Πριονοκορδέλες Ξύλου

Nαι να'σαι καλα Κυριακο ευχαριστω.
Θα περιμενω μεχρι την επομενο Σαββατο που ληγει η προσφορα της μικρης Εinhell με 119 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.
Αν δεν παρω την μικρη Scheppach θα παρω απο εδω την Einhell που εχει και δυο χρονια εγγυηση.

Nαι να'σαι καλα Κυριακο ευχαριστω.
Θα περιμενω μεχρι την επομενο Σαββατο που ληγει η προσφορα της μικρης Εinhell με 119 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.
Αν δεν παρω την μικρη Scheppach θα παρω απο εδω την Einhell που εχει και δυο χρονια εγγυηση.

Μιχάλη βλέπω ότι έχει special τιμές καί στά Proxxon τό Lefeld.de,κάτι μέ τσιγκλάει από τα Proxxon πού έχει. :worshippy:

Λοιπόν μαστόρια...
Για την BASA 1 οι διαθέσιμες κορδέλες, στο μαγαζί που ψωνίζω εγώ είναι:
Πάχη 6-10-13 mm
Οδόντωση 4-6-10-14 δόντια
Τιμές 9 η 6-άρα, 10 η 10-άρα και 12 η 13-άρα ανεξαρτήτως δοντιών.
Όποιος ενδιαφέρεται μου λέει και προχωράμε στην παραγγελία. Απ´τη στιγμή της παραγγελίας σε 1-2 μέρες θα τις έχουμε.

Μπαμπη θυμηθηκες μηπως να τον ρωτησεις αν τροχιζει κορδελες και ποσο?

Αν θες, πες το καταστημα η δωσε το τηλεφωνο του για να ρωτησω εγω αν κολλαει επισης σπασμενες κορδελες στην ενωση.

Κορδέλες κολλάει Μιχάλη, εγώ του πάω τισ δικές μου και με 1-2 τις κολλάει.
Για τρόχισμα θα τον ρωτήσω.

είναι τροχισμένες με δίσκο και όχι Λίμα γνωρίζεις;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν μαστόρια...
Πάχη 6-10-13 mm
Όποιος ενδιαφέρεται μου λέει και προχωράμε στην παραγγελία. Απ´τη στιγμή της παραγγελίας σε 1-2 μέρες θα τις έχουμε.

Πως μετραμε το παχος της κορδελας? Στο δοντι ή στη λακουβα?

Πάλι έσπασα την κορδέλα. Είναι η 13 άρα και την σπάζω για δεύτερη φορά. Τι λάθος κάνω δεν μπορώ να καταλάβω. Θα την πάω πάλι για κόλλημα αλλά περιμένω άλλες δύο 10 άρες και μια 6 άρα.
Πόσο πρέπει να την σφίγγω;
Όσο την σφίγγω τόσο περισσότερο βγαίνει προς τα έξω από την κάτω τροχαλια.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πάλι έσπασα την κορδέλα. Είναι η 13 άρα και την σπάζω για δεύτερη φορά. Τι λάθος κάνω δεν μπορώ να καταλάβω. Θα την πάω πάλι για κόλλημα αλλά περιμένω άλλες δύο 10 άρες και μια 6 άρα.

Alter ego? :chinscratch:

:firstprize: τι σφιγγεις πολυ, το συμπερασμα μου!

Παύλο μήν τήν σφίγγεις πολύ τήν κορδέλα,η ρύθμιση τής κορδέλας γιά σωστή τάνυση είναι μόνο τό αυτί από ότι έχω καταλάβει,όταν βάζεις νέα κορδέλα θά τήν σφίγγεις μέχρι ενός σημείου νά μπορείς μέ τό δάχτυλο σου να πηγαίνει λίγο αριστερά-δεξιά κανα - δυό χιλιοστά,καί μετά θά ανοίγεις τό μοτέρ καί θα ακούς τόν ήχο νά είναι όσο τό δυνατό πιό ησυχος καί χαμηλός,δηλαδή ανοιγμα μοτέρ-ακουστικός ήχος-κλείσιμο μοτέρ-σφίξιμο-άνοιγμα μοτέρ-δοκιμή ήχου-κλείσιμο μοτέρ-ξέσφιγμα καί τανάπαλην κ.ο.κ μέχρι να τήν ακούς να δουλεύει όσο τό δυνατόν μέ τόν λιγότερο θόρυβο.

Ενα χρόνο (πρός τό παρών) δέν έχω σπάσει κορδέλα μέ τήν Proxxon,καθώς επίσης μήν σπρώχνεις τό ξύλο μέ δύναμη στήν κορδέλα,η κορδέλα θά σέ προχωράει μέ τόν ρυθμό της,καί στίς στροφές θά πηγαίνεις τό ξύλο αργά καί μπρός-πίσω μπρός πίσω,γιά νά μήν λυγίζει η κορδέλα καί ζορίζεται.

Παιδια η κορδελα της ΒΑΣΑ1 ειναι 0,36 χιλιοστα και οι ανταλλακτικες κορεδελες της ειναι
Bandsägeblatt 4 Z/Z, 12/0,36 1490mm
Bandsägeblatt 14 Z/Z, 10/0,36 1490mm
Bandsägeblatt 24 Z/Z, 6/0,36 1490mm
Bandsägeblatt 6 Z/Z, 6/0,36 1490mm
Bandsägeblatt 14 Z/Z, 3/0,45 1490mm

Στα 3 χιλιοστα μονο ειναι 0,45 για αντοχη.

Τα 0,65 δεν ξερω τι επιπτωση θα εχουν.

Λοιπόν μαστόρια...
Πάχη 6-10-13 mm

Είμαι μέσα για 10αρα-13αρα .

Κυριακο δεν επιρεαζει το 0,65 ,οι οδηγοί είναι ρυθμιζομενοι . Και στην μεγάλη που έχω χρησιμοποιώ διαφορά πάχη . Μόνο το μήκος παίζει ρόλο .