Πριονοκορδέλες Ξύλου

Πολυ καλα ζυγισμενη η κορδελα, μπραβο!

Στο κοψιμο που φαινεται αγριο φταιει το τσαπραζι. Koρδελες με τσαπραζι και ΤPI 4,6 και 8 αφηνουν τα ιδια περιπου σημαδια.

Πολυ καλα ζυγισμενη η κορδελα, μπραβο!

Στο κοψιμο που φαινεται αγριο φταιει το τσαπραζι. Koρδελες με τσαπραζι και ΤPI 4,6 και 8 αφηνουν τα ιδια περιπου σημαδια.

Συμφωνώ απόλυτα.
Ανέβα σε tpi, θα αργείς βέβαια στην κοπή αλλά θα γίνει πολυ πιο ποιοτικη.

Εχετε να προτεινετε καμια καλη κορδελα 12αρα για ευθειες κοπες ; Ειναι για συγκεκριμενη κοπη που την θελω σε ισοβενο κεδρο 55 εκατοστα σε μηκος και 8.5 σε υψος .

Να κανω κανενα βιντεο παρουσιασης ; Δεν υπαρχουν για αυτη την κορδελα στο youtube. Για ριξτε προτασεις για δοκιμες να δουμε τα ορια της... :P

Κάποια πρόταση για την διαχείριση της σκόνης; έχει δύο εξόδους. Μια κάτω από το τραπέζι που βγάζει τον κύριο όγκο της σκόνης μιας και προέρχεται απευθείας από την κορδέλα πριν πέσει μέσα στο σώμα και μια κάτω πίσω.
Χρειάζομαι κάποιον ανταπτορα μείωσης. Οι έξοδοι έχουν εξωτερική διάμετρο 63μμ και εσωτερική 58μμ . Υπάρχει κάποια συστολή από σωλήνες αποχετευσης που θα μου έκανε ώστε να βάζω το ακροφυσιο της σκούπας; Η axminster εχει ίδιο σύστημα αλλά σου δίνει μέσα ένα σωλήνα να ενωθούν οι δύο έξοδοι και έχει διαφορετικό σύστημα κάτω ώστε να μπαίνει σκούπα.
5cbfe79a6142d4d316ce0a1854ec85f9.jpg
4526dbfb53a9874d1ce3f24ae88254f2.jpg
64a46045f25aa536c195ce0784072172.jpg

σε περιπτωση που δεν βρεις καποιον ετοιμο ανταπτορα,
ενα παρομοιο προβλημα που αντιμετωπισα με μεγαλο φυσητηρα κηπου που ηθελα να τον κανω να λειτουργει σαν σκουπα, το ελυσα με την χρηση κονου!
ξερεις, τον πορτοκαλι που βαζουν στους δρομους με κανα 5 ευρω
κοβεις τον κωνο και απο τις δυο πλευρες μεχρι να παρεις τις διατομες που θελεις και του κολλας τον σωληνα

Φ63 σε αποχέτευση υπάρχει στα σίγουρα. Τα λαστιχα της σκουπας πρεπει να ειναι Φ32. Αρα θες συστολή φ63 σε φ32 και ενα Τ στην κατω εξοδο και να καρφωσεις και ενα σπιραλ απο την πανω έξοδο.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Φ63 σε αποχέτευση υπάρχει στα σίγουρα. Τα λαστιχα της σκουπας πρεπει να ειναι Φ32. Αρα θες συστολή φ63 σε φ32 και ενα Τ στην κατω εξοδο και να καρφωσεις και ενα σπιραλ απο την πανω έξοδο.

Το φ νούμερο αφορά την εσωτερική διάμετρο; Τότε κάτι τέτοιο ως πρώτο βήμα ίσως κάνει και μετά να μειώσω στα 32 . https://www.pansolar.gr/product/942/170/ekkentres-sustolesf-50/63.html

Δεν το θυμάμαι αυτο να σου πω, παντως σε blastgates που ειχα παρει απο axminster και ειχε φ63 τρυπα ταιριαξε ακριβως.

Φαινεται πολυ προσεγμενη κατασκευη. Ε δοκιμες... σε οτι πιο παχυ εχεις...
Πλατες λες να καταφερεις; Ποιο ειναι το μεγιστο παχος που κοβει θεωρητικα;

Εγω καταφερα και την εντυσα. Μου ειχε δωσει ο πωλητης τα κομματια.
Δε ξερω πως λεγεται το υλικο. Ειναι αυτο που μοιαζει με χαρτόνι. Νοβαπαν; Ή κατι πολυ χειροτερο...
Φαινεται αθλια αλλα ειναι προφανως απαραιτητο....
1425d996d762a4658e001a15e1254956.jpg

Για mdf φαίνεται. Αργότερα φτιάχνεις κατι καλύτερο.

Μεγιστο ύψος κοπης της κορδέλας είναι τα 13.5 εκ. Οχι για πλατες αλλά κάνει για πλαινα κιθαρας. Δεν έχω τόσο ψηλό ξυλο σκληρό. Έχω μόνο κάτι πλάκες ελατο . Θα βάλω να κόψω αν είναι μια στο μέγιστο ύψος. Για σκληρό έχω ένα 40 ετών ιροκο που το έκοψε άνετα. Θα πάω να τα βγάλω βίντεο και θα τα ανεβάσω.

γιωργο βαψτην και θα ειναι οκ. τωρα μοιαζει καπως ατσαλη
κι αν μαλιστα βαλεις διχρωμια, θα σου γινει κουκλα!

Ανεβηκε το ενα βιντεο. Χρειαζομαι κορδελα για rip cut με λιγα tpi για τετοια κοπη. Οχι οτι τα πηγε ασχημα και η εργοστασιακη αλλα περιμενα πιο γρηγορη κοπη σε ελατο.

https://youtu.be/bX31ASop4Es

Καλοεβλεπα τις axcaliber απο το axminster αλλα τωρα με τα τελωνεια δεν ειναι να ρισκαρεις...

Δημητρη εγω παιρνω απο εδω κορδελες
https://www.troxeioshop.gr/el/
Πες του για τι χρηση την θες και θα σου προτεινει αυτος καταλληλη.
Απο οτι ειδα στο βιντεο ισως θελουν πιο κοντα στην κορδελα τα πλαινα ρουλεμαν και ισως να τροφοδοτουσες το ξυλο λιγο πιο αργα