ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Μακάρι πάντως παίδες, το κλίμα και το επίπεδο που έχει το φόρουμ μας να υπήρχε στην Ελληνική κοινωνία.
Θα έβλεπα πασοκ-νδ το πολύ 5% να έπαιρναν και οι 2 μαζί.
Σε καμιά 50αριά χρόνια το βλέπω πάντως να γίνεται

Δημήτρη δεν νομίζω οτι είναι έτσι.
Απλά το "κατηγορώ τα πάντα αλλά δεν προτείνω τίποτε" είναι πολύ πιό "πιασιάρικο" και πολύ πιό φασαριόζο.
icon12.gif

Το μεγαλυτερο λαθος για εμενα ειναι που τοσα χρονια δεν εχει δημιουργηθει ενα τριτο κομμα, με ενωμενους ολους τους υπολοιπους μικρους και κεντρικο προσωπο καποιον, ωστε να μπει σφηνα μεσα στα 2 μεγαλα κομματα. Πιστευω οτι θα ηταν το καλυτερο να ειχαμε 3 δυνατα κομματα, με ισες πιθανοτητες καθε φορα να κερδισουν την εξουσια, παρα το δικοματισμο που εχουμε αυτη τη στιγμη και τα υπολοιπα μικρα να αποτελουν τη λεγομενη ψηφο διαμαρτυριας προς τα 2 μεγαλα.
-bye-

Δημήτρη δεν νομίζω οτι είναι έτσι.
Απλά το "κατηγορώ τα πάντα αλλά δεν προτείνω τίποτε" είναι πολύ πιό "πιασιάρικο" και πολύ πιό φασαριόζο.
icon12.gif

Και εκτός των άλλων , Μπάμπη μου , εκείνο που με προβληματίζει - και δεν είναι αιχμή αυτό στον Δημήτρη Θ. - είναι ότι ένα15% , εδώ και σαράντα χρόνια , καταδικάζει όχι μόνον τον δικομματισμό , αλλά και τους ψηφοφόρους των δύο αυτών κομμάτων , επιδεικνύοντας αφ' ενός μιά αλαζονική τοποθέτηση ( εμείς ξέρουμε καλύτερα από εσάς ) και αφ' ετέρου μιά βαθύτατη περιφρόνηση προς την λαϊκή βούληση , η οποία έχω την αίσθηση ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή , ανεξαρτήτως αποτελέσματος ( όχι δηλαδή "κυρίαρχος λαός" όταν δεν ψηφίζει τα δύο κόμματα και "βλαξ λαός" όταν τα ψηφίζει ) .

Μπάμπη εξαρτάται πως το βλέπεις.
Εγώ πάντως βλέπω τα τελευταία 33 χρόνια τους ίδιους και τα ίδια (δεν γράφω την συνέχεια λόγω φόβου για ban)
Επίσης βλέπω ότι υποτίθεται ότι τα μεγάλα κόμματα έχουν προτάσεις.
Τις είδαμε, τις εμπεδώσαμε και είδαμε ότι από αποτέλεσμα τζίφος.
Ας γίνει επιτέλους ένα Κράτος που να μην έχει ανάγκη την Κυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει μόνο αν πεθάνει ο δικομματισμός.

Ντοκ, τα ρουσφέτια είναι πάαααααααααααααααααααρα πολλά για να είναι ουσιαστικά κυρίαρχος λαός.
Μάλλον υπόδουλος λαός είναι τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό των οπαδών των 2 κομμάτων

...Ας γίνει επιτέλους ένα Κράτος που να μην έχει ανάγκη την Κυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει μόνο αν πεθάνει ο δικομματισμός.

Τι λες?...
Και ποιός θα μας προστατεύει?
Ποιός θα μας κάνει σωστό κουμάντο τα ψίχουλα?
Ποιός θα μα πάρει καινούργιες γόβες να στραβοκουτσαίνουμε στο πεζοδρόμιο & ποιός θα μας ρίχνει τις ψιλές μας όταν μας τρώει η πλάτη (...από τα εργατικά ατυχήματα)? :flipout::flipout::flipout:

Υπαρχει ενας φαυλος κυκλος στην ολη ιστορια...

Ολοι καταδικαζουμε τα ρουσφετια, το κρατος που δεν υπάρχει και τα λοιπα.
Ειμαστε ομως οι πρωτοι που θα ζητησουμε ρουσφετι και να μην εφαρμοστει ο νομος από την Πολεοδομια, την Εφορια κτλ

Δεν ξερω αν η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα... Εχω μια προσωπικη αοψη για το ποιος οδηγησε εκει την χωρα και ποτε αλλα την κραταω για τον εαυτο μου...

Συμφωνω βεβαιως και με τον Μπαμπη. Το να κανεις κριτικη ειναι και ευκολο και πιασαρικο.
Το να παρεις θεση και να την στηριξεις ειναι ζορικο...
Εκει λοιπόν τα μικρα κομματα δεν εχουν αποδειξει οτι αξιζουν την ψηφο μας μια που οποτε τους εταξαν τυρακι, τσιμπησαν και ξεχασαν αυτα που λεγανε.
Το λεω αυτο οντας κατα καιρους ψηφοφορος τους.

