Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλως ηρθες στην παρεα μας.
Εγγυηση εχει σιγουρα για DOA καθως την εχω χρειαστει και εγω και αλλα παιδια!
Τωρα για το μετα δεν γνωριζω.

Ευχαριστω πολύ. Λογικα δε χαλανε ευκολα ε;
Ελπίζω να συμμετεχω κ εγω σιγα σιγα :)

Συνηθως, αν δεν υπαρχει καποιο λειτουργικο προβλημα εξ'αρχης, που θα το δεις ουτως η αλλως, δεν εχουν καποιον ιδιαιτερα περιπλοκο μηχανισμο.
Ενα μοτερακι ειναι και δυο τροχαλιες.

Καλως ορισες την παρεα μας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ευχαριστω πολύ. Λογικα δε χαλανε ευκολα ε;
Ελπίζω να συμμετεχω κ εγω σιγα σιγα :)

Σαν μηχανήματα
δεν βγάζουν εύκολα βλάβες.

Για κάθε κορδέλα όμως που θα χρειαστείς υπολόγιζε 12 - 15 ανά τεμάχιο.

Αλλαξα σημερα την κορδελα της Dewalt που εχω πανω απο τον Μαιο του 2017, μετα απο δυο ολοκληρα χρονια δηλαδη!! Δυο χρονια ασταματητης σχεδον κοπης σκληρων κυριως ξυλων.

Η κορδελα ειναι ακριβη, πανω απο 40 ευρω ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο, εκτος εαν την βρεις προσφορα στα warehouse deals του Amazon γυρω στα 15 ευρω (απο οπου και εχω παρει δυο).

Eδω η παλια κορδελα διπλωμενη και η καινουρια ετοιμη να μπει. Λιγο ταλαιπωρια το βαλε βγαλε της κορδελας, παλαιας κοπης και τεχνολογιας το εργαλειο, το οποιο ομως ειναι δυναμη!!
47510985692_7e44d6dd49_c.jpg

Διασταση κορδελας: 2090μμ χ 16μμ πλατος χ 0.6μμ παχος και 4 TPI. Aποκλειστικη σχεδον χρηση το rip cutting ολων των ειδων τα ξυλα, κυριως οξια.

Καλως να τα δεχτεις Κυριακο, το μεγαλυτερο αδερφακι της που εχεις παραγγειλει ειναι ακομα καλυτερο και δυνατοτερο.

Το ποστ εγινε για χαρη της κορδελας που αλλαξα, οπου η ποιοτητα της και η αντοχη της ειναι ανταξια του ονοματος Dewalt και φυσικα ανταξια της τιμης..
Eυτυχως βρηκα ενα τροχειο πολυ κοντα μου με ειδικα τροχιστικα μηχανηματα και θα την παω για τροχισμα. Τετοιο μεταλλο δεν πετιεται.
Μια προσπαθεια που εκανα να τροχισω μια κορδελα με dremel, αν και βελτιωσε λιγο τα πραματα, δεν πετυχε..:)

Αλλαξα σημερα την κορδελα της Dewalt που εχω πανω απο τον Μαιο του 2017, μετα απο δυο ολοκληρα χρονια δηλαδη!! Δυο χρονια ασταματητης σχεδον κοπης σκληρων κυριως ξυλων.

Η κορδελα ειναι ακριβη, πανω απο 40 ευρω ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο, εκτος εαν την βρεις προσφορα στα warehouse deals του Amazon γυρω στα 15 ευρω (απο οπου και εχω παρει δυο).

Eδω η παλια κορδελα διπλωμενη και η καινουρια ετοιμη να μπει. Λιγο ταλαιπωρια το βαλε βγαλε της κορδελας, παλαιας κοπης και τεχνολογιας το εργαλειο, το οποιο ομως ειναι δυναμη!!

Διασταση κορδελας: 2090μμ χ 16μμ πλατος χ 0.6μμ παχος και 4 TPI. Aποκλειστικη σχεδον χρηση το rip cutting ολων των ειδων τα ξυλα, κυριως οξια.

Καλως να τα δεχτεις Κυριακο, το μεγαλυτερο αδερφακι της που εχεις παραγγειλει ειναι ακομα καλυτερο και δυνατοτερο.

