Πρόβλημα ανάλυσης σε HDTV

konnos

Senior Member
19 June 2006
469
Λάρισα
Αγόρασα πρόσφατα μια Panasonic VIERA 42'' plasma (δε θυμάμαι το μοντέλο διότι δεν είμαι στο σπίτι) και όταν την συνδέω στον υπολογιστή μου κάνει ένα ελαφρύ zoom. Η ανάλυση είναι 1920x1080 στα video settings σε DVI->HDMI και δεν εχω πειράξει τίποτα άλλο που να δικαιολογεί το overscan που βλέπω.

Για να έχω πλήρες desktop χρησιμοποίησα ένα απ'τα εργαλεία της NVidia που κανει stretch την εικόνα. Επίσης στην τηλεόραση το aspect ratio ειναι στο αυτόματο, αλλά και τα υπόλοιπα που δοκιμασα δεν εμφανίζουν την εικόνα 1:1 όπως και θα περίμενα να γίνεται.

Έκανα τίποτα λάθος απ'την αρχή; Φρέσκο φορμάτ και MegaKLMcodec είναι τα μόνα πράγματα που έχω εγκαταστήσει (εντάξει και το Farcry2... :2thumb22sup:)Καμία ιδέα προς το τι να ρυθμίσω; Ένας απ'τους βασικούς λόγους για τους οποίους πήρα full HDtv ήταν για να έχω 1:1 αντιστοιχία -_- Οποιοδήποτε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο

Last edited:
Ωχ αν μπορεί κάποιος να μεταφέρει το thread στην κατηγορία HTPC θα ήταν ωραίο, το δημιούργησα σε λάθος υποκατηγορία

Τα κανάλια δείχνουν κανονικά, αν αυτό βοηθάει. Επιπροσθέτως έχει κάποιες ρυθμίσεις για ζουμ αλλά αυτή τη στιγμή το έχω στο αυτόματο. Θα ξαναψάξω τις ρυθμίσεις αλλά δε θυμάμαι να είδα πουθενά κατι τέτοιο.

Στα κανάλια λογικά θα είναι ενεργοποιημένο το Overscan. Στις Panasonic η αντίστοιχη ρύθμιση δεν είναι στις ρυθμίσεις εικόνας, αλλά στις "Επιλογές".

Το google-ισα λίγο και το μοντέλο είναι το 42PZ80, ευχαριστώ θα κοιτάξω όλες τις ρυθμίσεις ξανά

χεχε... ναι τώρα που ξαναείδα το ποστ μου έκανα ένα ορθογραφικό. Το μοντέλο είναι το 42PX80 και οχι το ΡΖ.

Τελικά έψαξα το μενού στις "ρυθμίσεις" όπως μου πρότεινες και οντως όταν είχα το HDMI ενεργοποιημένο, υπήρχε ακόμη μια επιλογή "Μέγεθος Σάρωσης" και είχε ΝΑΙ. Μόλις έβαλα ΟΧΙ μου έδειξε πλήρες destop και είμαι πανευτυχής! Στα κανάλια από κεραία πάντως αυτή η επιλογή δεν υπήρχε και απλώς ρύθμιζα την εικόνα μεσω Aspect. Γι αυτό και δεν το υποψιάστηκα.

Ευχαριστώ Γιώργο, μου κέρδισες χρόνο και άγχος με την υπόδειξή σου, όσο απλή και ευνόητη και αν ήταν :firstprize:

Χμ τελικά το google-ισα βιαστικα. Την TH42PZ80 έχω, η οποία είναι απλώς FULL HD, όχι οτι έχει σημασία πια... Οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες.

Ευχαριστώ για το link, το διάβαζα όταν έψαχνα για την υποψήφια "νύφη" αλλά μετά το ξέχασα.