Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Μόλις πριν λίγο επανήλθαν κι εδώ Κομοτηνή. Με τα απαραίτητα μικροσπασίματα βέβαια. Άντε να δούμε αυτή τη φορά αν θα χειροτερέψει...

Σήμερα το μεσημέρι είχαν χαθεί πάλι εδώ αλλα τώρα επανήλθαν.

Για τα προβλήματα του Σαββάτου που έγραψα, δεν είχε χαθεί εντελώς το σήμα. Κατα διαστήματα οι δέκτες μου έπιαναν κάποια καρέ.

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Οπότε στις εγκαταστάσεις με οριακό σήμα υπάρχει (τουλάχιστον προσωρινά) πρόβλημα.

Last edited:
Αν σκεφτείς οτι εγώ μένω περίπου 10 χλμ απο τους πομπούς (με οπτική επαφή) και ο Γιώργος γύρα στα 40 χλμ με βουνό στο ενδιάμεσο, καταλαβαίνεις γιατί έχει χάσει εντελώς τα κανάλια.

Βλέπω να κάνουν καμιά παπαριά το Σάββατο που είναι το τελικός του CHL στο HD και να πονάνε τα μυαλά μας.... Άντε να δούμε.

Πάντως εδώ και 3 μήνες υπάρχει πρόβλημα εδώ. Φουλ μωσαϊκά σχεδόν κάθε μέρα. Πολλές φορές δεν δίνει καν εικόνα στην TV παρά μόνο διακεκομμένο ήχο. Μόνο τις Τετάρτες που είχε CHL έφτιαχνε και βλέπαμε τα ματσάκια στο ΕΡΤHD (τυχαίο; ). Αλλά κι αυτό στο τελευταίο παιχνίδι Barca-Bayern μας ψόφησε. Από εγκατάσταση ολα δείχουν ok στο σπίτι μου, ψάχνω τώρα να δοκιμάσω και κανέναν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη μπας και, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό. Τελευταία λύση να φέρω κανέναν επαγγελματία να μου μετρήσει τη λήψη στη ταράτσα. Στα Digea εννοείται όλα τούμπανο.

Last edited:
Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

H Digea έχει δυνατότερο σήμα. Έχεις πρόβλημα και στο TV5;

καλησπερα παιδιά, εχω ένα δέκτη Scart DVB-T MPEG4 SD lifeview LV6T Scart (notonlytv.net), ενώ συνδέεται κανονικάμε την τηλεότραση, δεν φαίνεται να λαμβάνει σήμα (ποιότητα και ένταση σήματος 0%). Τι μπορεί να συμβαίνει; Είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα και θέλω βοήθεια.

Last edited by a moderator:

H κεραία σου είναι σωστά τοποθετημένη; Είναι λίγο παράξενο να δείχνει ποιότητα και ένταση 0%.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

H Digea έχει δυνατότερο σήμα. Έχεις πρόβλημα και στο TV5;

Μπα όχι. Αν και δεν το έχω παρακολουθήσει πολύ, όποτε το βάζω μια στις τόσες δείχνει ok.

Το TV5 είναι στη συχνότητα της επίγειας Nova, δεν τους παίρνει να κάνουν κόλπα εκεί.

Είναι υλοποίηση της Netmed όλο το στήσιμο. Η ΕΡΤ απλά επιλέγει ποια θα είναι τα 2 κανάλια που της αναλογούν.

ναι έτσι νομίζω, εκανα και διάφορους πειραματισμουσ και τη γυρισα σε διαφορα σημεια και παλι δειχνει 0%. επισης εκανα αναζητηση με βαση καναλι και με βαση συχνότητα. εκανα reset και πάλι τίποτα. στο τέλος έσβησα τα αποθηκευμενα καναλια για να κανει αναζητηση αλλα παλι τιποτα. τωρα ψαχνω με βαση συχνότητα αλλλα το 0% δεν αλλάζει. η τηλεοραση απο μονη της πιανει καποια καναλια αλλα οχι σε ικανοποιητικη εικονα. θα αλλαξω αρχικα καλωδιο και μετα πριζα, τηλεοραση να δω αν γινεται κατι. καμια ιδεα?

Γεια σας και από μένα
μένω στην Κομοτηνή και γύρισα στο περίπου χθες την κεραία μου τύπου χελιδόνας προς την πλάκα περίπου
έκανα αναζήτηση για ψηφιακά κανάλια και έπιασα τα τοπικά μόνο δέλτα, ροδόπη, θράκη και κόσμος καθώς και το μπουκέτο με νόβα και tv 5 κτλ
μου έβγαζε σήμα 100 % και έβλεπα πολύ καλά στα κανάλια που έπιανα
θα χρειαστώ το εξαρτηματάκι στην αρχή του ποστ ; για εξασθένηση του σήματος μου αν κατάλαβα καλά ;

Δεν νομίζω να χρειάζεται εξασθένιση το σήμα, είσαι αρκετά μακρυά απο τους πομπούς. Μάλλον πρέπει να στοχεύσεις καλύτερα την κεραία.

πιάνω τα 2 μπουκέτα με 100 % σήμα
δεν βλέπει μια χαρά η κεραία ;

Αν κάνεις αναζήτηση με το χέρι στις συχνότητες της Digea, τι εντάσεις δίνει ο δέκτης;

Να "μπουκώνει" ο δέκτης με τα ιδιωτικά και να μην έχει αρκετό σήμα για τα κρατικά μου φαίνεται λίγο απίθανο. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της έντασης.

δεν πιάνω τα μπουκέτα με mega, ant1, skai κτλ
προσπαθούσα με το χέρι να το συντονίσω και μου έβγαζε σήμα 0%

Αυτή τη στιγμή, οι ενδείξεις Έντασης\Ποιότητας των συχνοτήτων είναι:

Ιδιωτικά: 77%\90%
TV5: 76%\90%
Τοπικά: 72%\90%

Δεν είναι ακραίες τιμές για να έχεις πρόβλημα.

Με την ευκαιρία, τα κρατικά έριξαν μαύρο πάλι. Ένταση\Ποιότητα 29%\0%...

-=επεξεργασία=-
Τα κρατικά επέστρεψαν με τιμές 72%\90%

Last edited:

οπότε εγώ τι κάνω για να πιάσω και τα υπόλοιπα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια ;

Καλημέρα,

Καθότι άσχετος, αφού ποτέ δεν είχα τηλεόραση, ελπίζω να βοηθηθώ από το φόρουμ. Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω στο νέο μου σπίτι στα Εξάρχεια μια τηλεόραση μικρή, ουσιαστικά για μόνιτορ του media player όταν παίζω μουσική, ώστε να αποφεύγω τη λειτουργία του προβολέα δίχως λόγο. Η τηλεόραση πιάνει όλα τα κανάλια αναλογικά κανονικά και έχει ενσωματωμένο δέκτη για ψηφιακά, όπου τα έχει βρει όλα και εκεί αυτόματα. Κανένα πρόβλημα. Θέλω όμως τους αγώνες, που είναι το μοναδικό που παρακολουθώ από τηλεοπτικό πρόγραμμα, να τους βλέπω στον προβολέα. Αγόρασα έτσι έναν ψηφιακό δέκτη ο οποίος όμως στο σκανάρισμα δε βρίσκει κανένα κανάλι. Το ίδιο και οι υπόλοιποι 3-4 που έφερα στο σπίτι από φίλους. Κανείς, τίποτα. Πήγα στο κατάστημα που τον αγόρασα και παίζει τέλεια. Αυτόματα. Αναγκάστηκα να συνδέσω ενδιάμεσα ένα παλιό dvd recorder για να δώσω με scart στον προβολέα έστω αναλογικό, αλλά θα ήθελα το πολύ καλύτερο (ειδικά σε πολλές ίντσες) ψηφιακό σήμα. Τι κάνω λάθος;

Ευχαριστώ,
Πάνος

Last edited by a moderator: