Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλώς νά τήν δεχτείς Παναγιώτη,πολύ καλή επιλογή σέ όλα,εύχομαι καλές δημιουργίες πού είμαι σίγουρος ότι θά κάνεις.

Μαστορες, κατοχοι πριονοκορδελας, εχετε αλλαξει ποτε κορδελα?
Σημερα εκοβα κατι 2μισαρια πυκνογραμμωμενα πευκα και η κορδελα τα εβρισκε σκουρα καποιες στιγμες μεχρι που κοπηκε.

Πρεπει να την ειχα,παλι, λιγο παραπανω σφιγμενη :AFADF0:...
Τελος παντων, ειχα μια σπεερ και την αλλαξα!
Ευθυς αμεσος σαν να ειχα αλλο μηχανημα!
Δεν κολλησε πουθενα και συνεχισα τη δουλεια μου πανευκολα!
Ολοτε παλιοτερα που ειχα θεμα με την οξια οταν προσπαθησα να φτιαξω κουτακι, εφταιγε η κορδελα.
Η κορδελα γιατι εχει κοψει αρκετα σχετικα σκληρα ξυλακια στο προηγουμενο χρονο.
Χονδρικα συμπεραινω με τη χρηση που τις κανω, πως καθε χρονι θελει αντικατασταση η κορδελα, ειδικα με σκληρα ξυλα συχνοτερα.

.

Μήπως εκτός από τό τέντωμα ίσως παίζει ρόλο καί η ταχύτητα ?
Σέ ποιά ταχύτητα τήν έχεις όταν κόβεις,μήπως φούλ συνέχεια ?
Εγώ τήν έχω πάντα στήν 1 ταχύτητα όταν κάνω στροφές και ζορίζεται,καί στό 2 - 3 όταν πάει ευθεία,ποτέ παραπάνω.
Πάντος όπως τήν έχω δει τήν Proxxon μέ τίποτα δέν κόβει οξιά 8 cm γιά να φτιάξεις Band saw box,πρέπει νά καταλαβαίνουμε τά όρια τού μηχανήματος καί νά μήν τό υπερφορτώνουμε (85 watt μοτέρ έχει η μικρούλα) ,γιαυτό έφτιαξα band saw box από επιφάνεια ελάτης 72mm ,καί ένα κ/π οκουμέ στήν μέση 8 mm,συνολικό ύψος 8 cm.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μήπως εκτός από τό τέντωμα ίσως παίζει ρόλο καί η ταχύτητα ?
Σέ ποιά ταχύτητα τήν έχεις όταν κόβεις,μήπως φούλ συνέχεια ?
Εγώ τήν έχω πάντα στήν 1 ταχύτητα όταν κάνω στροφές και ζορίζεται,καί στό 2 - 3 όταν πάει ευθεία,ποτέ παραπάνω.
Πάντος όπως τήν έχω δει τήν Proxxon μέ τίποτα δέν κόβει οξιά 8 cm γιά να φτιάξεις Band saw box,πρέπει νά καταλαβαίνουμε τά όρια τού μηχανήματος καί νά μήν τό υπερφορτώνουμε (85 watt μοτέρ έχει η μικρούλα) ,γιαυτό έφτιαξα band saw box από επιφάνεια ελάτης 72mm ,καί ένα κ/π οκουμέ στήν μέση 8 mm,συνολικό ύψος 8 cm.

Σανιδα το γκαζι Δημητρη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλώς νά τήν δεχτείς Παναγιώτη,πολύ καλή επιλογή σέ όλα,εύχομαι καλές δημιουργίες πού είμαι σίγουρος ότι θά κάνεις.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.

Και ένα χρήσιμο βίντεο για όποιον δεν το έχει δει:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Σανιδα το γκαζι Δημητρη!

Νεκτάριε γιά δοκίμασε νά κόβεις μόνο στήν ταχύτητα 1,νά δείς άν θά σου ξανακόψει πριονοκορδέλα,γιατί ψιλιάζομαι ότι στίς μεγάλες ταχύτητες οι τριβές (τριβές όχι μόνο στό ξύλο,αλλά καί στά ρουλεμάν,καί σέ εκείνην τήν βίδα μέ τήν εγκοπή πού περνάει η πριονοκορδέλα κάτω από τό τραπέζι) είναι μεγαλύτερες,και η στενή κορδελίτσα 5 mm πού φοράει μήπως δέν αντέχει.

4 χρονια εγγυηση και δωρεαν μεταφορικα; Μεγαλο υψος κοπης και αρκετα watt. Αν και λιγο ακριβοτερη , δειχνει καλυτερη απο την αντιστοιχη einhell. Το τραπεζι λογικα ειναι το κλασικο αλουμινιου. Θα ηταν στις επιλογες μου .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προ

Moυ κανει εντυπωση που η Dewalt 738 που εχω εγω κοβει 155μμ υψος και αυτη με τα ιδια watt εισοδου κοβει 175μμ..
Εαν οντως ισχυει, προκειται για VFM πριονοκορδελα!

έχει χρειαστεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την εγγύηση από το μαγαζί αυτό?

δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά έχω φτάσει πολλές φορές να αγοράσω κάτι από εκεί και όλο κάνω πίσω....δεν ξέρω....η όλη εικόνα, η αίσθηση που παίρνω από το site, ο τρόπος που είναι στημένο, η παρουσίαση κλπ....μου κάνουν σαν τις κρέμες v1969 από το Ε....ελπίζω να μην περνάω τα εσκαμμένα...

Δεν εχεις αδικο.
Παντως μια φορα που τους ειχα παρει τηλεφωνο, το δωρεαν μεταφορικα σημαινει αποστολη στην αποθηκη τους στην Αθηνα, και οχι στο σπιτι.
Δεν ξερω αν αυτο εχει αλλαξει.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δεν εχεις αδικο.
Παντως μια φορα που τους ειχα παρει τηλεφωνο, το δωρεαν μεταφορικα σημαινει αποστολη στην αποθηκη τους στην Αθηνα, και οχι στο σπιτι.
Δεν ξερω αν αυτο εχει αλλαξει.

Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ πραγματοποιούμε ΔΩΡΕΑΝ αποστολή & αντικαταβολή ανεξαρτήτους βάρους με μεταφορική εταιρεία (παράδοση πεζοδρομίου!!).

[FONT=&quot]Τώρα, ΔΩΡΕΑΝ αποστολή και στα ογκώδη και βαριά προϊόντα ανάλογα με τον προορισμό.[/FONT]
  • Εξαιρούνται οι απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στις οποίες η αποστολή γίνεται κατόπιν συνεννόησης στην πλησιέστερη μεταφορική εταιρεία, η δωρεάν παραλαβή αφορά μέχρι το γραφείο της.

Γιαυτο δεν πρεπει να βγαζουμε γρηγορα συμπερασματα.

Η κορδελα εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα παντως σε αυτη την τιμη.
Η Μεταβο του Κωστα νομιζω ειναι σχεδον διπλη τιμη στα 800 ευρω.

Αν και είναι :offtopic:
Από το Mandis.gr είχα πάρει το κολωνάτο. Πήρα σε κινητό τηλέφωνο, που μου ειχε δώσει ο παππούς, παζάρεψα τιμή, 29 φτηνότερα αλλά παραλαβή από μεταφορική
στον Ρέντη. Καθόλου άσχημα.

Την metabo την είχα πάρει σε καλύτερη τιμή από την σημερινή & με extra δωράκια (& ο κυρ Βαγγέλης ο Σάμιος).

Για το Κρητικό μαγαζί έχω γράψει αρκετές φορές την άποψη μου.

Ευχαριστως να βαζω τονους, αλλα μονο απο υπολογιστη. Απο δω που γραφω, θα παρει ωρες μεχρι να γραψω το κειμενο που θελω.
Και μενα νομιζω δεν θα με χαλαγε μια einhell αλλα απο την αλλη ειμαι και της ποιοτητος...

4 χρονια εγγυηση και δωρεαν μεταφορικα; Μεγαλο υψος κοπης και αρκετα watt. Αν και λιγο ακριβοτερη , δειχνει καλυτερη απο την αντιστοιχη einhell. Το τραπεζι λογικα ειναι το κλασικο αλουμινιου. Θα ηταν στις επιλογες μου .

το τραπέζι λέει ότι είναι ατσάλινο αλλά διαφέρει το βάρος από πωλητή σε πωλητή. κάποιοι λένε 33 και άλλοι 70 κιλά και με αυτή την ονομασία δεν υπάρχει στο εξωτερικό.

Παύλο είναι μοντέλο που έχει καταργηθεί, οπότε θα την βρεις μόνο σε όσους τους έχει μείνει.

το τραπέζι λέει ότι είναι ατσάλινο αλλά διαφέρει το βάρος από πωλητή σε πωλητή. κάποιοι λένε 33 και άλλοι 70 κιλά και με αυτή την ονομασία δεν υπάρχει στο εξωτερικό.

Παύλο υπάρχει σαν Scheppach hbs 300.
Δες και στο Lefeld.de από όπου πήρα την δική μου Metabo.

Τα κόκκινα γράμματα λένε, από μετάφραση
Σημείωση: Λόγω του βάρους περίπου 76 kg, αυτό το πριόνι συγκράτησης αποστέλλεται από την υπηρεσία προώθησης. Η παράδοση γίνεται με τηλεφωνική συμφωνία μαζί σας.

Last edited:
Να προτιμας να εχουν τραπεζι απο χυτοσιδερο (cast-iron). Αυτη που εχει το μαγαζι , μπορει να ειναι και ατσαλινη, αλλα λογικα ειναι το λεπτο ατσαλι με αρκετα νερα απο κατω για αντοχη. Μπορει να με ξεγελαει και η φωτο και οντως να εχει καλυτερο τραπεζι . Πχ το ιδιο τραπεζι , χαμηλης ποιοτητας, εχουν και οι einhell. Σε αντιθεση με τις Boston και τα νεοτερα μοντελα scheppach.