Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ο οδηγος φαίνεται να πιανει και απο την πισω πλευρά που σημαίνει μεγαλυτερη σταθεροτητα, αρα καλυτερος απο τον προηγουμενο. Αρκει το τραπεζι να παραμενει το ιδιο βαρυ μαντέμενιο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ο οδηγος φαίνεται να πιανει και απο την πισω πλευρά που σημαίνει μεγαλυτερη σταθεροτητα, αρα καλυτερος απο τον προηγουμενο. Αρκει το τραπεζι να παραμενει το ιδιο βαρυ μαντέμενιο

Δεν αλλαζει το γεγονος οτι βαλανε χερι σε ενα εργαλειο που αλλιως το διαφημιζει η εταιρεια που το κατασκευαζει και το lefeld εκμεταλλευεται την επωνυμια της scheppach. Το συγκεκριμενο τραπεζι δειχνει κατωτερο και φαινεται οτι ειναι πιο λεπτο. Επισης η μετροταινια δεν ρυθμιζεται αν εχει αποκλιση, Το ξερω απο αλλη κινεζικη. Και ο φραχτης σφιγγει απο πισω. Ειναι ο ιδιος φραχτης που βαζουνε σε πριονοκορδελες των 80 ...

Oπως ακριβως τα λες και για τον οδηγο και για το τραπεζι.

Κρίμα αν το έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Το καλό με το lefeld δεν είναι οι χαμηλές τιμές του στα προϊόντα που πουλάει, αλλά τα χαμηλά μεταφορικά που έχει για εμάς. Παρόμοιες τιμές υπάρχουν σε άλλα καταστήματα αλλά τα μεταφορικά τους είναι φωτιά .
Τώρα, αν το τραπέζι είναι πιο λεπτό, δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα, αλλά για την μετροταινια που δεν ρυθμίζεται ναι είναι θέμα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oπως ακριβως τα λες και για τον οδηγο και για το τραπεζι.
Ο οδηγος αυτος ειναι δικοπο μαχαιρι, Το εχω δει σε αλλα συγκριτικα και ειναι ο πιο αχρειστος φραχτης, Δες πχ το σφαλμα που μπορει να εχει στο 7:10 που λεει οτι οσο και να προσπαθησε δεν μπορεσε να τον διορθωσει σε μια πριονοκορδελα budget. Και οχι το τραπεζι δεν ειναι μαντεμενιο. Λογικα ειναι απο αλουμινιο με νευρα απο κατω για να μειωσουν το βαρος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδη εχω δοκιμασει και τους δυο οδηγους της Scheppach μπορω να πω οτι αυτος που πιανει και απο τις δυο πλευρες ειναι καλυτερος. Δεν χρειαστηκε καμμια ρυθμιση.
O αλλος με ταλαιπωρησε μεχρι να τον ρυθμισω καθως δεν εχει αγκιστρο για να πιανει απο την αλλη πλευρα με συνεπεια οταν τον σφιγγεις απο την μια, να αποκλινει απο την αλλη.

Αναφορικα με το τραπεζι, δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε ειδα διαφορα σε καμμια πριονοκορδελα ειτε αυτο ηταν απο μαντεμι, ειτε απο αλουμινιο, ειτε απο λεπτη λαμαρινα.

Το πιο σημαντικο πραγμα σε μια πριονοκορδελα, το οποιο δυστυχως ΔΕΝ μπορεις να το ελεγξεις πριν την αγορα, ειναι η σωστη ευθυγραμμιση των τροχων κατα την κατασκευη και την συναρμολογηση του εργαλειου στο εργοστασιο.

