Πριονοκορδέλες Ξύλου

Επανέρχομαι με το θέμα της πριονοκορδέλας.
Σκέφτομαι γιά την metabo bas 317.
Την έχει κάποιος να με προϊδεάσει?
Ο φίλος Νίκος Πετειναράκης μου είπε να την δω από κοντά (εκτός συσκευασίας) πριν να προχωρήσω σε αγορά.
Μου είπε επίσης, ότι κανείς από τα online μαγαζιά που φαίνεται να την διαθέτουν, δεν την έχει ετοιμοπαράδοτη.

Δεν υπαρχει πουθενα να την δεις απο κοντα ανοιχτη, ουτε αυτη ουτε και τις περισσοτερες που βλεπουμε.

Εαν σου κανουν τα specs και εχεις διαβασει αρκετα για αυτην, προχωρα. Αξιοπιστη μαρκα και service.
Το ιδιο εκανα και εγω με την dewalt που δεν την ειχα δει ζωντανη, καμμια εκπληξη κατα την παραλαβη, σαν να την ηξερα απο πριν.

Ευχαριστώ Μιχάλη.
Δεδομένου ότι είμαι στο νοίκι, καί άρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μετακομίσει και η κορδέλα όπως και όλα τα άλλα εργαλεία, θα πρέπει μάλλον να σκεφτώ και τον παράγοντα βάρος.
Η συγκεκριμένη ζυγίζει περί τα 70 κιλά.
Γλυκοκοιτάζω και το μικρό αδερφάκι της, bas 261, έχοντας ωστόσο κατά νου ότι χάνω λίγο ύψος κοπής και λίγα watt ισχύος, γλιτώνοντας όμως 35++ κιλά βάρους.
Εννοώ βέβαια την βελτιωμένη έκδοση, που μοιάζει με την 318.
Τι γνώμη έχετε επί τούτου?

χαχαχα, μη ζητας τη γνωμη μου γιατι εγω πηρα την μκρη dewalt επειδη την μεταφερω στα χερια.
Αλλιως θα επαιρνα την μεγαλη Metabo η την Dewalt. Η πρωτη πολυ φτηνοτερη και η αλλη ελαχιστα ακριβοτερη. Και οι δυο με μεγαλυτερο υψος κοπης.

Παντως αν δεν ειχα το κολλημα να κοβω σανιδες στην μεση, θα εμενα με την μικρη proxxon. Σκεψου τι θες. Για μενα οι μικρες ειναι ιδανικες, και ιδιως η νεα μικρη Metabo.

Τελικά δεν είναι λίγα τα Watt που χάνεις. Είναι πάνω από τα μισά. Και αν σκεφτούμε ότι η τιμή είναι περίπου 100 πάνω γιά την μεγάλη, συμφέρει.

Τελικά δεν είναι λίγα τα Watt που χάνεις. Είναι πάνω από τα μισά. Και αν σκεφτούμε ότι η τιμή είναι περίπου 100 πάνω γιά την μεγάλη, συμφέρει.

Ετσι ειναι αλλα, δεν ειναι ολες τις φορες το 'τι συμφερει', ειναι και το 'τι βολευει'. Και καμμια φορα αυτο που βολευει ειναι ακριβοτερο, σχετικα μιλωντας.

Μηπως την εχεις υπερβολικα σφιχτη???
τωρα που το λες μπορει να εκανα την χαζομαρα
γενικα δεν την ζοριζω πολυ ...θα παω να κανω μια καινουργια απο το μαγαζι στην θεσ/νικη μηπως και γινει πιο καλη και θα δω παντως μολις πας να την ζορισεις λιγο κολλαει μαλον θελει πιο μεγαλο μοτερ

