Πριονοκορδέλες Ξύλου

Να είσαι καλά κ να την χαίρεσαι την κούκλα σου. Καλά κοψίματα να έχεις.

Last edited by a moderator:
Να σιγουρευτεις τοτε με το μαγαζι οτι σε περιπτωση που οι τροχοι εχουν καποιο θεμα ευθυγραμμισης, να σου αλλαξουν την κορδελα με νεα με δικα τους εξοδα μεταφορας.
Το ιδιο αν εχει καποιο κατασκευαστικο θεμα στους οδηγους, οπως μαλλον εχει του Κωστα, που οταν σφιγγει τον οδηγο που ανεβοκατεβαινει, χανεται η ακριβεια.

Επειδη εχω δουλεψει καμποσες πριονοκορδελες επωνυμες και μη, πιστευω οτι εαν η 'κινεζικη' κορδελα ειναι κατασκευαστικα αρτια εξ'αρχης, δεν θα υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα στην συνεχεια. Οι μηχανισμοι ειναι απλουστατοι σε αυτο το εργαλειο, το μονο ζητουμενο ειναι να σου κατσει καλοκατασκευασμενο τεμαχιο.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δυστυχως εχω διαπιστωσει απο την αρχη οτι χρειαζονται δυο (τουλαχιστον) πριονοκορδελες μεσα σε ενα μερακλιδικο σπιτικο :))
Mια μεγαλη για να φτιαχνει πρωτη υλη απο κορμους και αγριοσανιδες και μια μικρη για να δημιουργει.

Για μεγαλη κορδελα Κυριακο θα προτεινα μονο απο Ελλαδα.
Δεν ειναι ευκολο να διαχειριστεις κορδελα βαρους 70+ κιλων εαν υπαρξει κατασκευαστικο προβλημα εξ'αρχης η προβλημα κατα την μεταφορα.
Συμφωνω!
Ωστε να μη χρειαζεται να αλλαζεις κορδελες συχνα αυξανοντας τις πιθανοτητες τις σπασω...

Αλλη μια στο πανθεο των ηρωικων κορδελων περασε σημερα, αυξανοντας τον αριθμο στις τεσσερεις εκ της metabo.
Επειδη ειμαι ασυμφωρος θα δοκιμασω κολληση αυτων.
Παππου καπου εδειξες τη προσπαθεια σου, δεν μπορεσα να το βρω, εχει αντεξει η κορδελα σου?

Νεκτάριε αν τα πας καλά με την κολλήση κ έχεις κ ελαφρύ χέρι στο τρόχισμα (το Dremel βοηθάει πολύ) θα λύσεις κ αυτό το πρόβλημα σου. Θέλει όμως εξοικείωση.

Διαφορετικά το Τροχείο στην συμπρωτευουσα είναι δίπλα σου.

https://youtu.be/MIWvctlE0JQ

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Συμφωνω!
Ωστε να μη χρειαζεται να αλλαζεις κορδελες συχνα αυξανοντας τις πιθανοτητες τις σπασω...

Αλλη μια στο πανθεο των ηρωικων κορδελων περασε σημερα, αυξανοντας τον αριθμο στις τεσσερεις εκ της metabo.
Επειδη ειμαι ασυμφωρος θα δοκιμασω κολληση αυτων.
Παππου καπου εδειξες τη προσπαθεια σου, δεν μπορεσα να το βρω, εχει αντεξει η κορδελα σου?
Πάρε από unicat.gr. Μόλις τις πήρα σταμάτησα τα σπασίματα, μόνο τις τροχιζω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πάρε από unicat.gr. Μόλις τις πήρα σταμάτησα τα σπασίματα, μόνο τις τροχιζω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγω εχω 2/2 σπασιματα. Απο οπου πηρα. Ειμαι κανιβαλος λεμε.
Μου την εσπασε η unicat οταν πηρα τη προηγουμενη φορα στα μεταφορικα. Που αλλα λεγαν, αλλα με χρεωσαν και αλλα πληρωσανε.

Την 12άρα που προλαβα να δουλεψώ μου αφησε αριστες εντυπωσεις καθως κατάφερα να κοψω ευθεια φιλετα.
Νεκ μου εσπασε καί εμενα μια με ζορι ομως προσπαθωντας να ξεγυρισω την οξυα του Παυλου στρογγυλη.

Εμενα αντίθετα με τον κυρ μου άφησε μέτριες εντυπώσεις.. Η 12αρα ειδικα νομιζω δεν κανει τόσο καθαρή κοπή.. Η 6αρα τα παει κάπως καλυτερα. Για να ειμαι ειλικρινής θα ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο πριν ξαναπάρω. Και συγκεκριμένα εγω λεω να δοκιμασω απο troxeioshop κυρ μιας και οπως μου υπέδειξαν ορθά εχει 12αρα με 3 tpi

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Να το δουμε Κωστη και αν ειναι παραγγελνουμε απο εκει.

Εγώ πάντως από τις γερμανικές που είχα πάρει (επί Sharkovios εποχή) δεν είχα μείνει ευχαριστημένος αλλά δεν έσπαγαν.
Οι "ελληνικές" τα πάνε καλύτερα αλλά από όπου & αν έχω πάρει υστερούν κατά πολύ στο κόλλημα τους στην ένωση τους.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλησπερα.
Με εγγυηση τι γινεται απο το lefeld;
Ενδιαφερομαι για την metabo 261

Καλως ηρθες στην παρεα μας.
Εγγυηση εχει σιγουρα για DOA καθως την εχω χρειαστει και εγω και αλλα παιδια!
Τωρα για το μετα δεν γνωριζω.