Δεν θα σταθω στο γεγονος του κλειδωματος των δυο συγκεκριμενων θεματων, αλλα θα τοποθετηθω γενικοτερα.
Δηλωνω εξαρχης το καλοπροαιρετο της τοποθετησης και ελπιζω να εκληφθει ετσι και να μη "στολιστει" κι αυτο με ειρωνιες.
Πιστευω οτι οπως ανεφεραν και οι προηγουμενοι συμμετεχοντες στο θεμα, σαφως και πρεπει να μπουν καποια δεδομενα στη κουβεντα αυτη για να καταληξει καπου.
Και οταν λεω να καταληξει , δεν εννοω να αποφασιστει κατι εδω, αλλα να κανουμε σαν μελη καποιες σκεψεις και καποιες προτασεις, οι οποιες θα βοηθησουν στην καλη λειτουργεια του "χωριου" μας.
Δεν θα πω απλα - ξερα, δεν πρεπει να κλειδωνονται η πρεπει να κλειδωνονται καποια θεματα, γιατι σαφως δεν μπορω να δηλωσω οτι εχω σκεφτει ολες μα ολες τις περιπτωσεις.
Μπορω να πω ομως οτι απο οσες περιπτωσεις εχω ζησει εδω μεσα και παλαιοτερα στο avforum, ελαχιστες εως μηδαμινες εχριζαν κλειδωματος και εξηγουμαι.
Γραφτηκε αρκετες φορες και δοθηκε τουλαχιστον η εντυπωση οτι εξεταζεται το θεμα ουσιας των θεματων , και αυτο ειναι παραγοντας που συντελει σε καποιο βαθμο στο αν το θεμα "τεινει" για κλειδωμα η οχι.
Δεν ξερω αν συμφωνουμε σε αυτο, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι ολα τα μελη που τουλαχιστον εγω βλεπω να γραφουν, δεν στερουνται ουτε σκεψης ουτε ικανοτητος κρισης.
Ειναι μελη που εχουν σκεπτομενο νου, κριση και βουληση.
Ολα τα μελη πιστευω οτι φιλτραρουν και αυτα που γραφουν και αυτα που διαβαζουν παντα με γνωμονα αρχικα το περιεχομενο των μηνυματων και στη συνεχεια τον συντακτη.
Εγω τουλαχιστον παντα οταν γραφω ενα μηνυμα, ξερω οτι το μηνυμα μου απευθυνεται σε τετοιους ανθρωπους και κατα συνεπεια εκτιθεμε με την οποια εννοια.
Για μενα τα παραπανω θεωρουνται δεδομενα.
Καποιο μελος προτεινε κατι σε προηγουμενα ποστ (νομιζω ο Φραγκισκος) και πιστευω οτι ειναι περα για περα σωστη προταση.
Οταν καποιο θεμα "ξεφευγει" κατα οποιονδηποτε τροπο , και οι εκκλησεις για "συμμορφωση" δεν γινονται αποδεκτες, τα μηνυματα αυτα κοβονται και πηγαινουν σε αλλο θεμα στην καταλληλη κατηγορια , ισως την εκτος.
Το θεμα δεν καταστρεφετε κλειδωνοντας το και τα "ασυμορφωτα" μελη συνεχιζουν να εκτιθενται χωρις να χαλουν το θεμα. Τα λοιπα μελη που δεν ενδιαφερονται , απλα δεν παρακολουθουν το θεμα.
Δεν θεωρω οτι υποβιβαζεται ουτε το φορουμ ουτε τα μελη του με αυτον τον τροπο. ( εξηγω οτι ουτε με τον αλλο τροπο (κλειδωμα) υποβιβαζεται, για να μην παρεξηγηθω).
Η συγκεκριμενη προταση-λυση αν δεν κανω λαθος , αναφερετε και στους ορους και κανονες συμμετοχης ως ενδεχομενο .
Τωρα εαν προκειται για υβριστικα ανυπογραφα μηνυματα που δεν σταματουν με τιποτα, νομιζω και σε αυτο αναφερονται οι οροι, οριζοντας οτι ο χρηστης που δεν συμμορφωνετε εχει συνεπειες και οχι οι υπολοιποι συμμετεχοντες ομορφα στο θεμα.Δεν θυμαμαι αν λεει οτι αυτο γινετε μετα απο εκκληση του θιγομενου η οχι, αλλα λιγη σημασια εχει νομιζω.
Το αλλο θεμα περι τα οφ τοπικ πιστευω ειναι λιγο πιο ξεκαθαρο και θα συμφωνησω με τα παιδια που τοποθετηθηκαν προηγουμενα, οτι τις περισσοτερες φορες παρεκτρεπετε προς οφελος μας.
Η μονη χρηση του οφ τοπικ που μπορει να επικαλεθει κανεις, κατα την γνωμη μου εχει να κανει μονο με τα ακρως τεχνικα θεματα και την ευκολη αναζητηση τους απο καποιον.
Για παραδειγμα σε ενα τεχνικο θεμα , να μην εχουμε σαν τιτλο και αρχικο μηνυμα "περι dvi" και το θεμα να καταλληξει να λεει για το χρωμα του τοιχου που χρησιμοποιουμε για οθονη. Και εκει ακομα η κουβεντα περι τοιχου υπαρχει σοβαρη περιπτωση να ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσα, αλλα και σε αυτες τις περιπτωσεις η μεταφορα των αντιστοιχων μηνυματων σε νεο θεμα με τον σωστο τιτλο ειναι λυση.