Εχεις ποτέ δοκιμάσει να παρεμβάλεις σε ένα μινιμαλιστικό σύστημα με SET και κόρνες κάποιο auto equalizer σαν αυτό της Copland ή το DEQ ?
Εκτός κι αν του αρέσει κάποιου να περνάει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του ρυθμίζοντας σε καθημερινή βάση ένα equalizer.
Όλα είναι σχετικά. Σε όλα θέλει μέτρο. Αν μετρήσεις το χώρο σου με το ειδικό μικροφωνάκι και σου βάλει ότι θέλεις διόρθωση 10db σε κάποιο σημείο του φάσματος τότε καλό θα είναι πρώτα να ασχοληθείς με το χώρο σου με κάποιο τρόπο, έτσι ώστε να κάνεις την ανάγκη για τα 10 db... μικρότερη.
Αλλά αν δεν έχεις ένα έστω υποτυπώδες εργαλείο (κατά τα λεγόμενά σου όπως είναι το DEQ) πως θα καταλάβεις τι σου γίνεται?
Στο δικό μου χώρο μετά από μια προχειρότατη μέτρηση με το μικροφωνάκι στο σωστό ύψος της θέσης ακρόασης μου έδειξε μια "βούτα" στους 80 κύκλους. Το διόρθωσα ανεβάζοντας 5 db από το παραμετρικό του DEQ και ακούω μια διαφορά προς το πολύ καλύτερο που κανένα καλώδιο ρεύματος, ηχείων ή ιντερκονέκτ δε θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να μου δώσει.
Κανένας δεν είπε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα με αυτά τα εργαλεία, είτε είναι επαγγελματικούρες, είτε είναι επαγγελματικούρες με παχύ αλουμίνιο στην πρόσοψη.
Θέλει ψάξιμο και πολλές-πολλές δοκιμές.
Αλλά προτιμώ αυτή την κατάσταση από το να αλλάζω κάθε τρεις και λίγο καλώδια και συσκευές.
Άλλο αν θέλουμε και μας αρέσει η "αλλαγή" αυτή, με νέες πηγές και καλώδια ρεύματος κάθε μήνα.
Προσωπικά δεν το βρίσκω κατακριτέο.
Απλώς στη δική μου περίπτωση αυτά τα φτηνά εργαλεία μου έδειξαν το δρόμο για την ακόμα καλύτερη απόλαυση της αγαπημένης μου μουσικής.
όβερ εντ άουτ.
ΥΓ: αυτά τα μηχανάκια δεν είναι για να τα βάζεις στο auto. Είναι ακριβώς σαν τις DSLR που αν καταφέρεις να τις δουλέψεις σωστά με τις manual ρυθμίσεις δεν θα ξαναβγάλεις ποτέ φωτό στο auto. Δατς λάηφ.