Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

Σπυρο οποιος ψαχνει να βρει ελλατωματα, θα τα βρει οπου και να ειναι....
Το θεμα ειναι να εχουμε καλη πιστη και οχι να στηνουμε αδικα στο εκτελεστικο αποσπασμα ανθρωπους που εχουν διαφορετικη φιλοσοφια διαχειρισης απο την δικια μας...

ΥΓ Για το περι συνδικαλισμου, μιας και μιλησες περι πρωτου ετους πανεπιστημιου, θεωρησα οτι εννοεις συνδικαλισμο διχως εμπειρια...

Τακης Σωτηροπουλος said:
Σπυρο οποιος ψαχνει να βρει ελλατωματα, θα τα βρει οπου και να ειναι....
Το θεμα ειναι να εχουμε καλη πιστη και οχι να στηνουμε αδικα στο εκτελεστικο αποσπασμα ανθρωπους που εχουν διαφορετικη φιλοσοφια διαχειρισης απο την δικια μας...

ΥΓ Για το περι συνδικαλισμου, μιας και μιλησες περι πρωτου ετους πανεπιστημιου, θεωρησα οτι εννοεις συνδικαλισμο διχως εμπειρια...

Οκ.Δεν συνεχίζουμε την κουβέντα ,γιατί θα γραφουμε κοινοτοπίες.Να πω εγώ τώρα οτι δεν στήνω κανεναν στο εκτελεστικό απόσπασμα κ.λ.π.,οτι δεν ψαχνω να βρω ελαττώματα-δηλαδή ειναι μικρό ελάττωμα το αναιτιο κλείδωμα ενος θέματος που έχει σχέση με την ´συνένωση´-κ.λ.π,κ.λ.π.,και οτι έχω καλή πίστη.
Καλή πίστη δεν σημαίνει πάντως ότι τα μέλη παραχωρούν πλήρως το αλάθητο.Πραξη κρίθηκε Τάκη μου ,όχι τα πρόσωπα συνολικά.Αυτονόητα ειναι αυτά.

Το αλαθητο το διεκδικει μονο ο Παπας (και αυτος χωρις λογο..)
Δεν ζητουμε να μας παραχωρησετε το αλαθητο, απλα το δικαιωμα, ενιοτε να κανουμε και εμεις λαθη ως ανθρωποι...
Γιατι οι πραξεις που κρινεις ειναι παντοτε προιοντα ανθρωπου...
Τελος παντων, οπως προειπα , ως διαχειριστικη ομαδα, θα δωσουμε μεγαλη βαση στο ζητημα "κλειδωματα, ναι ή οχι και υπο ποιες προυποθεσεις".

Σπύρος Σούρλας said:
To θέμα ´Ηφαιστειο´περιείχε ακραίες αντιλήψεις πού όμως υπάρχουν στην κοινωνία.Πλήν 2 post με προσωπικούς χαρακτηρισμούς,.

Αυτό το σημείο ήταν που με ανάγκασε να το κλειδώσω γιατί όπως φαντάζεστε μετά από αυτό μόνο συζήτηση δεν θα γινόταν. Τώρα για τα ότι είχαμε ξεφύγει γενικός απ το θέμα είναι μια άλλη ιστορία κα φυσικά αν παραμέναμε μόνο σε αυτό να είσαι ( είστε) σίγουροι ότι δεν θα το κλείδωνα. Το να προσβάλετε όμως ανοιχτά κάποιος για τις απόψεις του το θεωρώ τουλάχιστον χυδαίο και δεν το ανέχομαι σαν Κώστας πρώτα και μετά σαν διαχειριστής . Αν για παράδειγμα το άφηνα να εξελιχθεί όσο πάει και φτάναμε σε σημείο απειλών και βωμολοχιών θα σας άρεσε? Εμένα προσωπικά όχι .

