Πριονοκορδέλες Ξύλου

Το μυστήριο λυθηκε (θελω να πιστευω)... Μάλλον ο ηλεκτρομαγνητικός διακόπτης είναι. Αποσυνδεσα τα καλώδια και τα συνδεσα απευθείας και δουλεψε κανονικά. Σε αναζήτηση διακοπτη τωρα...

Πάλι καλά. Εγώ επειδή αγόρασα μεταχειρισμένη πριονοκορδέλα, μου το έκανε αυτό την δεύτερη μέρα που την πήρα και μ έλουσε κρύος ιδρώτας. Μέχρι να καταλάβω τι φταίει...
Δύσκολο να βρεις ίδιο στο εμπόριο, μόνο αν έχει ο αντιπρόσωπος. Υπάρχουν παρόμοια, όπως για παράδειγμα σαν αυτό που έχει η πόρτα του ψυγείου.

Τι να πάθει αυτό ρε παιδιά, ένα ελατήριο και δύο επαφές έχει. Κάνει επαφή δουλεύει, δεν κάνει δεν δουλεύει.
Ένα καλό καθάρισμα θέλει. Δοκίμασε WD40 και καλό φύσημα.

Ο ηλεκτρομαγνητικος ειναι ο κεντρικος διακοπτης με το κοκκινο/πρασινο κουμπι. Βρισκεις γενικα αλλα θελει προσοχη για να χωραει στην υποδοχη. Εχει περιπου 10-15

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ο ηλεκτρομαγνητικος ειναι ο κεντρικος διακοπτης με το κοκκινο/πρασινο κουμπι. Βρισκεις γενικα αλλα θελει προσοχη για να χωραει στην υποδοχη. Εχει περιπου 10-15

Άκυρο τότε... Λάθος κατάλαβα, νόμισα οτι ήταν η επαφή της πόρτας.

Κόψιμο κορμού μουριάς στην Bernardo hbs 360. Το ύψος στα όρια του, 22 cm. Την έκοψε χωρίς ζόρι με κορδέλα 20 mm.
24198ff00df14c5936ce5ea99ac2bdd6.jpg
1d91859300efc6ad125bf3b399921cf1.jpg
233b8d0a9e8bf8b018c5b6165c414890.jpg

Δε σου είπε η συζυγος πως το μπλε με το κίτρινο δεν παει?????
Χαχαχα

Αυτός ο διακόπτης ευθυνεται για πολλα τέτοια σταματηματα που σε κάνουν να απορείς τι συμβαίνει.
Το ίδιο έπαθα εγώ στη σκουπα μου.

Σε δύο μήνες σκέφτομαι να αγοράσω μια μικρή πριονοκορδελα . Οι 12 πόντοι κοπής μου αρκούν. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ψάχνοντας για ποιοτική κορδέλα με μαντεμένιο τραπέζι και γενικά καλή κατασκευή φτάνεις στα 300 χωρίς βάση και μοτέρ με πραγματικά 200watt . Ενω με 400 αγοραζεις μεγαλύτερη κορδέλα με 750 watt μοτέρ, βαδη αλλά ποιότητα κατασκευής αμφιλεγόμενη.

Επειδή το budget μου ειναι εκεί στα 300-350 . Αξίζει να πάρω την μικρή που μπορεί να με καλύψει και αν τα βρει σκούρα να της αλλάξω το μοτέρ;

Μια αναβάθμιση από 1/3hp σε 1hp μοτέρ τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει;

Καλη αποφαση, με το καλο!

Εχε υπ' οψη οτι οι 10/12 ποντοι που αναφερονται ως μαξιμουμ υψος κοπης στις μικρες κορδελες δεν αντιστοιχουν απαραιτητα και σε εγγυημενη ικανοτητα κοπης αυτου του υψους.

Ισως να μπορεις να κοψεις καποιο μαλακο ξυλο στο μαξιμουμ οριο υψους αλλα δεν ειναι καθολου βεβαιο οτι θα κοψεις σκληρο, τουλαχιστον χωρις να φερεις στα ορια του το εργαλειο.

Ολα εξαρτωνται απο το μαξ. υψους που επιθυμεις να κοψεις αλλα και το ειδος του ξυλου.
Εαν αυτο ειναι οντως 12 εκ σε σκληρο ξυλο., τοτε απαραιτητα πρεπει να πας σε μεγαλυτερη κορδελα ονομαστικων watt >500.

