Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εχω σχεδόν παρει την αποφαση να αγορασω μια πριονοκορδελα μετα τις γιορτές. Λογω σφιχτου μπατζετ ειχα σχεδον καταληξει στη μικρη einhell μεχρι που επεσε στο ματι μου και αυτη
https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-basa1-professional.html
Μου αρεσε σ'αυτη το γεγονός οτι κοβει 10cm σε σχεση με την αλλη που κοβει 8. Η ερώτηση ειναι αξιζει να δωσω τα λιγα παραπανω χρηματα γι'αυτη η να μεινω στην -δοκιμασμενη- einhell?

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχει αρκετά βίντεο στο σωλήνα για να πάρεις μια ιδέα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εχω σχεδόν παρει την αποφαση να αγορασω μια πριονοκορδελα μετα τις γιορτές. Λογω σφιχτου μπατζετ ειχα σχεδον καταληξει στη μικρη einhell μεχρι που επεσε στο ματι μου και αυτη
https://www.lefeld.de/scheppach-bandsaege-basa1-professional.html
Μου αρεσε σ'αυτη το γεγονός οτι κοβει 10cm σε σχεση με την αλλη που κοβει 8. Η ερώτηση ειναι αξιζει να δωσω τα λιγα παραπανω χρηματα γι'αυτη η να μεινω στην -δοκιμασμενη- einhell?

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εγω την scheppach θα αγορασω. Απο τοτε που την κοιταω η τιμη της εχει πεσει 6 σε ενα μηνα. Καμια σχεση με την einhell. Καλυτερο τραπεζι, υψος κοπης , μεταλλικο οδηγος και οχι πλαστικος οπως της einhell. Απλα θα πρεπει να κανεις παραγγελια για κορδελες γιατι 1. δεν βρισκεις Ελλαδα 2. Φτηνες του amazon δεν ερχονται Ελλαδα 3. Αυτες που ερχονται ειναι πολυ ακριβες.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Και εγω την scheppach θα αγορασω. Απο τοτε που την κοιταω η τιμη της εχει πεσει 6 σε ενα μηνα. Καμια σχεση με την einhell. Καλυτερο τραπεζι, υψος κοπης , μεταλλικο οδηγος και οχι πλαστικος οπως της einhell. Απλα θα πρεπει να κανεις παραγγελια για κορδελες γιατι 1. δεν βρισκεις Ελλαδα 2. Φτηνες του amazon δεν ερχονται Ελλαδα 3. Αυτες που ερχονται ειναι πολυ ακριβες.

Και γω! :flipout:
Εχουνε feedback απο δαυτη?
Σε σχεση νε τι mb240 proxxon και τη metabo 261 που τοποθετειται απο θεμα δυναμικοτητος αλλα και ποιοτητος φυσικα?
Edit: αμα θελετε απαντατε γιατι τωρα ειδα το youtube.. :BDBDG54:

η μικρή metabo είναι πολύ καλή , καλύτερη από την προηγούμενη σειρά 260. Από τότε που την metabo την αγόρασε η Hitachi έχει βελτιωθεί πολύ. Μεταξύ sheppach και einhell θα προτιμούσα την sheppach . Από sheppach έχω ένα μικρό παγκοπρίονο , πολύ "καθαρό" εργαλείο και προσεγμένο , λαμβάνοντας υπόψη πάντα την κατηγορία τιμής . Την einhell ποτέ δεν την συμπάθησα . Καλές κορδέλλες (Κίνα φασόν ) βγάζει και η Record power , αλλά δεν ξέρω αν τις βρίσκεις στο ελλαδιστάν.

Κορδέλες βρισκεις στο ebay ή απο το troxeioshopστη θεσσαλονίκη.
Δώσε βάση μόνο τι θα κάνεις να πάθει κάτι.Πού θα την πας και άν ισχύει η εγγύηση στην Ελλάδα.

παλιά τις είχε ο Νικολάου στο Κορωπί ,Κυριάκο . Αν τις σταμάτησε είναι ένα θέμα , και όντως θέλει προσοχή.

Εγώ είχα ρωτήσει την εταιρεία και μου είπαν ότι αντιπρόσωπος είναι ο Νικολάου στην Ελλάδα. Άλλα ανταλλων δηλαδή.

Η τιμή της Scheppach από το γερμανικό μαγαζί είναι αρκετά δελεαστικη, πόσο μαλλον αν συγκριθεί με την τιμή απο ελληνικά μαγαζιά. Κι εγω το σκεφτομαι σοβαρα.

Μια τελευταία ρυθμισούλα σήμερα...
Νομίζω οτι από κραδασμούς είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, απο δω και πέρα πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει βελτίωση.
Το μονόευρο έπεσε επειδή σκούτησα τον πάγκο με το χέρι μου κατα λάθος καθώς τραβούσα το video.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σ´ ευχαριστώ Κωστή. Είχα πεισμώσει όμως μ´ αυτή την ιστορία, δεν ήταν φυσιολογικό.

Αντώνη δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, είναι όλες οι μικρο-ρυθμίσεις μαζί. Τροχαλίες, ρουλεμάν, τάνυση κορδέλας κλπ.
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή συναρμολόγηση πάγκου και βάσης της κορδέλας (εσύ δεν έχεις βάση) ώστε να κάτσουν και να βιδωθούν σωστά. Ένα λάθος σφίξιμο, ένα μικρό πετσικάρισμα, έστω και ελάχιστο, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Εγώ συγκεκριμένα, στην τελευταία και πιο καθοριστική ρύθμιση, αναγκάστηκα να ξαπλώσω στο πάτωμα, πάνω σε μαξιλάρια, την κορδέλα να ξεσφίξω τη βάση και να την ξανασφίξω με πολύ προσοχή, σθγά-σιγά και περιμετρικά.

Αντώνη δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, είναι όλες οι μικρο-ρυθμίσεις μαζί. Τροχαλίες, ρουλεμάν, τάνυση κορδέλας κλπ.
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η σωστή συναρμολόγηση πάγκου και βάσης της κορδέλας (εσύ δεν έχεις βάση) ώστε να κάτσουν και να βιδωθούν σωστά. Ένα λάθος σφίξιμο, ένα μικρό πετσικάρισμα, έστω και ελάχιστο, μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.
Εγώ συγκεκριμένα, στην τελευταία και πιο καθοριστική ρύθμιση, αναγκάστηκα να ξαπλώσω στο πάτωμα, πάνω σε μαξιλάρια, την κορδέλα να ξεσφίξω τη βάση και να την ξανασφίξω με πολύ προσοχή, σθγά-σιγά και περιμετρικά.

Εκεί θα θέλαμε μια φωτο σε αυτήν την θέση !

Εκεί θα θέλαμε μια φωτο σε αυτήν την θέση !

Ήταν όντως για γέλια η φάση...Η κυρία μου όταν με είδε γούρλωσε τα μάτια.
- Τι τη κάνεις τώρα, μου λέει, τη ξεγεννάς; :flipout:

Πάλι καλά αφού δεν σου είπε ότι την απατάς με την metabo.