Πριονοκορδέλες Ξύλου

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Είπα κι εγώ..
Ότι ναναι γράφουν..
Την έχεις δει από κοντά ή μόνο φωτογραφίες;
Μονο φωτογραφιες . Ουτε καν video στο Youtube δεν βρηκα. Ειναι Ιταλικη . Η femi παντως φαινεται σοβαρη εταιρεια . Τo μικρο μοντελο και ισως αυτο φαινονται για φασον, αλλα τα πιο μεγαλα πρεπει να ειναι δικα της.

https://www.femi.it/en/job-line/linea-lavorazione-legno/vertical-band-saws/vb-28-186/

Μην τρομάζεις Αλέξανδρε, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι σωστά τα στοιχεία.
Με το καλό να δεχθείς και τη δική σου, πολύ ωραίο εργαλείο.
Δυστυχώς εγώ θα τη δώσω τη δική μου την BAS 318, μου είναι περιττή πλέον.

Όχι κάτω από 500 . Είναι όντως καινούρια.
Μαζί με τις κορδέλες βέβαια, κάποιες από αυτές αχρησιμοποίητες.
Είναι βαρύ εργαλείο όμως αυτό, αν πουληθεί θα πρέπει να την πάρει κάποιος από Αθήνα που θα έρθει θα τη φορτώςει και θα φύγει. Να μην έχει και τα μεταφορικά...

Δεν θα είχα προβλημα να την πάρω αλλά είναι υπερβολή για την χρήση που την θέλω. Δυνατό εργαλείο, είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί να την πάρει κάποιος που όντως την χρειάζεται!

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μπάμπη άμα δεν την έχεις δώσει μέχρι Δεκεμβρη εδώ είμαστε εμείς!!!

ΟΚ Βαγγέλη... Θα έχω κι εγώ χρόνο μέχρι να το χωνέψω. :flipout:
Ούτως ή άλλως δεν έχω βάλει αγγελία.

Οοο παλιααατζηηηηηηςςς!
Παλιες καρεκλες, παλιες τραπεζια, παλιες κορδελεεςςςς.
Οοοοο παλιατζηηηηηηης!
Να την φορτωσω, μαστορα; 😁

Λοιπόν, σήμερα καθάρισα την πριονοκορδέλα, όσο μπορούσα βέβαια. Δουλεύει μια χαρά, με πολύ καλές κοψιες. Δεν μπόρεσα να καταλάβω από την φώτο τι σημαίνουν τα νούμερα αυτά καθώς και οι γραμμές που έχει. Αφορούν το σφίξιμο της ταινίας ξέρω αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Καμιά βοήθεια από κάποιον;
576a6288a89abf887d24e6e657d17c1d.jpg

Δεν έχω δεί κορδέλα που να ισχύουν αυτά που γράφουν σ' αυτά τα πινακάκια Παύλο... :flipout:
Υποτίθεται οτι σου δίνει τα επίπεδα σφιξίματος κάθε κορδέλας, μέχρι που πρέπει να σφίξεις δηλαδή για τα 6 mm, τα 16 mm κσι τα 25 mm.
Αυτό όμως προϋποθέτει κορδέλες με απόλυτη ακρίβεια στο μήκος πράγμα που δεν ισχύει.
Από κραδασμό πως τη βλέπεις; Ικανοποιημένος;

Για να ειναι εκει η βελονα, σημαινει οτι εχεις επανω κορδελα 25μμ πλατους που ειναι και το οριο της πριονοκορδελας. Ειναι το μαξιμουμ σφιξιμο/ενταση που μπορεις να δωσεις.

Οι διαγραμμισεις ειναι ενδειξεις για το ιδανικο σφιξιμο κορδελων απο 6μμ εως 25μμ πλατος.

Εαν ΔΕΝ εχεις επανω κορδελα των 25μμ πλατους, και εχεις πχ. 16μμ πλατους, σημαινει οτι την εχεις παρασφιξει.
Στην δικη μου την Dewalt που εχει παρομοιο βοηθητικο συστημα εντασης κορδελας, οι ενδειξεις ειναι θα ελεγα ακριβεις.

Κι εγώ αυτό κατάλαβα, ότι είναι ενδείξεις για το σφίξιμο της ταινίας ανάλογα με το πλάτος της. Έλα όμως που δεν ισχύει. Έβαλα αυτήν των 20 mm και η ένδειξη ταιριασε. Έβαλα την 13 αλλά αν την βάλω εκεί που λέει ο δείκτης θα είναι χαλαρή. Τι ίδιο φαντάζομαι θα ισχύσει και στις λεπτότερες των 10 και 6 mm. Άρα σφιγγουμε παραδοσιακά, με την εμπειρία δηλαδή.
Από κραδασμούς μπορώ να πω ότι είναι μηδενικοί. Πολύ στιβαρή και σταθερή συγχρόνως.

Toτε ναι, θα σφιγγεις εμπειρικα, πιεζοντας την κορδελα με το δακτυλο απο την αριστερη πλευρα που δεν ειχει οδηγους και στην μεση. Ο τζογος δεξια αριστερα πρεπει να ειναι καποια χιλιοστα.

Θα ελεγα, αφου εχει χαθει η ρυθμιση απο την βελονα, να σημειωνεις τα νεα σημεια στα οποια νομιζεις οτι εχει σφιξει καλα, αναλογα με το πλατος κορδελας που βαζεις επανω. Για να το εχεις ετοιμο για την επομενη φορα.

Last edited:
Toτε ναι, θα σφιγγεις εμπειρικα, πιεζοντας την κορδελα με το δακτυο απο την αριστερη πλευρα που δεν ειχει οδηγος και στην μεση. Ο τζογος δεξια αριστερα πρεπει να ειναι καποια χιλιοστα.

Θα ελεγα, αφου εχει χαθει η ρυθμιση απο την βελονα, να σημειωνεις τα νεα σημεια στα οποια νομιζεις οτι εχει σφιξει καλα, αναλογα με το πλατος κορδελας που βαζεις επανω. Για να το εχεις ετοιμο για την επομενη φορα.
Έτσι ακριβώς Μιχάλη..

Θα περασω αυτες τις μερες απο τον πριονοκορδελά της γειτονιας για να μου φτιαξει κορδελες για την μικρη Proxxon.

Mιλησαμε στο τηλεφωνο σημερα και μου ειπε οτι μπορει να μου κοψει 6μμ πλατος -απο την καλη ποιοτητα κορδελας μιας Aμερικανικης εταιρειας που αγοραζω για την Dewalt- σε μηκος μολις 1065 χιλιοστα που φοραει η Proxxon.

Τα 6μμ ειναι το μαξιμουμ πλατος που μπορει να παρει η μικρη πριονοκορδελα της Proxxon. To προβλημα ειναι οτι οι λεπτες και στενες 3.5 και 5μμ που πουλαει η Proxxon ειναι λιγο αδυναμες και κοβονται σχετικα ευκολα.
Προχτες μου κοπηκε μια σε πολυ ηπιες συνθηκες κοψιματος και μαλιστα οχι στο σημειο ενωσης.

Θα εχει ενδιαφερον νομιζω για ολους που εχουμε τις μικρες αυτες πριονοκορδελες.