Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Λες να'βαλε πανω κανα 5ευρω? :))

:flipout:
Πολυ απλα δεν ακουμπανε τα ρουλεμαν στη κορδελα οταν γυρναει ελευθερα! :antlers:

Χρησιμα για τη χρηση πριονοκορδελων.

https://www.ccwwa.org/NEWSITE/plans/BandsawTuneup3.pdf
https://www.ccwwa.org/NEWSITE/plans/BandsawTuneup2.pdf
https://www.ccwwa.org/NEWSITE/plans/BandsawTuneup1.pdf

Εφτιαξα και ενα καναλι στο youtube. Πρωτο βιντεο, τι αλλο η metabo bas 261 και ενα ευρο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γειά σου Νεκτάριε ισορροπιστή,καί καλή αρχή.
Σέ παίδεψε πολύ,αλλά τελικά τήν έφερες στά ίσια της

Η Σπρόξον όμως δίνει ρεσιτάλ,μέ μονόλεπτο καί δέν πέφτει μέ τίποτα κάτω τό εργαλείο :flipout:,παρά στό τέλος τό έριξα εγώ μπάς καί νομίζουν ότι είναι κολλημένο μέ κυανοακρυλική !!

Γατακια, ξεχασατε μου φαινεται το τεστ με την Dewalt και την 16αρα λαμα...

25168710208_68fabbde20_z.jpg

Ακομα και να εκοβα, το 10λεπτο ορθιο θα εμενε :)

Γειά σου Νεκτάριε ισορροπιστή,καί καλή αρχή.
Σέ παίδεψε πολύ,αλλά τελικά τήν έφερες στά ίσια της

Η Σπρόξον όμως δίνει ρεσιτάλ,μέ μονόλεπτο καί δέν πέφτει μέ τίποτα κάτω τό εργαλείο :flipout:,παρά στό τέλος τό έριξα εγώ μπάς καί νομίζουν ότι είναι κολλημένο μέ κυανοακρυλική !!

:love:

Γατακια, ξεχασατε μου φαινεται το τεστ με την Dewalt και την 16αρα λαμα...

25168710208_68fabbde20_z.jpg

Ακομα και να εκοβα, το 10λεπτο ορθιο θα εμενε :)
Δεν ξεχνιεται αυτο...:flipout:

Πριν κάτι μήνες αν θυμάμαι καλά ,είχε ανοίξει ένα νήμα με ασημοκόλληση για εφαρμογή σε σπασμένες κορδέλες. Τελικά τι έγινε; Κατάφερε κανένας με επιτυχία να κολλήσει κορδέλα;

Yπαρχουν αρκετα ενδιαφεροντα βιντεακια που δειχνουν αναλυτικα πως γινεται σωστα η ασημοκολληση σε κορδελες.
Ειναι καλο να φτιαχτουν και δυο οδηγοι, ενας για την κολληση και ενας για να τροχισει υπο γωνια τις υπο κολληση ακρες.

Πριν κάτι μήνες αν θυμάμαι καλά ,είχε ανοίξει ένα νήμα με ασημοκόλληση για εφαρμογή σε σπασμένες κορδέλες. Τελικά τι έγινε; Κατάφερε κανένας με επιτυχία να κολλήσει κορδέλα;

Ο costas1965 κόλλησε κορδέλα και τη δουλεύει.
Εγώ μια φορά επιχείρησα αλλά δεν άντεξε, στο δεύτερο κόψιμο έσπασε. Χρειάζεται και κάποια τεχνική και εμπειρία για να το κάνεις.

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εγώ μια φορά επιχείρησα αλλά δεν άντεξε, στο δεύτερο κόψιμο έσπασε. Χρειάζεται και κάποια τεχνική και εμπειρία για να το κάνεις.

Eγώ πάλι μπάμπη δέν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κόλλημα μέ τό χέρι καί να αντέξει από ερασιτέχνες,παρά μόνο εργοστασιακά.Ειναι πολλές οι παραμέτροι γιά σωστή κόλληση πού μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να τό πετύχει σωστά,η εργοστασιακά μέ ρομπότ πού κολλάνε φασόν..
Είμαι πολύ δύσπιστος ότι μπορεί να γίνει σωστή δουλειά με ασημοκόλληση από ερασιτέχνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλη την ομάδα.Ειμαι και εγω στην τελικη ευθεια για την αγορά μιας πριονοκορδέλας και προσανατολιζομαι για αγορα απο το γνωστο καταστημα του εξωτερικου LEFELD που εχει πολύ καλές τιμές και φτηνα μεταφορικά...Ειμαι αναμεσα σε δυο μοντελα .Το ενα ειναι η Metabo Bas 261 στα 279 ευρώ που όμως ειναι σε προσωρινή έλειψη ,και η άλλη είναι η Scheppach Bandsäge HBS250 στα 198 ευρώ και ειναι αμεσα διαθέσιμη.Παρακαλώ πολύ Θελω Την γνωμη σας σαν πιο έμπειροι με τις πριονοκορδέλες.Φυσικα εχω διαβασει 2 ημέρες τωρα ολη την σχετική συζητηση και σας ευχαριστώ για ολη αυτη την κατάθεση γνωσεων...

Kαλως τον!

Η HBS250 που γραφεις, ειναι λιγο ακριβοτερη (219 ευρω) γιατι περιεχει την μεταλλικη βαση της πριονοκορδελας που θεωρειται σημαντικο αξεσουαρ και ενα γωνιακο οδηγο. Αξιζει δηλαδη τα 20 ευρω παραπανω.

Η αντιστοιχη της Μetabo ομως, στα ~100μμ υψος κοπης ειναι η BASA1, μια πολυ καλη και δυνατη κορδελα. Η HBS250 εχει μεγαλυτερο υψος κοπης και μεγαλυτερο βαρος.

Επειδη εχω δουλεψει δυο μικρα μοντελα Scheppach, πιστευω οτι ειναι VFM, φτηνα εργαλεια με μετρια ποιοτητα κατασκευης αλλα κανουν καλη δουλεια.
Την Μetabo την εχω δει απο κοντα και η ποιοτητα κατασκευης ειναι σε αλλο επιπεδο, οπως φανταζομαι να ειναι και η αξιοπιστια της σε βαθος χρονου.

Ομως ειναι σημαντικο να ξερουμε ποια θα ειναι η χρηση της κορδελας κυριως, για να μπορουμε να προτεινουμε πιο στοχευμενα.

Σας ευχαριστώ για την απαντηση.Η χρήση ειναι καθαρα ερασιτεχνική και για απλές κατασκευές με κορμους μικρους Εληάς για μικροκατασκευες κλπ .Ενα τέτοιο κοπτικο μηχάνημα μου χρειαζεται και παντα ηθελα μια πριονοκορδέλα ,δεν θελω να πάω πολύ ψηλα οικονομικά αλλα θελω κατι με ποιοτητα κατασκευής και συμφωνω μαζί σας για την Metabo...ετσι φαίνεται τουλάχιστον απο τις εμπειρίες αυτών που την έχουν.Εγώ μιλουσα για την Scheppach HBS 261 χωρίς την βάση της που πιστευω ειναι ιδια με την 250 και ειναι πολύ οικονομικη και δεν ξεπερναει και το οριο μου που ειναι στα 200 περιπου ευρώ.Δεκτή οποιαδήποτε υπόδειξη δικιά σας.Και παλι ευχαριστώ.[h=1][/h]

Athanatos1959, αρχικά καλώς ήρθες.
Η κορδέλα είναι ένα από τα ελάχιστα εργαλείο που το εκτιμάς περισσότερο αφού το πάρεις.
Εσύ που θες να ασχοληθείς με ξύλα θα την καταευχαριστηθείς, όποια κι αν πέρεις.
Καλή επιλογή στις πριονοκορδέλες μόνο και μην φοβάσαι τίποτε. Και λίγο προσεκτικά βέβαια.
Είναι τόσο εξυπηρετική που θα απορείς πώς κι άργησες τόσο να την πάρεις.

Last edited:
Να παρεις την Scheppach.
Το υψος κοπης δυστυχως ποτε δεν ειναι αρκετο.
Παρε την μεγαλυτερη που μπορεις!

Οσο για την ΜΕΤΑΒΟ ηταν εξαιρετικη εταιρεια καποτε προ 20 χρονια σας θυμιζω το θεμα του Νεκταριου με την ΜΕΤΑΒΟ απο το Lefeld.