Μαστορες, κατοχοι πριονοκορδελας, εχετε αλλαξει ποτε κορδελα?
Σημερα εκοβα κατι 2μισαρια πυκνογραμμωμενα πευκα και η κορδελα τα εβρισκε σκουρα καποιες στιγμες μεχρι που κοπηκε.
Πρεπει να την ειχα,παλι, λιγο παραπανω σφιγμενη :AFADF0:...
Τελος παντων, ειχα μια σπεερ και την αλλαξα!
Ευθυς αμεσος σαν να ειχα αλλο μηχανημα!
Δεν κολλησε πουθενα και συνεχισα τη δουλεια μου πανευκολα!
Ολοτε παλιοτερα που ειχα θεμα με την οξια οταν προσπαθησα να φτιαξω κουτακι, εφταιγε η κορδελα.
Η κορδελα γιατι εχει κοψει αρκετα σχετικα σκληρα ξυλακια στο προηγουμενο χρονο.
Χονδρικα συμπεραινω με τη χρηση που τις κανω, πως καθε χρονι θελει αντικατασταση η κορδελα, ειδικα με σκληρα ξυλα συχνοτερα.
.
Μήπως εκτός από τό τέντωμα ίσως παίζει ρόλο καί η ταχύτητα ?
Σέ ποιά ταχύτητα τήν έχεις όταν κόβεις,μήπως φούλ συνέχεια ?
Εγώ τήν έχω πάντα στήν 1 ταχύτητα όταν κάνω στροφές και ζορίζεται,καί στό 2 - 3 όταν πάει ευθεία,ποτέ παραπάνω.
Πάντος όπως τήν έχω δει τήν Proxxon μέ τίποτα δέν κόβει οξιά 8 cm γιά να φτιάξεις Band saw box,πρέπει νά καταλαβαίνουμε τά όρια τού μηχανήματος καί νά μήν τό υπερφορτώνουμε (85 watt μοτέρ έχει η μικρούλα) ,γιαυτό έφτιαξα band saw box από επιφάνεια ελάτης 72mm ,καί ένα κ/π οκουμέ στήν μέση 8 mm,συνολικό ύψος 8 cm.
Καλώς νά τήν δεχτείς Παναγιώτη,πολύ καλή επιλογή σέ όλα,εύχομαι καλές δημιουργίες πού είμαι σίγουρος ότι θά κάνεις.
Σανιδα το γκαζι Δημητρη!
Δεν εχεις αδικο.
Παντως μια φορα που τους ειχα παρει τηλεφωνο, το δωρεαν μεταφορικα σημαινει αποστολη στην αποθηκη τους στην Αθηνα, και οχι στο σπιτι.
Δεν ξερω αν αυτο εχει αλλαξει.
Ευχαριστως να βαζω τονους, αλλα μονο απο υπολογιστη. Απο δω που γραφω, θα παρει ωρες μεχρι να γραψω το κειμενο που θελω.
Και μενα νομιζω δεν θα με χαλαγε μια einhell αλλα απο την αλλη ειμαι και της ποιοτητος...
4 χρονια εγγυηση και δωρεαν μεταφορικα; Μεγαλο υψος κοπης και αρκετα watt. Αν και λιγο ακριβοτερη , δειχνει καλυτερη απο την αντιστοιχη einhell. Το τραπεζι λογικα ειναι το κλασικο αλουμινιου. Θα ηταν στις επιλογες μου .
το τραπέζι λέει ότι είναι ατσάλινο αλλά διαφέρει το βάρος από πωλητή σε πωλητή. κάποιοι λένε 33 και άλλοι 70 κιλά και με αυτή την ονομασία δεν υπάρχει στο εξωτερικό.
Να προτιμας να εχουν τραπεζι απο χυτοσιδερο (cast-iron). Αυτη που εχει το μαγαζι , μπορει να ειναι και ατσαλινη, αλλα λογικα ειναι το λεπτο ατσαλι με αρκετα νερα απο κατω για αντοχη. Μπορει να με ξεγελαει και η φωτο και οντως να εχει καλυτερο τραπεζι . Πχ το ιδιο τραπεζι , χαμηλης ποιοτητας, εχουν και οι einhell. Σε αντιθεση με τις Boston και τα νεοτερα μοντελα scheppach.το τραπέζι λέει ότι είναι ατσάλινο αλλά διαφέρει το βάρος από πωλητή σε πωλητή. κάποιοι λένε 33 και άλλοι 70 κιλά και με αυτή την ονομασία δεν υπάρχει στο εξωτερικό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.