Επανέρχομαι με το θέμα της πριονοκορδέλας.
Σκέφτομαι γιά την metabo bas 317.
Την έχει κάποιος να με προϊδεάσει?
Ο φίλος Νίκος Πετειναράκης μου είπε να την δω από κοντά (εκτός συσκευασίας) πριν να προχωρήσω σε αγορά.
Μου είπε επίσης, ότι κανείς από τα online μαγαζιά που φαίνεται να την διαθέτουν, δεν την έχει ετοιμοπαράδοτη.
Γνωριζω οργανοποιο που την εχει. Δεν ξερω αν ο ανθρωπος εχει ορεξη να κανει review . Ειναι 80ντα φευγα. Ο γιος του εχει Online καταστημα με υλικα και εργαλεια και καμια φορα πηγαινω στην αποθηκη αντι να μου τα στειλει και την ειδα εκει. Μαζι με μια επιτραπεζια σεγα proxxon 460 μια μια πλανη-ξεχονδριστηρα Boston. Το μονο που μπορω να κανω ειναι αν θες να βγαλω φωτογραφιες , να κοιταξω τζογους και να τον ρωτησω αν ειναι ευχαριστημενος... Αν εχει και κανενα ξυλο να κοψει ακομη καλυτερα :p Αλλα αυτα δεν ξερω ποτε. Ισως πεταχτω για γομαλακα αυτη τη βδομαδα ως αφορμη. Οχι οτι χρειαζομαι...

Καλη ιδεα!
Οτι εμπειρια μπορουμε να αποκομισουμε απο ανθρωπους που πραγματικα γνωριζουν, ειναι κατι παραπανω απο χρησιμο και επιθυμητο!

Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο.
Επίσης, σε κάποιες κριτικές διάβασα ότι τα ράουλα είναι αρκετά μακριά από την κορδέλα και όσο και να τα ρυθμίσεις δεν φτιάχνει. Τι ήθελε να πεί ο ποιητής δεν ξέρω. Ίσως βέβαια αυτό να έχει αντίκτυπο μόνο σε απαίτηση γιά κοπές ακριβείας.

Και εγώ ψήνομαι να πάρω την 261 και την έχω βρει από Γερμανία στα 305 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.
Για την ώρα την βγάζει sold out βέβαια λόγω καλής τιμής, αλλά λογικά θα ξαναφέρει.

Μιχάλη αν τα ρουλεμάν είναι μακρυά απο τη λεπίδα είναι σοβαρό θέμα.Θεωρώ όμως πως αυτός που το έγραψε ήταν άσχετος.Πως είσαι φίλε;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάρτε boston ρε και αλλάξτε πριόνια!Με τα ρέστα πάρτε και πλάνη-ξεχονδριστήρα!Καλά,εσύ Διαβολικέ που έχεις μην πάρεις!

Καλά είμαι Νίκο!....δε τη παλεύω άλλο εδώ στο νότο!...έχω την εντύπωση ότι θα κάνω τη δουλειά μου και με μικρότερης ισχύος κορδέλα. Ειδικά μετά την αλλαγή της μαμά κορδέλας, που είναι κοινό ανακοινωθέν σε όποιο review και αν διάβασα.

Νίκο (Diav), γιά βάλε στο καλάθι άλλη μία να δεις πως διαφοροποιούνται τα μεταφορικά!....μήπως κάνουμε μιά καλή!

Νίκο (Πετειν), διάβασε το ποστ #101. Τι καταλαβαίνεις?
http://www.luthier.gr/index.php?topic=112.90

Μιχάλη αν τα ρουλεμάν είναι μακρυά απο τη λεπίδα είναι σοβαρό θέμα.Θεωρώ όμως πως αυτός που το έγραψε ήταν άσχετος.Πως είσαι φίλε;;

Πάρτε boston ρε και αλλάξτε πριόνια!Με τα ρέστα πάρτε και πλάνη-ξεχονδριστήρα!Καλά,εσύ Διαβολικέ που έχεις μην πάρεις!

Για 30 ευρώ παραπάνω δεν είναι καλύτερο αν πάρει κάποιος την metabo που σίγουρα είναι πολύ πιο ποιοτική από την boston?

Καλά είμαι Νίκο!....δε τη παλεύω άλλο εδώ στο νότο!...έχω την εντύπωση ότι θα κάνω τη δουλειά μου και με μικρότερης ισχύος κορδέλα. Ειδικά μετά την αλλαγή της μαμά κορδέλας, που είναι κοινό ανακοινωθέν σε όποιο review και αν διάβασα.

Νίκο (Diav), γιά βάλε στο καλάθι άλλη μία να δεις πως διαφοροποιούνται τα μεταφορικά!....μήπως κάνουμε μιά καλή!

Νίκο (Πετειν), διάβασε το ποστ #101. Τι καταλαβαίνεις?
http://www.luthier.gr/index.php?topic=112.90

Μιχάλη και να μην διαφοροποιούνται καθόλου, τα έξοδα για να σου την στειλω με ταχυδρομείο είναι κοντά στα 13-14 ευρώ οπότε δεν αξίζει...