Προ με lightspeed attenuator

Σημερα μου ηρθαν ολα τα υλικα οποτε ξεκιναω. Τελικα αν και πηρα την πλακετιτσα που αναφερω πιο πανω, αλλαξα ελαφρως ροτα και τελικα θα φτιαξω μια παραλλαγη του που αποτελειται απο δυο επιπλεον πλακετες για την ρυθμιση της εμπεδησης συμφωνα με τις αναγκες μου. Τωρα αν θα μπει μπαφέρ ειναι αλλο θεμα και ακομα δεν εχω καταληξει (αν και ζαχαρωνω το λαμπατο του diyhifisupply που εχει ο supersonic)...φωτο και εντυπωσεις ελπιζω συντομα

εχει πολυ ενδιαφερον η ιστορια...με παιδεψε λιγο λογω δυο ατυχιων αλλα αφου δεν εκαψα τις ldr παλυ καλα. Το κιτακι ερχετε σε 3 πλακετες, οι δυο ειναι τα τροφοδοτικα, ενα για το ζευγος των σε σειρα ldr και ενα για το ζευγος διακλαδωσης και η τριτη ειναι η πλακετα ελεγχου που καθονται τα ldr και εχουμε τις εξοδους/εισοδους. Το χρησιμο με τα τροφοδοτικα ειναι οτι μπορεις να ρυθμισεις μεγιστη και ελαχιστη αντισταση των ldr και κατεπετκταση του ποντεσιομετρου. Επισης η πλακετα ελεχγου επιτεπει το επιπλεον ματσταρισμα των ldr ανα καναλι. Το λινκ του τυπακου που τα πουλαει ειναι αυτο http://www.buildanamp.com/
εξυπηρετικος αν και οι οδηγιες του ηταν τουλαχιστον στην αρχη μπερδεμενες

βαζω μερικες φωτο απο την κατασκευη και τις δοκιμες.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Προς το παρον και χωρις να το εχω σεταρει στο απολυτο, γιατι θελει ψαξιμο ακομη, ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στο συστημα. Διαφανεια και οδηγηση που δεν ειχα ξαναδει, σιγουρα ειναι ενα εξαιρετικο ποντεσιομετρο. Θα υπαρχει και συνεχεια....εχει παρα πολυ ψωμι

Attachments

• lighternote 001 (Large).jpg
    lighternote 001 (Large).jpg
    65.3 KB · Views: 236
  • lighternote 003 (Large).jpg
    lighternote 003 (Large).jpg
    75.6 KB · Views: 234
  • lighternote 004 (Medium).jpg
    lighternote 004 (Medium).jpg
    77.1 KB · Views: 234
Το μαυρο ποτ ειναι 5κ και ρυθμιζει την αντισταση των LDR σε σειρα. Ουσιαστικα ειναι ενα balance με το οποιο μπορεις να ματσαρεις επιπλεον τις αντιστασεις των δυο ldr. Αν προσεξεις για τις shunt ldr, για αυτον τον σκοπο υπαρχει ενα τριμερακι 200r. To μπλε pot ειναι 10κ και αυτο ειναι ουσιαστικα το volume, απο εκει ρυθμιζεις την ενταση

4035_1.jpg

χθες μου ηρθε αυτο (σορρυ stelakis αλλα ηταν φτηνο το ατιμο), επιλογεας εξι εισοδων + 1 xlr αν χρειαστει. Ερχετε με ενα ποτ για την επιλογη των εισοδων που δεν εχει θέσεις. Καταρχην να πω οτι ειναι πολυ καλη σαν κατασκευη, η πιο βαρια πλακετα που εχω πιασει, με παχιες μεγαλες πιστες, αρκετες στρωσεις και πολυ καλα υλικα.
Επειδη ομως δεν εχει καποιες οδηγιες ή σχηματικο ως ασχετος εχω τις εξης αμφιβολιες:
1. το συνδεω με ενα απο 12v ζευγαρια του τοροειδη + και -. Το αλλο ζευγαρι θα μεινει εκτος, σωστα?
2. κατω απο τα led εχει 6 εισοδους, αυτες για ποιο λογο υπαρχουν?
3. Η εισοδος για το ποτ ειναι κατω αριστερα (ΒΝ9) και εχει τα χαρακτηριστικα CBA, να υποθεσω οτι ειναι κατα σειρα +,-,γη?