Κώστας Ποτακίδης seven said:
Αυτό το σημείο ήταν που με ανάγκασε να το κλειδώσω γιατί όπως φαντάζεστε μετά από αυτό μόνο συζήτηση δεν θα γινόταν. Τώρα για τα ότι είχαμε ξεφύγει γενικός απ το θέμα είναι μια άλλη ιστορία κα φυσικά αν παραμέναμε μόνο σε αυτό να είσαι ( είστε) σίγουροι ότι δεν θα το κλείδωνα. Το να προσβάλετε όμως ανοιχτά κάποιος για τις απόψεις του το θεωρώ τουλάχιστον χυδαίο και δεν το ανέχομαι σαν Κώστας πρώτα και μετά σαν διαχειριστής . Αν για παράδειγμα το άφηνα να εξελιχθεί όσο πάει και φτάναμε σε σημείο απειλών και βωμολοχιών θα σας άρεσε? Εμένα προσωπικά όχι .

Φιλε Κώστα,τα 2 post αυτά ειχαν γραφτεί πολυ ενωρίτερα απο το κλείδωμα.
Και εγώ προσβλήθηκα όταν καποιο μέλος υμνούσε τον Χιτλερ.Στο διαδίκτυο,όπως και στην ζωή εκφράζονται ακραιες θέσεις.Για μένα θα ηταν προβλημα, η παρακίνηση σε βία ,βάσει μιάς ακραίας ιδεολογίας.Αλλοιώς καμιά φορά η συζήτηση μπορεί να βοηθήσει.
Πάντως συμφωνώ ,ότι η γραμμή ηταν πολύ λεπτή,και ο διαχειριστής εδρασε συμφωνα με την κρίση του,και εντός πλαισίου.Η τοποθέτηση μου αφορά κυρίως το άλλο thread.

Ενας ευέλικτος τρόπος αποφυγής κλειδώματος που εφαρμόζεται στα περισσότερα fora ειναι η ΔΙΑΣΠΑΣΗ του θέματος.
Ο moderator απο το σημείο που τα Post ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ανοιγει ενα νεο Thread με τον ιδιο τιτλο ενω στην αρχη γραφει "Απο Διάσπαση" η "Απο Μεταφορα" στην ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ κατηγορία οπως το avclub cafe η οπουδήποτε ανήκει κατα την κρίση του mod.
Ετσι μπορει ΚΑΙ να συνεχιστει η συζήτηση με την τροπή της διχως φίμωμα ΚΑΙ το αρχικο Thread ΑΝΟΙΚΤΟ με ουσιαστικές πληροφορίες.
Μήπως να αρχισει να εφαρμόζεται απο... χτές?

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
Ενας ευέλικτος τρόπος αποφυγής κλειδώματος που εφαρμόζεται στα περισσότερα fora ειναι η ΔΙΑΣΠΑΣΗ του θέματος.
Ο moderator απο το σημείο που τα Post ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ανοιγει ενα νεο Thread με τον ιδιο τιτλο ενω στην αρχη γραφει "Απο Διάσπαση" η "Απο Μεταφορα" στην ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ κατηγορία οπως το avclub cafe η οπουδήποτε ανήκει κατα την κρίση του mod.
Ετσι μπορει ΚΑΙ να συνεχιστει η συζήτηση με την τροπή της διχως φίμωμα ΚΑΙ το αρχικο Thread ΑΝΟΙΚΤΟ με ουσιαστικές πληροφορίες.
Μήπως να αρχισει να εφαρμόζεται απο... χτές?

Φραγκίσκο, συμφωνώ απολύτως. Μόνο που στην περίπτωση του θέματος του Χρήστου «Μια διευκρίνιση παρακαλώ» δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε στην απολύτως σωστή κατηγορία «Προτάσεις - ανακοινώσεις» και το θέμα δεν είχε εκτραπεί.

Τάκη, να τονίσω κι εγώ ότι δεν ξεκίνησε το θέμα με πρόθεση να στήσουμε κανέναν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τόνισα στο αρχικό μήνυμά μου πόσο εκτιμώ και σέβομαι τον Τάσο. Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να κάνουμε το forum καλύτερο σε κάποια σημεία του.

