Πριονοκορδέλες Ξύλου

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

εχω κατι ωραια κομματια οξξιας

:flipout: Kανόνισε πάλι νά δίνεις 14 ευρώ γιά κορδέλα,εγώ μέ επιφάνεια Ελάτης θά τό κάνω,δέν τό ρισκάρω νά σπάσω τήν κορδέλα με σκληρό ξύλο.

Εγω έσπασα σήμερα την πρώτη μου κορδέλα. Ηταν αυτή που είχε ήδη επάνω και μάλλον τα είχε φάει τα ψωμιά της. Ευτυχως ο Μπάμπης μου είχε αφήσει άλλη μία για ξύλο μέσα καβάντζα, οπότε την άλλαξα και συνέχισα τη χειροτεχνία. Με την καινούργια το εργαλείο σχεδόν μεταμορφώθηκε. Πολύ πιο στρωτή κοπή και καθαρή. πρέπει να αντικαταστήσω τη ρεζέρβα τώρα. Από Ντέτσικα παίρνουμε? Εχετε βρει αλλού φτηνότερα?

Εγω έσπασα σήμερα την πρώτη μου κορδέλα. Ηταν αυτή που είχε ήδη επάνω και μάλλον τα είχε φάει τα ψωμιά της. Ευτυχως ο Μπάμπης μου είχε αφήσει άλλη μία για ξύλο μέσα καβάντζα, οπότε την άλλαξα και συνέχισα τη χειροτεχνία. Με την καινούργια το εργαλείο σχεδόν μεταμορφώθηκε. Πολύ πιο στρωτή κοπή και καθαρή. πρέπει να αντικαταστήσω τη ρεζέρβα τώρα. Από Ντέτσικα παίρνουμε? Εχετε βρει αλλού φτηνότερα?

Κοίτα καί στό Toolstore Κώστα.Αλλά από τιμή τά ίδια πάνω κάτω παίζουν παντού.
Γιά πές μου σέ κλειστή στροφή στήν έκοψε,η σέ πολύ ζόρισμα σέ ευθεία ? γιά να μαθαίνω :grinning-smiley-043

καλημερα!κοιταζω για πριονοκορδελα και κατεληξα σε HBS250N της boston.αν θυμαμαι καλα την εχει καποιος απο εδω.πως σας φαινεται σαν επιλογη?

Την εχει ο Νικος Πετειναρακης. Ειχε ενα θεματακι αλλα το ελυσε.
Ειναι μεσαια ερασιτεχνικη κορδελα με υψος κοπης τα 120μμ. Οι μικρες ειναι στα 80μμ υψος κοπης και οι μεγαλες ερασιτεχνικες απο 160μμ και πανω.
Την θεωρω μια σωστη επιλογη γενικοτερα αλλα εξαρταται και απο την χρηση που προοριζεται, εαν δηλαδη μια μικροτερη η μια μεγαλυτερη θα ειχε περισσοτερο νοημα.

ερασιτεχνικη χρηση θελω
.απλα εχω βρει αυτην και την hbs 310n σε πολυ δελεαστικη τιμη απο γνωστο μου.απλα σκεφτομαι οτι ισως ειναι υπερβολη να παω σε μεγαλυτερο μοντελο.ειναι και 80 κιλα!η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δουλεψει κορδελα καθολου οποτε δεν ξερω τι μου ταιριαζει καλυτερα.!

Και εγω σαν μεση λυση την βλεπω. Απλα το μοτερ με προβληματιζει. Με λιγα παραπανω παιρνεις einhell 750 watt. Πολυ πιθανο να μην εχει την ιδια ποιοτητα σε τραπεζι, αλλα το παγκοπριονο που εχω (einhell) εκτιμω πολυ τα 1800watt του.

Για πες την δελεαστικη τιμη της 310

Πάρε την πιο μεγάλη βαριά και δυνατή που αντέχει ο χώρος και η τσέπη σου. Οι μικρές επιτραπέζιες είναι βολικές σε όγκο και βάρος, αλλά έχουν σοβαρούς περιορισμούς στο τι κατασκευές θα μπορείς να κάνεις.

Δημήτρη, έσπασε σε σχετικά εύκολη ίσια κοπή ενός κομματιού οξιας περίπου 4cm πάχος. Απλά είχε φάει τα ψωμιά της, ήταν η ώρα της μάλλον.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάρε την πιο μεγάλη βαριά και δυνατή που αντέχει ο χώρος και η τσέπη σου. Οι μικρές επιτραπέζιες είναι βολικές σε όγκο και βάρος, αλλά έχουν σοβαρούς περιορισμούς στο τι κατασκευές θα μπορείς να κάνεις.

Συμφωνώ μέ τόν Κώστα,προσωπικά πήρα τήν Proxxon λόγο περιορισμένου χώρου καί βάρους λόγο πήγαινε-έλα,γνωρίζοντας σαφώς τίς περιορισμένες δυνατότητες της,άν δέν είχα πρόβλημα χώρου-μετακίνησης θά έπαιρνα η τήν μικρή Metabo BAS 261 ,η τής Unimac Boston HBS250N

Την παρασκευη εκτοs απροοπτου θα μου ερθει!Εκλεισα την boston hbs250n!

Ωραια επιλογη συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει. Και εγω αυτην μαλλον θα επαιρνα αν δεν μου προεκυπτε η προξξονιτσα μεταχειρισμενη και αν εβρισκα λυση με τον χωρο.
Δες και για καμια εξτρα κορδελα, ο Νικος και ο Κωστας (παππους) εχουν δοκιμασει καποιες aftermarket με πολυ καλα αποτελεσματα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειναι απαραιτητο να εχουμε spare κορδελα γιατι αν σπασει, πρεπει να περιμενουμε μεχρι να ερθει η αλλη...μεγαλο σπασιμο.

Παρεμπιπτοντως, ειναι χρησιμο να πω, μιας και με ρωτησε ενα μελος, οτι εαν σπασει η κορδελα, δεν ειναι κατι το ανησυχητικο απο πλευρας ασφαλειας του χρηστη.
Η κορδελα σπαει μεσα στο κουβουκλιο, ουτε πεταγεται ουτε καταλαβαινεις κατι ιδιαιτερο εσυ που εκοβες, απλα δεν κοβεις αλλο :))

Εννοειται οτι το κουβουκλιο πρεπει παντα και σε καθε περιπτωση να ειναι κλειστο οταν λειτουργει η κορδελα. Οι εταιρειες βαζουν διακοπτες ωστε να μην μπορει να ενεργοποιηθει το εργαλειο με το κουβουκλιο ανοιχτο, αλλα εχω δει καποιους "εξυπνους" που τα παραβιαζουν... Τοτε τα οποια μετρα ασφαλειας πανε περιπατο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk