Πριονοκορδέλες Ξύλου

H Metabo πλεον ειναι πληρως China made.
Εγω σε αυτη την κατηγορια τιμης θα πηγαινα στην Bernardo καθως ενσωματωνει συστηματα ακριβοτερων μοντελων αλλα αν εισαι διατεθιμενος να ανεβεις λιγακι παραπανω κοιτα και την Dewalt.

Και πράγματι, έχεις δίκιο, 1, 5kw μοτέρ είναι πολύ δυνατό.
Βεβαίως για σκισίματα, εξίσου σημαντικό με την ισχύ του κινητήρα είναι η δυνατότητα να κρατάει φαρδιά κορδέλα το μηχάνημα

enduras1, ευχαριστώ για την άποψή σου. Θα δω και την dewalt.

Last edited by a moderator:
enduras,
Με την τιμή της άλλης (bernardo 360) έχω τρομάξει. Σήμερα είδα στο unicut ανέβηκε 90 .
:)
Με την 876 είσαι ευχαριστημένος? Σκίσιμο σε κληρά ξύλα (δρυς λχ) μέχρι τι ύψος?
Διαβάζω ότι οι μανίσιες κορδέλλες είναι τσιμπιμένες και ότι ο κάτω οδηγός δεν ρυθμίζεται εύκολα. Κατά τα άλλα, γενικά καλές κριτικές.

Μοσχομυριζει ο τοπος οταν κοβεις η επεργαζεσαι ξυλο ελιας!

Χτες ομως κοπηκε με κροτο δυνατο η κορδελα καθως ειχα κοψει ηδη 2-3 φιλετακια.
Η πριονοκορδελα ειναι η μικρη Scheppach με την 1400μμ κορδελα που δεν ειχε θεμα με την ελια μεχρι το σπασιμο.

Εδω το τεμαχιο ελιας, υψους μολις 4 εκατοστων.
48682357646_432b8e6dcf_c.jpg

Επισης να πω οτι η κορδελα ΔΕΝ κοπηκε στην κολληση, οπου συνηθως κοβεται στις περισσοτερες περιπτωσεις.

Εδω το σημειο της κολλησης που ειναι ανεπαφο.
48682357191_6dfe09eeee_z.jpg

Αντε μπραβο, μονο γω θα σπαω κορδελες? :flipout:

Μαλλον ειναι καποια σημεια ελαχιστα πιο αδυνατα και οι δυναμεις που ασκουνται μαλλον καποιες φορες ξεπερνανε το οριο.

Βαλε πανω κορδελα 16μμ πλατος και πανω για να μην σπαει ποτε σε τετοιες περιπτωσεις :)

Mαλλον ελλατωματικη ηταν η κορδελα, πολυ λιγο χρησιμοποιημενη καθως η πριονοκορδελα αυτη ειναι σχετικα καινουρια και κοβω σχεδον αποκλειστικα με τις αλλες.
Χτες ειπα να ξεκουρασω λιγο την Dewalt μιας και το τεμαχιο προς σχισιμο ηταν μικρου υψους..

Δεν υπηρχε κανενα ζορι στο σπρωξιμο, ουτε καμπυλη κοπη ουτε τιποτα που να δικαιολογει το ξαφνικο σπασιμο.

Εμένα πάντως όσες μου έχουν σπάσει, καμιά δεν έσπασε στην κόλληση. Γιαυτό όταν πάω να φτιάξω, πάντα φτιάχνω 2 ώστε να έχω πάντα μια spear. Πάντως καμία δεν μου έχει σπάσει τόσο καινούργια. Εκεί που την ακούνε, είναι όταν πλέον δεν κόβουν, και αρχίζεις και βάζεις ολίγον ζόρι κάνοντας και ανάποδο τιμόνι, προκειμένου να κοπεί το ξύλο ίσια..:flipout:
Ισως το ελαττωματική που είπες παίζει σαν σενάριο.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εμένα πάντως όσες μου έχουν σπάσει, καμιά δεν έσπασε στην κόλληση. Γιαυτό όταν πάω να φτιάξω, πάντα φτιάχνω 2 ώστε να έχω πάντα μια spear. Πάντως καμία δεν μου έχει σπάσει τόσο καινούργια. Εκεί που την ακούνε, είναι όταν πλέον δεν κόβουν, και αρχίζεις και βάζεις ολίγον ζόρι κάνοντας και ανάποδο τιμόνι, προκειμένου να κοπεί το ξύλο ίσια..:flipout:
Ισως το ελαττωματική που είπες παίζει σαν σενάριο.

Γιαννη, το πιο αδυναμο σημειο μιας κορδελας ειναι ξεκαθαρα το σημειο κολλησης.
Για να σου κοβεται αλλου εκτος απο εκει ισως σημαινει οτι η ποιοτητα της κορδελας δεν ειναι καλη. Απο που προμηθευεσαι κορδελες?

Τη κορδέλα τη σπάει συνήθως το ξύλο κι όχι το ζόρι.
Αν η κορδέλα κόβει κατακόρυφα πιο πιθανό είναι να σταματήσει το μοτέρ στα ζόρια παρά να σπάσει η κορδέλα.
Όταν όμως το ξύλο στρίψει, και μαζί μ´ αυτό και η κορδέλα, επέρχεται το μοιραίο.

enduras,
τελικά την bernardo 360mm μπορούμε πράγματι να την βρούμε πρερίπου στα 750 ?
Γιατί αν ανέβηκε στα 850 αναρωτιέμαι γιατί να μην προτιμήσει κανείς την hbs400 με μεγαλύτερες τροχαλίες και από μαντέμι. Έχει κανείς άποψη για την 400άρα?

