Πριονοκορδέλες Ξύλου

Το Σάββατο έκανα δοκιμές στην basa με διάφορα πριόνια που πήρα. Ήθελα να καταλάβω για ποιο λόγο τα έσπαγα. Δοκίμασα τρία μεγέθη 6, 10 και 12 χιλιοστά φάρδος σε πάχος 0,65.
Τα δύο πρώτα είναι αυτά τα κλασσικά που αγοράζουμε, τροχισμενα σε πέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κόβουν πολύ καλύτερα αλλά δεν μπορούν πλέον να τροχιστουν ξανά με λιμα, και το τρίτο δηλαδή το 12αρι μου το έφτιαξε φίλος από τροχειο. Αυτή τη φορά πρόσεξα την ρύθμιση της κορδέλας όπως το σφίξιμο και την θέση της ώστε να πατάει σωστά.
Η 6 άρα έκοψε πολύ καλά χωρίς να φεύγει από την θέση της, η 10 άρα δεν έκοβε καλά, ήθελε σπρώξιμο αλλά πατούσε καλά στις τροχαλιες,και η 12αρα πετούσε στην κυριολεξία παρόλο που ήταν τροχισμένη σε λιμα. Όσο έκοβα ξερό ξύλο καμιά δεν έφευγε από την θέση της, αλλά όταν δοκίμασα να κόψω ελιά υγρή εκεί τα πράγματα άλλαξαν. Ναι μεν δεν ζοριστηκαν στο κόψιμο, αλλά λόγω της μεγάλης υγρασίας του ξύλου έμενε επάνω στην κάτω τροχαλια πριονίδι κολλημένο με αποτέλεσμα να βγάζει την ταινία προς τα έξω και να κινδυνεύει να σπάσει. Μάλλον ο λόγος που μου έσπαγαν πριν αυτός πρέπει να ήταν.
Επομένως χρειάζεται καλή ρύθμιση, σφίξιμο - χαλάρωμα ταινίας και καλό καθάρισμα των τροχαλιων και των ταινιών. Σε όλες τις περιπτώσεις είχα την σκούπα να τραβάει αλλά στο υγρό ξύλο δεν έκανε δουλειά μάλλον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για πριονοκορδέλα με δυνατότητα κοπής 12 εκ. Τι προτείνετε; Να παω με κλειστά ματια σε boston hbs 250 ή υπαρχει και κάποια άλλη; Σε αυτο το οικονομικό εύρος ομως..

Την Hbs 250 νομίζω την έχει ο Νίκος , και μετά από αλλαγή κορδέλας ήταν ευχαριστημένος από αυτήν. Προσωπικά θα πρότεινα αυτήν https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-hbs300-230v-mit-untergestell.html ,ένα πενηντάρικο παραπάνω ,αλλά ύψος κοπής 17 cm. Η την κάπως μικρότερη HBS 261 ,εδώ https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-hbs261-2-saegebaender-quers.html

Δυστυχως Βαγγελη η HBS300 δεν αποστελλεται Ελλαδα και ειναι κριμα καθως αυτη ζαχαρωνα και εγω!
Μίλησες Κυριάκο με αυτούς για την συγκεκριμένη η παρόμοια σχετικά με την αποστολή;

Ναι φιλε και η απαντηση ηταν αρνητικη.
Επιπροσθετα τα κκοκινα γραμματα κατω απο την περιγραφη αυτο αναφερουν.
Η δουλειά μπορεί να γίνει με μεταφορική, δηλ. Να την στείλει στην έδρα της μεταφορικης στην Γερμανία και μετά Ελλάδα αλλά ανεβαίνει το κόστος.

Και εγω την πρωτη ζαχαρωνα αρχικά αλλα μετα με προσγείωσε ο Κυρ που με ειχε ενημερώσει ότι δεν τη στέλνει ελλαδα. Για τη δευτερη αν ειναι με μεταφορικά να βγει ίδια τιμη καλυτερα δεν ειναι να στηρίζουμε και τοπικά μαγαζια;;

Την boston την εχω και εγω και ειμαι ευχαριστημενος . Με το που αλλαζεις την εργοστασιακή κορδελα ολα τα μηχανήματα μεταμορφώνονται!!

Ηρθε σημερα η πριονοκορδελα της Scheppach HBS20.

44014872255_2e0ff7214d_b.jpg

Αγορασμενη απο lefeld γερμανιας με 15 ευρω μεταφορικα. https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-hbs20-200mm-230v.html
Aυτη ειναι η πιο μικρη πριονοκορδελα της εταιρειας με μαξ. υψος κοπης τα 8 εκατοστα και με δυνατο μοτερ 350watt (εισοδος).
Η συναρμολογηση ηταν αστεια, 2 βιδες μονο το τραπεζι. Οι οδηγοι ομως χρειαζοντουσαν ολοι ρυθμιση.

Η ποιοτητα κατασκευης γενικοτερα δεν διεκδικει δαφνες, ειναι ομως αποδεκτη για μικρη/οικονομικη κορδελα και σιγουρα ανωτερη της τιμης του εργαλειου.
Το τραπεζακι ειναι απλο, απο γαλβανιζε λαμαρινα παχους ~3μμ και μου φαινεται ικανοποιητικο. Οι πλαγιοι οδηγοι ειναι στρογγυλοι ραβδοι. Οι πισω ειναι ρουλεμαν.
Η ρυθμιση τους ειναι απλη και ευκολη, με αλενακι. Η κορδελα ειναι 1400μμ μηκος και η πριονοκορδελα παιρνει κορδελες πλατους απο 3.5μμ εως 12μμ.

44022298655_a941994bee_c.jpg

Πολυ καλη εντυπωση μου εκανε ο απλος οδηγος ο οποιος μαγκωνει και απο τις δυο πλευρες και καθεται ισιος, οταν τον σφιγγεις, αψογα χωρις καμμια αποκλιση!

Απο την συσκευασια ελειπε μια βιδα απο το τραπεζακι αλλα εβαλα μια δικη μου. (η αριστερη στην μπροστινη πλευρα του τραπεζιου).
Η λειτουργια της ειναι ησυχη και η κορδελα που φοραει (μαρκας scheppach) απο τις καλυτερες που εχω δοκιμασει. Παρα πολυ κοφτερη.
Δεν δοκιμασα να κοψω στο οριο, αν και πιστευω οτι δεν θα ειχε κανενα προβλημα σε σκληρο ξυλο, καθως την προοριζω για κοπες μαξ. 2-3 εκατοστα, για μικροεργακεια.
Για αυτο τον λογο σκοπευω να αγορασω μια κορδελα 3.5μμ παχους που θα ειναι πανω της μονιμα.

Γενικως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κορδελιτσα και ιδιαιτερα απο την τιμη της.
Εδω τα βασικα specs. Ειναι και φρεσκοτατη βλεπω, με ημερομηνια γεννησης μολις πριν 4 μηνες :)
43122151620_ed780aa240.jpg

Ευχαριστούμε Μιχάλη,μοιάζει πολύ μέ τό παλιό μοντέλο τής Einhell,αλλά μέ 100 watt ισχυρότερο μοτέρ.
Το τραπέζει είναι σκέτη λαμαρίνα χωρίς νεύρα από κάτω ?
Απο θόρυβο είναι σάν τήν Basa1 ? η κάνει περισσότερο θόρυβο ?

Eυχαριστω παιδια!

Δημητρη ιδια επιπεδα θορυβου με την μεγαλυτερη BASA 1. Aν δεν κανω λαθος το ιδιο μοτερ των 350watt εχουν. Το τραπεζι ειναι σκετη λαμαρινα χωρις νευρα.
Κυριακο ολη η κορδελα ειναι μεταλλικη, δεν υπαρχουν πλαστικα μερη.

Καλημερα στην παρεα.

Αλλαγη κορδελιτσας χθες στην BASA1 με την 13αρα που φεραμε απεξω!

ςα
20180927_195819.jpg

Επιτελους μπορω να κοβω φιλετα ισοπαχα απο την αρχη ως το τελος!

Την συστηνω ανεπιφύλακτα!

Και να θυμησω πως τρεχει ομαδικη παραγγελια για πριονοκορδελες απο το εν λογω σαιτ!

Καλημέρα στην παρέα.
Κυρ, εγώ σήμερα δοκίμασα την λεπτή κορδέλα. Έκανα τον μικρότερο κύκλο που μπόρεσα, μετά έκοψα οξυά ύψους 8,5 cm ύψος και τέλος έκοψα 3 φιλετάκια 1 - 1,5 και 2 χιλιοστά.
Καλή μου φάνηκε αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.

Attachments

• 10E74D7E-FB57-4A8E-902B-3EAB418D324D.jpg
    10E74D7E-FB57-4A8E-902B-3EAB418D324D.jpg
    297.2 KB · Views: 119
  • C5EC49F1-7C1A-4FD9-99EE-EA2D67B69F26.jpg
    C5EC49F1-7C1A-4FD9-99EE-EA2D67B69F26.jpg
    305.5 KB · Views: 119
  • 29F69D65-8FB7-4187-9D0B-419FE7AFA556.jpg
    29F69D65-8FB7-4187-9D0B-419FE7AFA556.jpg
    295.4 KB · Views: 119