκιμάσει κάποιος να μου πει;

και χτες και σημερα που τσεκαρησα(για μιση ωρα περιπου στο sports 1) δεν μου κανει κατι τετοιο!
παντως ειναι μετρημενες οι μερες μας....

Μαλλον θα έχω κάποιο προβλημα στο σύστημα μου αλλά ειναι περίεργο γιατί δεν αντιμετωπίζω δυσκολία με το Orφ. Ελπίζω να μην τρόμαξα κανέναν.....

Από χθες το σύστημα μου(HTPC με DVB-S2 κάρτα και DVBviewer αγορασμενο) κολλάει μετα από "θέαση" 10-20 περίπου λεπτών Prεmiεrε (σε 2-3 καναλια που δοκίμασα-το ένα από αυτά το HD). 'Εχει σχέση με τις αλλαγές στην κωδικοποίηση ή φταίει το σύστημά μου; Μπορεί να δοκιμάσει κάποιος να μου πει;

Περιέργως το ιδιο κάνει και σε μένα απο την Κυριακή νομιζω ,με παρομοιο setup

Ωχ... άρα δεν έχω μόνο εγώ το πρόβλημα.... και εμένα Κυριακή ξεκίνησε.
Μπορεί και κάποιος άλλος με δορυφορική κάρτα να μας πει τι συμβαίνει στο δικό του pc?
Φίλε vasilakis 1 είσαι με δέκτη ή pc με κάρτα?