Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αν είναι λέει ? πριονοκορδέλα Proxxon αλλαγή 3 κορδέλες μέσα στίς πρώτες 15 μέρες.
Πριονοκορδέλα Metabo πετάει τήν κορδέλα έξω συνέχεια.
Μαρτυράνε τά φουκαριάρικα τά εργαλεία στά χέρια σου,καί σού λένε έτσι είσαι δέν κόβω-δέν κόβω, :flipout::ernaehrung004:

Χωρίς παρεξήγηση τά παραπάνω καί μέ όλο τό θάρρος γιά λίγο καλοπροαίρετο καλαμπούρι φίλε Νεκτάριε,μιάς καί τό άψυχο τό πληκτρολόγιο παρεξηγείται εύκολα.

Εγώ νομίζω ότι όπως έσφιγγες πολύ τήν κορδέλα στήν Proxxon καί έσπαγαν,κάτι απλό είναι στήν Metabo,πού στό δημιουργεί αυτό τό πρόβλημα,ίσως κάποια ρύθμιση καλύτερη στήν επάνω τροχαλία όπως σού είπε ο Μπάμπης,να έχει η επάνω τροχαλία μιά μικρή κλίση πρός τά μέσα,επίσης κάτι άλλο η Proxxon θυμάσαι ότι ειχε ένα ρυθμιστή στά ρουλεμάν πού άν έβαζες πιό λεπτή κορδέλα από 5 mm τού εργοστασίου η λίγο πιό φαρδυά 6 mm ρεγουλάριζες τό ανάλογο βάθος,μήπως έχει κάτι παρόμοιο η Metabo πού μείωσες διάσταση στά 6 mm κορδέλα ?

:furious3: θυμωσα....

Δημητρη εχω παρακολουθησει τους καλυτερους στο youtube με τις κορδελες τους. Τα ξερω ολα αυτα που λες και τα εχω δει.
Τη κορδελα δεν τη πεταγε, εκτος και αν την εσφιγγα αρκετα. Απλα οπως προεια για να κατσει σωστα στη πανω τροχαλια, στο κετρο σχεδον, στη κατω ηταν εμπρος εμπρος καιμη 6αρα σχεδον εφευγε παντα εκτος λαστιχου και επεφτε στο μεταλλικο στεφανι της τροχαλιας. Επισης λογω των 6mm και παλι δεν ειχαν ολο το ευρος κινηςης που απαιτειτο τα ρουλεμαν και οι οδηγοι ωστε να την υποστηριξουν σωστα.
Στην εργοστασιακη κορδελα ηταν καλυτερα τα πραγματα.
Επισης εχω μια υποψια για το μηκος των aftermarket αγορασμενων αλλα μεχρι να το τσεκαρω δεν μιλαω. Διοτι αν εχουν ελαχιστη ακομη διαφορα απο το απαιτουμενο μηκος αλλαζει η θεση των τροχαλιων εκτος των προδιαγραφων απο τη metabo ( αν υπαρχουν και αν ισχυει αυτο που θελω να τσεκαρω.) προσεχως...

Νεκτάριε ρώτησε καί κανα-δυό τεχνικούς πού κάνουν service σέ τέτοια μηχανήματα στήν πόλη σου,νά πάρεις καί δυό επαγγελματικές γνώμες
Και επίσης σωστό αυτό γιά τό aftermarket,δοκίμασε μιά original metabo 6 mm,αλλά πρίν ρώτησε δυό τεχνικούς γιά τό πρόβλημα σου.
Τι να πώ ίσως να είναι παράκεντρη η κάτω τροχαλία ? ότι καί να λέμε εικασίες κάνουμε.

Τζαααα, να μαι παλι εγω και η πριονοκορδελα μου....
Παλι σημερα ασχοληθηκα λιγο με τη ρυθμιση και τη σωστη θεση της κορδελας για να κοψω κατι ψιλα...
Αλλα ειχα και ενα αλλο θεμα. Δεν ανοιγε η κατω πορτα. Δεν ξερω αν φταιω γω, αλλα τα πασα τα «εφαγε».

Στο πανω κλεισιμο απο καιρο ειχε φθαρει η πλαστικη πεταλουδα...

Ετσι επινοησα το δικο μου fast open-close system.

Κριμα να μην εχω feedback απο αλλο κατοχο και χρηστη της bas 261.
Παντως τα λεφτα της τα αξιζει για καποιες λεπτομερειε σε σχεση πχ με τη shepach, αλλα πχιοτητα metabo ΔΕΝ εχει.

Πάντως από τη δική μου Νεκ, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μάλλον έπεσες σε κομμάτι τσαγκαροδευτερας. Ένας γνωστός μου έχει την 260 και μπορώ να σου πω ότι η 261 είναι αρκετά καλύτερη σε ποιότητα. Μήπως έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τις δυνατότητες του μηχανήματος.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nεκτάριε σιγά-σιγά αλλά μέ σταθερά βήματα τήν βγάζεις off τήν πριονοκορδέλα,μέ όλο τό θάρρος. :flipout:

Μέ τό πού ξεκινάω καί κοιτάω τίς φωτογραφίες καί βλέπω φαγωμένα πάσα,μετά η πλαστική πεταλούδα σέ φάση "εντατικής",μετά βλέπω τό επινόησα ένα δικό μου fast open-closed σύστεμ,έ λέω ωραία ο Νεκτάριος θά έχει φτιάξει τά γνωστά ξύλινη πεταλούδα στύλ μαργαρίτας,θά έχει βάλει φυτευτό πάσο στήν πεταλούδα μέ μιά μικρή κομμένη ντίζα κολλημένη,η βίδα μέ εξάγωνο κεφάλι καί θά έχει σκάψει μπροστά τήν πεταλούδα νά κάτσει μέσα τό κεφάλι τής βίδας, καί θά τήν έχει κάνει καινούργια,κάνω ανυπόμονος scrolling νά δώ τήν επόμενη φωτό καί αντ' αυτού βλέπω τό tire up καί λέω εδώ είμαστε πχιότητα. :grinning-smiley-043

Πάντως από τη δική μου Νεκ, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μάλλον έπεσες σε κομμάτι τσαγκαροδευτερας. Ένας γνωστός μου έχει την 260 και μπορώ να σου πω ότι η 261 είναι αρκετά καλύτερη σε ποιότητα. Μήπως έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τις δυνατότητες του μηχανήματος.

Οτι εχω απαιτησεις εχω.. Αλλα πχ με τη προχον δεν ειχα τετοια τεχνικά θέματα αν εξαιρέσεις τις αρχικές αποτυχίες με τις Κορδελες...
ΥΣ. Εχεις ασχοληθει για α τη βέλτιστη ρη ρύθμιση του μηανηματος? Κορδελα της εχεις αλλαξει

Nεκτάριε σιγά-σιγά αλλά μέ σταθερά βήματα τήν βγάζεις off τήν πριονοκορδέλα,μέ όλο τό θάρρος. :flipout:

Μέ τό πού ξεκινάω καί κοιτάω τίς φωτογραφίες καί βλέπω φαγωμένα πάσα,μετά η πλαστική πεταλούδα σέ φάση "εντατικής",μετά βλέπω τό επινόησα ένα δικό μου fast open-closed σύστεμ,έ λέω ωραία ο Νεκτάριος θά έχει φτιάξει τά γνωστά ξύλινη πεταλούδα στύλ μαργαρίτας,θά έχει βάλει φυτευτό πάσο στήν πεταλούδα μέ μιά μικρή κομμένη ντίζα κολλημένη,η βίδα μέ εξάγωνο κεφάλι καί θά έχει σκάψει μπροστά τήν πεταλούδα νά κάτσει μέσα τό κεφάλι τής βίδας, καί θά τήν έχει κάνει καινούργια,κάνω ανυπόμονος scrolling νά δώ τήν επόμενη φωτό καί αντ' αυτού βλέπω τό tire up καί λέω εδώ είμαστε πχιότητα. :grinning-smiley-043

Της εχω σκησει τα... μνημονια!
Τα δεματικα ειναι λυση αναγκης για να κοψω μεχρι να βρω μια καλητερη λυση. Στο τελος πιστευω θα μαθω ταχουνερια της αλλα γενικοτερα θα παιζω τις πριονοκορδελες στα δαχτυλα. Για να δουμε...

