Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αν απο θεμα ρυθμίσεων εισαι ενταξει καθώς και απο καθαριότητα στα λαστιχα οπως επισης αν το κανει στη συγκεκριμένη μονο τοτε εχει θεμα αυτη μονο και συνηθως στο σημείο που ειναι η ένωση. Και μιας και ειμαστε σε αυτη την κατηγορία γράφω κατι που μου συνέβη ωστε αν αντιμετωπίσει κάποιος το ιδιο να το κοιτάξει. Μου σταματούσε η κορδελα μολις πήγαινα να την "ταΐσω" λιγο πιο γρήγορα.. Δοκιμάζω στην αρχη αλλαγη κορδέλας νομίζοντας πως εχει χαλάσει.παλι τα ίδια.. Δοκιμάζω μετα αλλαγη πυκνωτη μιας και κατι αντιστοιχο ειχα πάθει στον τορνο,τα ίδια παλι! Για να μην μακρηγορώ μετα απο ελέγχους ρυθμίσεις κτλ τελικα ειχε χαλαρώσει απλως ο ιμάντας κίνησης!συμπερασμα να τον κοιτάμε που και που για να μην εχουμε θεματα..
Κωστη την basa1 εχεις ; τον ιμαντα κινησης που τον εχει;

Α γιατι μου κανει και μενα κανει κατι νετα στην εκκινηση ακουγεται το μοτερ αλλα δεν ξεκιναει η κορδελα αν δεν την σπρωξω λιγο με κατι ! Και ψαχνωμαι λιγο με τις ρυθμισεις η αν ειναι κανας πυκνωτης!

Πυκνωτής Bill... Χίλια τα εκατό. :grandpa:
Τι φοράει, 10μf ή 16μf;
Συμφωνώ απόλυτα! Οταν θελει υποβοήθηση για να ξεκινήσει ειναι πυκνωτής μαλλον! Το ειχα πάθει στον τορνο! Για πυκνωτη καυκας περιπου 2,5 και εισαι κομπλε!

Μμμ ευχαριστω ! Αυριο θα το δω μπαμπη να δω τι φοραει!!πως ελεχγουμε πυκνωτη με το πολυμετρο;

Μμμ ευχαριστω ! Αυριο θα το δω μπαμπη να δω τι φοραει!!πως ελεχγουμε πυκνωτη με το πολυμετρο;

Ρίξε εδώ μια ματιά, https://www.youtube.com/watch?v=Y3qwpJjq_M0 για να πάρεις μια γενική ιδέα και μια πρώτη εικόνα. Υπάρχουν και άλλα πιο αναλυτικά και κατατοπιστικά videakia. Αν ο πυκνωτής είναι off συνήθως φαίνεται με το μάτι: είναι φουσκωμένος ή μοιάζει "ανατιναγμένος" ένα πράγμα.... Είναι εύκολο και οικονομικοί για να βρεις άλλον αντίστοιχης χωριτηκότητας στο εμπόριο και να τον αντικαταστήσεις ώστε να κάνεις δοκιμή.

Kυριακο και οι εχοντες πριονοκορδελες ξυλου Dewalt.

Aπο Αmazon Αμερικης μπορει να γινει παραγγελια και να ερθουν στην Ελλαδα με πληρωμενα τα μεταφορικα και τα τελωνεια γυρω στα 20 ευρω οι οriginal βαρβατες κορδελες της Dewalt, μιση τιμη απο την Ευρωπη και Ελλαδα.

https://www.amazon.com/gp/product/B0013LI6QK/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Εξαιρετικη τιμη Μιχαλη!

Ναι παρα πολυ καλη τιμη για οριτζιναλ κορδελα της Dewalt!! Για την ακριβεια η καλυτερα που εχουμε δει ποτε.
Xτες τυχαια ειδα οτι την πηγε στα 8 δολλαρια οποτε και την παρηγγειλα, δεν εχει αλλες βλεπω https://www.amazon.com/gp/product/B0013LI6QK/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Ισως εχει κανει 40% εκπτωση και για την δικη σου κορδελα. Καποιες κορδελες Dewalt τις εχει απο 18 εως 24 δολλαρια τις τρεις!https://www.amazon.com/s?k=dewalt+b...refix=dewalt+band,aps,267&ref=nb_sb_ss_i_4_11

Δυστυχως οι 3πλες αφορούν την φορητη κορδελα μεταλλου οποτε δεν κανουν για εμας.
Παρόλα αυτα εκμεταλλεύτηκα κ εγω την προσφορά και παραγγειλα μια 20αρα 4 tpi για την δικια μου με 20 δολλαρια.

