Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μπάμπη επειδή σε ξέρω...μέσα στην συσκευασία εκτός από την πριονοκορδέλα έχει και ένα λευκό βιβλιαράκι που ονομάζεται εγχειρίδιο χρήσης, κοινός user manual. Το άνοιξες να το διαβάσεις το μαμιμένο:flipout: RTFM!
Μη καρφώνεις.. :flipout:
Για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά. Στην Αμερική η κορδέλα πρέπει να περνάει το τεστ του κερματος.. βάζουν ένα κερμα όρθιο στην εσωτερική πλευρά του τραπεζιού ώστε να είναι στο κέντρο της κορδέλας και να μένει όρθιο....
Αυτό δε είναι λάδι στη φωτιά, μάλλον βούτυρο στο ψωμί μας θα το έλεγα. Απλά στο Avclub έχουμε πιο πολλές απαιτήσεις. :Banane0:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μπάμπη σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό.Ο θόρυβος κατ'αρχήν.Μήπως στην έδραση του μοτέρ υπάρχει χαλαρή βίδα/ες;

Νίκο ξεγελάει ο θόρυβος, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος σ´ αυτό ο κομμάτι.
Απλά επειδή είμαι σ´ ενα πολύ κλειστό χώρο και το τηλέφωνο πολύ κοντά στο μοτέρ ακούγεται υπερβολικά, κι όπως είπα και πρίν, σε ξεγελάει. Συν βέβαια κάποιο γρέζι απ´ την επαφή της κορδέλας σε κάποιο ριυλεμάν που θα ρυθμιστεί βεβαίως.

Μιχάλη δεν είμαι ακόμα απόλυτα ευχαριστημένος, η κορδέλα μεταδίδει καραδασμό, έστω κι αυτό το λίγο.
Αύριο θα δοκιμάσω και με καινούρια κορδέλα να δω τι παίζει. Το ιδανικό θα είναι να τη φέρω στο επίπεδο που λειτουργεί όταν δεν φοράει την κορδέλα.

Όπως είπε και ο Πετειναράκης, ο θόρυβος που ακούγεται δεν μ αρέσει.
Δεν μιλάω για dB. Σαν κάτι να μην δουλεύει σωστά.

Δοκίμασα και με την καινούρια κορδέλα χωρίς να αλλάξει κάτι σημαντικό.
Έχει βελτιωθεί σημαντικά βέβαια αλλά κάποιες στιγμές κάτι σαν να συντονίζει κι αρχίζει το ψιλοτρέμουλο. Μπορεί να δουλεύει πολύ ομαλά κι όταν την κλείσεις και την ξανανοίξεις να εμφανιστεί ξανά.
Δεν είναι πρόβλημα του μηχανήματος, θέμα ρεγουλαρίσματος είναι αλλά μάλλον φταίει και η αρρώστεια η δική μου που νομίζω οτι μια πριονοκορδέλα μπορεί να δουλέψει σαν μηχανουργικός τόρνος.
Άλλαξα κορδέλα, έβγαλα τη μαμίσια των 12mm κι έβαλα τη καινούρια 16mm κι όταν βαρέθηκα με τα ρεγουλαρίσματα έκοψα μερικά ξυλαράκια για στυλο-δωράκια...

Attachments

• image_6483441(1).jpg
    image_6483441(1).jpg
    238.1 KB · Views: 127
Έχεις την πρώτη ύλη, την κόβεις όπως κ ότι θες, τορνιρεις ότι θες, Ε ! τι άλλο θες.
Δώσε πόνο στο λαό σου.

Μπάμπη τσέκαρε μία μία καί τίς οπτικές βίδες πού βλέπεις άν είναι καλά σφιγγμένες,καί επίσης άν καί θά τό έχεις κάνει ήδη πιστεύω,χαλάρωνε καί σφίγγε σταδιακά τήν κορδέλα ανεβάζοντας-κατεβάζοντας τήν επάνω τροχαλία.Eπίσης οι αποστάσεις κορδέλας - ρουλεμάν νά είναι οι σωστές όπως τά αναφέρει τό manual.
Σίγουρα κάποια ρύθμιση είναι,καί μήν ξεχνάς δέν είναι Proxxon πού δουλεύει λές καί είναι πακτωμένη επάνω στόν πάγκο.

Αν καί μέχρι τώρα πού τα γράφω θά τήν έχεις κάνει κανόνι.Αντε καί καλές δημιουργίες.-bye-

...όπως τά αναφέρει τό manual.
Ποιό; :hmmmm2:
Έχεις την πρώτη ύλη, την κόβεις όπως κ ότι θες, τορνιρεις ότι θες, Ε ! τι άλλο θες. Δώσε πόνο στο λαό σου.
Τι άλλο θέλω; Όταν λασκάρω λίγο κι αρχίσει να βαράει το τηλέφωνό σου θα δείς τι θέλω. :flipout: Τα πατερνάκια σου θέλω...

Last edited by a moderator:
Τι άλλο θέλω;
Όταν λασκάρω λίγο κι αρχίσει να βαράει το τηλέφωνό σου θα δείς τι θέλω. :flipout:
Τα πατερνάκια σου θέλω...

Ότι θέλεις, αρκεί να λασκάρω λίγο. Όντως σε κουτάκια δεν έχεις κάνει την εμφάνιση ακόμα.

Για προπόνηση πάρε από εδώ:

https://www.google.gr/search?q=band...kLLXAhXFF5oKHdOyC4YQ_AUICigB&biw=1366&bih=637

Αφού το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν έχει κορδέλα επάνω θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τους τροχους.... συνήθως ο επάνω σε φτηνά μοντέλα παίζει ελάχιστα στον άξονα...το απ εύχομαι. Και θα κοιτούσα και την μετάδοση κίνησης από το μοτέρ στον κατω άξονα.

Αν ηλταν η μετάδοση κίνησης δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται και χωρίς την κορδέλα πάνω;
Η τροχαλία πάνω δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, δεν έχει καθόλου τζόγο και σε πλήρη περιστροφή έχει σχεδόν μηδενική απόκλιση δεξιά-αριστερά.
Την περίπτωση να μην είναι σωστά ζυγοσταθμισμένη δεν μπορώ να την ελέγξω, το θεωρώ όμως λίγο απίθανο.
Ό,τι κι αν είναι πάντως είναι ελάχιστο, και το ξέρω οτι θα με παιδέψει μέχρι να το βρώ αλλά στο τέλος θα φτιαχτεί, είμαι σίγουρος.

Μπαμπη αφου εχεις τον "γραφτη" για τον μηχανουργικο τορνο δες τςς με αυτον τις τροχαλιες ωστε αν αποκλεισεις το ενδεχομενο τροχαλια.

Αν ηλταν η μετάδοση κίνησης δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται και χωρίς την κορδέλα πάνω;
Η τροχαλία πάνω δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, δεν έχει καθόλου τζόγο και σε πλήρη περιστροφή έχει σχεδόν μηδενική απόκλιση δεξιά-αριστερά.
Την περίπτωση να μην είναι σωστά ζυγοσταθμισμένη δεν μπορώ να την ελέγξω, το θεωρώ όμως λίγο απίθανο.
Ό,τι κι αν είναι πάντως είναι ελάχιστο, και το ξέρω οτι θα με παιδέψει μέχρι να το βρώ αλλά στο τέλος θα φτιαχτεί, είμαι σίγουρος.
Σωστο και αυτο.
Δυο πραγματα αναβαθμιζουν παντως πρωτα για μειωση κραδασμων. Τον ιμαντα κινησης και τα λαστιχα των τροχων που μπορει ακομη και απο το εργοστασιο να μην εχουν μπει καλα και χαλανε το ζυγισμα και το πατημα της κορδελας.

Τώρα σκέφτομαι μήπως με την πρώτη ευκαιρία πρέπει κάνω τράμπα τις τροχαλίες. Να βάλω την πάνω κάτω και να δοκιμάσω, χωρίς κορδέλα πρώτα, αν έχω κραδασμό ή όχι. Αν έχω βρήκαμε τον φταίχτη, αν δεν έχω το ψάχνω παραπέρα.
Το κακό είναι οτι οι φίλοι που έχουν Metabo στην Αθήνα έχουν την 316 κι ο Κώστας είναι μακρυά. Να δω ρε παιδί μου μήπως αυτή είναι η φυσιολογική της λειτουργία κι εγώ κυνηγάω ανεμόμυλους;