Νομίζω αγαπητοί φίλοι πως η λύση βρίσκεται πάντοτε κάπου στην μέση. Ναι στην ελευθερία του λόγου, της ελεύθερης σκέψης και άποψης που αποκτήθηκε με τόσους αιματηρούς αγώνες τις περισσότερες φορές, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η ελευθερία μας φτάνει μέχρι εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Ο σεβασμός σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίτητος και στην ζωή αλλά και για την σωστή λειτουργία αυτού του forum. Κατά την άποψή μου το κλείδωμα κάποιων θεμάτων πρέπει να γίνεται όταν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την λειτουργία του. Οι προσωπικοί διαξιφισμοί & χαρακτηρισμοί για παράδειγμα μεταξύ δυο ή τριών μελών, δεν νομίζω πως αφορούν τα υπόλοιπα μέλη. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο τα θέματα να κλειδώνονται. Αλλωστε να μην ξεχνάμε τον σκοπό που εξυπηρετεί το avclub όπου δεν νομίζω να είναι οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι προσβλητικές αντιπαραθέσεις όταν μάλιστα αυτές γίνονται σε θέματα που ανοίγονται με σκοπό να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για συγκεκριμένα θέματα όπως πχ. στην περίπτωση του Brokeback Μountain και που καλώς κατά την γνώμη μου κλειδώθηκε από τον Κώστα. Κάπου υπάρχουν και όρια, και κάποιοι που πρέπει να τα θεσπίζουν, αυτοί που στο κάτω κάτω έχουν εξουσιοδοτηθεί με αυτόν τον ρόλο, αλλιώς θα έχουμε τον φούρνο του Χότζα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει μέλος στο avclub αν δεν του αρέσουν οι κανόνες που το ακολουθούν όπως και τα μέλη του avclub, που έρχονται εδώ για να ενημερωθούν ή να ανταλάξουν απόψεις για συγκεκριμένα πράγματα, είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τις ύβρις και αντιπαραθέσεις στις οποίες κάποιοι τους υποχρεώνουν εις το όνομα της ελευθερίας.

Πάντως το κακό έχει παραγίνει.

Σφυράει πέναλτι ο διαιτητής, ορμάνε όλοι οι παίκτουρες επάνω του ναούμε.
Σφυράει οφσάιντ ο επόπτης, το ίδιο.

Έτσι και με τους διαχειριστάδες. Όταν είναι να πάρουν μια απόφαση για κάτι πάντα κάποιος θα υπάρχει που θα αντιδράσει.

Αλλιώς δε θα χρειαζόταν να πάρει την απόφαση αυτή.

Δύσκολη η θέση των διαχειριστάδων, I tell you.

Αυτό τον καιρό όμως στην παρούσα μορφή της παρέας μας, δε ξέρω γιατί, αλλά τα βλέπω όλα...ρόδινα.
Και ας κάνουμε και...διακοπές που και που.
Είναι για να μας επιθυμούμε περισσότερο.

Γκρήτινγκς.

Μιάς και με αφορά άμεσα το εν λόγω Thread που άνοιξε ο Παναγιώτης, κλέβω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μου που έχω ειδικά αυτό το Σ/Κ λόγω οικογενειακών προβλημάτων, για να σας απαντήσω.

Θεωρώ αστείο να μιλάτε για φιμώσεις και τα τοιαύτα σε ένα θέμα με 170+ μηνύματα. Αν θέλαμε να φιμώσουμε στόματα και να το παίξουμε "άρχοντες" το θέμα θα είχε κλειδωθεί από το δεύτερο post.

Το συγκεκριμένο θέμα που κλείδωσα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Και λέω ιδιαίτερη διότι παρόλο που ξεκίνησε με μια διευκρίνηση συνέχισε με μηνύματα και απόψεις που έχουν να κάνουν με τον λόγο ύπαρξης και των αρχών λειτουργίας αυτού του διαδικτυακού τόπου. Τόσο μάλιστα συνέχισε, που έφτασε μέχρι σε σημείο να προταθεί να γίνει και δημοσκόπηση για το αν θα πρέπει να ενωθούμε με άλλα φόρουμ ή όχι.