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Θεσσαλονίκη. Θα σου ήμουν ευγνώμων!

Μολις εστειλα μυνημα με ερωτηση και για μεταφορικα.
η τελευταια τιμη που μου ειχε δωσει ηταν 740 με δωρο μια εξτρα πριονοκορδελα.

Παίζοντας τώρα το βράδυ με ένα cut circle jig δημιουργείς πολύ εύκολα μεγάλους κύκλους & δίνεις σχεδόν έτοιμο υλικό για το ξεκίνημα σου στον τόρνο.

καλησπερα και απο εμενα και καλως σας βρηκα.
ειμαι στο ψαξιμο πριονοκορδελας ημι επαγγελματικης χρησης για το εργαστηριο μου (επιπλων μπαμπου).θα κοβει εκτος απο πηχακια μαλακου ξυλου,σχισιμο στη μεση απο μασιφ καλαμι μπαμπου 30-40 χιλιοστα παχος και καποιες φορες καλαμωτες μπαμπου (ρολο περιπου 20+ εκατ. εδω θα τρωει και το μεγαλυτερο ζορι).λεω ημι επαγγελματικη χρηση με την εννοια οτι ενω ειναι η δουλεια μου αυτη,δεν θα κανω χρηση καθε μερα (δεν εχει πλεον τοσο δουλεια οσο στο παρελθον)
απ οτι διαβασα εδω,ειμαι μεταξυ bernardo 360 η οποια ακριβηνε πολυ σε σχεση με τα 700 που ειχε και dewault 876 αλλα ξεφευγει στην τιμη (900 ευρω)αληθεια αξιζει η dewault γι αυτα που προσφερει?
επισης ,αν ειναι να δωσω 900 για την 876 δεν ειναι προτιμοτερο να παω στην bernardo 400 στο 1000ρικο?(εδω μονο με προβληματιζει το μεγεθος και το βαρος και μηπως ειναι υπερβολη γι αυτα που θελω)
καθε συμβουλη-γνωμη θα βοηθουσε πολυ!
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Αρχικά φίλε μου καλώς ήρθες στην παρέα...
Τώρα για την κορδέλα, όποια και να πάρεις αυ´τα που περιγράφεις είναι παιχνιδάκι γι´αυτές τις κορδέλες. Ακόμα και το ρολό από καλάμια των 20+ πόντων.
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι το ύψος κοπής και την απόσυαση της πριονοκορδέλας απ´το λαιμό του μηχανήματος. Να δείς δηλαδή αν, εκτός απ´το ύψος κοπής, αν σε βολεύει και το μήκος των κομματιών που θα κόβεις.
Αν κατάλαβα καλά απ´τα γραφόμενά σου δεν θες να είναι μεγάλη και βαριά η κορδέλα αλλιώς ργώ θα σου πρότεινα να βρείς μια 6-άρα επαγγελματική μεταχειρισμένη, με λιγότερα από 500 Εuro , και να καθαρίσεις.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
οχι μεγαλη δεν με παιρνει ο χωρος συν οτι δεν εχω τριφασικο ρευμα.
ρωτησα σημερα τον παπαδοπουλο και μου προτεινε την holzmann hbs400(βγαινει και σε μονοφασικη που θελω) προελευση αυστριας.
τον ρωτησα για την bernardo αλλα σταματησε να τις φερνει λογω οτι αργουν να του στειλουν ανταλλακτικα και γενικα ειναι δυστροποι στην εξυπηρετηση.
τι γνωμη εχετε για τις holzmann? εχει παρει καποιος απο δω μεσα?ολες οι υποδειξεις απο κατοχους και μη ειναι ευπροσδεκτες.μου ειπε παιρνει κορδελα ως 20 χιλιοστα.αυτη την στιγμη την δινει λογω προσφορας στα 940 με φπα και δινει και 2 κορδελες δωρο.

Δεν θυμαμαι καποιον εδω να εχει πριονοκορδελα holzmann αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι ενα πολυ καλο εργαλειο απο μια μεγαλη, παλαια και ονομαστη Αυστριακη εταιρεια.
Προσωπικα δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο να την αγοραζα αν θα μου εκανε. Βλεπω ομως οτι εχει μαξ. υψος κοπης τα 170μμ, ενω εσυ ζητουσες 20+ εκατοστα.

Oι Dewalt που ρωταγες πριν δεν εχουν κατι ξεχωριστο, μη σου πω οτι ειναι μαλλον παρωχημενης τεχνολογιας/σχεδιασμου και με ελαχιστες ευκολιες σε σχεση με τις αλλες. Ομως το μοτερ ειναι εξαιρετικο. Επειδη ομως το μοτερ ενδιαφερει περισσοτερο αυτους που εχουν βαρια και καθημερινη χρηση, σημερα αν θα ξανα αγοραζα μεγαλη πριονοκορδελα θα εβλεπα μια επωνυμη μεν, αλλα πιο φτηνη σχετικα και πιο συγχρονη αναφορικα με τις ευκολιες στην κοπη και τις ρυθμισεις.

Και καλως ορισες στην παρεα μας!!