Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δημητρη αποκλειεται να την εχει ετοιμοπαραδοτη..
Αυτος εχει κυριως εργαλεια χειρος..
Κανει καθε βδομαδα παραγγελια στο dictum η οταν οι παραγγελειες που εχει φτασουν το ποσο των 1000 ευρω
Ετσι μου εχει πει ο ιδιος στο τηλεφωνο
Ο χρονος αποστολης παντως σε εμενα δεν εχει υπερβει τις 8 μερες
Παρτον τηλεφωνο και ζητα του αν μπορει καλυτερη τιμη..
Φαινεται καλη περιπτωση αυτη η κορδελα..Μακαρι να την παρεις..
Και οι αλλες ομως που ανεφερες ειναι καλες επιλογες

Ενδιαφέρεται και άλλος φίλος για την ίδια. Εγω έστειλα mail στο dictum και αυτός θα πάρει αύριο τον Φράγκο που έχει πάρει ξανά απο αυτόν ένα ροκανι dictum . Αλλα μου είπε ότι του το πούλησε ακριβότερα από την τιμή dictum... θα δούμε. Φαινεται πάντως καλύτερη από την bernardo. Και σοβαρό μηχάνημα.
Αν ειναι να πουλήσει δύο κορδέλες λες να κανει καλύτερη τιμή;
Απλα η μια θα ταξιδεψει θεσσαλονικη και η άλλη Πάτρα...

Την προηγουμενη φορα που ηθελα καποια πραγματα τον πηρα τηλεφωνο,του εδωσα τους κωδικους οπως τους βλεπω απο το site του dictum και το καλαθι εγραφε συνολο 467 ευρω χωρις τα μεταφορικα.
Με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει ειναι 467 ευρω στα αφηνω 415 συν 5 ευρω τα μεταφορικα συνολο 420.
Τα παρηγγειλε και μετα απο μια εβδομαδα που ηρθαν με παιρνει τηλ για να με ρωτησει τα ακριβη στοιχεια της αποστολης..
Τον ρωταω αν εχει καποιο ετοιμοπαραδοτο πριονι dozuki να το βαλει και αυτο μεσα στο δεμα και μου λεει εχω ενα dictum.
Μετα απο μια ημερα που μου ηρθαν τα πραγματα διαπιστωσα οτι το πριονι το ειχε τιμολογησει 2 ευρω πιο πανω απο τη τιμη του dictum..
Εμενα μου εχει πει ο ανθρωπος πως οτι θελω να παραγγειλω απο το dictum να του στειλω τους κωδικους σε email η να τον παρω τηλεφωνο και η τιμη που θα πληρωσω θα ειναι αυτη που φαινεται στο καλαθι και πως αν η παραγγελια ειναι καλη ισως να μου κοψει και κατι..
Οπως μου τα ειπε ετσι ακριβως ειναι και μπορω να πω οτι εχω γλιτωσει αρκετα χρηματα ετσι.
Παρτον τηλεφωνο και θα στα εξηγησει ολα καθως ειναι και αριστος γνωστης

Λοιπον. Το Dictum ζηταει 172,55 μεταφορικα για να ερθει στην πορτα μου
Ο Φραγκος ζηταει ΦΠΑ πανω στην τιμη του Dictum , Δηλαδη 482 με παραλαβη απο το καταστημα. Δεν ειπε καν μεταφορικα.

Οποτε αν και ειναι ιδανικη κορδελα την ξεχναμε. Και παραμενει ως πρωτη μου επιλογη η record power που εχει λογικη τιμη . Η Bernardo εχει φαει καπελο 100 σε σχεση με το εξωτερικο οποτε δεν με ενδιαφερει να πληρωσω το καπελο του Ελληνα. Μπορω να την φερω απο Ιταλια και να μου μεινουν και 40 στην τσεπη...

Τοτε και εγω θα πηγαινα στη record power καθαρα λογω ποιοτητας..
Με την εμπειρια που ειχα με την boston που ειχε και αυτη 350 watt input power θα ελεγα οτι εστω και με δυσκολια θα μπορουσε να κοψει 8,5 ποντους ξυλο..
Οπως ειπε και ο Μπαμπης πιο πριν το βασικοτερο ειναι η τροφοδοσια του ξυλου στην κορδελα..

Δημήτρη μην πάρεις αδύναμη κορδέλα, άκου τον παθώντα. Όλα πάνω τους φτιάχνουν με ρυθμίσεις-καλά πριόνια, το μοτέρ όμως πρέπει να είναι δυνατό, αν θες να διατηρήσεις την ψυχική σου ηρεμία. Με 350 watt μην περιμένεις να κόψεις τίποτα άλλο από μαλακά ξύλα.. 8 εκ κέδρο απλά ξέχνα το, τουλάχιστον με ρυθμούς παραγωγικού ανθρώπου και όχι ισοβίτη..

Καλησπέρα και απο εμένα..Πριν 3 περιπου μήνες και Μετα απο αρκετο ψάξιμο και διάβασμα και αναμεσα σε δύο πριονοκορδέλες την Metabo 261 και την Scheppach HBS 261 κατέληξα και πήρα την δεύτερη και την οποια παρέλαβα απο το συγκεκριμένο γερμανικο κατάστημα με μονο 24 ευρώ μεταφορικα.Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος και την συστήνω ανεπιφύλακτα. https://www.lefeld.de/scheppach-ban...aegebaender-bis-245mm-breite-120mm-hoehe.html

Καλησπέρα και απο εμένα..Πριν 3 περιπου μήνες και Μετα απο αρκετο ψάξιμο και διάβασμα και αναμεσα σε δύο πριονοκορδέλες την Metabo 261 και την Scheppach HBS 261 κατέληξα και πήρα την δεύτερη και την οποια παρέλαβα απο το συγκεκριμένο γερμανικο κατάστημα με μονο 24 ευρώ μεταφορικα.Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος και την συστήνω ανεπιφύλακτα. https://www.lefeld.de/scheppach-ban...aegebaender-bis-245mm-breite-120mm-hoehe.html
Την συγκεκριμένη scheppach την ειχα βάλει στο μάτι όταν είχε πέσει στα 200 και είχε μόνο 15 μεταφορικα σύμφωνα με το καλάθι. Αλλα ήταν η περίοδος που μας έκλεισαν με lockdown και θα οικονομικά μου ήταν αμφίβολα . Οχι οτι τώρα είναι καλύτερα αλλά με παιρνει να κάνω την αγορά.
Στην ελλαδα υπάρχουν κλώνοι της συγκεκριμένης ως bormann bbs 2500 και ως vidalXL με μεγαλυτερη τιμή. Εδω και καιρό δεν είναι διαθέσιμη πάντως από το lefeld και επειδή δεν την βρίσκω ούτε στην scheppach πιστεύω οτι παει για αντικατάσταση ως μοντέλο όπως έγινε και με την μικρή BASA.

Δημήτρη μην πάρεις αδύναμη κορδέλα, άκου τον παθώντα. Όλα πάνω τους φτιάχνουν με ρυθμίσεις-καλά πριόνια, το μοτέρ όμως πρέπει να είναι δυνατό, αν θες να διατηρήσεις την ψυχική σου ηρεμία. Με 350 watt μην περιμένεις να κόψεις τίποτα άλλο από μαλακά ξύλα.. 8 εκ κέδρο απλά ξέχνα το, τουλάχιστον με ρυθμούς παραγωγικού ανθρώπου και όχι ισοβίτη..
Με κλειστά μάτια αγοραζα την dictum αν υπήρχε στην ελλαδα . Περιμένουμε τηλέφωνο από τον Φράγκο να μας πει τελική τιμή γιατί δεν την έχει φέρει ξανά αφού συνεννοηθεί με τους Γερμανούς. Βέβαια στα 480 που είπε χωρίς μεταφορικα , δεκτό για το κέρδος του, αλλά μετά πλησιάζει femi με 750watt και 17 πόντους κοπής στα 500 . Στα 560 που ζήτησε ο Γερμανός για να μου την στείλει αρχίζουν σοβαρά μηχανήματα με 750 και 900 watt .

Η dictum πάντως είναι ιδανική και σαν μέγεθος για τον χώρο μου . Με μια μικρή έρευνα είναι καλύτερη και από την craft του axminster που βασίζεται.

Εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις βάση στην στιβαρότητα του εργαλείου. Αν η ταινία είναι καλή, θα κόψεις ότι ξύλο θες. Εγώ με την μικρή basa 1 έκοβα μέχρι και 10 πόντους σκληρά ξύλα,. Αργά μεν αλλά έκοβα.

