Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μια χαρα η κορδελα Μπαμπη. Με πιο στενες κορδελες θα στριβεις και ευκολα. Η δυναμη και το υψος παντως ειναι μεγαλη υποθεση. Σημερα εκοψα κατα μηκος μερικα σανιδακια δρυος και οξιας για ενα νεο κουτακι που ετοιμαζω. Η προξξονιτσα με πολλη υπομονη και προσοχη τα εβγαλε περα μια χαρα, αν και ζεσταθηκε απο ενα σημειο και επειτα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη αν περάσω από κάτω θα ρίξω σύρμα ... αλλά 1-2 φορές που πήγα δοκίμασα τον νέο δρόμο, τράβηξα για Γιάννενα και μετά Εγνατία ... ίδιος χρόνος αλλά άνετα και με ασφάλεια.

Mπάμπη καλορίζικα όλα καί καλοδούλευτα,μέ καλές δημιουργίες,αυτά είναι εργαλεία κύριοι όχι τά κ@λ@σφούγγια πού δουλεύουμε εμείς έτσι γιά νά λέμε ότι έχουμε πριονοκορδέλες :flipout:
Ειδικά ό τόρνος όλα τα λεφτά :SFGSFGSF:

Σας ευχαριστώ πολύ μαστόρια... :a0210:
Μήτσο ο τόρνος είναι μεγάλος έρωτας!!! Έχω κολλήσει άσχημα.
Χρειάζεται εκπαίδευση όμως και πολλές ερωτήσεις... Συνεχώς.
Σ´ αποζημιώνει όμως και με το παραπάνω.

Για κατεψηγμένα ψάρια τη χρησιμοποιούσαν. Το γράφει και στο σήμα της: "MACCHINE ALIMENTARI"
Γι' αυτό το λόγο και το σφραγισμένο και απόλυτα στεγανό τριφασικό μοτέρ του.
Τώρα τι είδους κατασκευή είναι και πως αυτό το πράγμα, έτσι σφραγισμένο, δουλεύει χωρίς να ζεσταίνεται δεν ξέρω.

Ισως να χρησιμοποιεί το κουβούκλιο του μοτέρ ή ακόμα και το σασί του μηχανήματος ως ψύκτρα. Αν είναι μονταρισμένο με κάποιο θερμοαγώγιμο υλικό ή φλάντζα, μέρος της θερμότητας μπορεί να διοχετεύεται έτσι.

χαχαχα, μια χαρα ειναι μην το ψαχνεις, θα ειναι και απο ανοξειδωτο ατσαλι το σασι :))

"Alimentari" στα ρουμανικα σημαινει "τροφιμα".

Μπάμπη, με τον τορνο νομίζω κάνεις το μεγάλο άλμα από το diy στο pro!!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο τόρνος είναι Θεικό μηχάνημα. :worshippy:
Είναι και πολύ εθιστικό όμως, αν κολλήσεις μπορεί να ασχολείσαι για ώρες μαζί του έστω κι αν, στην ουσία, δεν έχεις να φτιάξεις τίποτε συγκεκριμένο.
Κλασσική περίπτωση παιχνιδιού για μεγάλα παιδιά.

Και αφού είμαστε και στο θέμα της πριονοκορδέλας, χθές έβγαλα και λίγες ταβλίτσες από τα πιό ξερά ξύλα που είχα.
Δάφνη, πουρνάρι και φράξος (δεσποτάκι).

Attachments

• IMG_6050.jpg
    IMG_6050.jpg
    143.4 KB · Views: 159
Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Σε βλέπω τον χειμώνα στην πόλη να διαπρέπεις εκ νέου με τέτοιο πρωτογενή υλικό.

Εγώ πάλι τον βλέπω να μην επιστρέφει στην πόλη....

Και με τον ξεχονδριστήρα θα τις φέρει στα ίσια τους ....ωραίος Μπάμπη !!!!:worshippy::worshippy:

Καμιά χαμοκέλα εκεί κοντά να μετακομίσω και εγώ Μπάμπη υπάρχει ??

Εννοείται...
Μακάρι να μπορούσα να αποτυπώσω στη φωτογραφία πόσο τζάμι έγιναν μετά τον ξεχονδριστήρα.
Η δάφνη πάντως είναι το κάτι άλλο. Μοσχοβολάει ο τόπος.

Attachments

• IMG_6052.jpg
    IMG_6052.jpg
    119.8 KB · Views: 289
  • IMG_6051.jpg
    IMG_6051.jpg
    76 KB · Views: 289
Εννοείται...
Μακάρι να μπορούσα να αποτυπώσω στη φωτογραφία πόσο τζάμι έγιναν μετά τον ξεχονδριστήρα.
Η δάφνη πάντως είναι το κάτι άλλο. Μοσχοβολάει ο τόπος.

Wow!
Τα φανταζομαι να τα χαιδευω...:worshippy:

Πρέπει νά γίνει μιά έκτακτη μαστοροσύναξη στήν Βόνιτσα αυτόν τόν μήνα :SFGSFGSF: