Πριονοκορδέλες Ξύλου

Mπραβο Μπαμπη, αρχοντικο εργαλειο φαινεται και ωραια βαση!
Στη Dewalt η βαση στηριξης ειναι εξτρα και ζητανε 90 ευρω, οι τσιπηδες.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...στόρων?p=1058001017&viewfull=1#post1058001017

Τελικά το πινακάκι από πίσω τα λέει όλα για τα πάχη της κορδέλας !

Το κόκκινο σημάδι που σου δείχνει το σφίξιμο (την τάνυση) της κορδέλας ανάλογα με το πάχος της μην το πολύ εμπιστεύεσαι. Ειδικά όταν πάρεις κορδέλα του εμπορίου, θα πρέπει να βρεις μόνος σου το σωστό σφίξιμο.
Εντύπωση μου κάνει για τους κραδασμούς. Σε μένα δουλεύει σαν ραπτομηχανή "αθόρυβα", γουργουρίζει ευχάριστα & χωρίς ταλαντώσεις. Κάτι χοντρό σου ξεφεύγει.

Last edited by a moderator:
Πάμε στις εντυπώσεις τώρα.
Έβαλα τη κορδέλα στο ρεύμα και με πολύ περιέργεια περίμενα να τη δω να δουλεύει. Πιο πολύ ήθελα να την ακούσω παρά να τη δώ, ήθελα να ακούσω αν είναι αθόρυβη και πόσο.
Σ´ αυτό το κομμάτι, του θορύβου, το μηχάνημα τα πάει πάρα πολύ,καλά. Τα 98 db που αναγράφει στο σασί με προδιέθεταν για πιο πολύ θόρυβο, αυτό που άκουσα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
Η δυσάρεστη έκπληξη ήταν ο τρόπος λειτουργίας, πάρα πολύς κραδασμός. Για κάποια στιγμή τα είδα όλα.
Σκέφτηκα "κοίτα να δείς που δεν πήρα τη Makita γιατί φοβόμουνα τους κραδασμούς και με τιμώρησε, πήρα αυτή που κουνιέται πιο πολύ κι απ´ τον Αντρέα τη φτερού".
Ο κραδασμός ήταν τόσο έντονος που μετακινούσε τη κορδέλα σχεδόν 3 χιλιοστά δεξιά-αριστερά. Δεν έχω δεί άλλη Metabo να δουλεύει, δεν ξέρω αν υπάρχει κραδασμός ή όχι, αυτό όμως που έβλεπα για μένα ήταν απαράδεκτο.
Μετά από πολλές μικρορυθμίσεις στην κορδέλα και στα ρουλεμάν, τηλέφωνα στη Metabo κι αρκετά μπινελίκια κατάφερα να μείωσω τον κραδασμό στο μισό, ίσως και λιγότερο.
Ούτε αυτό βέβαια με ικανοποιεί, αλλά επειδή όσο πέρναγε η ώρα η κούραση και τα νεύρα μου μεγάλωναν, άρχισε και η βραχή, αποφάσισα να σταματήσω για σήμερα.
Αυτή τη στιγμή τα συναισθήματά μου είναι λίγο ανάμεικτα, πρώτη μου επαφή με την 318 θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Αιτια κραδασμων:
1. O ιμαντας ή γραναζι οδηγησης του μοτερ στον κατω τροχο. Αλλαγη ή καποιο σφιξιμο.
2. Ελλατωματικα λαστικα στους τροχους που κρατανε την κορδελα.
3. Χαλαροι τροχοι και ελεγχος ρουλεμαν.
4. Μη καλιμπραρισμενοι τροχοι
5. Μη σωστη τοποθετηση κορδελας. Ρυθμιση τεντωματος και "πατημα" στους οδηγους κατω -πανω.
6. Μη καλα τοποθετημενο τραπεζι.

Μιας και μιλαμε για σοβαρο εργαλειο και καινουριο θα ελεγα να ασχοληθεις με το 1, 3, 5, 6 .

Και πάλι καλοδούλευτη Μπάμπη,μήν απογοητεύεσαι καί εγώ πιστεύω ότι είναι κάποιο θέμα ρύθμισης.
Είχες συνηθίσει τήν Proxxon πού έχει μηδέν κραδασμούς καί σού φαίνεται κομπρεσέρ η Metabo,είναι εδώ καί ο Παππούς Κώστας νά σέ βοηθήσει πού τήν γνωρίζει καλά τήν πριονοκορδέλα.
Πάντως θά έχει κάποιους κραδασμούς είναι ένα "θηρίο' 80 κιλά καί μέ 900 watt μοτέρ.

YΓ : Αααα κοίτα καί τό λάστιχο τής βρύσης ανοίγοντας τήν βρύση άν έχει κοπεί καί έχει κάπου διαρροή,γιατί από τό νά τήν μοντάρεις γρήγορα καί επάνω στά νεύρα σου,ούτε πού είδες όταν τήν σήκωσες ότι πατάει μέσα στήν κουλούρα τού λάστιχου.-bye-

Nαι, κατι χοντρο ξεφευγει. Οπως τα καλυμματα στα ποδαρακια που φαινεται, τουλαχιστον στην φωτο, οτι δεν εχουν μπει ολα.
Ισως να μην παταει σωστα κιολας, αν δεν ειναι ισιο το δαπεδο.

Απο κει και περα πρεπει να δεις με το ματι αν γυριζουν σωστα και ελευθερα οι τροχοι, χωρις την κορδελα.

Καλύματα στα ποδαράκια δεν έχει, έχει μόνο ένα τροχό λαστιχένιο για ρύθμιση σε περίπτωση που το έδαφος είναι ανώμαλο.
Η κορδέλα ξεκινάει κανονικά και μόλις ανέβουν οι στροφές αρχίζει το τρέπουλο.
Δηλαδη, Κώστα, όταν η δική σου δουλεύει θα μπορούσες πχ νε έχεις ακουμπήσει τον καφέ σου στο πάνω μέρος της χωρίς να σου πέσει;

Ακριβώς αυτό ήθελα να στο γράψω από πριν.
Τώρα να είσαι τόσο "τυχερός" κ να έχεις πέσει σε αζυγιστάθμιτη τροχαλία δεν θέλω να το πιστέψω.

Τη παιδεύω και με παιδεύει... Δεν θα της περάσει όμως...:furious3:

Για δές... Αν μπορείς να καταλάβεις βέβαια από τόσο μικρό δείγμα... Να το παλέψω κι άλλο;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν μ αρέσει ακόμα. Σαν κάτι να κλαμπανιζει. Εμένα δεν με βασάνισε καθόλου. Περισσότερο με κούρασε η συναρμολογηση της βάσης κ τίποτα άλλο.
Κ με τον Βαγγέλη τον Σάμιο που μιλήσαμε δεν του έκανε το παραμικρό. Αν έχεις άλλη κορδέλα δοκίμασε την μην τυχόν είναι στραβοκολλημενη η κορδέλα.

Θα δοκιμάσω αύριο που θα παραλάβω κορδέλες. Η αλήθεια είναι οτι έχω σπαστεί αρκετά.

Αυτές οι κορδέλες δεν δουλεύουν στην Αττική ...ενώ εδώ είναι δοκιμασμένες ...στείλε την κάτω να την δοκιμάσω εγώ. :flipout::flipout:
Μάστορα ...αποκλείεται τέτοιο μηχάνημα να κουνάει. Έκανες την πονηρή και μαστορική σκέψη να την δουλέψεις χωρίς κορδέλα επάνω για να αποκλίσεις το σύστημα κίνησης ...μοτέρ -ιμάντα -κάτω τροχαλία-βάση-ποδαράκια ??

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αυτές οι κορδέλες δεν δουλεύουν στην Αττική ...ενώ εδώ είναι δοκιμασμένες ...στείλε την κάτω να την δοκιμάσω εγώ. :flipout::flipout:
Μάστορα ...αποκλείεται τέτοιο μηχάνημα να κουνάει. Έκανες την πονηρή και μαστορική σκέψη να την δουλέψεις χωρίς κορδέλα επάνω για να αποκλίσεις το σύστημα κίνησης ...μοτέρ -ιμάντα -κάτω τροχαλία-βάση-ποδαράκια ??

Με προσβάλεις... :grandpa:
Ηταν το πρώτο πράφμε που έκανα. Όλα άψογα χωρίς κορδέλα, το ψάρι βρωμάει απ´το κεφάλι...:flipout:

Αυτό είναι ευχάριστο !!! Τα άλλα διορθώνονται ...κάποια ..... θα έχεις κάνει στην συναρμολόγηση :flipout::flipout: ή ακόμα πιο καλό να φταίει η κορδέλα.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Με προσβάλεις... :grandpa:
Ηταν το πρώτο πράφμε που έκανα. Όλα άψογα χωρίς κορδέλα, το ψάρι βρωμάει απ´το κεφάλι...:flipout:

Το πνευμα της makita ειναι που εχει δαιμονισει το μηχανημα! Αλιμκαι τρισαλι που ξεφυγες απο τον δρομο της...

Για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά. Στην Αμερική η κορδέλα πρέπει να περνάει το τεστ του κερματος.. βάζουν ένα κερμα όρθιο στην εσωτερική πλευρά του τραπεζιού ώστε να είναι στο κέντρο της κορδέλας και να μένει όρθιο....

Μπάμπη επειδή σε ξέρω...μέσα στην συσκευασία εκτός από την πριονοκορδέλα έχει και ένα λευκό βιβλιαράκι που ονομάζεται εγχειρίδιο χρήσης, κοινός user manual. Το άνοιξες να το διαβάσεις το μαμιμένο:flipout:

RTFM!