Πριονοκορδέλες Ξύλου

Βάλε την επάνω ξανά, ρύθμισε τους οδηγούς ρουλεμαν κ με το χέρι γύρνα την επάνω τροχαλια. Θα σου δείξει άμεσα αν την κρατάει στο κέντρο της. Το κόκκινο σημάδι να είναι στην ρύθμιση σφιξιματος για το αντίστοιχο πλάτος. Πριν βάλεις ρεύμα με δύο τρεις περιστροφές θα έχεις βγάλει άκρη.

Νταξει, μετα απο ενα παγωμενο καφε ανασυνταχθηκε το μυαλο και εγινε αριστη ρυθμιση σε ελάχιστα λεπτα.

Παπου δεν εχει ενδειξεις η δικια μου.

Τελικα εχει δουλεια νομιζω να ρυθμιστει σωστα μια κορδελα, κυριως για να μην φευγει απο τη θεση της, οταν δεν εχει εχει πατουρα για τη κορδελα. Ολες οι κορδελες ετσι ειναι, χωρις πατουρα, απλα καθονται στη περιφερεια του τροχου?
Μετα τη πρωτη, ας που ρυθμισει εκοψα μερικα δοκιμαστικα και μου τη πεταξε πισω στην επανω πλευρα και εμπρος στη κατω πλευρα...
Την ξαναρυθμισα και εκοψα το κατωθι χωρις να φυγει απο τη θεση της.

Παντα αναφερομαι στην 6mm κορδελα κοπης απο τροχειοσοπ.
Εσεις ποσο κλειστα μπορειτε να πατε με τη στενη κορδελα?

ΥΣ . Ας κανει καποιος merge τα ποστ μου.

Last edited by a moderator:
νομίζω για τόσο κλειστές κοπές θες 3mm κορδέλα. Αλλά τόσο λεπτή κορδέλα μπορείς να την φορέσεις στην συγκεκριμένη πριονοκορδέλα? Τα 6 mm νομίζω είναι πολύ χοντρά για τόσο λεπτοδουλειά.

Η 6-άρα δεν θα σου καθήσει εύκολα πάνω στη πατούρα, κέντρο.
Δεν πειράζει αν ξεφύγει και λίγο, δύςκολα να τα καταφέρεις να σταθεί πάνω στην κούρμπα.
Αυτή είναι μια δική μου δοκιμή όταν την πρωτοπήρα. Δεν μέτρησα ακριβώς αλλά μπορείς να καταλάβεις στο περίπου.

attachment.php

Tips για τη πριονοκορδελα!
Οπως ο μεγιστος μαιστρος της κορδελας, Μπαμπης, χρησιμοποιουμε ενα μολυβι με μαλακη κεφαλι ως ζμπρωχτηρι με το ενα χερι αποφευγοντας πιθανη στενη επαφη 3ου τυπου.

Επισης κοβοντας εν μερη μια αλλη επιφανεια και στερεωνοντας την με ταινια δημιουργουμε μια zero clearence κατασταση.

Ακομη, με ενα μαγνητι στερεωνουμε τα αλλενοκλειδα ρυθμισης των οδηγων. Ετσι ειναι αμεσα προσβασιμα.

Aσε τα μολυβια Νεκταριε και φτιαξε κανα σωστο ζμπρωχτηρι με μακρυα λαβη και σωστη επιφανεια επαφης με το ξυλο!

Σημερα με επιασε η προκοπη και καθαρισα τις πριονοκορδελες :)
H μικρη ειναι μια απολαυση να την πασπατευεις. Η μεγαλη ειναι βαρετη.

40859868685_4b4975223f_c.jpg

Τον πιο πολυ χρονο μου πηρε να καθαρισω το καουτσουκ στις τροχαλιες της DeWalt. Eκει μαζευει πολυ πραμα ιδιως αν κοβονται ξυλα με ρετσινι οπως πευκο και ελατο. Θελει βουρτσακι και ψιλο γυαλοχαρτο. Το γυαλοχαρτο σφουγγαρι με εχει βολεψει πολυ. Ρυθμισεις στους οδηγους δεν χρειαστηκαν, απλα τσεκαρα μηπως εχουν φθαρει απο την τριβη και πρεπει να ρυθμιστουν λιγο πιο μεσα, η εχει χαλαρωσει η αλενοβιδα που τους συγκρατει.

Οι τροχαλιες της Proxxon δεν εχουν καουτσουκ εκει που παταει η κορδελα. Ειναι ενα ειδος σκληρου υλικου που δεν λερωνει ευκολα ουτε κολλαει πανω τιποτα. Απο τις πιο ευχαριστες αγορες εργαλειων που εχω κανει!

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Aσε τα μολυβια Νεκταριε και φτιαξε κανα σωστο ζμπρωχτηρι με μακρυα λαβη και σωστη επιφανεια επαφης με το ξυλο!

Σημερα με επιασε η προκοπη και καθαρισα τις πριονοκορδελες :)
H μικρη ειναι μια απολαυση να την πασπατευεις. Η μεγαλη ειναι βαρετη.

