Πριονοκορδέλες Ξύλου

Οσο για την ΜΕΤΑΒΟ ηταν εξαιρετικη εταιρεια καποτε προ 20 χρονια σας θυμιζω το θεμα του Νεκταριου με την ΜΕΤΑΒΟ απο το Lefeld.

Ε εντάξει μπορεί να έτυχε Κυριάκο,καί ο Μπάμπης καί άλλοι συμφορουμίτες μέ Metabo πριονοκορδέλα δέν έχουν θέματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Eγώ πάλι μπάμπη δέν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κόλλημα μέ τό χέρι καί να αντέξει από ερασιτέχνες,παρά μόνο εργοστασιακά.Ειναι πολλές οι παραμέτροι γιά σωστή κόλληση πού μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να τό πετύχει σωστά,η εργοστασιακά μέ ρομπότ πού κολλάνε φασόν..
Είμαι πολύ δύσπιστος ότι μπορεί να γίνει σωστή δουλειά με ασημοκόλληση από ερασιτέχνες.

Δεν είπα οτι είναι εύκολο, και σίγουρα με το χέρι, όσο μάστορας κι αν είσαι, δεν πρόκειται να κάνεις την κόλληση που καλνει ένα ρομπότ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να γίνει και μια κόλληση από ερασιτέχνη που είναι σχετικός με το αντικείμενο.
Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο "όμορφη" η και ίδιας αντοχής αλλά απ´ το να τη πετάξεις ας κρατήσει και λιγότερο.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ναι Δημητρη,

Ομως πηραμε 7-8 BASA 1 και ηταν ολες αψογες!!

Καλά, Κυριάκο, κόψε κάτι... Τι άψογες;
Ξέρεις πόσες "επεμβάσεις" έχω κάνει στη BASA 1 εγώ; Και πάλι άψογη δεν τη λές.
Πάρα πολύ τίμιο μηχάνημα, δεν λέω, αλλά η Metabo είναι άλλης κατηγορίας κορδέλα.

Εγώ απο την 261 είμαι πολύ ευχαριστημένος.Αν την αλλάξω θα πάω στην Basa3 ,που είναι σε άλλη κατηγορία βέβαια.

Αν μπορεις να τη παρεις την metabo bs261. Εγω μπορει να ειχα θεματα αλλα ειναι ωραιο εργαλειο.

Η bada1 είναι πολύ καλή για τα χρήματα της. Κόβω ότι ξύλο έχω μέχρι τους δέκα πόντους. Σου ανοίγει την όρεξη όμως για να πας σε μεγαλύτερο ύψος..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σε Ολους.Το ειπα και προηγουμενα οτι η Metabo bas 261 ηταν η πρώτη μου επιλογη και θα την ειχα παραγγείλει απο το συγγεκριμενο γερμανικο κατάστημα επειδη ειναι το μονο που την στελνει Ελλαδα με 15 μονο ευρώ μεταφορικα και στην ιδιαίτερη αυτη τιμη των 279 ευρώ.Στο email που τους εστειλα ομως για το ποτε θα ειναι διαθέσιμο η απαντηση ηταν οτι δεν ξέρουν...Ειδωμεν....

Τι ρυθμισεις εκανες δλδ στην BASA 1???
Δε μιλαω για τις βασικες που θα εκανες σε καθε κορδελα με ρουλεμαν κλπ κλπ.
Out of the box απροβληματιστη κορδελιτσα ικανη να κοβει αδιαμαρτύρητα το μεγιστο υψος κοπης της ηταν.

Η ΜΕΤΑΒΟ κορυφαια εταιρεια ξαναλεω καποτε.
Πλεον ειναι φασον κινεζικη.

Dewalt dw876.

Αλλαγη κορδελας σε 20mm 4tpi της Dewalt για ripcuts

20200424-093800.jpg

και δόκιμη...

Φτελια,
20200424-102155.jpg

Και ελιά,
20200424-104718.jpg

20200424-105932.jpg

Last edited by a moderator:

Dewalt dw876.

Αλλαγη κορδελας σε 20mm 4tpi της Dewalt για ripcuts
και δόκιμη...
Φτελια,
Και ελιά,

Ωραία νερά σου έδωσε το κομμάτι.... :music-smiley-005:

Last edited by a moderator:
Επειδη και εμενα μου έκανε για πιο πολλα τα μετρησα με τον χαρακα.
4 tpi.

Φοβερη η ελια σαν ποιημα τα νερα της αλλα ειναι ολα του Κωστή.

Τον εξυπηρετησα να του τα φιλεταρω.

Κυριακο τι μπανιστηρι ηταν αυτο που μας προσεφερε. Εργαλειο θες, ξυλεια θες...ζηλεψα!

Καλησπέρα σε Ολους.Εν μεσω Κωρωνοιού παράγγειλα και εγω την πριονοκορδέλα που τελικα μεχρι σημερα ηταν διαθεσινη απο το γερμανικό LEFELD την Scheppach Bandsäge HBS261 στα 198 ευρώ και 15 ευρω μεταφορικά.Η παραγγελία εγινε με καθυστερηση 1 εβδομαδας περιπου επειδη περιμενα μηπως γίνει διαθεσιμη η Metabo 261 που μου ειχαν πει οτι ειναι σε έλειψη..Εν αναμονή λοιπόν..μεχρι να ερθει...Σας Ευχαριστω για τις συμβουλές σας.....

Καλησπέρα σε Ολους.Εν μεσω Κωρωνοιού παράγγειλα και εγω την πριονοκορδέλα που τελικα μεχρι σημερα ηταν διαθεσινη απο το γερμανικό LEFELD την Scheppach Bandsäge HBS261 στα 198 ευρώ και 15 ευρω μεταφορικά.Η παραγγελία εγινε με καθυστερηση 1 εβδομαδας περιπου επειδη περιμενα μηπως γίνει διαθεσιμη η Metabo 261 που μου ειχαν πει οτι ειναι σε έλειψη..Εν αναμονή λοιπόν..μεχρι να ερθει...Σας Ευχαριστω για τις συμβουλές σας.....

Με το καλο να παραλαβεις. Περιμενω δοκιμη σου . Αυτο το μοντελο το εχω μονιμα στο καλαθι και ολο αναβαλω να πατησω την παραγγελια.
12cm υψος κοπης
500 watt

Δεν τα βρισκεις αλλου στα 200