Το ποστ εγινε για χαρη της κορδελας που αλλαξα, οπου η ποιοτητα της και η αντοχη της ειναι ανταξια του ονοματος Dewalt και φυσικα ανταξια της τιμης..
Eυτυχως βρηκα ενα τροχειο πολυ κοντα μου με ειδικα τροχιστικα μηχανηματα και θα την παω για τροχισμα. Τετοιο μεταλλο δεν πετιεται.
Μια προσπαθεια που εκανα να τροχισω μια κορδελα με dremel, αν και βελτιωσε λιγο τα πραματα, δεν πετυχε..:)

Καλές κοψιές Μιχάλη.
Η παλιά κορδέλα μπορεί άνετα να κάνει γιά χούλα-χούπ :flipout:

47510985692_7e44d6dd49_c.jpg

Να σαι καλα Μιχαλη!
Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!
Ελλαδα εβρισκες τις μαμα κορδελες??? Και αν ναι απο που?

Ναι βρισκεις Ελλαδα, τουλαχιστον για την δικη μου την 738, βαζεις τον κωδικο της κορδελας στο google και σου βγαζει τα καταστηματα.

Εχουμε μια κορδελα, καινουργια κυλαει ελευθερα στο μηχανημα, χωρις να βρισκεις στα ρουλεμαν δεξια αριστερα.
Οταν τη βλεπουμε να πηγαινει λιγο δεξια αριστερα, τι φταιει?

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εχουμε μια κορδελα, καινουργια κυλαει ελευθερα στο μηχανημα, χωρις να βρισκεις στα ρουλεμαν δεξια αριστερα.
Οταν τη βλεπουμε να πηγαινει λιγο δεξια αριστερα, τι φταιει?

Βλεποντας την απο μπροστα η απο τα πλαγια? Σε καθε περιπτωση οι τροχαλιες ειναι το θεμα.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Σου μαγκωσε καπου?
Καινουργια λεμε

Βλεποντας την απο μπροστα η απο τα πλαγια? Σε καθε περιπτωση οι τροχαλιες ειναι το θεμα.

Απο εμπρος.

Έκκεντρη περιστροφή τροχαλίας,ή σκουπιδάκια στην περίμετρό της.Λέω εγώ τώρα..

Θα το ξανακοιταξω.

Αν απο θεμα ρυθμίσεων εισαι ενταξει καθώς και απο καθαριότητα στα λαστιχα οπως επισης αν το κανει στη συγκεκριμένη μονο τοτε εχει θεμα αυτη μονο και συνηθως στο σημείο που ειναι η ένωση. Και μιας και ειμαστε σε αυτη την κατηγορία γράφω κατι που μου συνέβη ωστε αν αντιμετωπίσει κάποιος το ιδιο να το κοιτάξει. Μου σταματούσε η κορδελα μολις πήγαινα να την "ταΐσω" λιγο πιο γρήγορα.. Δοκιμάζω στην αρχη αλλαγη κορδέλας νομίζοντας πως εχει χαλάσει.παλι τα ίδια.. Δοκιμάζω μετα αλλαγη πυκνωτη μιας και κατι αντιστοιχο ειχα πάθει στον τορνο,τα ίδια παλι! Για να μην μακρηγορώ μετα απο ελέγχους ρυθμίσεις κτλ τελικα ειχε χαλαρώσει απλως ο ιμάντας κίνησης!συμπερασμα να τον κοιτάμε που και που για να μην εχουμε θεματα..

Ωραιο βιντεακι.
Λεει καπου για το drift. Αυτο το θεμα εχω με τη δικια μου, metabo 261.
Υπαρχει καποιος τροπος να το αποφυγω;
Ειδα καποια αλλα βιντεο αλλά δεν γνωριζω καλα αγγλικα ωστε να καταλαβω.

Εγω θα ελεγα ότι ειναι γενικοτερα συνδυασμος σωστών ρυθμίσεων οδηγών και φράχτη/τραπεζιού -τανυσης της κορδελας καθώς και ακονισμενη/σε καλη καταςταςη κορδελα! Το φαρδος της κορδελας έρχεται σε συνδυασμό με το παχος του ξυλου προς κοπή.

Ωραιο βιντεακι.
Λεει καπου για το drift. Αυτο το θεμα εχω με τη δικια μου, metabo 261.
Υπαρχει καποιος τροπος να το αποφυγω;
Ειδα καποια αλλα βιντεο αλλά δεν γνωριζω καλα αγγλικα ωστε να καταλαβω.

Κάνε μια δοκιμή...
Σε χοντρό ξύλο τράβα με το μολύβι μια ευθεία γραμμή και προσπάθησε να την ακολουθήσεις αλλά ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ. Το αντίθετο δηλαδ απ´ότι λέει αυτός.
Στα λεπτά ξύλα ο οδηγός δουλεύει μιά χαρά. Στα χοντρά αλλάζουν τα κόζα, θέλει αργά και με πολύ προσοχή.