Η BASA 1 ήταν vfm όταν είχε τον καλό φράχτη και το μαντεμένιο τραπέζι . Μετα βάλανε αλουμινίου και έναν φράχτη της κακιάς ωρας μέχρι που καταργήθηκε.
Σαν σκελετός η record power αντέχει τα παραπάνω watt . Στον ίδιο σκελετό βάλανε 550watt μοτέρ και μαντεμένιους τροχούς και την πουλάνε ως premium έκδοση 200 παραπανω .
Οπότε θεωρώ ότι επώνυμα μηχανήματα έχουν κατασκευή με προδιαγραφές αντοχής πάνω από τις ονομαστικές που βγαίνουν στην αγορά.
Ενδεικτικά βάζω το τραπέζι απο κατω της bernardo των 550watt 420 στην ελλαδα και της dictum των 550watt 389 στη Γερμανία για να καταλάβουμε την διαφορά στα δυο μηχανήματα... φαινεται και η διαφορά στον σκελετό. Η dictum έχει ενίσχυση .
2316cd0458b17ef6b26ce22d847b7da3.jpg
58a4d666b7754b93beda4834df1cfea8.jpg

Όλα έχουν ενισχύσεις, είτε αλουμινίου είτε από μαντεμι.μη νομίζεις ότι κάνει καμια διαφορά.
Η διαφορά είναι στην ισχυ.
Αν δεν έχεις και πρεπει να την αυξήσεις και πρεπει να βάλεις καλυτερες τροχαίες πας σε μεγαλυτερο μοντέλο.
Από την αρχή όπως είπε και ο Νίκος.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Όλα έχουν ενισχύσεις, είτε αλουμινίου είτε από μαντεμι.μη νομίζεις ότι κάνει καμια διαφορά.
Η διαφορά είναι στην ισχυ.
Αν δεν έχεις και πρεπει να την αυξήσεις και πρεπει να βάλεις καλυτερες τροχαίες πας σε μεγαλυτερο μοντέλο.
Από την αρχή όπως είπε και ο Νίκος.
Νομιζω οτι με εναν καλο σκελετο μπορω να ανεβω σε μεγαλυτερο Moter . Αν αναλογιστω την κατασκευη της einhell και της Borman που φορανε μοτερ 750 watt .
Μετα την αναβαθμιση των οδηγων η δευτερη αναβαθμιση που βλεπω σε πριονοκορδελες ειναι στο Moter . Νομιζω οτι η Dictum ειναι safe bet . Και δνε μιλαω για το μαντεμεντιο τραπεζι αλλα για την ενισχυση του σκελετου που φαινεται απο την φωτογραφια.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ο Παυλος έχει το μεγάλο μοντέλο της Bernardo. Θα σου πει νομίζω τα καλύτερα.
Μπορει να ειναι καλο μηχανημα. Ειδικα το μεγαλυτερο μοντελο. Αλλα σε αυτα τα δυο μοντελα ,στα ιδια χρηματα θα αγοραζα την dictum. Οσο βλεπω τον τροπο στηριξης του τραπεζιου στις δυο κορδελες παιρνω μια γενικη ιδεα της κατασκευης. Η Dictum εχει ενα σιδερο κολλημενο δημιουργωντας ενα Τ με επιπλεον στηριξεις και τρεις βιδες συγκρατησης , ενω η Bernardo εχει εκεινα τα δυο λεπτα "γραναζια" να πατανε σε οσο ειναι το παχος του σκελετου. Δεν ξερω τι ανοχες εχει η bernardo αν βαλεις ενα βαρυ ξυλο επανω στο τραπεζι, σε καθετοτητα. Μπορει και η Dictum να ειναι υπερβολη. Αλλα δεν ειναι μειονεκτημα αυτο.
Το μονο ποιοτικο χαρακτηριστικο που λειπει απο την dictum ειναι ο μοχλος γρηγορης απασφαλισης της ρυθμισης της τασης στην κορδελα. Πραγματικα ειναι σπανια περιπτωση που ο μονος αποτρεπτικος λογος ειναι τα μεταφορικα και οχι το ιδιο το μηχανημα...