ΚΥΡΙΟΙ.
Το θέμα ένωσης με άλλα φόρουμ και οποιαδήποτε ανάλογο τέτοιο σοβαρότατο θέμα που άπτεται 100% στην φιλοσοφία και στον λόγο ύπαρξης αυτού του φόρουμ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Προσπάθησε να σας το δώσει να το καταλάβετε με όσο πιό πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο μπορούσε ο Α.Γ.Δ. Το ίδιο και ο Γ.Δ. Σας παρακάλεσε ο Γ.Δ. (#132) να βάλετε ένα τέλος στην ανούσια και το τονίζω ΑΝΟΥΣΙΑ συζήτηση περί ενώσεων. Τον αγνοήσατε. Σας παρακάλεσε ο διαχειριστής της κατηγορίας. Τον αγνοήσατε. Εφόσον λοιπόν δεν μπορούμε να συννενοηθούμε πολιτισμένα και με λόγια, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τεχνικά μέσα.

Οι περισσότεροι από εδώ μέσα γνωριζόμαστε και προσωπικά και πάνω κάτω ξέρετε τις απόψεις μας και τον τρόπο λειτουργίας μας. Κανένας δεν σας απαγόρευσε να ανοίγετε θέματα και να διατυπώνετε τις απόψεις σας. Οι διαχειριστές πρώτοι απ' όλους είναι αυτοί που δεν εφαρμόζουν κανέναν κανόνα από τους οποίους εμείς φτιάξαμε και εσείς αποδεχθήκατε κατά την εγγραφή σας. Και ο κυριότερος λόγος γι αυτό είναι οι προσωπικές γνωριμίες και φιλιες που έχουμε μεταξύ μας και δεύτερον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είναι άτομα συγκροτημένα και προπαντως με ονοματεπώνυμο πράγμα που σπάνια συναντάς σε ανάλογα φόρουμ.

Επαναλαμβάνω όμως ότι στο συγκεκριμένο θέμα αναγκάστηκα να προβώ σε τέτοια κίνηση για να σταματήσουν επιτέλους και οι "Κασσάνδρες" για την περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομενου (ένωση). Εχουμε άλλους στόχους και ξέρετε ποιοί είναι αυτοί.

φιλε Τασο
και μονο που μπηκες στον κοπο να δωσεις καποιες εξηγησεις παρολο που υπαρχει θεμα υγειας στην οικογενεια σου λεει πολλα
απο την αλλη θα ηθελα να διαβασεις καλα τα ποστ των Σπυρου Σουρλα και Δημητρη Ντοκατζη και θα διαπιστωσεις οτι τελικα τα κλειδωματα δεν φερνουν το καλυτερο αποτελεσματα και ειναι προτιμοτερο να αφησεις ενα θεμα να τελειωσει μονο του

μαγκια του διαχειριστη του ειναι να μην χρησιμοποιει τα οπλα που δικαιως φερει αλλα με καταλληλους ελιγμους να οδηγει το θεμα εκει που θελει χωρις να ανοιξει ουτε μυτη.........

Last edited:
Δεν έχει καμία σχέση η απόφαση μή ένωσης πού είναι δεδομένη με την συζήτηση περί ένωσης.Ειναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό κατανοητό?Υπάρχει κανόνας που λέει ότι ένα θέμα κλειδώνεται επειδή είναι ανούσιο???
Mέ συγχωρειται πολύ ,αλλά αυτή η επικοινωνιακή πολιτική -και δεν μου αρέσει κιόλας η έκφραση-την παρούσα περίοδο εξυπηρετεί μονον τίς ´Κασσάνδρες´.
Και όταν ένα φόρουμ έχει μακροπρόθεσμους και αξιόλογους στόχους δεν βλέπει ´εχθρούς´,αλλά αμύνεται ´επιτιθέμενο´.Δηλαδή γίνεται πιό ανοικτό.
Σεβόμενος αυτό που ανέφερε ο Larry,και εκτιμώντας ότι δόθηκε απάντηση σε μιά δύσκολη προσωπική συγκυρία ,σταματάω.