Η συγκεκριμένη που σκέφτομαι είναι η μικρή record power. Με after market κορδέλα έχω δει να κοβει 10 πόντους βελανιδιά. Το ύψος κοπής που με ενδιαφέρει είναι μέγιστο 8.5 πόντοι σε κεδρο ή σαπελι . Οποτε σε ύψος δεν έχω θέμα να φτάσω στα όρια, δηλαδή τους 12 πόντους. Απλά τον αέρα τον θέλω σε περίπτωση που φτιάξω κάποιο τραπέζι jig για συγκεκριμένες κοπες και χάσω 1cm .

Μοτερ 1hp σε παρόμοια χαρακτηριστικά βρίσκω με 100 αν τα βρει σκουρα το μοτέρ της record. Αξίζει η αλλαγή; θα έχει θέμα η κορδέλα;
Η επόμενη ποιοτική επιλογή είναι η bernardo με 15 πόντους και 420 πραγματικά watt 100 ακριβότερη. Αλλα δεν θέλω να παω στα 430 αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου με την record των 330 .

Από τα 200 max που σκεφτόμουν με μια scheppach από lefeld ( δεν έχει πιά) . Τα 330 είναι υπέρβαση που σηκώνει καβγά από τη σύζυγό...

Nαι, νομιζω οτι ειναι πολυ πιθανον να εχει θεμα ο σκελετος και οι τροχαλιες με τις μεγαλυτερες δυναμεις που θα ασκηθουν εαν πας ισχυροτερο μοτερ.

Μια μικρη κορδελα ζοριζεται να κοψει πανω απο 5εκ.σκληρο ξυλο.
Το θεμα ειναι να κοβεις το υψος που θες με ανεση και ασφαλεια και να μη βγαινει η ψυχη σου (ουτε η ψυχη του μοτερ) να σπρωχνεις. Ιδιως αν τυχαινει να πηγαινεις κοντρα στα νερα.

Με τα 100 ευρω παραπανω δεν αγοραζεις τους 3 ποντους παραπανω υψος, αλλα την ευκολια και την ανεση στο κοψιμο που ειναι πολυτιμη συμφωνα με την δικη μου εμπειρια.
Και επειδη εσυ δεν θες την κορδελα για να παιζεις, θα ελεγα να αποφυγεις τις μικρες και να κανεις την υπερβαση.

Κι εγώ ψηφίζω την πιο μεγάλη. Δεν έχει να κάνει τόσο με το μοτέρ αλλά με την κατασκευή του κουφαριού.
Πάντως στο κόψιμο πολύ (πάρα πολύ) μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία και η κορδέλα που χρησιμοποιείς. Εσύ νομίζω θα της βρείς τα "κουμπιά" πολύ γρήγορα.

Εντυπωσιακη η dictum και ειναι ακριβώς αυτό που θέλω αλλά αν δεν κανω λάθος μιλάμε και για 178 μεταφορικα;;; με τίποτα. Και ήδη μιλάμε για υπέρβαση αν μιλάμε πάνω από 350 .

Enduras η bednardo ξεφεύγει και με νευριάζει που μηχάνημα που κάνει 330 εδώ το πουλάνε 430 . Ενω η record power παραδοξως έχει φυσιολογική τιμή. Δεν ξέρω αν θα κάνει τρομερή διαφορά το 350 με το 550 watt ...και με βλέπω να ψάχνω αναβάθμιση για για την bernardo .

Χιώτη η record power "διατυμπανιζει" ότι δεν έχει σχέση με τις άλλες μικρές και ότι ειναι επαγγελματικό μοντέλο σε μικρογραφία με ενισχυμένο σκελετό και τραπέζι. Αρνητικές κριτικές δεν έχω δει πάντως.

φιλε songless(με συγχωρεις,δε θυμαμαι το ονομα σου) ο φραγκος-κωστοπουλος στην αθηνα συνεργαζεται με το dictum.
Οτιδηποτε εχω χρειαστει απο το dictum το εχω παραγγειλει απο τον φραγκο και η τιμη που πληρωνω ειναι οτι λεει το καλαθι αγορας συν τα μεταφορικα απο αθηνα για πυργο.
Πολλες φορες μαλιστα μου εχει κανει και καλυτερη τιμη και απο το ιδιο το site.
Η γνωμη μου ειναι να παρεις ενα τηλεφωνο και απο εκει πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση