Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

Re: Απάντηση: Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Μιάς και με αφορά άμεσα το εν λόγω Thread που άνοιξε ο Παναγιώτης, κλέβω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μου που έχω ειδικά αυτό το Σ/Κ λόγω οικογενειακών προβλημάτων, για να σας απαντήσω.

Θεωρώ αστείο να μιλάτε για φιμώσεις και τα τοιαύτα σε ένα θέμα με 170+ μηνύματα. Αν θέλαμε να φιμώσουμε στόματα και να το παίξουμε "άρχοντες" το θέμα θα είχε κλειδωθεί από το δεύτερο post.

Το συγκεκριμένο θέμα που κλείδωσα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα. Και λέω ιδιαίτερη διότι παρόλο που ξεκίνησε με μια διευκρίνηση συνέχισε με μηνύματα και απόψεις που έχουν να κάνουν με τον λόγο ύπαρξης και των αρχών λειτουργίας αυτού του διαδικτυακού τόπου. Τόσο μάλιστα συνέχισε, που έφτασε μέχρι σε σημείο να προταθεί να γίνει και δημοσκόπηση για το αν θα πρέπει να ενωθούμε με άλλα φόρουμ ή όχι.

ΚΥΡΙΟΙ.
Το θέμα ένωσης με άλλα φόρουμ και οποιαδήποτε ανάλογο τέτοιο σοβαρότατο θέμα που άπτεται 100% στην φιλοσοφία και στον λόγο ύπαρξης αυτού του φόρουμ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Προσπάθησε να σας το δώσει να το καταλάβετε με όσο πιό πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο μπορούσε ο Α.Γ.Δ. Το ίδιο και ο Γ.Δ. Σας παρακάλεσε ο Γ.Δ. (#132) να βάλετε ένα τέλος στην ανούσια και το τονίζω ΑΝΟΥΣΙΑ συζήτηση περί ενώσεων. Τον αγνοήσατε. Σας παρακάλεσε ο διαχειριστής της κατηγορίας. Τον αγνοήσατε. Εφόσον λοιπόν δεν μπορούμε να συννενοηθούμε πολιτισμένα και με λόγια, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τεχνικά μέσα.

Οι περισσότεροι από εδώ μέσα γνωριζόμαστε και προσωπικά και πάνω κάτω ξέρετε τις απόψεις μας και τον τρόπο λειτουργίας μας. Κανένας δεν σας απαγόρευσε να ανοίγετε θέματα και να διατυπώνετε τις απόψεις σας. Οι διαχειριστές πρώτοι απ' όλους είναι αυτοί που δεν εφαρμόζουν κανέναν κανόνα από τους οποίους εμείς φτιάξαμε και εσείς αποδεχθήκατε κατά την εγγραφή σας. Και ο κυριότερος λόγος γι αυτό είναι οι προσωπικές γνωριμίες και φιλιες που έχουμε μεταξύ μας και δεύτερον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών είναι άτομα συγκροτημένα και προπαντως με ονοματεπώνυμο πράγμα που σπάνια συναντάς σε ανάλογα φόρουμ.

Επαναλαμβάνω όμως ότι στο συγκεκριμένο θέμα αναγκάστηκα να προβώ σε τέτοια κίνηση για να σταματήσουν επιτέλους και οι "Κασσάνδρες" για την περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομενου (ένωση). Εχουμε άλλους στόχους και ξέρετε ποιοί είναι αυτοί.

Δεν έχω πάρει χαμπάρι τί έχει γίνει ακόμη αλλά μόνο με αυτό που λέει ο Tάσος εγώ δίνω μια ψήφο υπέρ...
Eπίσης πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να κλειδώνουν τα θέματα γιατί αργότερα μπορεί κάποιος να θέλει να προσθέσει κάτι. Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν παρατηρήσεις όταν βγαίνει off topic και στην τελική αν δεν ακούγονται αυτές να γίνεται ότι έκανε και ο Tάσος.

