Πριονοκορδέλες Ξύλου

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Το απόγευμα είχα προγραμματίσει κόψιμο και αποθήκευση κάποιων κομματιών ξύλων που είχα κομμένα στο χωράφι και τα διέλυε η ζέστη κι ο ήλιος.
Έφερα απ´ το χωριό την mini (?) πριονοκορδέλα του φίλου μου κι άρχισα δουλειά.
Ή μάλλον άρχισα να καταρίπτω κάποιους μύθους και κάποιους κανόνες που ναι μεν ισχύουν αλλά όχι στο βαθμό που νομίζουμε.
Για να κόψεις μεγάλα υπψη θες μεγάλη κορδέλα. Σωστό;
Για να κόψεις σκληρά ξύλα θες καλοσυντηρημένη κορδέλα. Σωστά;
Ναί, σωστά, αλλά για ρίξτα μια ματιά. Για δείτε τι κάνει μια κορδελίτσα μικρή στο μάτι αλλά με 100 κιλά βαρίδια... Λίγο πετρέλαιο στη σκουριασμένη κορδέλα κι έκοβε 25,5 πόντους μουριέ ξερή 3 ετών και κοκορευτιά σχεδόν σαν ζαμπονάκι.
Ένα πολύ μεγάλο respect από μένα λοιπόν στην αλουμινο-μασίφ κυρία κι άλλο ένα στα υπέροχα νερά της μουτιάς και της κοκορευτιάς.
Δεν μεταδίδω άλλο... Απλά παραθέτω φωτορεπορτάζ...
Την τελευταία φωτογραφία με το μπουκάλι την έβαλα για να συνειδητηποιήσετε το πραγματικό μέγεθος της πριονοκορδέλας.

Aπλά άρχοντας :SFGSFGSF: ,καί μέ καλές δημιουργίες νά έχεις.
Εντύπωση μού έκανε ο φράκτης καί τό στερέωμα αυτού.
Τά δέ ξύλα τό κάτι άλλο,αξία ανεκτίμητη πού λένε.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αγρότης με τα όλα σου.
Για ξεκούραση είπαμε πας εκεί πάνω?

Μέχρι σήμερα κάνω μόνο αγροτικές δουλειές, κουρέματα ποτίσματα ραντίσματα κι ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Φαντάσου οτι δεν έχω ανοίξει καν τον μηχανουργικό τόρνο που είναι η αρρώστεια μου.
Ευτυχώς που κάνω μπανάκι τουλάχιστον.

Σ´ ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. :a0210:

καλησπέρα σας παιδιά απο Κύπρο. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κάποιον ή που να ψάξω για πλάκες φυσικού ξύλου. Πρωτιμώ ξύλα ελληνικά(αγριόξυλα) όπως ελιά, αγριολεύκα κάνει και η καρυδιά και ότι άλλο υπάρχει εκτός απο τα συνηθισμένα πεύκο και κυπαρίσσι. Τα χρειάζομαι για κάτι κατασκευές τραπεζιών. Έψαξα στο διαδίκτυο για εργοστάσια με καταράκτη αλλά δεν βρήκα κάτι. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο θα το εκτιμούσα ιδιάτερα.
Ευχαριστώ.
Χάρης

Καλως τον Χαρη!
Θα σου απαντησουν καποιοι συναδελφοι που γνωριζουν εμπορους ξυλειας στην Ελλαδα. Μου κανει εντυπωση που δεν μπορεις να βρεις καταλληλη ξυλεια στην Κυπρο. Τι γινεται με το θεμα?

Γειά σου Χάρη...
Αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα που να πάς, στην Κύπρο όμως θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον ξυλουργό να σου πεί από που προμηθεύεται. Αν γκουγκλάρεις β€œεμπόριο ξυλείας” δεν βρίσκεις αποθήκες που πουλάνε;

Ούτε ρυθμιστές, ούτε λεπτομέρειες επί λεπτομερειών, ούτε τίποτα.

Πιό απλά πεθαίνεις... μόνο τέντωμα.

Attachments

• 6E92DC5E-56F6-4939-A7D1-C7686536BDCC.jpg
    6E92DC5E-56F6-4939-A7D1-C7686536BDCC.jpg
    316.4 KB · Views: 135
Last edited by a moderator:
Λέω να ξεκινήσω να κάνω καμάκι σε έναν υποψήφιο συνταξιούχο κρεοπώλη εδώ κοντά στην γειτονιά μου :flipout:

Να τον έχεις από κοντά... :flipout:

Αν δεν ήταν τριφασική θα την είχα ήδη στην Αθήνα... Βέβαια υπάρχει τρόπος σύνδεσης και σε μονοφασικό.

Γλύστρες έχει, κρατάνε και την τροχαλία σταθερή, δεν παίρνει κλίσεις όπως σ´ όλες τις άλλες.
Οι τροχαλίες όμως δεν είναι ασύμμετρες.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλως τον Χαρη!
Θα σου απαντησουν καποιοι συναδελφοι που γνωριζουν εμπορους ξυλειας στην Ελλαδα. Μου κανει εντυπωση που δεν μπορεις να βρεις καταλληλη ξυλεια στην Κυπρο. Τι γινεται με το θεμα?

Δυστυχώς η ξυλεία που έχουμε εδώ στην Κύπρο είναι περιορισμένη μιλώ για την ντόπια ξυλεία όχι εισαγωγής γιατί απο αυτή έχουμε μπόλικη. Έγω ασχολούμαι κυριώς με την κατασκευή δημιουργιών και επίπλων απο εγχώρια ξυλεία. Όσο για πεύκο και κυπαρίσσι έχουμε μπόλικο δόξα τον θεό, αλλά εγώ ψάχνω τα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά ξύλα όπως η ελιά, καστανιά και καρυδιά ελληνική γιατί η αμερικάνικη πάει 3000 ευρώ το κυβικό εδώ στην Κύπρο.

Σίγουρα απο Ελλάδα είναι λιγότερα τα μεταφορικά αφού πάνε και έρχονται τα πλοία καθημερινά. Απο Ισραήλ σίγουρα θα είναι περισσότερα τα έξοδα.