Τελος αντι του ποτ που ηρθε θα ηθελα να δοκιμασω και αυτο

attachment.php

εχει σε καθε οροφο μια μονιμη συνδεση και 8 κατ επιλογη (οι στροφες τερματιζουν στην ογδοη). Αν συνδεσω μονιμα το +, το - κατ επιλογη και στο δευτερο οροφο συνδεω μονιμα την γη και τις θεσεις μεταξυ τους ειναι οκ?
Βεβαια κατι δεν μου παει καλα γιατι εχω την εντυπωση οτι ο επιλογεας δουλευει περισσοτερο σαν dpdt διακοπτης αφου μαλλον οταν θα φτανεις στο 6 με θα σε πηγαινει στο 1, αρα δεν εχει νοημα να βαλω τον δικο μου διακοπτη με τις θεσεις...Τα λεω καλα?

να υποθεσω οτι οι υποδοχες μπροστα απο τα led ειναι για περιστροφικο επιλογεα οπως αυτος που εχω? Πως να συνδεσω με τα πινακια που εχει η πλακετα για τον επιλογεα?
:FSGSFGS4:

Το δικο του ποτ δεν μου αρεσει γιατι δεν εχει θεσεις και με χαλαει να μην κολλαει ο επιλογεας στην εισοδο που επιλεγω

Μπροστα απο τα led ειναι through holes για να συνεχισει το κυκλωμα στην κατω οψη.... αν βλεπω καλα.

ετσι ειναι, θα βαλω και μια φωτο της κατω οψης για να δειτε πως πανε

Γενικα δεν πρεπει να διαφερει απο αυτην την λογικη
preamp_2b.gif

λοιπον εχουν τακτοποιηθει σχεδον ολα στο κουτι, και το βραδυ θα μπουν στο ρευμα για το πρωτο τεστ ετσι ωστε να δω πως δουλευει και ο επιλογέας. Μια ερωτηση, τα δυο τροφοδοτικα των ldr εχουν συνδεθει με ενα 2χ12 τοροειδη και ο επιλογεας που παιρνει 12v εχει συνδεθει με δευτερο 2χ12 τοροειδη. Τα καλωδια του δευτερευοντος που περισσεύουν στον τοροειδη του επιλογέα τα συνδεω μαζι (δηλ 0v) και στην γη ή τα αφηνω στον "αερα"?

:) μαλλον οχι,
να υποθεσω οτι τα αφηνω εκτος γειωσης? Τα συνδεω μαζι, ή τα μονωνω μονα τους?

λοιπον τα 0v θα τα συνδεσω στην γειωση. Ο επιλογεας εχει γεφυρα και γειωνεται, εχω βάλει ασφαλεια, δεν βλεπω και αλλη λογικη λυση συνδεσης. Απλα ως ασχετος θελω επιβεβαιωση

Βαζω μερικες φωτο και θα εκτιμουσα καθε βοηθεια σε αυτο που ρωτησα. Λιγη βοηθεια στους πρωταριδες ρε παιδες...

Σημειωτεον το αναψα με το 0v στον αερα οπως στην φωτο και φαινεται να δουλευει οκ...ηχο δεν εχω συνδεσει ακομα

attachment.php

attachment.php

attachment.php

εχει πολυ δουλεια ακομα αλλα με φτιαχνει πολυ αυτη η κατασκευη, την απολαμβανω

Attachments

• lighternote 006 (Medium).jpg
    lighternote 006 (Medium).jpg
    75.1 KB · Views: 135
  • lighternote 007 (Medium).jpg
    lighternote 007 (Medium).jpg
    99.2 KB · Views: 137
  • lighternote 009 (Medium).jpg
    lighternote 009 (Medium).jpg
    81.7 KB · Views: 137
Απάντηση: Re: Προ με lightspeed attenuator

....... Τα καλωδια του δευτερευοντος που περισσεύουν στον τοροειδη του επιλογέα τα συνδεω μαζι (δηλ 0v) και στην γη ή τα αφηνω στον "αερα"?

τι ερωτήσεις είναι αυτές από έναν έμπειρο ντιούι;
:slapface:
Αύριο με τον κηδεμόνα σου!

Απάντηση: Re: Προ με lightspeed attenuator

Βαζω μερικες φωτο και θα εκτιμουσα καθε βοηθεια σε αυτο που ρωτησα. Λιγη βοηθεια στους πρωταριδες ρε παιδες...

Σημειωτεον το αναψα με το 0v στον αερα οπως στην φωτο και φαινεται να δουλευει οκ...ηχο δεν εχω συνδεσει ακομα

attachment.php

εχει πολυ δουλεια ακομα αλλα με φτιαχνει πολυ αυτη η κατασκευη, την απολαμβανω

:eek:

Ποιά 0 βόλτ; Από ότι βλέπω εσύ εκεί έχεις βραχυκυκλώσει το ένα δευτερεύον! :HTEHETH63:
Τόπες και τόκανες δηλαδή!
Ακόμα δεν κάηκε ο μ/σ;

Κλείστα γρήγορα και μόνωσε τις άκρες του τυλίγματος κίτρινο πράσινο μόνες τους και στον αέρα!

Ακόμα;.................:slapface:

Εκτός και αν τελικά χρησιμοποιείς 24 βολτ τροφοδοσία και έχεις ενώσει σε σειρά τα τυλίγματα.

Αλλά και πάλι 0 βόλτ δεν έχεις εκεί! :7SFGSFG:
Άρα στον αέρα όπως είναι αλλά μονωμένα γιατί εκεί έχεις 12 βόλτ.

Καλα εμπειρο δεν με λες, τα πρωτα βηματα κανω, μπουσουλαω ακομα...
που λες ο επιλογεας θελει 12v, μαλλον δεν φαινεται καλα αλλα ειναι σε σειρα το δευτερευον οποτε βγαζω 12 απο τον ενα συνδιασμο και 0v απ το αλλο. Αρα λοιπον τα αφηνω ενωμενα τα μονωνω και ειμαι οκ?

Τότε ο τοροιδής σου δεν είναι 2Χ12βολτ αλλά 2Χ6βόλτ
Βγάζεις 0 βόλτ ως προς τι; Δηλαδή που συνδέεις το πολύμετρο και μετράς;

δικιο εχεις βαγγελη 24 του εδινα....αφου δεν εκαψα τιποτα παλι καλα...δεν ξερω πως αλλα μου ειχε κατσει να το συνδεσω σε σειρα για να παρω 12...τεσπα ολα καλα

για να μην γινει κανενα στραπάτσο παλι, θα ηθελα τα φωτα σας για το πως θα συνδεσω ποτενσιόμετρο με επιλογέα
Το σχηματικο της πλακετας του ποντεσιομετρου ειναι αυτο
Το σχηματικο του επιλογεα ειναι αυτο και ειναι δυστυχως σε αθλια αναλυση, αλλα νομιζω πως οι γνώστες δεν εχετε προβλημα. Η πλακετα του επιλογεα εχει L out και R out, ενα αλλο που το λεει L- και R- , και επιπλεον των εξι εισοδων με ρελε εχει μια αλλη με ρελε που την ονομαζει L1- και R1- (αυτη ειναι για balanced?). Με ενδιαφερουν μονο unbalanced συνδεσεις.
Να υποθέσω οτι συνδεω το in του ποντεσιομετρου με το out του επιλογέα και το out του ποντεσιομετρου με το out ζευγος των rca του σασσι. Ειμαι σωστος?
Ευχαριστω και παλι παιδια