Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πολύ καλό.
Εγώ θα του περνούσα 1-2 χέρια βερνίκι εμποτισμού σε απόχρωση "Μύκονος" (μπλε σκούρο).
Βέβαια καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα χρώμα της αρεσκείας σου bondex premium που δεν μυρίζει καθόλου και είναι ταμάμ για παιδικά παιχνίδια.

ωραίο Κώστα. αν έχεις ξυλεία και τα εργαλεία.... και την όρεξη φυσικά κάνεις παπάδες.
πάντως στις παρουσιάσεις σου δεν βλέπω ίχνος από πριονίδι και αυτό μ αρέσει.

Παύλο σε ευχαριστώ. Η πριονοκορδέλα δεν βγάζει σχεδόν καθόλου πριονίδι κ βάζοντας κ την σκούπα στην υποδοχή είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

Τώρα που κοιτάω την πρώτη γάτα που είχα κόψει περισσότερο για νυχτερίδα μου κάνει!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικόλα ίσως πάω στα αρχικά χρώματα.

Για το Pm του φίλου. Κοίτα το βίντεο παρακάτω προσεκτικά. Όλα γίνονται ακόμα κ με σέγα. Δεν χρειάζεται να έχεις πριονοκορδέλα.

Ότι βρίσκω στο Internet τα ανεβάζω, δεν υπάρχουν μυστικά εδώ.

https://youtu.be/LRTNM0G8UY0

Φτάνοντας την Metabo BAS 318 στα όρια της.

Kοπή σύνθετης ξυλείας οξιάς πάχους 4,5 cm & ύψος 16,8 cm, οριακά να περνάει από τα ρουλεμάν αυτορύθμισης της κορδέλας.

Τα πήγε εξαιρετικά.

Ίσως ανεβάσω & ένα video (με χάλια εικόνα) από το κινητό αργότερα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Κάνε τώρα και τα μέσα.
Και το γράφω επειδή είχες πει πως δεν χρειάζεται επιτραπέζια σεγα όταν έχεις κορδέλα....
Χεχεχεχεχεχε

Δεν με παρακολουθείς σε όλα. Σου έχει πάρει τα μυαλά ο Ξεχονδριστήρας. Σε δικαιολογώ.

βλέπε post 411 & 412 παρόντος νήματος. --- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος --- Eίπαμε βολεύει αφάνταστα δεν καταργεί τα πάντα. Πάμε flame ? ? ? :flipout: :flipout: :flipout: Εσύ όταν βρεις χρόνο πλάνισε μου & αυτά στον Ξεχονδριστήρα να περάσω να τα πάρω :ernaehrung004:

Από τις λίγες κορδέλες που το μέγιστο ύψος είναι όντως μέγιστο και μάλιστα με πολύ σκληρό ξύλο!

επαναφέρω το θέμα της πριονοκορδέλλας , μιας και είχαμε μια συζήτηση σήμερα με κάτι φίλους.
Στα διάφορα φόρα υπάρχει προτίμηση σε κορδέλλες με σύστημα οδήγησης τριών σημειών - τροχών σε σχέση με το παλιό κλασσικό του ενός ράουλου και των δυο μεταλλικών μπλόκς (δεξιά και αριστερά της κορδέλας) .Ποια τα πλεονεκτήματα του κάθε συστήματος οδήγησης της διερχόμενης κορδέλας ? Αν ξέρει κανείς . Γιατί έχω την εντύπωση ότι το σύστημα τριών τροχών είναι καλύτερο αφού και λιγότερες τριβές δημιουργεί και δεν φθείρει την κορδέλα . Ενώ άλλο παιδί υποστήριζε ότι το κλασσικό σύστημα των δυο μπλόκς κρατάει πιο σταθερή την κορδέλα. Κάποια γνώμη ?

Ευχαριστώ για την απάντηση , βρήκα όμως λύση , το σύστημα οδήγησης με τα τρία ρουλεμάν είναι καλύτερο. Υπάρχει στο youtube σχετικό βίντεο από τον Peter Parfit ,ο οποίος κάνει μία παρουσίαση μιας κορδέλας Axminster , και εξηγεί τα πάντα.

Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ορίστε και το βίντεο. Ρίξτε του μια ματιά παιδιά , αξίζει :https://www.youtube.com/watch?v=pfBgc4rTiI0

Δημιουργησα λιγη πρωτη υλη με την πριονοκορδελλα σημερα για μικροκατασκευουλες.

Απο ενα μικρο κορμο οξιας διαμετρου 85μμ και μηκους ~30εκατοστων, βγηκε αρκετο πραμα με ελαχιστη φυρα.
Καμμια δεκαπενταρια σανιδακια με διαφορα παχη και 5-6 στρογγυλες φετες διαμετρου 85μμ, οσο και ο κορμος δηλαδη.

31845086754_05736a80d0_b.jpg

Καλώς ήλθες Μιχάλη,καί καλές κατασκευές -bye-
Τό "θηρίο" είναι αυτό ?

Thanks Δημητρη!
Ναι αυτο ειναι το 'θηριο' αλλα ειναι μονο 29 κιλα -τσεπης :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έφερα από Χιο ένα μικρό κορμουδακι 12 εκ διάμετρο.
Θα με βοηθήσεις να το κάνω σουβερακια?

Ναι, ανετα.
Αν βγουν της προκοπης, θα παρακρατησω και γω λιγα :))

Πρωινές ιχνηλασίες. Παίζοντας με την METABO BAS 318.

Με την λάμα των 6 mm παίρνει απίστευτα κλειστές στροφές, σαν να χορεύεις ζεϊμπέκικο ένα πράγμα.

Πήρα ένα κούτσουρο έξω από τον σωρό για να παίξω.
Τώρα τι (καυσο)ξύλο είναι αυτό & έχει τόσο ωραία νερά, δεν το γνωρίζω. Εδώ ζητάω την βοήθεια του κοινού.