Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Χαχαχαχα εσύ καλά τα λές και συμφωνώ απόλυτα !!!! ΑΛΛΑ το αυτοκίνητο το χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά η γυναίκα εγω μόνο το μηχανάκι ,άρα αν την αγοράσω τώρα θα πρέπει να ξαναχρησιμοποιήσω ασπίδα και κράνος και ευτυχώς γενικά μιλώντας δυστυχώς για την συγκεκριμένη περίπτωση αυτά τα ''εργαλεία'' εχω να τα χρησιμοποιήσω σχεδόν μια 10ετία !!!Απο την άλλη η γυναίκα δύστυχος οπλοφορεί άρα σχεδόν κάθε προσπάθεια άμυνας είναι χωρίς αποτέλεσμα , εκτός απο την ΥΠΟΜΟΝΉ που τελικά θα χρησιμοποιήσω για λίγο καιρό !!!!

Αφού στο τέλος θα στην κάνει δώρο (κ αυτήν) τι κάθεσαι σκάς?

Αλλαγη κορδελα των 12μμ πλατος με 16μμ πλατος, την μεγαλυτερη που βγαζει η Dewalt.
Σκοπος η πιο ευθεια και πιο γρηγορη κοπη. Η πριονοκορδελα παιρνει μεγεθη απο 3μμ εως 16μμ.

33639877933_c4ddbb918d_z.jpg

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις , πάνω που ήμουν έτοιμος να την αγοράσω , χάλασε το αμάξι (δίσκο πλατό και καμπάνα στο κιβώτιο) , και δυστυχώς θα πάει λίγο πίσω η αγορά , λογικά τον άλλο μήνα , όταν την αγοράσω θα σας ενημερώσω αναλυτικά !!!!
Μαλλον για τυχη σου χαλασε το αμαξι...
Την ειδα χτες στο leroy . Πιο ομορφη απο το προηγουμενο μοντελο, ακριβοτερη, αλλα παραμενει ενα παιχνιδι με λεπτη λαμαρινα για τραπεζι και ακομη και ο οδηγος της κορδελας που παει πανω κατω ειναι πλαστικος και δεν δεχεται βελτιωση με ρουλεμαν( εχει πυρους αριστερα δεξια ).
Το leroy την ειχε 139 . Εγω θα εκανα οικονομια για κατι καλυτερο...

Και εγώ σήμερα δοκίμασα μία aftermarket μαύρη κορδέλα πλάτους 15 mm για την Metabo BAS 318.
Τρομερό κόψιμο και απόλυτα ευθύ!
Καμία σχέση με την μανίσια η οποία και πήγε για πέταμα!

imageupload

Κόστος 15 / έκαστη από το τροχείο φίλου.

Φαινεται οτι ετσι ειναι σε ολες τις πριονοκορδελες, τις επωνυμες.
Οι λαμες που εχουν πανω τους κατα την αγορα, ειναι πραγματικα για τα μπαζα.

Οι ανταλλακτικες λαμες τους ομως ειναι αστερια.
Για λαμες no name δεν εχω αποψη, ομως νομιζω οτι δεν μπορουν να συγκριθουν με το μεταλλο της λαμας των dewalt η των metabo.

Φιλος στη Ρουμανια που εχει την μεγαλη metabo ειχε το ιδιο προβλημα με την αρχικη λαμα.
Με την ανταλλακτικη λαμα metabo ομως δουλευει αψογα μεχρι σημερα!!

Φαινεται οτι ετσι ειναι σε ολες τις πριονοκορδελες, τις επωνυμες.
Οι λαμες που εχουν πανω τους κατα την αγορα, ειναι πραγματικα για τα μπαζα.

Οι ανταλλακτικες λαμες τους ομως ειναι αστερια.
Για λαμες no name δεν εχω αποψη, ομως νομιζω οτι δεν μπορουν να συγκριθουν με το μεταλλο της λαμας των dewalt η των metabo.

Φιλος στη Ρουμανια που εχει την μεγαλη metabo ειχε το ιδιο προβλημα με την αρχικη λαμα.
Με την ανταλλακτικη λαμα metabo ομως δουλευει αψογα μεχρι σημερα!!

Εδώ είναι που κάνεις το λάθος. Καμία από τις εταιρείες που λες δεν φτιάχνουν κορδέλες.
Βάζουν απλά την στάμπα τους.
Οι no name που πήρα εγώ είναι γερμανικές και μαύρες (πολύ μεγαλύτερη αντοχή από τις απλές) και η τιμή λογική.

Απλά τις metabo κ.λπ. τις πληρώνεις χρυσάφι γιατί βγάζει και η εταιρεία (που μπορεί κάλλιστα να τις παίρνει από την "φτηνή" εταιρεία).

Εδώ είναι που κάνεις το λάθος. Καμία από τις εταιρείες που λες δεν φτιάχνουν κορδέλες.
Βάζουν απλά την στάμπα τους.
Οι no name που πήρα εγώ είναι γερμανικές και μαύρες (πολύ μεγαλύτερη αντοχή από τις απλές) και η τιμή λογική.

Απλά τις metabo κ.λπ. τις πληρώνεις χρυσάφι γιατί βγάζει και η εταιρεία (που μπορεί κάλλιστα να τις παίρνει από την "φτηνή" εταιρεία).

Θες να μου πεις οτι κανω λαθος οταν αγοραζω Dewalt που οντως βαζει την σφραγιδα της σε κατι, δηλαδη και την αξιοπιστια της.