Μα αυτοι που δεν πιανουν απο την αλλη ρυθμιζονται σφιγμένοι . Οταν σφίγγει εχει σωστη ρυθμιση. Χαλαρος ας εχει οτι αποκλιση θελει.. Με το παγκοπριονο που εχει παρομοιο φραχτη τον ρυθμισα μια φορα δεν εχω αποκλισεις εδω και ενα χρονο κοπων. Αν ειδες και το video εχει και την φτηνη του aldi με τον ιδιο φραχτη που ηταν απο το κουτι τελειος λεει αλλα αυτος που δεν ηταν δεν ρυθμιζονταν με τιποτα. Για αυτο ειπα δικοπο μαχαιρι. Ή θα ειναι σωστος ή για πεταμα.
Οι τροχοι ρυθμιζονται σε τορνο. Υπαρχει video που το κανει ενας μονος του στην BASA. Αν δεν λειτουργει σωστα ο συγκεκριμενος φραχτης και το τραπεζι τι κανεις; Αγοραζεις αλλα;

Οπως και να εχει το συγκεκριμενο στησιμο ειναι υποβαθμιση και φαινεται και στο τραπεζι απο το αυλακι για το miter gauge (που δεν θα ταιριαζει τωρα το αυθεντικο)και κατι βιδες και πεταλουδες που φαινονται στις φωτο.
Τους εστειλα μηνυμα αν εχουν stock την αυθεντικη Scheppach για να αγορασω εκεινη καθως και μηνυμα στην scheppach για την αλλαγη που εκαναν στην basa 1 ως καταστημα. Το τελευταιο ισως ηταν "κακια" αλλα ισως τους βαλει χερι η εταιρεια που πουλανε παραποιημενο μοντελο.

Ισως καποιοι φρακτες να ρυθμιζονται σφιγμενοι, δεν το γνωριζω. Στο παγκοπριονο μου δεν ρυθμιζεται σφιγμενος, ουτε σε καποιο αλλο εργαλειο που εχω με φρακτη μονης συσφιξης.

Η ελλατωματικη τροχια του τροχου οταν οφειλεται στην ορθοτητα του καθετου αξονα δεν φτιαχνεται σε τορνο. Οχι οτι ολα δεν φτιαχνονται, αλλα αυτο ειναι το πλεον σοβαρο.

Εαν ο διπλος φρακτης εχει θεμα, πρεπει να γινει επεμβαση (προσθηκη υλικου) στην δεξια η στην αριστερη πλευρα της πατουρας που πιανει στο τραπεζι. Ειναι απλο.
Αν υπαρχει προβλημα ομως, το καλυτερο ειναι να ζητας αντικατασταση του εξαρτηματος, ειναι μεσα στην εγγυηση.

Αναρωτιεμαι ομως πως ειναι δυνατον ενας αντιπροσωπος να επεμβαινει και να αλλαζει τα υλικα κατασκευης ενος εργαλειου!! Iδιως αν αυτο υποβαθμιζει το εργαλειο!!
Αποκλειω το ενδεχομενο η scheppach να μην το γνωριζει, δεν εχει λογικη να παιζει με την ποιοτητα και το ονομα της, εαν προκειται οντως για υποβαθμιση.

μην στέλνεις τίποτα songless. Από το καλοκαίρι η scheppach άλλαξε το τραπέζι, και βάζει πλέον αλουμίνιο. Αυτά που πουλούσε ο lefeld ήταν στοκ. Στα γερμανικά φόρα έχει γίνει θέμα, γιατί δεν μείωσε και την τιμή αντίστοιχα. Τώρα αν το αλουμίνιο ενοχλεί, κοιτάς αλλού.

μην στέλνεις τίποτα songless. Από το καλοκαίρι η scheppach άλλαξε το τραπέζι, και βάζει πλέον αλουμίνιο. Αυτά που πουλούσε ο lefeld ήταν στοκ. Στα γερμανικά φόρα έχει γίνει θέμα, γιατί δεν μείωσε και την τιμή αντίστοιχα. Τώρα αν το αλουμίνιο ενοχλεί, κοιτάς αλλού.
Μα στο site της η scheppach δειχνει το παλιο μοντελο. Εχεις καποιο Link απο αυτα τα Fora ; Δεν με ενοχλει τοσο το υλικο αλλα η σχεδιαση του τραπεζιου και του φραχτη που παραπεμπουν σε φτηνοτερο μοντελο.

@Χιωτη στο einhell παγκοπριονο σφιγγεις κανονικα τον φραχτη και μετα ρυθμιζεις δυο βιδες απο την πανω μερια που τον χαλαρωνουν χωρις να φευγει απο την θεση του το σημειο συσφιξης . Ετσι φερνεις το πανω μερος παραλληλο με τον δισκο. Κατι που δνε ξερω πως μπορει να γινει με φραχτη που πιανει και απο πισω.