Last edited:
Το κλείδωμα ενός θέματος αποσκοπεί στο να προλάβει υβριστικά μηνύματα, τα οποία, αν δημοσιεύονταν, θα έπρεπε να διαγραφούν (σύμφωνα με τους κανονισμό μας). Συνήθως οι διαγραφές εγείρουν περισσότερες ενστάσεις από τα κλειδώματα. Μακάρι να ήμασταν ψυχραιμότεροι, αλλά αφού όλοι μπορεί να τύχει να παρεκτραπούμε καμιά φορά, μία ενδιάμεση οδός θα ήταν, όταν διαπιστώνεται υβριστική στάση, να γίνεται σύσταση για ανάκληση από τη διαχείριση και εφόσον η επιθετική συμπεριφορά συνεχίζεται, να εμποδίζεται η συμμετοχή του συγκεκριμένου μέλους (ή μελών) στο συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς, καταλαβαίνω ότι αυτό απαιτεί προγραμματιστική υποστήριξη ή πρόβλεψη που πιθανώς να μην διαθέτουμε.

Τα θέματα που στάθηκαν αφορμή για τη συζήτηση αυτή θα μπορούσαν να έχουν συνέχεια. Για το Brokeback mountain, είναι προφανές ότι κάποιος που είδε την ταινία εχτές, δε θα μπορεί πλέον να μοιραστεί τη γνώμη του. Εγώ, από την άλλη, στεναχωρήθηκα διότι ήταν σε δικό μου μήνυμα η πρώτη αναφορά στο ναζισμό (με την "Πτώση") και, όσο και αν δεν περίμενα καν να σταθεί κανείς εκεί, νοιώθω συμμέτοχος στο πρόβλημα και δεν πρόλαβα να το εκφράσω. Για το θέμα της συνένωσης, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμη η περαιτέρω συζήτηση, όχι τόσο για να ξεκαθαριστούν αρκετά πράγματα (π.χ. το κατά πόσον είναι εφικτό, τι θα εξυπηρετούσε κ.λπ.), αφετέρου γιατί, όπως εκτιμώ, όλα τα θέματα που άπτοναι του avsite (εξακολουθούν να) έχουν ένα χαρακτήρα ταμπού που δεν ταιριάζει στις ανοιχτές μας αντιλήψεις. Δεν κινδυνεύουμε από τίποτα και δε χρειάζεται να οχυρωνόμαστε.

Και περί off topic, θα συμφωνήσω με το Χρήστο: Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια είναι αν έχει συσσωρευθεί μία σημαντική ποσότητα πληροφοριών και απόψεων για ένα θέμα κάπως άσχετο με το αρχικό σε σημείο που οι τυχόν ενδιαφερόμενοι να μην το έχουν προσέξει. Εν ολίγοις, μόνο για διάσπαση, όπως εξήγησε ο Φραγκίσκος.

Last edited:
Έλειπα το Σ/Κ και προσπαθώντας να διαβάσω όλα τα νέα θέματα, παράλληλα με τη δουλειά, έχω ένα κεφάλι καζάνι και πιθανώς να μην έχω καταλάβει σωστά κάποια πράγματα.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα, αν είναι δυνατόν κάποιες διευκρινήσεις.
1ον.Είστε γενικά εναντίον των κλειδωμάτων ή διαφωνείτε με την ευκολία που αυτό γίνεται;
2ον.Νομικές ευθύνες υπάρχουν, σε περίπτωση που γραφούν "περίεργα" πράγματα απο nicknames, κι αν υπάρχουν ποιός τις έχει;
Αυτά για αρχή και συνεχίζουμε αφού η συζήτηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως ξεκαθαρίσω κι εγώ κάποια πράγματα στο μυαλό μου αφού, όπως είπα και στο θέμα για τα αστεράκια, στο συγκεκριμένο θέμα είμαι μπλεγμένος.

Υ.Γ. Βεβαίως απευθύνομαι σ´αυτούς που συμμετέχουν σ' αυτή τη συζήτηση από πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσουν αυτό το χώρο, κι ευτυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να "μαζευτεί" κάποιο θέμα, όπως αυτός που περιέγραψα νωρίτερα, δεν υπάρχει λόγος να κλειδώνονται - πέραν πρακτικών περιπτώσεων (π.χ. συμμετοχές σε διαγωνισμό ή εκδήλωση).

Για τις νομικές κυρώσεις δεν ξέρω τι γίνεται. Πάντως δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ ονοματεπωνύμου και nickname, διότι δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση ότι το ονοματεπώνυμο είναι πραγματικό.

Φίλε Μπάμπη ,σαν πρώτη σκέψη ,σίγουρα δεν πρέπει να κλειδώνονται θέματα ,επειδή κρίθηκε ,ότι ´εξαντλήθηκαν´.Οπως είναι φανερό,οταν κάτι εξαντλείται ,σταματάει απο μόνη της η συμμετοχή τών μελών.
Προσωπικά ειμαι υπέρ της διαγραφής μηνυμάτων.Ειναι προτιμότερο εάν κάποια μέλη παρεκτρέπονται να σβήνεται το μήνυμα παρά να χάνεται ολόκληρο θέμα(ωραίο το παράδειγμα τού lepton παραπάνω).
To νομικό κομμάτι χωράει συζήτηση.Αλλά πολύ φοβάμαι,ότι υπάρχει ο κίνδυνος με πρόσχημα τίς όποιες νομικές ευθύνες να σβήνονται πολύ περισσότερα πράγματα απ´ότι θάπρεπε.Πάντως αυτό όντως θέλει συζήτηση.
Εν κατακλείδι,είμαι γενικά υπέρ του μή κλειδώματος,αλλά υπέρ διαγραφών μηνυμάτων.Εδώ εξαρτάται και με το πώς το χειρίζεται και ο εκάστοτε διαχειριστής.Σου θυμιζω οτι εσύ σε ένα υπερβολικό δικό μου μήνυμα,απάντηση σε άλλο υπερβολικό μήνυμα ,πήρες τετοια θέση πού μονος μου σού είπα σβήστο.
Για τα off-topic δεν τον καταλαβαίνω τον όρο.Εκεί πάντως πιστευω αυτο π[ου εγραψα και παραπάνω.Αυτός ,που ξεκινά το thread,εάν ενοχλειται απο παραστρατήματα,να το δηλώνει.Εάν δεν συμμορφωνόμαστε να παρεμβαινει ο διαχειριστής.
Αυτά πρός το παρόν και συνεχίζουμε.

Αν και "Κασσάνδρα" και όψιμος φίλος του φόρουμ με 16 posts (προφανώς κάτω από το όριο δικαιώματος έκφρασης άποψης - εδώ άλλοι με εκατοντάδες δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συζητιέται), τόλμησα να προτείνω το δημοψήφισμα ως την πλέον δημοκρατική διαδικασία που θα σφυγμομετρήσει τη βούληση των μελών του φόρουμ. Προφανώς παραείναι δημοκρατική, μπορεί δε να κρύβει και πονηρές προθέσεις (η σφυγμομέτρηση -ελπίζω- και όχι η βούληση).
Προφανώς για να πει κάποιος τη γνώμη του σε αυτό εδώ το φόρουμ, πρέπει να κάνει δήλωση φρονημάτων, να δηλώσει το ονοματεπώνυμό του και να ξεκαθαρίσει από πού κρατάει η σκούφια του, αν θέλει να μην παρεξηγηθούν και να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα τα λεγόμενά του. Οποιαδήποτε άποψη αντίθετη με τις αρχές του φόρουμ μπορεί με εντυπωσιακή ευκολία να αποδωθεί σε ύποπτες προθέσεις και να χαρακτηριστεί ως κατευθυνόμενη. Το κυνήγι μαγισσών θα συνεχίζεται επ' αόριστον, αν δεν τηρηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Κρίμα, γιατί η ανωνυμία είναι θεμελιώδης αρχή του Διαδικτύου και #1 λόγος της ως τώρα εξάπλωσής του.
Αυτά ως εισαγωγή.

Όσο για τα κλειδώματα, παρά την παραδοχή του λάθους από τον κ. Σωτηρόπουλο, δεν είδα καμμία κίνηση διόρθωσής του. Αντιθέτως, ο κ. Οικονόμου εξακολουθεί να υποστηρίζει το δίκαιο της απόφασής του, με επιχείρημα "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος".
Κ. Σωτηρόπουλε, μπορεί να μου απαντήσατε έγκαιρα και με σαφήνεια, αλλά υπάρχει και δευτερολογία η οποία κρίθηκε περιττή. Αν είναι περιττή, περιττά είναι και όσα προηγήθηκαν του κλειδώματος. Είναι μια εκ των πραγμάτων ανούσια συζήτηση μια που δεν οδήγησε πουθενά, αλλά τερματίστηκε βίαια.