Όσο άφορα το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορώ να καταλάβω τι περαιτέρω διευκρινίσεις θα μπορούσαν να δοθούν επί του θέματος πέρα από αυτές που δόθηκαν ?

Η συγκεκριμένη ερώτηση αφορα την ΟΥΣΙΑ του θέματος και οχι το κλειδωμα.

Πάντως παιδιά δεν πρέπει να έχετε παράπονο για κλειδώματα.:flipout:

Τουλάχιστον δεν κλειδώνουμε ολόκληρο το site για τους επισκέπτες...
Έτσι όλοι οι επισκέπτες μπορούν να έχουν άποψη για το AVCLUB, να γίνονται μέλη και να την γράφουν, ενώ αντίθετα άλλα sites κλειδώνουν όλη την σελίδα όταν μαλλιοτραβιούνται τα μέλη τους μεταξύ τους.:damnyou:

Θά αρκούσε η επισήμανση ,ότι όπως ανέφερε ο Γ.Δ,για την διαχειριστική ομάδα το θέμα εθεωρείτο λήξαν.
Απο εκεί και πέρα τα μέλη ,αλλά ακόμα και ο κάθε όψιμος ´εραστής ´τής συνένωσης,και όψιμος ´φίλος' (με 5-15 post!!!) άς συζητούσαν όσο ήθελαν,σέ ένα χαλαρό και ευπρεπές πλαίσιο.
Πολλές φορές διεξάγονται συζητήσεις ,παρ´ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες ήδη.Ετσι μαθαίνουμε και πιό ενδιαφέροντα πράγματα άλλως τε..:smile:

Ακριβόπουλος Γιάννης said:
Πάντως παιδιά δεν πρέπει να έχετε παράπονο για κλειδώματα.:flipout:

Τουλάχιστον δεν κλειδώνουμε ολόκληρο το site για τους επισκέπτες...
Έτσι όλοι οι επισκέπτες μπορούν να έχουν άποψη για το AVCLUB, να γίνονται μέλη και να την γράφουν, ενώ αντίθετα άλλα sites κλειδώνουν όλη την σελίδα όταν μαλλιοτραβιούνται τα μέλη τους μεταξύ τους.:damnyou:

Μά ισα-ισα τοτε θά πρέπει να αφήνουμε ανοικτή τήν σελίδα.Οταν καυγαδίζουμε δηλαδή.Κάνεις τον άλλον να ελπίζει.:flipout: :flipout:

Δεν θα σταθω στο γεγονος του κλειδωματος των δυο συγκεκριμενων θεματων, αλλα θα τοποθετηθω γενικοτερα.

Δηλωνω εξαρχης το καλοπροαιρετο της τοποθετησης και ελπιζω να εκληφθει ετσι και να μη "στολιστει" κι αυτο με ειρωνιες.

Πιστευω οτι οπως ανεφεραν και οι προηγουμενοι συμμετεχοντες στο θεμα, σαφως και πρεπει να μπουν καποια δεδομενα στη κουβεντα αυτη για να καταληξει καπου.
Και οταν λεω να καταληξει , δεν εννοω να αποφασιστει κατι εδω, αλλα να κανουμε σαν μελη καποιες σκεψεις και καποιες προτασεις, οι οποιες θα βοηθησουν στην καλη λειτουργεια του "χωριου" μας.

Δεν θα πω απλα - ξερα, δεν πρεπει να κλειδωνονται η πρεπει να κλειδωνονται καποια θεματα, γιατι σαφως δεν μπορω να δηλωσω οτι εχω σκεφτει ολες μα ολες τις περιπτωσεις.
Μπορω να πω ομως οτι απο οσες περιπτωσεις εχω ζησει εδω μεσα και παλαιοτερα στο avforum, ελαχιστες εως μηδαμινες εχριζαν κλειδωματος και εξηγουμαι.

Γραφτηκε αρκετες φορες και δοθηκε τουλαχιστον η εντυπωση οτι εξεταζεται το θεμα ουσιας των θεματων , και αυτο ειναι παραγοντας που συντελει σε καποιο βαθμο στο αν το θεμα "τεινει" για κλειδωμα η οχι.
Δεν ξερω αν συμφωνουμε σε αυτο, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ολα τα μελη που τουλαχιστον εγω βλεπω να γραφουν, δεν στερουνται ουτε σκεψης ουτε ικανοτητος κρισης.
Ειναι μελη που εχουν σκεπτομενο νου, κριση και βουληση.

Ολα τα μελη πιστευω οτι φιλτραρουν και αυτα που γραφουν και αυτα που διαβαζουν παντα με γνωμονα αρχικα το περιεχομενο των μηνυματων και στη συνεχεια τον συντακτη.

Εγω τουλαχιστον παντα οταν γραφω ενα μηνυμα, ξερω οτι το μηνυμα μου απευθυνεται σε τετοιους ανθρωπους και κατα συνεπεια εκτιθεμε με την οποια εννοια.

Για μενα τα παραπανω θεωρουνται δεδομενα.

Καποιο μελος προτεινε κατι σε προηγουμενα ποστ (νομιζω ο Φραγκισκος) και πιστευω οτι ειναι περα για περα σωστη προταση.
Οταν καποιο θεμα "ξεφευγει" κατα οποιονδηποτε τροπο , και οι εκκλησεις για "συμμορφωση" δεν γινονται αποδεκτες, τα μηνυματα αυτα κοβονται και πηγαινουν σε αλλο θεμα στην καταλληλη κατηγορια , ισως την εκτος.
Το θεμα δεν καταστρεφετε κλειδωνοντας το και τα "ασυμορφωτα" μελη συνεχιζουν να εκτιθενται χωρις να χαλουν το θεμα. Τα λοιπα μελη που δεν ενδιαφερονται , απλα δεν παρακολουθουν το θεμα.
Δεν θεωρω οτι υποβιβαζεται ουτε το φορουμ ουτε τα μελη του με αυτον τον τροπο. ( εξηγω οτι ουτε με τον αλλο τροπο (κλειδωμα) υποβιβαζεται, για να μην παρεξηγηθω).
Η συγκεκριμενη προταση-λυση αν δεν κανω λαθος , αναφερετε και στους ορους και κανονες συμμετοχης ως ενδεχομενο .

Τωρα εαν προκειται για υβριστικα ανυπογραφα μηνυματα που δεν σταματουν με τιποτα, νομιζω και σε αυτο αναφερονται οι οροι, οριζοντας οτι ο χρηστης που δεν συμμορφωνετε εχει συνεπειες και οχι οι υπολοιποι συμμετεχοντες ομορφα στο θεμα.Δεν θυμαμαι αν λεει οτι αυτο γινετε μετα απο εκκληση του θιγομενου η οχι, αλλα λιγη σημασια εχει νομιζω.

Το αλλο θεμα περι τα οφ τοπικ πιστευω ειναι λιγο πιο ξεκαθαρο και θα συμφωνησω με τα παιδια που τοποθετηθηκαν προηγουμενα, οτι τις περισσοτερες φορες παρεκτρεπετε προς οφελος μας.

Η μονη χρηση του οφ τοπικ που μπορει να επικαλεθει κανεις, κατα την γνωμη μου εχει να κανει μονο με τα ακρως τεχνικα θεματα και την ευκολη αναζητηση τους απο καποιον.
Για παραδειγμα σε ενα τεχνικο θεμα , να μην εχουμε σαν τιτλο και αρχικο μηνυμα "περι dvi" και το θεμα να καταλληξει να λεει για το χρωμα του τοιχου που χρησιμοποιουμε για οθονη. Και εκει ακομα η κουβεντα περι τοιχου υπαρχει σοβαρη περιπτωση να ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα, αλλα και σε αυτες τις περιπτωσεις η μεταφορα των αντιστοιχων μηνυματων σε νεο θεμα με τον σωστο τιτλο ειναι λυση.

Last edited: