Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

Απάντηση: Re: Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

Αντώνης;1057610898Βέβαια δε μπορούν να κάνουν θαύματα said:
Καπου καταληγουμε λοιπον σιγα σιγα :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

Καπου καταληγουμε λοιπον σιγα σιγα :a0210:
Μα το είπα ευθύς εξαρχής, δε μπορείς από μια κακή παραγωγή ή έναν ταλαιπωρημένο δίσκο να βγάλεις διαμάντι, ούτε είναι αυτή η επιδίωξή μου...

Αλλο η κακη παραγωγη αλλο ο ταλαιπωρημενος δισκος.
Το σχολιο μου δεν απευθυνοταν αποκλειστικα σε σενα αλλα γενικα οσον αφορα την αποψη που επιμενει οτι μπορει ενας κλωνος να γινει "καλυτερος" απο το original.

Νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής και συγκεκριμένος σε ότι αφορά το "καλύτερο" και μάλλον συμφωνείς κι εσύ...

Nαι στο υποκειμενικα "καλυτερο" συμφωνω μαζι σου,στο καλυτερο απο το original ειναι που δεν συμφωνω.
Kαι γω νομιζω ημουν σαφης. -bye-

Με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια, καλύτερο είναι αυτό που θα αποδείξουν οι εργαστηριακές μετρήσεις στον πάγκο, σ' αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι κανένα αντίγραφο δε μπορεί να είναι καλύτερο από το πρωτότυπο από τη στιγμή που δε μπορεί να προστεθεί πληροφορία εκ των υστέρων...
Πρακτικά καλύτερο, είναι αυτό που θα υποδείξουν οι 6 στους 10 έμπειρους ακροατές ακούγοντάς το, αυτό είναι το βασικότερο κριτήριο επιλογής όλων όσων ασχολούνται με το χόμπυ αυτό και εγώ υποστηρίζω ότι αυτό είναι εφικτό σε αρκετές περιπτώσεις...
Για παράδειγμα, έχουμε δύο ολόϊδια ηχεία, αλλά το ένα μπορεί να φτάσει στα 100kHz ενώ το άλλο φτάνει μέχρι τα 50kHz, ποιό από τα δύο είναι "καλύτερο" ?
Αυστηρά μηχανολογικά, το πρώτο, πρακτικά όμως είναι τα ίδια από τη στιγμή που η ανθρώπινη ακοή φτάνει μετά βίας τα 20 kHz, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

ΥΓ. Άσε που στην περίπτωσή μας (ψηφιοποιημένος δίσκος), μπορούμε να έχουμε και έναν πρακτικά "καλύτερο" δείκτη, όπως είναι η αυξημένη δυναμική περιοχή μετά την αποθορυβοποίηση...

τι είδους εργαστηριακές μετρήσεις νομίζεις ότι μπορούν να γίνουν στην περίπτωση αυτή?
(θα μπορούσαν)

θα έλεγα ότι η όλη υπόθεση θα μπορούσε να ονομαστεί high hopes (για να θυμηθούμε ένα κομμάτι των pink floyd) ή αλλιώς ελληνιστί ευγενείς πόθοι.

τι είδους εργαστηριακές μετρήσεις νομίζεις ότι μπορούν να γίνουν στην περίπτωση αυτή?
(θα μπορούσαν)
Σε ποιά περίπτωση αναφέρεσαι για την ηχητική ποιότητα του βινυλίου ή των ηχείων ?

Με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια, καλύτερο είναι αυτό που θα αποδείξουν οι εργαστηριακές μετρήσεις στον πάγκο, σ' αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι κανένα αντίγραφο δε μπορεί να είναι καλύτερο από το πρωτότυπο από τη στιγμή που δε μπορεί να προστεθεί πληροφορία εκ των υστέρων...
Πρακτικά καλύτερο, είναι αυτό που θα υποδείξουν οι 6 στους 10 έμπειρους ακροατές ακούγοντάς το, αυτό είναι το βασικότερο κριτήριο επιλογής όλων όσων ασχολούνται με το χόμπυ αυτό και εγώ υποστηρίζω ότι αυτό είναι εφικτό σε αρκετές περιπτώσεις...
Για παράδειγμα, έχουμε δύο ολόϊδια ηχεία, αλλά το ένα μπορεί να φτάσει στα 100kHz ενώ το άλλο φτάνει μέχρι τα 50kHz, ποιό από τα δύο είναι "καλύτερο" ?
Αυστηρά μηχανολογικά, το πρώτο, πρακτικά όμως είναι τα ίδια από τη στιγμή που η ανθρώπινη ακοή φτάνει μετά βίας τα 20 kHz, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

ΥΓ. Άσε που στην περίπτωσή μας (ψηφιοποιημένος δίσκος), μπορούμε να έχουμε και έναν πρακτικά "καλύτερο" δείκτη, όπως είναι η αυξημένη δυναμική περιοχή μετά την αποθορυβοποίηση...

