Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πρόσεχε Θείε Μπάμπη, η συγκεκριμένη πατέντα είναι πολύ επικίνδυνη όπως δηλαδή και οι υπόλοιπες αυτού του βεληνεκούς.
Επίσης το μηχανάκι θα το κάψεις πριν την ώρα του.
Για τέτοια χρήση μόνο με μηχανάκια 3.5-4 άλογα.

έχει δίκιο ο Νίκος, η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν είναι ασφαλής για κανέναν, υπάρχουν στο youtube πολύ καλύτερες στηρίξεις και πιο ασφαλείς.....αλλά σε όλες έχω δει κάτι γομάρια αλυσοπρίονα να δυσκολεύονται αρκετά στο κόψιμο...

Μπάμπη εχω συνεργάτη που έχει κορδέλα με βαγόνι και καταρράκτη. Αν έχεις κορμούς φόρτωσε τους και φύγαμε.

Ετσι κανουμε (Χαχαχαχαχαχαχα) σανίδες εδώ και παααααρα πολλα χρονια στην Αλασκα...
Ρίξτε μια μάτια στο discovery βρε...ολα εγω θα σας τα λεω... :-)

https://youtu.be/xdIoCBzadgw

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Ωραίος ο τύπος. Βέβαια πάρα πολύ δουλειά και βαριά όχι αστεία. Απλά ρε παιδιά το κάνει κομμάτια φρέσκο έτσι πρέπει δλδ πρώτα κομμάτια και μετά το ξεραινεις. (όχι πως πρόκειται ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο από περιέργεια ρωτάω)

ριξτε μια ματια στα παλια βιντεο του wranglerstar.....το χρησιμοποιει πολυ. (alaskan chainsaw mill)
επισης ψαξυε το λιγο για την αλυσιδα. η πιο στενη φορα, κατι διαφορετικο εχει για να μην ζοριζεται

http://alaskanmill.co.uk/chainsawmill-kits/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το βρηκα για την αλυσιδα ripping chain
https://logosol.com.au/support-contact/ripping-chains-bars-and-sprockets

Μπάμπη εχω συνεργάτη που έχει κορδέλα με βαγόνι και καταρράκτη. Αν έχεις κορμούς φόρτωσε τους και φύγαμε.

Μακράν η καλύτερη, ακριβέστερη (σε mm), οικονομικότερη και ασφαλέστερη μέθοδος.

Ακόμα περιμένουμε με τον Μπαμπη να κόψουμε εκείνη την ελιά.......

Επιπρόσθετα μπράβο για την βοήθεια προς τον Νίκο ο οποίος είχε απογοητευτεί!!!

Νίκο με νέο αέρα τώρα δωστου να καταλάβει!!!!

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ακόμα περιμένουμε με τον Μπαμπη να κόψουμε εκείνη την ελιά...

Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα, το ξύλο είναι εδώ.
Απο δω και πέρα περιμένω εντολές.

Όσο για την κατασκευή με το αλυσσοπρίονο δεν έχω σκοπό να κόβω σεκόγιες, για ταύλες 20-25 πόντους το θέλω.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο ξεχονδριστήρας.

Και πως στερεώνει το πριόνι στον οδηγό ??? Μάλλον θέλει δύο άτομα έναν να πιέζει τον οδηγό κάτω και να σούρνει και έναν να κρατάει το πριόνι

Η μαύρη χειρολαβή του δισκοπρίονου δένεται στο μεταλικό κάθετο στρατζαριστό.

Ακόμα περιμένουμε με τον Μπαμπη να κόψουμε εκείνη την ελιά.......

Επιπρόσθετα μπράβο για την βοήθεια προς τον Νίκο ο οποίος είχε απογοητευτεί!!!

Νίκο με νέο αέρα τώρα δωστου να καταλάβει!!!!
Γιατί ήρθατε και σας είπα δεν την κόβω?

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εγώ ότι ήταν να κάνω το έκανα, το ξύλο είναι εδώ.
Απο δω και πέρα περιμένω εντολές.

Όσο για την κατασκευή με το αλυσσοπρίονο δεν έχω σκοπό να κόβω σεκόγιες, για ταύλες 20-25 πόντους το θέλω.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο ξεχονδριστήρας.

Η μαύρη χειρολαβή του δισκοπρίονου δένεται στο μεταλικό κάθετο στρατζαριστό.

Τα 3-4 άλογα δεν είναι επαρκή για τις μεγάλες τάβλες που βλέπεις, γι αυτές από 7 άλογα και πάνω.

Ελπίζω να καεί το μηχάνημα πρωτού καείς εσύ! :)

Έχουν αρχίσει και μου μπαίνουν ιδέες.... :chinscratch:

saw1.jpg

board1.jpg

εγώ το δοκίμασα αυτό και παραλίγο να κάψω το αλυσοπρίονο. έκοψα δύο φέτες από φτελιά και τα παράτησα. καλύτερα το πριστήριο όπου και τελικά πήγα και το ευχαριστήθηκα, άνετα και ξεκούραστα και σε ότι πάχος θέλεις.