40859868685_4b4975223f_c.jpg

Τον πιο πολυ χρονο μου πηρε να καθαρισω το καουτσουκ στις τροχαλιες της DeWalt. Eκει μαζευει πολυ πραμα ιδιως αν κοβονται ξυλα με ρετσινι οπως πευκο και ελατο. Θελει βουρτσακι και ψιλο γυαλοχαρτο. Το γυαλοχαρτο σφουγγαρι με εχει βολεψει πολυ. Ρυθμισεις στους οδηγους δεν χρειαστηκαν, απλα τσεκαρα μηπως εχουν φθαρει απο την τριβη και πρεπει να ρυθμιστουν λιγο πιο μεσα, η εχει χαλαρωσει η αλενοβιδα που τους συγκρατει.

Οι τροχαλιες της Proxxon δεν εχουν καουτσουκ εκει που παταει η κορδελα. Ειναι ενα ειδος σκληρου υλικου που δεν λερωνει ευκολα ουτε κολλαει πανω τιποτα. Απο τις πιο ευχαριστες αγορες εργαλειων που εχω κανει!

Μικρη...πασπατευεις...ακουγεται καπως...:grandpa:

:flipout:

Ζμπρωχτηρι θα φτιαξω αλλα ο μπαρμπα ντιρεστας ετσι τη δουλευει εκει στα ξενα.

Ο μπαρμπα Dichange κανει show και εχει και καμμια χιλιαδα κατασκευες στην καμπουρα του, εχει πλεον δαμασει την κορδελα του :)

Μιχάλη η καθαριότητα είναι μισή Αρχοντιά,η άλλη μισή είναι το πλήρης εργαστήριο :grinning-smiley-043

Eγώ γιά mini σπρωχτήρι σέ μικρά ξυλάκια στήν πριονοκορδέλα Proxxon καί στό μικρό παγκοπρίονο Proxxon KS230 έχω φτιάξει μέ τήν μικρή επιτραπέζια σέγα από πηχάκι 1 cm X 1 cm το παρακάτω μέ σχισμή γιά να πιάνει καλά,καί να οδηγεί τό ξύλο.

sproxt10.jpg

χεχε, βαρετη δεν εννοουσα στην χρηση, αλλα στο πασπατεμα, αναφορικα με τις ρυθμισεις και τον καθαρισμο :))

Δημητρη φαινονται πολυ βολικα τα ξυλακια!

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Θελω να παρω την ιδια απο Lefeld.de
Τι σου απαντησαν τελικα και τι ισχυει με την εγγυηση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Θελω να παρω την ιδια απο Lefeld.de
Τι σου απαντησαν τελικα και τι ισχυει με την εγγυηση

Αν αναφερεσαι σε μενα, δεν εχω λαβει απαντηση απο κανεναν εδω και δυο βδομαδες.
Εχω κανει dispute στο paypal.αναμενω λιγο ακομη.
Αλλα μαλλον οι γερμαναραδες δεν ξερουν αγγλικα.

Καλησπέρα!απορια εγκυκλοπαίδικης φυσεως!αν αλλαξω το μοτερ στην κορδέλα μου απο την στιγμη που το ύψος κοπης με κΑλύπτει αξίζει?εχω την boston hbs 250 n

Το οικονομικό θα δεις και μετά θα κρινεις Βαγγο.
Αν με τα λεφτα της αγορας συν απο την πωληση αυτης απέχεις πολυ απο την αναβαθμιση στην επομενη τοτε αξιζρι.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλησπέρα!απορια εγκυκλοπαίδικης φυσεως!αν αλλαξω το μοτερ στην κορδέλα μου απο την στιγμη που το ύψος κοπης με κΑλύπτει αξίζει?εχω την boston hbs 250 n

Γύρω στο 100-άρικο παίρνεις μονοφασικό μοτέρ ενός ίππου και σε καλύπτει.

Καπουεκει το βρισκω απλα θελει μειωση στροφών!γιατι ειναι 2800 το μοτερ το καινούργιο.με τέτοιο ρυθμιστή κανω την δουλεια μου??https://e-cart.gr/eksartimata-antal...kinitires-eos-1.5hp-r15.html?ref=bestprice.gr. κυριακο πιστεύω αξιζει μονο αν δεν σε ενδιαφέρει το υψος κοπης που στα μεγαλύτερα μοντελα ξεπερνουν τους 15+ πόντους!

Όχι, θα μπλέξεις μ´ αυτό.
Θα ρυθμίσεις τις στροφές σου με τα κατάλληλα γρανάζια. Εκείπου θα πάρεις το μοτέρ θα πρέπει να μπορούν να στο κάνουν και το κολστος είναι χαμηλό. Αρκεί να τους πείς τι στροφές θές να δίνει το μοτέρ στην τροχαλία.

Γαζώνει το εργαλείο...:worshippy:
Για κάτι τέτοια μηχανάκια ισχύει 100% η ρήση τα εργαλεία κάνουν το μάστορဝ. Γύρω στα 45 καραβάκια σε λιγότερο από 2 ώρες!

Attachments

• 8D72FD61-11C6-4D10-B92E-9A823897C0FD.jpg
    8D72FD61-11C6-4D10-B92E-9A823897C0FD.jpg
    311.3 KB · Views: 161