Καλυτερα δηλαδη να αγοραζα ενα no name και να το ρισκαρα. Δεν μας τα λες καλα Νικ.

Η 16μμ κορδελα της dewalt ειναι μαυρη και μου κοστισε 12 ευρω σε ευκαιρια.

Ποια επεξεργασια εχει γινει στο τραπραζι, στα δοντια αυτης που πηρες και ποσο καιρο νομιζεις οτι θα διαρκεσει πριν φθαρει? Γνωριζεις?

Θες να μου πεις οτι κανω λαθος οταν αγοραζω Dewalt που οντως βαζει την σφραγιδα της σε κατι, δηλαδη και την αξιοπιστια της.

Καλυτερα δηλαδη να αγοραζα ενα no name και να το ρισκαρα. Δεν μας τα λες καλα Νικ.

Η 16μμ κορδελα της dewalt ειναι μαυρη και μου κοστισε 12 ευρω σε ευκαιρια.

Ποια επεξεργασια εχει γινει στο τραπραζι, στα δοντια αυτης που πηρες και ποσο καιρο νομιζεις οτι θα διαρκεσει πριν φθαρει? Γνωριζεις?

Θέλω να σου πω ότι οι καλές no name μπορεί να είναι καλύτερες από το brand name που παίρνεις το οποίο απλά βάζει την στάμπα του και τίποτε άλλο. Δεν ρισκάρεις τίποτε, δοκιμάζεις και συγκρίνεις. Εγώ επειδή βλέπω ότι από το μαγαζί του φίλου μου παίρνουν όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής κορδέλες και συνεχίζουν να παίρνουν πήρα και εγώ. Δεν βγάζω μάπα την Dewalt απλά λέω ότι την πληρώνεις άδικα.
Αν τώρα την πήρες με 12 ευρώ δεν το συζητάμε και ορθώς έπραξες αλλά για 30-35 ευρώ που ζητάνε οι απλές δεν θα τα έδινα ποτέ.

Μπορείς να ρωτήσεις και τον Παππού που πήρε no-name για την metabo και είναι πολύ πιο ευχαριστημένος από τις αυθεντικές.
Τέλος αν πάρεις no name από κατάστημα μπορείς να ζητήσεις ειδικό τρόχισμα και τσαπράζι (ανάλογα τι κάνεις).

Από αυτές που πήρα εγώ από το Τροχείο στην Θεσσαλονίκη είμαι πολύ ευχαριστημένος (ποιοτικά κ οικονομικά).

Καλα Νικο, κατσε να κανεις resawing καμμια ντουζινα σκληρα ξυλα υψους 15εκ, και μετα τα λεμε.
Αμα εχεις απαιτησεις απο την λαμα την πληρωνεις, οπως ολα τα καλα αναλωσιμα.

Αν ειναι να χρησιμοποιεις την κορδελα ως επι τω πλειστον σαν επιτραπεζια σεγα οπως ο Κωστας, παω πασο, εκει δεν ζοριζεται η κορδελα οσο οταν κοβεις εναν κορμο οξιας διαμετρου 15+ εκατοστων και τον κανεις σανιδες.

Επισης γιατι επαναλαμβανεις λανθανσμενα οτι οι επωνυμες εταιρειες βαζουν μονο την σταμπα?? Τεκμηριωσε το!
Aλλο το ατσαλι και οι προδιαγραφες της metabo αλλο αυτο που αγοραζεις απο τον εμπορα της γειτονιας. Read about it.

Παντως Χιώτη σε επαγγελματίες που πηγαίνω για να μου κόβουν ξύλα οι κορδέλες τους ειναι απο τροχεια και οχι κάποιες επώνυμες . Πως άλλωστε θα ηταν επώνυμη μια κορδέλα για 60αρα πριονοκορδελα κατασκευασμένη στην Ελλαδα απο λειβαδαρα και μαντα;

Μα μιλαμε αποκλειστικα για τις δικες μας κορδελες Δημητρη, τις ερασιτεχνικες!

Εδω λιμαρα λιγο τον οδηγο feather loc για να χωραει στη ραγα της κορδελας. Μια χαρα καθησε και οι κοπες πολυ καλες!
34334850781_bf3aabc247_c.jpg

Επισης βολευει πολυ και για resawing.
Eδω εκοψα τα σανιδακια οξιας παχους 18μμ, στη μεση. Μια χαρα!
34083411280_d78b02894a_c.jpg

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μα μιλαμε αποκλειστικα για τις δικες μας κορδελες Δημητρη, τις ερασιτεχνικες!

Εδω λιμαρα λιγο τον οδηγο feather loc για να χωραει στη ραγα της κορδελας. Μια χαρα καθησε και οι κοπες πολυ καλες!
34334850781_bf3aabc247_c.jpg

Επισης βολευει πολυ και για resawing.
Eδω εκοψα τα σανιδακια οξιας παχους 18μμ, στη μεση. Μια χαρα!
34083411280_d78b02894a_c.jpg
Μιχαλη, αυτο μπαινει στη μικρη σπροξον?

Oχι καθολου Νεκταριε, το αυλακι της προξον ειναι πολυ μικρο.
Επειδη ομως το τραπεζακι ειναι μικρο, κανεις δουλεια με μια γωνια μαραγκου απο αριστερα και ενα κομματι φελιζολ απο την αλλη.