Προ με lightspeed attenuator

Re: Προ με

γεια σου tsip. Εχω φτιάξει το lightspeed attenuator με την πλακέτα του uriah dailey. Δυστυχώς όμως βάζοντας το ποτενσιόμετρο που ελέγχει το volume τελείως κλειστό υπάρχει μια υπολογίσιμη ένταση . Δηλ το κύκλωμα ακούγεται πάντοτε . Να σημειωθεί οτι δοκίμασα και λογαριθμικό και γραμμικό ποτενσιόμετρο στα 100 ΚΩ. Οι αντιστάσεις που του έβαλα είναι 100 Ω και τα τριμεράκια 1ΚΩ (και τα δύο) επίσης δοκίμασα και με 5 ΚΩ. σε όλες τις περιπτώσεις ακούγεται αρκετά δυνατά.. Εχεις καμμιά συμβουλή ?

Δοκιμασε αλλη τιμη στο ποτ κοντα στα 20κ να δεις αν εχει διαφορα. Και στο δικο μου δεν υπαρχει ποτε πληρες mute, αν σε ενοχλει βαλε ενα Mute κυκλωμα αλλα μπλεκεις το σημα. Εχω την εντυπωση οτι εχεις την "νεα" εκδοση που εχει αρκετες διαφορες με την δικια μου.
Τον uriah τον ρωτησες?τι προτεινει?

εννοείς να αλλάξω το ποτ των 100κω σε 20 ?
οχι δεν τον ρώτησα.Να σου πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί γιατι αλλου βλέπω όλες τις αντιστάσεις 100 Ω και αλλού 1 ΚΩ και 68 Ω..

ναι αυτο εννοω. Τις ldr ελαχιστο και μεγιστο που τις εχεις σεταρει σε ohm? Πες μου για shunt και series

Μερικες ακομα φωτο απο τις φασεις κατασκευης. Πλεον μενει μονο η προσοψη η οποια ομως τρωει και πολυ χρονο. Η ατιμη πρεπει να ωρίμαση στο μυαλο. Ειμαι και παλιος μοντελιστης οποτε τα θελω τελεια. Τα σχεδια παντως εχουν γινει και θα επισκεφτω κανα δυο μηχανουργεια να δω τι θα μου πουν. Εμπνευση θα ειναι τα yamahakια τελη του 70' που λατρευω ως μηχανακια. Λιτα και ομορφα

Να αναφερω οτι η προεκταση του ποντεσιομετρου δεν εχει κανενα νοημα απολυτως στη συγκριμενη εφαρμογη, το εβαλα επειδη απλα το ειχα και με ετρωγε.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

omg .... το ποτενσιομετρο που εχεις βαλει εινα θλιβερο.... αν θελεις μπορω να σου ποω που θα βρεις πολυ φθηνο κερμετ στην αθηνα ...

Γιατι ρε Σακη, τι σημασια εχει αφου δεν περναει σημα...?
Ασε που τον εχω βαλει και στην ακρη μετα τον B1

sorry αλλα μαλλον δεν καταλαβα ....εξηγησε μου σε παρακαλω ...

βλεπω ενα ποτενσιομετρο της rft συνδεμενο στην εξοδο του προενισχυτη ...η κανω λαθος ???

Δεν ειναι στην εξοδο, στην εξοδο ειναι οι φωτοαντιστασεις. Η δουλεια αυτου του ποτ ειναι να αυξομειώνει το ρευμα που παιρνουν οι φωτοαντιστασεις και μεταβαλουν αναλογα την αντισταση τους

υπεροχα ...λυπαμαι τοτε εγω εκανα λαθος

αν το ποτενισομετρο ειναι λογαριθμικο ειναι δεδομενο οτι το τρακινγκ του ειναι χαλια ( οταν ειναι στη θεση 4 το αριστερο το δεξι μπορει να ειναι 3,5-4,5 )

Αν ειναι γραμμικο τοτε οι πιθανοτητες ειναι λιγοτερες ,,,,, γενικα τα ποτενισομετρα αυτα ειναι ΓΤΠ .... η ΤΠΚ

Χαχα
Γραμμικο ειναι αν θυμαμαι καλα διπλο. Γενικα επειδη μεχρι να σεταρεις τις αντιστασεις θελει δουλεια και μετρας την τιμη με πολυμετρο, μια χαρα αποκριση εχει.
Γενικα θα εβαζα κατι καλυτερο αν το χρησιμοποιουσα καθως ηθελε δοκιμες στα ποτ σε διαφορες τιμες και οταν κατεληγα θα το αλλαζα, αλλα καπου στην διαδρομη το αφησα.