ο μοχλός απασφάλισης ,σε περίπτωση που δεν την χρησιμοποιείς για καιρό, είναι βασικό και απαραίτητο χαρακτηριστικό πάντως ,γιατί μειώνεται σημαντικά η πίεση άρα και η φθορά των τροχαλιών. Κανονικά ,σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιούμε την κορδέλα για καιρό , πρέπει να αφαιρούμε την κορδέλα από τους τροχούς. Τώρα ποιός το κάνει είναι άλλο θέμα.
Θα συμφωνήσω ότι η dictum προσέχει τα μηχανήματά της , εξάλλου έχει πολύ καλό reputation στην γερμανία , αν και ακριβό μαγαζί.

Re: Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Μπορει να ειναι καλο μηχανημα. Ειδικα το μεγαλυτερο μοντελο. Αλλα σε αυτα τα δυο μοντελα ,στα ιδια χρηματα θα αγοραζα την dictum. Οσο βλεπω τον τροπο στηριξης του τραπεζιου στις δυο κορδελες παιρνω μια γενικη ιδεα της κατασκευης. Η Dictum εχει ενα σιδερο κολλημενο δημιουργωντας ενα Τ με επιπλεον στηριξεις και τρεις βιδες συγκρατησης , ενω η Bernardo εχει εκεινα τα δυο λεπτα "γραναζια" να πατανε σε οσο ειναι το παχος του σκελετου. Δεν ξερω τι ανοχες εχει η bernardo αν βαλεις ενα βαρυ ξυλο επανω στο τραπεζι, σε καθετοτητα. Μπορει και η Dictum να ειναι υπερβολη. Αλλα δεν ειναι μειονεκτημα αυτο.
Το μονο ποιοτικο χαρακτηριστικο που λειπει απο την dictum ειναι ο μοχλος γρηγορης απασφαλισης της ρυθμισης της τασης στην κορδελα. Πραγματικα ειναι σπανια περιπτωση που ο μονος αποτρεπτικος λογος ειναι τα μεταφορικα και οχι το ιδιο το μηχανημα...
Δεν ξερω αν το εψαξες, αλλα κανε μια ερευνα και στις μεταφορικες που κανουν δρομολόγια Ελλάδα Γερμανία, θα εχουν πιο λογικα μεταφορικα φανταζομαι

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από υπηρεσίες που αναλαμβάνουν παράδοση σε γερμανική διεύθυνση και μετά να στο στείλουν Ελλάδα είδα μέχρι και 450 μεταφορικά για 30 κιλά, οχι για 49 που είναι. Μετα σου φαίνονται τα 170 λίγα . Η αγορά ως ιδιώτης δεν συμφέρει . Ή θα πρέπει να αγοραστεί από τον Γερμανό απευθείας με τιμολόγιο και ενδοκοινοτικη ή να την φέρει επαγγελματίας που αγοράζει από dictum όπως ο Φράγκος και έχει αλλα έξοδα μεταφοράς και να στην μεταπωλησει . Πάντως η unicut στην Θεσσαλονίκη δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές στις record power και τα axminster εργαλεία. Πχ η record power 250 Αγγλία έχει 280 λίρες, δηλαδή 315 και στην unicut πωλείται στα 330. Αυτό το καπέλο 80 που ζήτησε ο Φράγκος και πιθανολογώ ότι θα ζητήσει και άλλα, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω...

Οι χρεώςεις του πρακτορείο που χρησιμοποιώ εγώ για Γερμανία ((Μόναχο) είναι 25 για τα πρώτα 10 κιλά και μετά 2,5 το κιλό.
Δηλαδή για 30 κιλά γύρω στα 75 .
Και μιλάμε για παραλαβή και παράδοση στην πόρτα σου.

Μια προσωπική εκτίμηση πάντως από κατοχο της μικρής boston να ξέρεις τους 12 πόντους κοπής τους έχει για πλάκα σε όλα τα ξυλα! Προσωπικά φαντάσου αφαιρώ και εντελώς τον οδηγό και τη δουλεύω και σε 18εκ υψος.το κλειδί εγώ θα έλεγα είναι οι καλές κορδέλες!! Με προσωπική αγάπη tuffsaws από Αγγλία ο οποίος βέβαια δε στέλνει πλέον Ελλάδα.ωστόσο και του axminster που έχω δοκιμασμένες τα καταφέρνουν να συνεργαστούν καλά με το εργαλείο.