Λιγες σελιδες πιο πανω σου ειπα οτι η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις μια καλυτερη κεφαλη στο πικαπ σου.
Δεν το ειπα για να το πω,αλλα διοτι οτι χασεις απο την αρχη,το'χασες.Ισχυει και για το πικαπ βεβαια και για την ολη αλυσιδα του αναλιγικου μερους.
Μια κεφαλη με πιο εξελιγμενη ακιδα θα βελτιωσει σιγουρα τον ηχο που θελεις να επεξεργαστεις, θα εχει λιγοτερο θορυβο,περισοτερη πληροφορια,καλυτερη δυναμικη περιοχη κλπ.Κερδισε αυτα τα σημαντικα στην αρχη της προσπαθειας,οχι στην πορεια.Στην πορεια,απλα θα φανει,πως οτι εχασες στην αρχη το εχασες ανεπιστρεπτι.

Re: Απάντηση: Re: Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

Λιγες σελιδες πιο πανω σου ειπα οτι η γνωμη μου ειναι να σκεφτεις μια καλυτερη κεφαλη στο πικαπ σου.
Δεν το ειπα για να το πω,αλλα διοτι οτι χασεις απο την αρχη,το'χασες.Ισχυει και για το πικαπ βεβαια και για την ολη αλυσιδα του αναλιγικου μερους.
Μια κεφαλη με πιο εξελιγμενη ακιδα θα βελτιωσει σιγουρα τον ηχο που θελεις να επεξεργαστεις, θα εχει λιγοτερο θορυβο,περισοτερη πληροφορια,καλυτερη δυναμικη περιοχη κλπ.Κερδισε αυτα τα σημαντικα στην αρχη της προσπαθειας,οχι στην πορεια.Στην πορεια,απλα θα φανει,πως οτι εχασες στην αρχη το εχασες ανεπιστρεπτι.
Συμφωνώ 100% μαζί σου αλλά όπως σου απάντησα δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή για κάτι καλύτερο.
Σκοπός μου είναι να πάρω το καλύτερο που μπορώ με τον εξοπλισμό που διαθέτω, αλλιώς θα έπρεπε να πάω πάνω από τα 20,000 ευρώ για να πω ότι έχω κάτι απολύτως κορυφαίο, άρα να μπορώ να πάρω το καλύτερο δυνατό από τον δίσκο...

Σε ποιά περίπτωση αναφέρεσαι για την ηχητική ποιότητα του βινυλίου ή των ηχείων ?

στην ποιότητα του αντιγράφου (από την πρότασή σου είναι)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

θα έπρεπε να πάω πάνω από τα 20,000 ευρώ για να πω ότι έχω κάτι απολύτως κορυφαίο, άρα να μπορώ να πάρω το καλύτερο δυνατό από τον δίσκο...

Νομιζω υπερβαλλεις λιγο ?
Μεταξυ της m2 silver και πανακριβων κεφαλων υπαρχουν μερικες χιλιαδες επιλογες σε λογικες τιμες,οπως π.χ η m2 bronze αν σου αρεσει η ιδεα μιας ortofon.H bronze εχει σαφως καλυτερη ακιδα απο την red/silver/blue και δεν ειναι απροσιτη σε τιμη.Η silver ειναι στην ουσια μια red με ασημενια πηνια,που δεν ειναι και σιγουρο για μενα αν βοηθα καθολου.

στην ποιότητα του αντιγράφου (από την πρότασή σου είναι)
Με μπέρδεψες λίγο....
Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει αν υπάρχει τρόπος να εξετάσουμε εργαστηριακά το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει, πιστεύω ότι όντως θα έδειχνε ότι ο ήχος του βινυλίου είναι τεχνικά "καλύτερος" από το ψηφιοποιημένο αντίγραφο.
Εγώ όμως υποστηρίζω, ότι σε μερικές περιπτώσεις, αν έβαζα απέναντι 10 έμπειρους ακροατές, τουλάχιστον οι 6 θα υποδείκνυαν σαν "καλύτερο" το ψηφιοποιημένο αντίγραφο, από τη στιγμή που δεν είμαστε ρομπότ με επεξεργαστές για εγκέφαλο, αυτό λέω...

Νομιζω υπερβαλλεις λιγο ?
Μεταξυ της m2 silver και πανακριβων κεφαλων υπαρχουν μερικες χιλιαδες επιλογες σε λογικες τιμες,οπως π.χ η m2 bronze αν σου αρεσει η ιδεα μιας ortofon.H bronze εχει σαφως καλυτερη ακιδα απο την red/silver/blue και δεν ειναι απροσιτη σε τιμη.
Φυσικά υπερβάλλω, το κάνω απλά για να σου πω ότι ακόμα και αν έπαιρνα για παράδειγμα την bronze, θα μπορούσε κάποιος να μου πει ότι αν έπαιρνα την black θα είχα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ένας τρίτος θα υποστήριζε ότι πρέπει να αλλάξω βραχίονα ή πλατώ για να πάρω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και η διαδικασία είναι αέναη...