Kαι μενα Παρασκευη ερχεται, η παραγγελια εγινε χτες Κυριακη.
H express παραδοση κοστιζε 80 λεπτα παραπανω απο την κανονικη, οποτε επελεξα express delivery.

Δοκιμασα σημερα για πρωτη φορα τις νεες και εξαιρετικα λεπτες κορδελες της Proxxon για την πριονοκορδελα της. Την ειχα παραλαβει πριν καποιους μηνες.
Βλεπω οτι απο 18 ευρω τον Απριλιο πηγε στα 21ευρω. https://www.amazon.de/Proxxon-28182...bandsägeblatt&qid=1561546496&s=gateway&sr=8-6

Παιδες, ειναι απιστευτο το ποσο κλειστες καμπυλες μπορεις να κανεις με αυτη την κορδελα!!
48131531402_ae492065b4_c.jpg

Η ποιοτητα της, το μεταλλο και η κατασκευη της δηλαδη, ειναι αλλο πραμα, κοβει εξ ισου ευκολα το σκληρο και το μαλακο ξυλο. Δοκιμασα μεχρι 25μμ παχος ξυλα, πευκο, οξια, δρυ.
Δεν μου φαινεται καθολου ευθραυστη παρ'οτι ειναι ΜΟΛΙΣ 1.25μμ παχος!!!! Στην φωτο την βλεπουμε σε συγκριση με την standard λαμα της Dremel των 2.5μμ παχους.

Αν και δεν ενδεικνυται για ευθειες κοπες λογω ελαχιστου παχους της λαμας, τα καταφερνει μια χαρα.
48131468073_b61b3c01ec_c.jpg

Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και εξ'ισου εντυπωσιασμενος απο την αποτελεσματικοτητα της υπερ λεπτης αυτης λαμας για πριονοκορδελα.
Τετοια αντοχη και κυριως ευχρηστια απο μια εξωπραγματικα λεπτη λαμα δεν την περιμενα ποτε.

Ενα μπραβο απο μενα στην Proxxon για ακομα μια πρωτοπορια και πρωτοτυπια στα εργαλεια και τα αναλωσιμα της.

Τι μπορεις να παθεις απο το μικρο ανοιγμα απο το οποιο περναει η πριονοκορδελα...

Εδω το ανοιγμα στο τραπεζι που εχουν ολες οι πριονοκορδελες για να περναει η κορδελα. Το συγκεκριμενο ανοιγμα φαινεται μεγαλυτερο καθως η κορδελα ειναι ελαχιστου παχους.

48174615552_3105b3a04b_c.jpg

Καθως εκοβα τα καραβακια που εκανα σημερα, ενα κομματι που εκοψα (φαινεται στη φωτο) περασε απο το ανοιγμα και σφηνωσε στο ανοιγμα σταματωντας το μοτερ!
48174540081_56e659c097_c.jpg

Το κομματακι δρυος το εχω τραβηξει επανω με το πενσακι. Οταν εβγαλα το καπακι, ισα που μπορεσα να το πιασω, ειχε χωθει και σφηνωσει ολο μεσα στο ανοιγμα.

Ευτυχως που η λεπτη κορδελα δεν κοπηκε απο το ξαφνικο σταματημα του μοτερ και το τρανταγμα των τροχων της πριονοκορδελας.

Για να προλαβω αλλα παρομοια ατυχηματα μαλλον θα φτιαξω νεα επιφανεια για την κορδελα καθως και αλλες φορες πεφτουν κομματακια μεσα στο μικρο κενο και καλιστα θα μπορουσαν να σφηνωσουν αναμεσα στην κορδελα και τον κατω τροχο...Νομος του Μερφυ.

Τυχερός είσαι. Σε εμένα έπεσε και σφηνωθηκε ανάμεσα στον τροχό και την κορδέλα, με αποτέλεσμα να σπάσει η κορδέλα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειμαι τυχερος που δεν μου καηκε το μοτερ καθως στην αρχη νομιζα οτι ειχε σπασει η κορδελα και αργησα λιγο να κλεισω τον διακοπτη.
Επισης ειμαι διπλα τυχερος που δεν εσπασε η συγκεκριμενη κορδελα που ειναι πιο στενη και απο λαμα σεγας παγκου!

Αυτο που σου συνεβη εσενα το σκεφτομαι καθε φορα που βλεπω να πεφτουν κομματακια ξυλου μεσα στο κενο οταν κοβω, θεμα χρονου ειναι για μενα που κοβω καθημερινα..:))

Παντως σημερα ξεκινω σχεδια για ενα λειτουργικο και απλο καλυμα του τραπεζιου της κορδελας για zero tolerance τρυπα, μονο η κορδελα θα χωραει να περασει.
Θα δω και σε ξυλινη επιφανεια αλλα και απο plexi glass που εχω καποια ρεταλια.