Μπες στο Amazon. De, βάλε την scheppach basa 1, και διάβασε τις θέσεις των χρηστών. Και στο woodworker είχε πάρει το μάτι μου μια παρόμοια συζήτηση, αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία. Εντάξει, το ότι δεν έχει πλέον μαντεμένιο τραπέζι δεν χάλασε ο κόσμος, γιατί και το μαντεμι έχει τα δικά του θέματα, αλλά τυχόν αλλαγή του φράχτη η όλης της σχεδίασης είναι θέμα.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστα, σε φραχτη που πιανει μονο απο πισω αυτο δεν γινεται.
Μπορεις μονο να επηρρεασεις την δεξια η την αριστερη πλευρα του πλαστικου του φρακτη που πιανει στην περιφερεια του τραπεζιου, διαμορφωνοντας ετσι την κλιση του οταν σφιγγει.

Επειδή εχω και το παγκοπριονο της einhell και την basa, θα σου πω οτι στο μεν παγκοπριονο έχω κανει καινούργιο φραχτη με βιομηχανικο προφιλ αλουμινίου, στη δε basa η γραμμη στο κυκλακι που ειναι για να μετρας ηταν εξ'αρχης στραβα κολλημενη και δεν μπορουσα να εχω ακριβείς μετρήσεις. Πηρα ενα μεταλλικό χαρακα απο το leroy και πλεον κανω ετσι τις μετρησεις. Αξιοπιστια με καθυστέρηση μερικων δευτερόλεπτων.

Πάντως το πιο σημαντικό για μένα είναι, οι τροχαλιες να είναι σωστά τοποθετημενες. Το τραπέζι αν είναι αλουμίνιο ή μαντεμι δεν είναι πρόβλημα πιστεύω. Εξάλλου σε αυτό το μέγεθος πριονοκορδελας δεν είναι για να κόβεις μεγάλο ύψος, αν και κόβει πολύ καλά μέχρι και τα 10 εκατοστά που λέει αλλά φαντάζομαι ότι ταλαιπωρειτε.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπες στο Amazon. De, βάλε την scheppach basa 1, και διάβασε τις θέσεις των χρηστών. Και στο woodworker είχε πάρει το μάτι μου μια παρόμοια συζήτηση, αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία. Εντάξει, το ότι δεν έχει πλέον μαντεμένιο τραπέζι δεν χάλασε ο κόσμος, γιατί και το μαντεμι έχει τα δικά του θέματα, αλλά τυχόν αλλαγή του φράχτη η όλης της σχεδίασης είναι θέμα.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εχεις δικιο.

https://www.amazon.de/gp/customer-r...f=cm_cr_srp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B00DOYWJZS

"The model has changed, this beautiful heavy cast-iron table and the stop has been redesigned. In the new model, the table weighs only half, has very round edges, the C-slot is no longer consistently smooth and the tape measure for the stop is embedded in the table. The new attack is now on two sides, but the fixation is only the cheapest plastic.

Tip, on eBay, there are still stocks with the old Gußtisch."

Εγω υποβαθμιση διαβαζω...

Μου απαντησε η Scheppach. Λεει οτι οντως αλλαξανε προμηθευτη για καποια τμηματα της BASA 1 χωρις λεει να μειωσουν την ποιοτητα των υλικων. Παντως αν θελω να προμηθευτω τα παλια κομματια ως ανταλλακτικα με παρεπεμψε στο διαγραμμα της BASA 1 https://www.scheppach.com/scheppach...O367O352O354O359O356O354O/basa_1_0_-_0102.pdf ωστε να ζητησω τα ανταλλακτικα απο τον τοπικο αντιπροσωπο Solomonides [email protected]

...

προφανώς βανδάλιζε τις πωλήσεις των υπολοίπων μοντέλων , και έφαγε γερό downgrade , που σημαίνει και το τέλος της , αφού την άφησε στην ίδια τιμή .Μάλλον EOL μυρίζομαι .