Φυσικά υπερβάλλω, το κάνω απλά για να σου πω ότι ακόμα και αν έπαιρνα για παράδειγμα την bronze, θα μπορούσε κάποιος να μου πει ότι αν έπαιρνα την black θα είχα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ένας τρίτος θα υποστήριζε ότι πρέπει να αλλάξω βραχίονα ή πλατώ για να πάρω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και η διαδικασία είναι αέναη...

Δεν επιμενω απο την στιγμη που εμπλεκεται θεμα κοστους.
Ανεφερα την bronze επειδη το πλεονεκτημα της ακιδας της δεν ειναι μικρο για την μικρη διαφορα τιμης απο την silver/red και blue.
H διαφορα της απο την silver/red προς το καλυτερο ειναι μεγαλυτερη απο την διαφορα της απο την black.

[

Με μπέρδεψες λίγο....
Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει αν υπάρχει τρόπος να εξετάσουμε εργαστηριακά το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει, πιστεύω ότι όντως θα έδειχνε ότι ο ήχος του βινυλίου είναι τεχνικά "καλύτερος" από το ψηφιοποιημένο αντίγραφο.
Εγώ όμως υποστηρίζω, ότι σε μερικές περιπτώσεις, αν έβαζα απέναντι 10 έμπειρους ακροατές, τουλάχιστον οι 6 θα υποδείκνυαν σαν "καλύτερο" το ψηφιοποιημένο αντίγραφο, από τη στιγμή που δεν είμαστε ρομπότ με επεξεργαστές για εγκέφαλο, αυτό λέω...

Αντώνιε, νομίζω εσύ τα μπερδεύεις, με το συμπάθειο.
Εσυ ανέφερες για εργαστηριακές μετρήσεις του αντιγράφου, και τώρα μας λες για υποθετικές τέτοιες.
Βασικά να σου πω ότι δεν υπάρχουν.
Δεν μπορούν να γίνουν.
Εκτός αν μιλάμε για αντίγραφα δίσκων τεστ με τόνους κλπ, αλλά δεν μιλάμε για τέτοιο.

Η πεποίθησή μου (όχι γνώμη) είναι ότι 10 στους 10 έμπειρους ακροατές θα ψήφιζαν υπέρ του βινυλίου.

Αλλά επειδή έχει αρχίσει να φαίνεται ότι έχουμε κάποια αντιπαράθεση (που δεν ισχύει) δεν θα σχολιάσω παραπάνω.

Αντώνιε, νομίζω εσύ τα μπερδεύεις, με το συμπάθειο.
Εσυ ανέφερες για εργαστηριακές μετρήσεις του αντιγράφου, και τώρα μας λες για υποθετικές τέτοιες.
Βασικά να σου πω ότι δεν υπάρχουν.
Δεν μπορούν να γίνουν.
Εκτός αν μιλάμε για αντίγραφα δίσκων τεστ με τόνους κλπ, αλλά δεν μιλάμε για τέτοιο.

Η πεποίθησή μου (όχι γνώμη) είναι ότι 10 στους 10 έμπειρους ακροατές θα ψήφιζαν υπέρ του βινυλίου.

Αλλά επειδή έχει αρχίσει να φαίνεται ότι έχουμε κάποια αντιπαράθεση (που δεν ισχύει) δεν θα σχολιάσω παραπάνω.

Καταρχήν δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης από μέρους μου, ειλικρινά...
Πουθενά δεν ανέφερα ότι μπορώ ή ότι γνωρίζω ή ότι γίνεται εργαστηριακή μέτρηση είτε του βινυλίου, είτε του αντιγράφου. Το έγραψα για να καταδείξω ότι ακόμα και εάν υπήρχαν είμαι σίγουρος ότι το βινύλιο (αρχική πηγή) θα ήταν καλύτερο στα τεχνικά χαρακτηριστικά από το όποιο αντίγραφο για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.
Προφανώς πάντως δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να το συνεχίσουμε, όχι γιατί κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε, αλλά γιατί υπάρχει διαφορά αντίληψης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος έχει δίκιο και κάποιος άδικο...

Να επανέλθουμε λίγο στο αρχικό μας θέμα τώρα, θέλει όντως τόσες ώρες (40 - 100 απ' ότι διαβάζω) στρώσιμο η βελόνα ?
Εννοώ, θα έχει τόση διαφορά ώστε να αξίζει να κάνει κανείς τον κόπο ?
Όπως καταλαβαίνετε βαριέμαι αφόρητα αυτές τις διαδικασίες...:angry:

Re: Απάντηση: Pro-ject Debut Carbon DC ή Rega RP1

Όσες περισσότερες την στρώσεις, τόσο καλύτερο.
Μιχάλη αυτό το καταλαβαίνω, εκείνο που δε γνωρίζω είναι αν όντως θα έχει ακουστές ή σημαντικές διαφορές μετά το στρώσιμο ή απλά είναι για τα "χρυσά αυτιά"...