Ακόμα και οι ειδεχθέστεροι εγκληματίες πριν το κλείσιμο μια δίκης ερωτούνται από το δικαστή "Εχετε κάτι άλλο να προσθέσετε?".

Last edited:
Pete, διακρινω μια αδικαιολογητη επιθετικοτητα στα γραφομενα σου...
Επειδη κλειδωσε ενας διαχειριστης ενα θεμα που εκρινε (καλως ή κακως) οτι ειχε κλεισει ο κυκλος του, εσυ νομιζεις οτι μπορεις να μιλας για "δηλωσεις φρονηματων", κυνηγι μαγισσων" και "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"???
Ολα αυτα τα συμπερανες επειδη ο Τασος κλειδωσε ενα θεμα 22 σελιδων?
Μηπως ψαχνουμε αφορμες για να τσακωθουμε χωρις λογο?

Ψάχνω αφορμές για να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα για το νόημα ή όχι της παρουσίας μου στο avclub. Να τσακωθώ για ποιον λόγο?

Και ναι όλα αυτά τα συμπέρανα επειδή κλειδώθηκε ένα θέμα και οι εξηγήσεις δεν με ικανοποίησαν ούτε στο ελάχιστο. Εχεις κάποια αντίρρηση σε αυτά που γράφω? Θα με ενδιέφερε πολύ να την ακούσω.

Αγαπητέ φίλε petesoulis,το δημοψήφισμα δεν βοηθάει.Κατ´αρχήν η ερώτηση ποιά θά είναι??Yπέρ ή κατά τού κλειδώματος?Δεν είναι επαρκής.
Αντιθέτως -και εδώ συμφωνώ μαζί σου-η μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών στην συζήτηση ειναι αυτό πού διευκολύνει την διαχειριστική ομάδα,στο να δεί το θέμα απο πολλές πλευρές και να γινει και πιό ευέλικτη.
Σίγουρα τα πολυάριθμα post δεν ειναι κριτήριο ´ομολογίας ´πίστεως ´σε ένα forum,αλλά απο την άλλη γεννά όντως ερωτηματικά το γεγονός ότι ορισμένοι κινητοποιούνται μόνον σε γενικά θέματα (ουσιώδη φυσικά)ενώ παραμένουν σιωπηλοί σε όλη την υπόλοιπη ζωή του Φόρουμ.
Καποιος που δεν συμμετέχει δεν κινδυνευει απο κλειδώματα και διαγραφές.:smile:
Υ.Γ
Προσωπικά δεν θεωρώ κανεναν ´Κασσάνδρα´μέχρις αποδείξεως τού αντιθέτου.
Φιλικά
Σπύρος.

Φιλε Pete (επετρεψε μου να σε θεωρω φιλο μιας και εχουμε συναντηθει καμμια 10αρια φορες απο τα Powerbuy του AVForum στα οποια ησουν φανατικος και εχουμε πει και 2 κουβεντες παραπανω) δεν μπορω να καταλαβω απο που συμπερανες οτι εισαι "Κασσανδρα" . Σου εχει δειξει κανεις απο το παλιο φορουμ αλλα και απο αυτο εδω κατι τετοιο ? Πολυ θα ηθελα να το γνωριζω αυτο.

Απάντηση: Re: Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

petesoulis said:
Κρίμα, γιατί η ανωνυμία είναι θεμελιώδης αρχή του Διαδικτύου και #1 λόγος της ως τώρα εξάπλωσής του.

Ένα μικρό σχόλιο εδώ για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Η ανωνυμία μπορεί να κρατηθεί και είναι δικαίωμα του καθενός.
Αυτό που δε δικαιούται κάποιος κρυμμένος πίσω από ένα nickname, είναι να κατηγορεί ονομαστικά ενώ ο ίδιος είναι ανώνυμος.

@Σπύρο Σούρλα
Η πρόταση περί δημοψηφίσματος είχε να κάνει με την ένωση, όχι με το κλείδωμα. Η ισχνή παρουσία μου έχει να κάνει με τη γραφή, όχι με την ανάγνωση. Γράφω όταν έχω κάτι να πω (κοινότοπο) αλλά διαβάζω ανελλιπώς. Θεωρώ πολυλογία τα μηνύματα τύπου "Lol" και "[βάλτε ότι smilie θέλετε x 5]".

@Νίκο Μπαβιόλη
Οικονόμου Τάσος said:
Επαναλαμβάνω όμως ότι στο συγκεκριμένο θέμα αναγκάστηκα να προβώ σε τέτοια κίνηση για να σταματήσουν επιτέλους και οι "Κασσάνδρες" για την περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομενου (ένωση). Εχουμε άλλους στόχους και ξέρετε ποιοί είναι αυτοί.
Προφανώς επιμένοντας στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρούμαι "Κασσάνδρα".

@StratosN
Αυτό που θίχτηκε επανειλλημένως στα συγκεκριμένα θέματα που συζητούμε και αφορά την ανωνυμία δεν έχει να κάνει με την περίπτωση που αναφέρετε (με την οποία είμαι 100% σύμφωνος) αλλά με την αμφιβολία περί των προθέσεων όσων "κρύβονται" πίσω από nicknames. Κάποιο μέλος έβαλε το θέμα στην πραγματική του διάσταση: ένα ονοματεπώνυμο μπορεί να είναι ακριβώς τόσο ακριβές όσο και ένα nickname.

Αυτό που έχω να πώ εγώ είναι οτι εδώ μέσα εκτός απο την ανταλλαγή απόψεων ακούγονται και κάποια πράγματα υπερβολικά, για να μην πώ τελείως άδικα.
Μην ξεχνάτε οτι η τωρινή κατάσταση δεν είναι και ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, απο το κλείσιμο του Avforum και μετά έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, ακούστηκαν ακόμα περισσότερα, μας έτυχαν ένα σωρό αναποδιές με αποκορύφωμα το "πέσιμο" του Avclub για περίπου μια βδομάδα, και είναι γεγονός οτι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη κούραση, κυρίως ψυχολογική.
Προσωπικά θα περίμενα περισσότερη κατανόηση και λίγο μεγαλύτερη ανεκτικότητα, είδικά αυτή τη περίοδο.
Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.
Σπύρο,(χωρίς να ισχυρίζομαι οτι λές αυτό), αν αποφασιστεί οτι δεν κλειδώνεται κανένα θέμα ό,τι και να γίνει τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Μάλιστα δεν χρειάζεται να υπάρχει και διαχειριστής. Για ποιό λόγο;
Αν αποφασιστεί απλώς να διαγράφονται μηνύματα´δημιουργούνται άλλα προβλήματα.
Όπως είπες είναι στην κρίση του διαχειριστή πως θα το χειριστεί. Άρα, ο καθένας θα το χειρίζεται διαφορετικά και οι αντιδράσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ.
Εκτός των άλλων, αν ο διαχειριστής δεν είναι μέσα στην κατηγορία του 24 ώρες το 24ωρο (πράγμα αδύνατον) υπάρχει ο κίνδυνος να γραφτεί κάτι το οποίο θα δεί και θα διαγράψει αργότερα αλλά και πάλι θα κατηγορηθεί οτι ενώ το είδε το άφησε επίτηδες εκεί να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, κι αφού γίνει η ζημιά, το διέγραψε κατόπιν εορτής.
Φαύλος κύκλος δυλαδή, όρεξη νάχεις να γκρινιάζεις...
Τώρα για τα νομικά και τις ευθύνες ούτε εγώ ξέρω τι γίνεται αλλά δεν θα ήθελα να το μάθω με τον κακό τρόπο, είναι σίγουρο.
Τέλος να πώ οτι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι απλό μέλος σε ένα forum, να μπαίνεις όποτε γουστάρεις να διαβάζεις ότι γουστάρεις και να απαιτείς να γράφεις και ότι γουστάρεις, και τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να διαχειριστείς όλο αυτό το μπάχαλο.
Πάντως, θα ήθελα να τονίσω οτι δεν είμαι αρνητικός σε καμία πρόταση, απλά προσπαθώ να θέτω τους προβληματισμούς μου σαν ερωτήματα ώστε μέσα απο την συζήτηση να βγάλουμε κάποια άκρη και να δούμε πώς μπορούμε σαν ΓΔ να λειτουργήσουμε καλύτερα αυτό το χώρο.

Απάντηση: Re: Πρέπει ή όχι να κλειδώνουν τα θέματα;...

StratosN said:
Ένα μικρό σχόλιο εδώ για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Η ανωνυμία μπορεί να κρατηθεί και είναι δικαίωμα του καθενός.
Αυτό που δε δικαιούται κάποιος κρυμμένος πίσω από ένα nickname, είναι να κατηγορεί ονομαστικά ενώ ο ίδιος είναι ανώνυμος.

Συμφωνώ απολύτως με τα παραπάνω. Ένα στοιχείο που κατά την άποψή μου ανέβαζε αρκετά το επίπεδο του avforum και τώρα ανεβάζει το επίπεδο του avclub είναι το γεγονός ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των μελών συμμετέχουν με ονοματεπώνυμο.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω μάλιστα, ότι από την προσωπική εμπειρία μου με τη γνωριμία από κοντά με δεκάδες μέλη του forum, το ονοματεπώνυμο που δηλώνεται είναι κατά κανόνα το πραγματικό, μια και εγώ τουλάχιστον δεν γνώρισα μέχρι σήμερα ούτε ένα μέλος που να δηλώνει άλλο ονοματεπώνυμο στο forum από το πραγματικό.

Εννοείται ότι δεν ζήτησα από κανέναν να μου δείξει τη ταυτότητά του, αλλά πως να το κάνουμε, κάποια πράγματα στη ζωή δεν χρειάζονται επιβεβαίωση.

Στα περισσότερα fora, αν όχι σε όλα υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος, όπως επίσης διαγραφής, κ.λ.π
Απο την στιγμή λοιπόν που υπάρχει και εδω, νομίζω ότι σε αχρείαστες και άκρως επείγουσες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.
Θα μου πείτε τώρα, ποιός θα κρίνει αυτες τις περιπτώσεις έτσι;
Μα φυσικά ο Γενικός ο αναπληρωτής και οι επι μέρους διχειριστές των κατηγοριών....δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά.

Kρίνω ότι γενικότερα η διαχείριση και η λειτουργία του forum γίνεται από πάρα πολύ καλούς αλλά και με σωστή κρίση ανθρώπους. Aν κάποιος από αυτούς επιλέξει για κάποιους λόγους (που κατά τη γνώμη μου σίγουρα θα είναι δικαιολογημένος) να κλειδώσει ή ακόμη και να σβήσει ένα thread εγώ το σέβομαι. Άλλωστε και σε άλλου forum που γράφω τα πράγματα εκεί είναι τραγικά. Mε την παραμικρή αλλαγή θέματος ή αν ανοίξεις ένα καινούριο thread που δεν είναι «εθνικής» σημασίας το έχουν σβήσει ή κλειδώσει ή και τα δύο μαζί! Eμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα και πολύ χαίρομαι για αυτό. Oπότε και αν κάποιες φορές επιλέξουν οι «ειδικοί» για σβησήματα κλπ θα ξέρω ότι υπάρχει λόγος. Eμένα μου έχει τύχει και εδώ να μου σβήσουν ένα thread και μετά όλοι έτρεξαν να μου δικαιολογήσουν γιατί έγινε. Bεβαίως και είχαν πολύ καλή δικαιολογία και φυσικά δεν είχα κανένα λόγο να διαφωνήσω. Mια ψήφο λοιπόν για την ομάδα που κρατάει τα ηνία της διαχείρισης.

Και εγω πιστέυω θα οτι θα πρέπει να δείχνουμε λίγη εμπιστοσύνη στούς ανθρώπους που αφιερώνουν το χρόνο τους για να υπάρχει το site.
Οι πιο πολλοί εδώ είναι φίλοι και αναπόφευκτα (με την καλή ένοια) σχεδών
όλοι θα γνωριστούμε κάποια στιγμή.
Προτείνω λοιπών χαμηλούς τόνους και συζήτιση όπως θα κάναμε με
καλούς φίλους.

Παντως στο συγκεκριμενο θεμα δεν νομιζω να εγινε κριτικη στην ομαδα. Ισα ισα που συζητηθηκε ομορφα το θεμα κι εγιναν προτασεις.

Κοινός σκοπός θα πρέπει να είναι η ύπαρξη του site.
Τις ημέρες που έπεσε σίγουρα έγινε σε όλους αισθητή η απουσία.
Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα (διαχειρίζεται απο ανθρωπους),
ας μένουμε περισότερο στα θετικά και να μήν τραβάμε απο τα μαλιά τυχών
λαθος χειρισμούς.

Καλημέρα σας, και συγνώμη για την απουσία μου τόσες μέρες, αλλά βρισκόμουν εν πλω και δεν υπήρχε διαθέσιμο ελεύθερο δίκτυο για να παρακολουθήσω αυτό που γινόταν στο φόρουμ. Ενημέρωση είχα, δεν μπορώ να πω. Στην αρχή ο Τάκης ο Σωτηρόπουλος. Με προτροπή μου πήρε θέση την οποία ασπάζομαι 100%. Και από εκεί και πέρα σχεδόν κάθε μια ώρα όλο και κάποιος με έπαιρνε τηλ. ή έστελνε μήνυμα και μου έλεγε ότι στο avclub γίνεται "χαμός" και ότι πρέπει να πάρω θέση. Ένας μάλιστα μου είπε (φαντάζομαι χαριτολογώντας) πέσε στη θάλασσα να βγεις απέναντι, να βρεις ΗΥ, να απαντήσεις, τί ΑΓΔ είσαι;

Δεν έπεσα στη θάλασσα. Έζησα όμως μέσα στο άγχος μέχρι χθες. Και αυτό συμβαίνει με όλους τους διαχειριστές. Ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι πάνω στο μηχάνημά τους για να παρακολουθούν, διορθώσουν, να παραινέσουν, να κλειδώσουν, να διαγράψουν, κλπ. Και να παίρνουν αποφάσεις που να αρέσουν σε όλους. Π.χ. ο Σπύρος ο Σούρλας επιθυμεί τη διαγραφή των μηνυμάτων και όχι το κλείδωμα κατηγοριών. Άλλα μέλη προτιμούν το άλλο, και δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαγραφή δικών τους μηνυμάτων.

Θα παρακαλούσα να μην πυροβολείτε τους πιανίστες. Καταλαβαίνω ότι μετά το καλοκαίρι δεν έχουμε πλέον άλλες διεξόδους και το φόρουμ είναι κάτι σαν βάλσαμο. καταλαβαίνω επίσης ότι το δεκαήμερο της μη λειτουργίας έχει συσσωρεύσει πολύ ενέργεια σε όλους.

Αν είναι όμως σε κάθε ενέργεια της ΓΔ ή του κάθε διαχειριστή να έχουμε τοποθετήσεις και να ζητούμε αλλαγή καταστατικού και άλλα μέτρα, συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι avclub, αλλά κάτι άλλο, που μοιάζει απόλυτα με την πολιτική.

Λάθη έχουμε κάνει, λάθη κάνουμε και θα κάνουμε κι άλλα, παρότι μαθαίνουμε και αποκτούμε εμπειρία. Όποιος κουράζεται ή δεν μπορεί άλλο, παραιτείται από διαχειριστής. Δεν παύεται. Δεν έχουμε τέτοιες διαδικασίες εδώ και δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ηλεκτρικές καρέκλες.

Και προτιμούμε ένας διαχειριστής και η Γενική Διαχείριση να ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά ουσίας προετοιμάζοντας το μέλλον, παρά να είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται κάθε ενέργειά της στην κριτική των μελών του avclub. Το avclub δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ καιρό ως έχει τώρα. Υπάρχει ένα σχέδιο ανάπτυξης με τη δημιουργία σωματείου, το οποίο προχωρεί. Επίσης υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθούν περισσότερες παροχές στα μέλη του (χωρίς χρέωση). Έχουμε αποφασίσει να μείνουμε σταθεροί στη γραμμή αυτή και να ασχοληθούμε με τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τα μέλη μας. Δεν απορρίπτουμε τίποτα, αλλά θέλουμε να είμαστε σταθεροί στις αποφάσεις μας.