Κορδέλες εννοείται ότι έχω αλλάξει, τώρα έχω μια Bahco 10αρα πάνω. Οι εργοστασιακες που είχε δεν έκοβαν ούτε βούτυρο. Από εκεί και πέρα, έκοψα ένα κομμάτι ξύλου σε προ ρυθμισμένη διάσταση, μέτρησα και τσέκαρα τις γωνίες, αν τις έχει κόψει σωστά και αυτό ήταν. Οδηγοί, ροδέλες κλπ τα έχω ρυθμίσει, όταν άλλαξα την κορδέλα. Τι άλλες ρυθμίσεις να κάνω. Ένα απλό μηχάνημα είναι η πριονοκορδελλα.

Nα δουμε απο που θα προμηθευομαστε κορδελες 1490μμ για τις δικες μας πατριωτακι! Δυσκολο νουμερο.
Σκεφτομαι να πουλησω την δικια μας και παρω μια μικρη πριονοκορδελα einhell που εχει τις 1400μμ για να μην ψαχνω καθε τρεις και λιγο.

Nα δουμε απο που θα προμηθευομαστε κορδελες 1490μμ για τις δικες μας πατριωτακι! Δυσκολο νουμερο.
Σκεφτομαι να πουλησω την δικια μας και παρω μια μικρη πριονοκορδελα einhell που εχει τις 1400μμ για να μην ψαχνω καθε τρεις και λιγο.

Μιχαλη αυτο που φοβαμαι δεν ειναι το μηκος καθως σου φτιαχνουν οτι θες μεχρι χιλιοστο αλλα το παχος!

Τις Bahco τις είχε ένα Τροχείο στον Φάρο Κυριάκο στην Νέα Σμύρνη, αλλά έχει κλείσει λόγω συνταξιοδοτησης. Μια χαρά είναι. Είχα ακούσει και για ένα μαγαζί στην Σπ. Πάτση που είχε starret κορδέλες, αλλά δεν ξέρω που είναι.

Μιχάλη, δεν χρειάζεται να βρεις έτοιμες, αφού έχεις το μήκος κάθε Τροχείο στις φτιάχνει.

Μιχάλη, δεν χρειάζεται να βρεις έτοιμες, αφού έχεις το μήκος κάθε Τροχείο στις φτιάχνει.

Ναι Βαγγελη το γνωριζω, απλα προτιμω την ανεση του να παταω δυο πληκτρα και να ερχεται το προιον στην πορτα μου..:))

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Κορδέλες εννοείται ότι έχω αλλάξει, τώρα έχω μια Bahco 10αρα πάνω. Οι εργοστασιακες που είχε δεν έκοβαν ούτε βούτυρο. Από εκεί και πέρα, έκοψα ένα κομμάτι ξύλου σε προ ρυθμισμένη διάσταση, μέτρησα και τσέκαρα τις γωνίες, αν τις έχει κόψει σωστά και αυτό ήταν. Οδηγοί, ροδέλες κλπ τα έχω ρυθμίσει, όταν άλλαξα την κορδέλα. Τι άλλες ρυθμίσεις να κάνω. Ένα απλό μηχάνημα είναι η πριονοκορδελλα.

Αυτη η ρυθμιση....που θα παει θα τη φερω εκει που θελω, ελπιζω πριν διαλυθει!
10αρα bacho με τι tpi?
Εγω βασικα παιδευωμαι με μια 6mm. Οποτε λογω φαρδους ειναι σχετικα δυσκολο να κατσει εκει που θελω, ακομα και στους οδηγους ωστε να χαιδευει το πισω ρουλεμαν χωρις να βρισκουν τα δοντια στα πλαγια.