Εγώ πιστεύω ότι εκτός από τα 2 μεγάλα κόμματα τα άλλα κόμματα είναι απλά θεωρία και τίποτα άλλο που δεν γίνεται να εφαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή που ζούμε. Και το 50% τουλάχιστον του 15% τα ψηφίζουν σαν διαμαρτυρία. Εμένα η ψήφος μου όμως θα πάει σε αυτόν που πιστεύω ότι μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα.

Αυτά από μένα και τελειώνω εδώ γιατί δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι πολιτικές συζητήσεις και αν έγραψα, έγραψα γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανόητο που θα ψηφίσει ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα.

Τα σέβη μου :grandpa:

Όταν ψηφίζονται οι διατάξεις για την αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης ή τα κ.εκ. των αυτοκινήτων τους, τα μικρά κόμματα είναι τάλε κουάλε με τα μεγάλα. Αυτό πώς σας φαίνεται ως απάντηση;

Η ισοπέδωση είναι εύκολη. Η εκ του ασφαλούς κριτική το ίδιο. Πιο δύσκολο είναι να διαλέξεις ένα από τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι να ψάξεις να βρεις ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι. Και εγώ αναρωτιέμαι τι είχαν κατά νου αυτοί που ψήφισαν τον Πολύδωρα, όταν το ίδιο ψηφοδέλτιο είχε δεκάδες άλλους. Αλλά δεν είναι το ίδιο να κρίνεις έναν άνθρωπο με μια ολόκληρη ομάδα, και μάλιστα κάποια μέλη της που δεν έχουν καν προλάβει να δώσουν αρνητικό δείγμα γραφής.

Εκτιμώ ότι εάν δεν καταφέρει η ΝΔ,να είναι 1ο κόμμα στις 17 Σεπτ, τότε θα οδηγηθούμε σε επαναλληπτικές εκλογές άμεσα.

Ομως πιστεύω είτε με τον ένα ή είτε με τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρει.

Το ΠΑΣΟΚ, λόγω Γιωργάκη δυστυχώς δεν τραβάει, μυστύριο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ, εάν είναι πάνω από 7%, τότε ίσως γίνει και ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Πάντως όλοι πάνω από την κάλπη, συσπειρώνονται στα 2 κόμματα εξουσίας, με αποτέλεσμα όλες οι αναλύσεις και οι προβληματισμοί να πηγαίνουν περίπατο.

Ψήφος στα κόμματα της Αριστεράς είναι περισσότερο ψήφος αντίδρασης, δυσαρέσκειας, διαμαρτυρίας παρά ταξικής συνείδησης

Εγώ θεωρώ ότι όποιος ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ή Πασόκος ή Νεοδημοκράτης. Αυτό πόσο ανόητο με κάνει;

Bολεψάκηδες κυρίως και κατ' επέκταση ηλίθιους γιατί μας έχουν καταντήσει (τα κόμματα), ο καθένας στην τελική να σκέφτεται μόνο τον ευατό του και όχι γενικότερα. Ακόμα κι αν θες να ξεφύγεις είναι δύσκολο να το κάνεις.

Όταν το ένα κόμμα λέει για το άλλο οτι είναι τελείως ανίκανοι, είναι άξιοι της μοίρας τους. Δεν μπορεί να υπάρχει ισοπέδωση. Υπάρχουν οι καλοί σε ένα κόμμα και οι κακοί. Όταν αυτοσκοπός είναι η εξουσία και τίποτα άλλο...

Όταν υπάρχει επιδότηση από το κράτος των κομμάτων στις εκλογές...τι λέμε.
Όταν υπάρχουν αρχηγοί κόμματος που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους...
Όταν αρχηγός κόμματος με ευρύτερο κόκκινο χρώμα είναι πάμπλουτος...και μιλάει εκ του ασφαλούς γιατί ξέρει οτι δεν θα βγει ποτέ.
Όταν αρχηγός κόμματος που αρχίζει από Κ μας μιλάει για παιδεία κτλ. και έχει στείλει το παιδί του στην αμερική να σπουδάσει...
αναγκάζεσαι να ψηφίσεις στην τελική το μονόφθαλμο.

Την υγεία ποιος την έλυσε? Κανείς.
Την παιδεία? Κανείς πάλι.
Την ανεργία? Κανείς.
Τι έλυσαν τόσα χρόνια που κυβερνούν?
Αλλαγές, νέες αλλαγές, νεώτερες αλλαγές, πιο νέες από τις νέες κτλ.
Τα παραπάνω ερωτήματα και άλλα πολλά μένουν εις τους αιώνες των αιώνων..αμήν!

Πέραν όλων, έχουμε και τις @ολοσυγκεντρώσεις στο πεδίο με τα όσα προβλήματα προκύπτουν απ' αυτές (κυκλοφοριακό, σκουπίδια, ηχορύπανση).

Και εκτός των άλλων , Μπάμπη μου , εκείνο που με προβληματίζει - και δεν είναι αιχμή αυτό στον Δημήτρη Θ. - είναι ότι ένα15% , εδώ και σαράντα χρόνια , καταδικάζει όχι μόνον τον δικομματισμό , αλλά και τους ψηφοφόρους των δύο αυτών κομμάτων , επιδεικνύοντας αφ' ενός μιά αλαζονική τοποθέτηση ( εμείς ξέρουμε καλύτερα από εσάς ) και αφ' ετέρου μιά βαθύτατη περιφρόνηση προς την λαϊκή βούληση , η οποία έχω την αίσθηση ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή , ανεξαρτήτως αποτελέσματος ( όχι δηλαδή "κυρίαρχος λαός" όταν δεν ψηφίζει τα δύο κόμματα και "βλαξ λαός" όταν τα ψηφίζει ) .

Συμφωνώ,και σαφώς δεν θεωρώ ανόητους όσους ψηφίζουν μεγάλα κόμματα.Το πώς ψηφίζει κάποιος αποτελεί συγκερασμό πολλών παραμέτρων.Και εγώ έχω ψηφίσει σε εκλογικές συγκυρίες(2 φορές)μεγάλα κόμματα χωρίς να αισθάνομαι ότι ανήκω σε αυτά.
Και οι ´μικροί´έχουν πολλές ευθύνες επειδή δέν πείθουν.
Οπως και σε όλες τίς κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι απαραίτητη μιά σοβαρή συντηρητική παράταξη και μιά ,ας πούμε σοσιαλδημοκρατική.
Η ένστασή μου για τα ελληνικά δεδομένα είναι ότι ότι αυτές οι παρατάξεις έχουν χαρακτήρα δυναστείας,είναι αμιγώς πελατοκεντρικές καί δεν σέβονται τούς ψηφοφόρους τους στίς εσωτερικές διαδικασίες τους.
Π.Χ στό εξωτερικό κόμματα αρχών έχουν θεσμοθετήσει τίς τάσεις στο εσωτερικό τους..

Επειδή μού αρέσουν οι προβλέψεις,παίρνω το ρίσκο να δώσω τήν εκτίμησή μου για τα τελικά αποτελέσματα τής Κυριακής.
Ν.Δ.41.8-42.8
ΠΑΣΟΚ39.5-40.5
ΚΚΕ6.7-7.5
ΣΥΝ 3.8-4.4
ΛΑΟΣ2.8-3.4
Λοιπά(Παπαθεμελής,οικολογοι,αριστεριστες)2.5
Kαι πιθανή αυτοδυναμία τού πρώτου κόμματος σε ποσοστό πάνω από 80%.
Δεν έχω καμιά σχέση με ´μυστικά γκάλοπ´:flipout::flipout::flipout:

Δεν ξέρω αν οι συγκεντρώσεις έχουν πλέον την ίδια σημασία όπως παλιά , αλλά αν κρίνω από τους βολτάροντες στην Μητροπόλεως , προ ολίγου στην θεσσαλονίκη - όπως φαινόταν στην τηλεόραση - στην ομιλία του Κώστα , δύσκολα τα πράγματα για την ΝΔ . Από την άλλη μπορεί πιά να έχουμε ωριμάσει τουλάχιστον ως προς το πηγαίνειν σε συγκεντρώσεις ...

Νομίζω ότι στίς συγκεντρώσεις πιά πηγαίνουν οι μεταφερόμενς μάζες απο νομού σε νομό.
Πάντως θυμάμαι τήν συγκέντρωση Ράλλη το 81 στήν Αθηνα ,που θεωρήθηκε εντυπωσιακή.
Εχασε με 7 μονάδες διαφορά.
Υ.Γ
Ενδιαφέρον έχουν και οι προβλέψεις τών εταιρειών στοιχημάτων,που στήν ουσία πλέον ,´παίζουν´την διαφορά τών δύο πρώτων αυξάνοντας τό χάντικαπ τού ΠΑΣΟΚ,απο 1 σέ 1.75-2.5.
Η νίκη τής Ν.Δ.σχεδόν προεξοφλείται με αποδόσεις 1.15-1.2

Νομίζω πως η συγκεκριμένη προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη. Και γιατί είναι από τις πιο σύντομες, και γιατί καλά καλά δεν έχει φύγει το αλάτι από τα μπάνια του λαού, και γιατί οι πυρκαγιές έθεσαν άλλα θέματα στο προσκήνιο, και γιατί στην ουσία δεν διακυβεύεται τίποτα απολύτως σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θα βγάλω κανένα συμπέρασμα από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Θεωρώ ότι αυτός που θα κάνει τη μεγαλύτερη και τη δυναμικότερη, απλά θα έχει κινητοποιήσει καλύτερα τον κομματικό του μηχανισμό ως προς τη συγκέντρωση και μόνο, και τίποτα παραπάνω.